Connect with us

رویداد های اخیر

تاریخ برگزاری نشست سوم دوحه درباره افغانستان تعیین شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان ملل متحد اعلام کرده که قرار است نشست سوم دوحه در مورد افغانستان در ۱۰ و ۱۱ ماه سرطان (۳۰ جون و ۱ جولای) برگزار شود.

این نهاد بین‌المللی روز سه‌شنبه (۱ جوزا)، با ارایه معلومات در مورد دیدار اخیر معاون سرمنشی سازمان ملل با مقام‌های امارت اسلامی و برخی از چهرهای افغان در بیانیه‌ای نگاشته است که در نشست آینده دوحه فعالان جامعه مدنی نیز حضور خواهند داشت.

این سازمان رسماً از امیرخان متقی دعوت کرده تا در این نشست اشتراک کند.

درهمین حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که در مورد اشتراک افغانستان در این نشست آینده دوحه گفتگوها جریان دارد.

برخی از آگاهان برگزاری این نشست را با توجه به وضعیت جهان مهم می‌دانند، زیرا به باور آنان نیاز است تا افغانستان عضو رسمی جامعه‌ی بین‌المللی باشد.

سازمان ملل هدف از نشست سوم دوحه را افزایش تعامل بین‌المللی با امارت اسلامی به‌صورت «منسجم و ساختارمند» عنوان کرده است.

گفتنی است که معاون سرمنشی سازمان ملل از ۲۹ ثور تا ۱ جوزا با مقام‌های امارت اسلامی و شماری از چهرهای سیاسی افغان در داخل کشور، از جمله حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان دیدار کرده است.

وی در این دیدار از امارت اسلامی خواسته است تا در نشست سوم دوحه در مورد افغانستان اشتراک کنند.

دیکارلو دو روز پیش به مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا گفته بود که شروط امارت اسلامی برای اشتراک در نشست دوحه دشوار نیست.

این در حالی است که نماینده‌گان امارت اسلامی در دومین نشست سازمان ملل در دوحه که در ۲۹ و ۳۰ ماه دلو گذشته برگزار شده بود، به دلیل عدم پذیرش خواست‌های‌شان از سوی این سازمان اشتراک نکرده‌اند.

بربنیاد اطلاعات، ملاقات با سرمنشی سازمان ملل و اشتراک امارت اسلامی تنها به‌عنوان نماینده مردم افغانستان بدون حضور نماینده‌گان جامعه مدنی از خواست مهم امارت اسلامی برای اشتراک در نشست گذشته این سازمان بود.

رویداد های اخیر

حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیت‌‌های سیاسی افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس ‌جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیت‌های سیاسی افغانستان» دانسته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانه‌ها و تعهد به همکاری‌های متقابل در زمینه‌های امنیتی و تجاری تأکید کرده‌اند.

به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه‌ برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.

وزارت خارجه در خبرنامه‌ای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.

در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به ‌زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.

دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقه‌ای گفتگو کرده‌اند.

گفتنی است که شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغان‌های ماهر جواز کار صادر شود

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

Published

on

(Last Updated On: )

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهنده‌گان افغان ماهر که در بخش‌های معدن، زراعت و سایر بخش‌ها در این منطقه فعالیت می‌کنند، صادر کند.

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که به‌دلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمی‌آید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته‌ هستند.

وی افزود که تصمیم به اخراج پناهنده‌گان افغان تاثیرات شدیدی بر بخش‌های زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.

با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!