Connect with us

تجارت

تاجران و سرمایه‌گذاران از طرح جدید کاهش مالیاتی طی نشستی در کابل حمایت کردند

Published

 on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۲)

تاجران و سرمایه‌گذاران از طرح جدید کاهش مالیاتی و سهولت در زمینه قوانین مالیاتی از سوی امارت اسلامی طی نشستی در کابل استقبال و اعلام حمایت کردند.

مسوولان سکتور خصوصی گفته‌اند که ایجاد سهولت‌ها و کاهش مالیات می‌تواند زمینه رشد تجارت و سرمایه‌گذاری را در کشور بیشتر سازد.

محمد یونس مهمند، سرپرست اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، در این مورد گفته است: «در یک سال گذشته، در بخش تجارت و ترانزیت پیشرفت قابل ملاحظه‌ای به وجود آمده است، در سال گذشته، تقریباً دو هزار و دوصد محموله تجارتی داشتیم.»

آقای مهمند افزود: «انتقالات ترانزیتی ما نسبت به سال گذشته بیشتر می‌شود.»

بر اساس طرح جدید کاهش مالیاتی، برای رشد و حمایت از سکتور خصوصی مالیه انتفاعی از ۴ به ۲ درصد کاهش یافته و نیز ۷ درصد مالیه قراردادی برای سکتور زراعتی، صنعتی و  تجارتی معاف گردیده است.

چهار درصد مالیه انتفاعی برای مراکز آموزشی به مدت یک سال نیز معاف گردیده است.

خان‌جان الکوزی، عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، می‌گوید: «سرمایه‌داران یا کارخانه‌های صنعت‌کاران بسیار حمایت شده است، خواهش ما از تمام فابریکه‌داران این است که جنس با کیفیت در افغانستان تولید کنند و به کشورها به قیمت ارزان بفروشند.»

از سویی هم، شماری از تاجران می‌گویند که مشکلات شان در عرصه تجارت تاکنون پابرجاست و امیدواراند با طرح جدید کاهش مالیاتی، تاحدی از مشکلات شان کاسته شود.

عبیدالله احمدی، تجار، می‌گوید: «مشکلات ما پابرجاست، اتحادیه ما متشکل از هزارها شرکت است، این شرکت‌ها در عرصه‌های مختلف در افغانستان بسیار سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

موسی احمد، تجار، نیز گفت: «موضوعی که یادآور می‌شوم، مالیه دو فیصد است که آن‌ها (امارت اسلامی) می‌گوید که صادرکنند‌گان در گمرک باید بپردازند، ولی پیشنهاد ما به امارت اسلامی این است که اگر این مالیه از دو به صفر اعشاریه پنج فیصد کاهش یابد، بسیار خوب می‌شود.»

بر اساس این طرح، قرار است برای تاجران و صنعت‌کاران در تمام زون‌های کشور تسهیلات توزیع پاسپورت و صدور ویزه نیز ایجاد گردد.

تجارت

نمایشگاه پنج‌روزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۹, ۱۴۰۲)

اتاق صنایع و معادن هرات می‎گوید که کارخانه‌داران در یک نمایشگاه پنج‌روزه در این ولایت تولیدات داخلی خود را به دید عموم گذاشته‌اند.

به گفته مسوولان در این اتاق، بیش از ۲۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید و کارخانه‌داران قراردادهای تازه را با سرمایه‌داران و تاجران دیگر ولایات امضا کردند.

توریالی غوثی، معاون اتاق صنایع و معادن هرات، در مورد این نمایشگاه می‌گوید: «غرفه‌ها بسیار خوب بود، امکانات بسیار خوب بود، مردم همه مراجعه کرده بودند، از هرات و سایر ولایات شرکت کرده بودند و اکثر قراردادها در این نمایشگاه صورت گرفته است.»

مسوولان افزوده‌اند که کارخانه‌داران تولیدات خود را در ۱۲۰ غرفه به نمایش گذاشته‌اند.

لبنیات، مواد غذایی، پلاستیک، دوا و لوازم خانه از اجناس بوده که شرکت کنندگان به این نمایشگاه آورده‌اند.

به گفته مسوولان، استقبال مردم در مقایسه با سال گذشته بهتر بوده و کارخانه‌داران را نسبت به آینده امیدوار کرده است.

