Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید عمران خان بر تعامل فعالانه با حکومت امارت اسلامی

Published

 on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۱)

عمران خان، نُخست وزیر پاکستان در مقاله‌ای گفته است که اکنون پس از ۴۰ سال، فرصت واقعی برای بازگرداندن صلح و امنیت در افغانستان و منطقه وجود دارد.

او در این مقاله که به مناسبت برگزاری چهل‌وهشتمین نشست سازمان همکاری‌های اسلامی نوشته، گفته است که کشورهای جهان اسلام باید برای جلوگیری از یک بحران انسانی و فروپاشی اقتصادی در افغانستان به طور جمعی عمل کنند.

عمران خان خطاب به اعضای سازمان همکاری‌های اسلامی گفته است:”…با مقامات افغانستان برای ارتقای حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، تشویق به فراگیری بیشتر، و توسعه راهبردهای موثر برای از بین بردن تهدید تروریستی از کشور، فعالانه تعامل کنیم.”

عمران خان در حالی بر تعامل فعالانه با حکومت امارت اسلامی تاکید کرده است که با گذشت حدود هشت ماه از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، هنوز هیچ دولتی حکومت آنان را به رسمیت نشناخته است.

قرار است که نشست سازمان همکاری‌های اسلامی تا دو روز دیگر با حضور وزیران خارجۀ کشورهای اسلامی در اسلام‌آباد برگزار شود.

نشست قبلی این سازمان در ماه دسمبر ۲۰۲۱ میلادی نیز در پاکستان برگزار شده بود.

کشورهای اسلامی در آن نشست تعهد کرده بودند که برای ایجاد میکانیزم کمک‌‌های بشردوستانه به افغانستان تلاش کرده و با همکاری شان با سازمان ملل متحد به هدف رهایی صدها میلیون دالر سرمایۀ منجمد شدۀ افغانستان ادامه خواهند داد.

رویداد های اخیر

میزبانی قطر از گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانه‌های قطر گزارش داده‌اند که دوحه میزبان گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.

پنین‌سولا، از رسانه‌های قطری، امروز (سه‌شنبه‌، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگو‌ها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، به‌ویژه دختران، بحث شده است.

در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقه‌یی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کرده‌اند.

به اساس این گزارش، اشتراک ‌کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصت‌های تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیده‌اند.

در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصه‌های تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: امارت اسلامی درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران بگشاید

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

کارشناسان سازمان ملل متحد گفته‌اند که ممنوعیت تحصیل دختران یک افت قهقرایی آموزش در جهان است که تمام زنان، یک نسل و آینده افغانستان را متأثر می‌کند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به‌شمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان می‌گویند که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در جهان بی‌سابقه بوده و بر آینده افغانستان، تأثیر می‌گذارد.

اتحادیه اروپا هشدار می‌دهد که اگر رفتار حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران تغییر نکند و حقوق بشر به‌طور دوامدار در افغانستان نقض شود، تحریم‌های بیش‌تر برمقام‌های حاکم در این کشور اعمال خواهند کرد.

این در حالی است که امروز روند تعلیم و تربیه در کشور رسماً آغاز شد اما بدون بازگشایی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم.

کارشناسان ملل متحد تصریح کرده‌اند که حتا اگر به دختران اجازهٔ آموزش داده شود، نگرانی‌هایی در مورد کیفیت آموزش وجود خواهد داشت، زیرا به گفته آنان، گزارش‌های اذیت‌کننده از مکاتب متوسطهٔ پسران وجود دارد که معلمان مضامین دینی، جاگزین آموزگاران مسلکی شده‌اند و تغییرات چشم‌گیری در نصاب درسی مکاتب وارد شده است.

در بیانیه‌ای از امارت اسلامی خواسته شده است تا دروازه‌های مکاتب متوسطه، لیسه و پوهنتون‌ها را به روی دختران بگشایند، برای بهبود کیفیت سیستم آموزشی و انتخاب معلمان مسلکی تلاش کرده، مصوونیت دختران را در مکاتب تامین کرده و محدودیت‌ها بر معلمان و کارکنان زن در بخش معارف را لغو کنند.

همچنین از جامعهٔ بین‌المللی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی به خاطر بازگشایی مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران فشار آورده و برنامه‌های آموزشی یکسان برای دختران و پسران را تمویل کرده و برای تمویل سیستم‌های رسمی آموزشی افغانستان تسهیلات ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فنلند شادترین و افغانستان غمگین‌ترین کشورهای جهان معرفی شدند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

بر اساس فهرست سال ۲۰۲۳ شادترین کشورهای جهان که روز دوشنبه (۲۹حوت) منتشر شد، فنلند برای ششمین سال متوالی به عنوان شادترین کشور در جهان معرفی شد.

در گزارش سال ۲۰۲۳ مربوط به شادترین کشورهای جهان نوشته شده است: «فنلند برای ششمین سال متوالی در رده اول قرار می‌گیرد. افغانستان جنگ زده و لبنان نیز به عنوان دو تا از غمگین‌ترین کشورهای مطرح شده در این مطالعه قرار می‌گیرند به نحوی که شاخص سطح زندگی در این دو کشور (بین ۰ تا ۱۰) پنج رقم کمتر از ۱۰ کشور اول شاد جهان است.

در فهرست ذکر شده در این گزارش از شادترین کشورهای جهان بعد از فنلند، نام کشورهای دنمارک، ایسلند، هالند، سویدن، ناروی، سوئیس، لوگزامبورگ و نیوزیلند به چشم می‌خورد.

در این فهرست روسیه در جایگاه هفتادم برای سال جاری میلادی قرار دارد.

لیتوانی تنها کشوری در میان ۲۰ کشور اول این فهرست است که توانسته از سال ۲۰۱۷ تا بیش از ۳۰ پله خودش را بالا بکشد.

گزارش شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۲ به صورت سالانه تهیه شده و برآوردش بر اساس سرانه تولید نا خالص داخلی، سطح حمایت اجتماعی، امید به زندگی، اجرای آزادی‌های مدنی، امنیت شغلی، سطح فساد و نتایج آرای عمومی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!