Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید وزیران خارجه نشست قلب آسیا بر ختم جنگ و تامین صلح در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزیران خارجه هند، ترکیه، ایران پاکستان و فرستاده سازمان ملل برای افغانستان در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول بر تامین صلح و ختم جنگ در افغانستان تاکید کردند.

اس جی شنکر، وزیر خارجه هند هنگام سخنرانی در این نشست گفت که دو نوع صلح ( صلح در افغانستان و صلح در منطقه) نیاز است.

شنکر در این باره گفت:” برای صلح دوامدار در افغانستان نیاز به دو نوع صلح (صلح در افغانستان و صلح در منطقه) است. این صلح منافع همه را داخل و خارج کشور هماهنگ میکند.”

او همچنان افزوده است که اگر طرف‌های درگیر در افغانستان صلح میخواهند باید به نیت خوب و تعهد قوی برای راه حل سیاسی وارد روند مذاکرات شوند.

وزیر خارجه هند می‌گوید که : “همه شرکت کننده‌گان این نشست تلاش میکنند تا افغانستان از این جنگ‌ها نجات یابند.” اما این تلاش‌ها نیاز به تعهد جدی دارد.”

جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در جریان سخنرانی خود در این کنفرانس گفت که تهران از روند صلح افغانسستان به رهبری افغان‌ها حمایت میکند.

ظریف از سازمان ملل نیز خواست تا کشورهای خارجی را اجازه ندهد تا روند صلح افغانستان را سبوتاژ کنند.

ظریف افزود که نیروهای خارجی باید مسوولانه از افغانستان خارج شوند و کشورهای منطقه برای مبارزه با گروه داعش باید آماده باشند.

او در این باره گفت:” همه کشورها باید آماده باشند که داعش تلاش میکند تا از عناصر افراطی مذهبی و قومی در افغانستان استفاده کند.”

در همین حال، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در نشست قلب آسیا-پروسه استانبول گفته است که برای تسریع روند صلح افغانستان با همه طرف‌ها کار میکند.

اوغلو ابراز امید واری کرده که نشست صلح افغانستان در استانبول نتیجه ملموس بدهد.

او در این باره افزوده است:” ما چندین کشور را دعوت کرده ایم، ما توقع داریم که نشست استانبول راه را برای ختم جنگ در افغانستان مساعد کند.”

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، گفته که پاکستان از ادامه خشونت‌ها در افغانستان نگران است.

قریشی افزوده است که” ما به گونه مداوم از نقش تخریب کاران در افغانستان و خارج از افغانستان هشدار داده ایم.”

از سوی دیگر، دیبرا لاینز، فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان، در این نشست گفته است که حمایت کشورهای منطقه از روند صلح افغانستان اهمیت حیاتی دارد.

نشست قلب آسیا- پروسۀ استانبول در سال ۲۰۱۱ میلادی در استانبول ترکیه راه اندازی شد تا در باره منافع و چالش‌های مشترک افغانستان با منطقه و همکاران بین المللی بحث کند.

در این نشست ۱۵ کشور به عنوان اعضای دایمی، ۱۷ کشور بحیث کشورهای حمایت کننده و نماینده‌گان ۱۲ سازمان منطه‌یی و بین المللی نیز به عنوان حمایت کننده شرکت میکنند.

به اساس گزارش‌ها روسیه، چین، هند، پاکستان، افغانستان، ایران، قزاقستان، قرغزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، آذربایجان، ازبیکستان و ترکیه اعضای دایمی این نشست است.

رویداد های اخیر

بازار میوه‌های خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

Published

on

(Last Updated On: )

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوه‌های خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانواده‌ها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.

با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سال‌های گذشته نمی‌توانند خرید کنند اما رسم و رواج‌های عید، بیشتر خانواده‌ها را مجبور می‌سازد تا آمادگی بگیرند.

آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعت‌های ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید می‌کنند. امسال فضل خدا قیمت جنس‌ها پایین است، همه مردم می‌توانند خریداری بکنند.»

هرچند امسال قیمت میوه‌های خشک نسبت به سال گذشته ارزان‌تر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.

غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»

در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمت‌ها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوه‌های خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت می‌شود.

اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید می‌کنند که قیمت‌ها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.

عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوه‌های خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته می‌کنیم.»

با آنکه این روزها خیلی‌ها برای آمدن عید فطر لحظه شماری می‌کنند اما خانواده‌های زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکم‌های فرزندان شان می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که تجهیزات نظامی بر جامانده در افغانستان شاید پس خواسته شود، هرچند که کهنه شده است.

ترمپ روز پنجشنبه در نشستی به مناسبت «ماه تاریخچه زنان» گفت که حکومت بایدن مقدار زیادی از تجهیزات نظامی امریکا را به افغانستان واگذار کرد که ارزش آن به میلیاردها دالر می‌رسید.

او گفت: «شاید آن را پس بخواهیم، هرچند که حالا یک کمی کهنه شده است. ما در حال ساخت تجهیزات جدیدی هستیم.»

ترمپ پیش از این گفته بود که اگر افغانستان به کمک امریکا ضرورت دارد، تجهیزات نظامی باید بازگردانده شود.

امارت اسلامی اما گفته است که این تجهیزات غنیمت جنگی بوده و بازگردانده نمی‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!