یک تن از شرکت کنندگان می‌گوید: «اگر همیشه از این نمایشگاه‌ها برگزار شود و مردم بیایند اجناس تولیدات داخلی را بیبینند، ان‌شاء‌الله که ما بتوانیم جلو جنس که از خارج میاید، بگیریم و خود ما برویم به سوی خودکفایی.»

یکی دیگر از شرکت کنندگان نیز گفت: «بیشتر مردم از تولیدات داخلی آگاهی ندارند و زمانی که همچو نمایشگاه‌ها برگزار می‌شود، از تولیدات داخلی آگاه می‎شوند.»

در همین حال، برخی از شرکت کنندگان می‌گویند که نیاز است به خاطر معرفی تولیدات داخلی، نمایشگاه‌های بیشتری برگزار شود و مردم با استفاده از اجناس داخلی تشویق شوند.

در حال حاضر شهرک صنعتی هرات در بخش لبنیات، نوشیدنی‌های غیرالکولی و برخی مواد غذایی به خودکفایی رسیده است، اما انتظار صنعت‌کاران این است تا مردم به خرید تولیدات داخلی تشویق شوند.

Continue Reading

تجارت

روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شده است.

سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید که آنان تلاش می‌کنند تا برای میوه‌های تازه کشور بازاریابی کنند تا از این طریق بتوانند میوه تازه را به قیمت مناسب به بازارهای جهانی عرضه کنند.

عبدالسلام جواد آخندزاده در این مورد می‌گوید: «خوشبختانه ما توانستیم به قزاقستان بیست تُن گیلاس صادر بکنیم و همچنان میوه تازه دیگر ما آلوبالو است که رسیده و تقریباً زیر بسته‌بندی است و این را به امارات متحده عربی و به قزاقستان صادر می‌کنیم.»

از سویی هم، اتاق زراعت ومالداری گفته است که هرگاه مشکلات در بخش صدور ویزه از سوی کشورها به تاجران افغان حل شود، میتوانند محصولات بیشتری را صادر کنند.

امید حیدری، مسوول روابط خارجی اتاق زراعت ومالداری، می‌گوید: «در بخش بسته‌بندی و در بخش سردخانه‌ها سرمایه‌گذاری شده و این توانایی را داریم که این بسته‌بندی را براساس معیارهای جهانی به اروپا و امریکا تنظیم کنیم و صادر کنیم.»

آقای حیدری افزود: «مگر بدبختانه که نسبت به نبود دهلیزهوایی و سب‌سایدی از طرف وزارت زراعت ما غیرمستقیم میوه‌جات را به کشورهای هندوستان و پاکستان صادر می‌کنیم و بعداً تاجرهای هندی و پاکستانی از ما خریداری می‌کنند و به اروپا صادرات می‌کنند.»

با این حال، شماری از تاجران هم با توجه به تحریم‌های مالی که بر کشور وجود دارد می‌گویند که هرگاه برای میوه تازه کشور بازاریابی نشود، دهاقین و تاجران آسیب جدی خواهند دید. 

حاجی محمد، سرمایه‌گذار، گفت: «هفت کیلو تربوز ما به پنجاه افغانی فروخته می‌شود، هفت کیلو تربوز ما از فراه تا اینجا چهل افغانی کرایه اش است، واقعاً دهقان بسیار بیچاره است. سابق مشکل کود داشتیم ولی حالا آب هم باید بخریم.»

به باور آگاهان، هرگاه میوه تازه و دیگر محصولات افغانستان به‌گونه منظم به بازارهای منطقه و جهانی صادر شود، عواید ملی کشور افزایش خواهد یافت.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴‌ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.

این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیله‌وری در ولسوالی زنده‌جان صورت می‌گیرد.

خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد می‌گوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سه‌هزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زنده‌جان پرورش داده‌ایم.»

آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالی‌های انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»

مسوولان محلی می‌افزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانم‌ها انجام می‌شود.

احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیله‌وران ولسوالی زنده‌جان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیله‌وری نزد خانم‌ها است.»

امسال خانواده‌های که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیله‌وری ختم شده است و خیلی‌ها برای جداسازی تار ابریشم کار می‌کنند.

با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.

یک تن از پیله‌وران گفت: «بازار پیله امسال کم‌رنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»

صنعت پیله‌وری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانواده‌ها این پیشه قدیمی را حفظ کرده‌اند.

کرم‌های ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه می‌کنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانواده‌ها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباس‌های ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!