Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید عبدالله بر تسریع مذاکرات صلح در دوحه

منتشر شده

در

عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی بر سرعت یافتن مذاکرات صلح در دوحه تاکید می ورزد.

آقای عبدالله می‌گوید که هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان، با قاطعیت و صلاحیت آماده است تا با طالبان روی موارد مختلف شامل اجندا، مذاکره کند.

آقای عبدالله گفته است: "یکی از قاعده های که تیم مذاکره کننده ما آن را دنبال میکند این است که هر کاری برای تسریع گفتگوها انجام دهد."

رییس شورای عالی مصالحه ملی، آتش بس را بحث اول هییت مذاکره کننده جمهوری با طالبان می‌خواند.

به گفته او، هم‌پیمانان بیرونی افغانستان هم با این اولویت، دیدگاه هم‌سو دارند.

آقای عبدالله افزوده است: "تا جایی که مربوط ما میشود، یقینا دستیابی به راه حل صلح آمیز فراگیر، و حفظ دستاوردهای ۲۰ سال گذشته و فداکاری ها؛ دستاوردهایی که نتیجه فداکاری های مردم ما است و این اصول راهنمای تیم مذاکره کننده ما است."

در این میان، اجماع منطقه ای و جهانی برای دستیابی افغانستان به صلح مهم پنداشته می شود.

آقای عبدالله گفته است: " اجماع منطقه‌ای و بین‌المللی برای دست‌یافتن به صلح در افغانستان حتمی است و با درک اهمیت موضوع جمهوری اسلامی افغانستان برای جلب همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تلاش می‌کند."

هرچند دو هفته از آغاز مذاکرات دوحه می‌گذرد، تاکنون هییت‌های جمهوری و طالبان روی یک اجندای مشترک برای مذاکرات به توافق نرسیده اند.

رویداد های اخیر

یونیسف: سال گذشته، آموزش ۲۴۲ میلیون کودک در ۸۵ کشور به شمول افغانستان به دلیل بحران اقلیمی مختل شد

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گزارش داده است که در سال ۲۰۲۴، آموزش ۲۴۲ میلیون کودک در ۸۵ کشور به دلیل حوادث شدید اقلیمی از جمله موج گرما، طوفان و سیلاب مختل شده است.

این نهاد با نشر خبرنامه‌ای امروز (جمعه) گفت که موج گرما عمده ترین رویداد اقلیمی بود که آموزش بیش از ۱۱۸ شاگرد مکتب را تنها در ماه اپریل مختل کرد.

یونیسف گفته است که سال گذشته، آموزش کودکان در افغانستان، بنگله‌دیش، موزمبیق، پاکستان و فیلیپین به شدت تحت تاثیر امواج گرما، طوفان و سیلاب قرار گرفت.

کترین راسل، رئیس اجرایی یونیسف گفت: «کودکان در برابر تأثیرات بحران‌های مرتبط با اقلیم، از جمله امواج گرمای شدید و مکرر، طوفان، خشکسالی و سیلاب آسیب‌پذیرتر هستند. بدن کودکان به طور خاص آسیب پذیر است. آنها زود گرم می‌شوند، با موثریت کمتری عرق می‌کنند و در مقایسه با بزرگسالان دیرتر سرد می‌شوند.»

وی افزود که سال گذشته، آب و هوای غیر عادی باعث شد که از هر هفت متعلم، یک نفر از آموزش محروم شود.

به گفته یونیسف، افغانستان، علاوه بر موج گرما، با سیلاب‌های ناگهانی شدید مواجه شد که در ماه می به بیش از ۱۱۰ مکتب آسیب رساند یا آنها را ویران کرد و آموزش هزاران متعلم مختل شد.

یونیسف گفته است که آسیای جنوبی بیشترین آسیب را دیده است چنانچه آموزش ۱۲۸ میلیون متعلم در این منطقه مختل شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روز جهانی آموزش؛ یوناما می‌گوید هیچ کشوری با پشت سر گذاشتن نیمی از جمعیت خود پیشرفت نکرده است

Published

on

دفتر هیات معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در اعلامیه‌ای به مناسبت روز جهانی تعلیم از ادامه محدودیت‌ها بر آموزش دختران در کشور انتقاد کرده و گفته است که هیچ کشوری با پشت سر گذاشتن نیمی از جمعیت خود پیشرفت نکرده است.

یوناما خاطرنشان کرده که یک هزار و ۲۲۵ روز می‌شود که دختران در افغانستان از آموزش بالاتر صنف ششم محروم اند.

روزا اوتنبایوا، رئیس یوناما گفت: «این یک امر ناپسند و تراژیدی است که میلیون‌ها دختر افغان از حق آموزش محروم شده‌اند. هیچ کشوری تا به حال با ناتوان کردن و پشت سر گذاشتن نیمی از جمعیت خویش پیشرفت نکرده است. مقامات حاکم باید فوراً به این ممنوعیت پایان دهند و به همه دختران افغان اجازه دهند که به مکاتب بازگردند.»

روز جهانی تعلیم و تربیه که هر سال در ۲۴ جنوری تجلیل می‌گردد، بر نقش حیاتی آموزش در دستیابی به صلح، توسعه و برابری تاکید می‎‌کند.

امارت اسلامی بارها تاکید کرده که محدودیت‌ها بر آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است و خارجی‌ها نباید در آن مداخله نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نانسی فایزر: آلمان به ‌شدت برای اخراج مجرمان افغان کار می‌کند

Published

on

یک روز پس از بازداشت یک پناهجوی افغان‌ در پی حمله با چاقو؛ نانسی فایزر، وزیر داخله آلمان امروز (پنجشنبه) گفته است که این کشور به ‌شدت برای اخراج مجرمان افغان کار می‌کند.

خبرگزاری رویتز به نقل از نانسی فایزر نوشته است: «ما تنها کشوری در اروپا هستیم که جنایتکاران جدی را برای اولین بار از زمان حکومت طالبان (امارت اسلامی) به افغانستان اخراج کرده‌ایم. من می‌خواهم کاملاً واضح بگویم که ما سخت کار می‌کنیم تا جنایتکاران بیشتری را به افغانستان اخراج کنیم.»

خانم فایزر همچنان با اشاره به قوانین دوبلین اتحادیه اروپا مبنی بر این که درخواست پناهندگی یک فرد باید در اولین کشور ورود خود بررسی شود، گفت: «ما بار دیگر شاهد این هستیم که سیستم دوبلین دیگر کار نمی‌کند.»

این واکنش آلمان در حالی است که یک مرد ۲۸ ساله از افغانستان در پی حمله با چاقو در پارکی در شهر آشافنبورگ دو نفر را کشت.

مظنون صبح روز گذشته (چهارشنبه) عمداً با یک چاقوی آشپزخانه در پارک «سکوینتل» حمله کرد.

در این حمله، یک مرد آلمانی ۴۱ ساله و یک پسر دو ساله مراکشی الاصل جان باختند.

چهار نفر دیگر مشمول دو کودک در این حمله زخمی شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!