رویداد های اخیر
تاکید وزیران خارجه نشست قلب آسیا بر ختم جنگ و تامین صلح در افغانستان

وزیران خارجه هند، ترکیه، ایران پاکستان و فرستاده سازمان ملل برای افغانستان در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول بر تامین صلح و ختم جنگ در افغانستان تاکید کردند.
اس جی شنکر، وزیر خارجه هند هنگام سخنرانی در این نشست گفت که دو نوع صلح ( صلح در افغانستان و صلح در منطقه) نیاز است.
شنکر در این باره گفت:” برای صلح دوامدار در افغانستان نیاز به دو نوع صلح (صلح در افغانستان و صلح در منطقه) است. این صلح منافع همه را داخل و خارج کشور هماهنگ میکند.”
او همچنان افزوده است که اگر طرفهای درگیر در افغانستان صلح میخواهند باید به نیت خوب و تعهد قوی برای راه حل سیاسی وارد روند مذاکرات شوند.
وزیر خارجه هند میگوید که : “همه شرکت کنندهگان این نشست تلاش میکنند تا افغانستان از این جنگها نجات یابند.” اما این تلاشها نیاز به تعهد جدی دارد.”
جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در جریان سخنرانی خود در این کنفرانس گفت که تهران از روند صلح افغانسستان به رهبری افغانها حمایت میکند.
ظریف از سازمان ملل نیز خواست تا کشورهای خارجی را اجازه ندهد تا روند صلح افغانستان را سبوتاژ کنند.
ظریف افزود که نیروهای خارجی باید مسوولانه از افغانستان خارج شوند و کشورهای منطقه برای مبارزه با گروه داعش باید آماده باشند.
او در این باره گفت:” همه کشورها باید آماده باشند که داعش تلاش میکند تا از عناصر افراطی مذهبی و قومی در افغانستان استفاده کند.”
در همین حال، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در نشست قلب آسیا-پروسه استانبول گفته است که برای تسریع روند صلح افغانستان با همه طرفها کار میکند.
اوغلو ابراز امید واری کرده که نشست صلح افغانستان در استانبول نتیجه ملموس بدهد.
او در این باره افزوده است:” ما چندین کشور را دعوت کرده ایم، ما توقع داریم که نشست استانبول راه را برای ختم جنگ در افغانستان مساعد کند.”
شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، گفته که پاکستان از ادامه خشونتها در افغانستان نگران است.
قریشی افزوده است که” ما به گونه مداوم از نقش تخریب کاران در افغانستان و خارج از افغانستان هشدار داده ایم.”
از سوی دیگر، دیبرا لاینز، فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان، در این نشست گفته است که حمایت کشورهای منطقه از روند صلح افغانستان اهمیت حیاتی دارد.
نشست قلب آسیا- پروسۀ استانبول در سال ۲۰۱۱ میلادی در استانبول ترکیه راه اندازی شد تا در باره منافع و چالشهای مشترک افغانستان با منطقه و همکاران بین المللی بحث کند.
در این نشست ۱۵ کشور به عنوان اعضای دایمی، ۱۷ کشور بحیث کشورهای حمایت کننده و نمایندهگان ۱۲ سازمان منطهیی و بین المللی نیز به عنوان حمایت کننده شرکت میکنند.
به اساس گزارشها روسیه، چین، هند، پاکستان، افغانستان، ایران، قزاقستان، قرغزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، آذربایجان، ازبیکستان و ترکیه اعضای دایمی این نشست است.
رویداد های اخیر
سفر امیرمتقی در رأس یک هیأت به دوحه برای گفتگو با نماینده خاص امریکا

سرپرست وزارت خارجه در رأس یک هیأت بلند رتبه امارت اسلامی با نمایندگان بانک مرکزی و وزارت مالیه صبح امروز (چهارشنبه، ۸ سرطان) برای گفتگو با مقامهای امریکایی به دوحه، پایتخت قطر سفر کرده است.
رهبری این هیأت را امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه بر عهده دارد واین هیأت با نماینده خاص امریکا تام وست در امور افغانستان روی مسایل سیاسی، اقتصادی، بانکی و بهخصوص روی مسلهای آزاد سازی داراییهای منجمد شدۀ افغانستان، گفتگو خواهند کرد.
در همین حال، روزنامه واشنگتن پست گزارش داده است که مقامهای ادارۀ جو بایدن، با رهبری امارت اسلامی روی چارچوبی کارمیکند که افغانستان به ذخایر پولی بانک مرکزی خویش دسترسی پیدا کند.
محمد صابر مهمند، سخنگوی بانک مرکزی درمورد این سفر گفت: «ما از تمام اقداماتی که برای آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان برداشته شده است، استقبال می کنیم. ما در گذشته در این مورد با ایالات متحده گفتگو کردهایم».
این روزنامه به قول از منابع درایالات متحده گزارش داده است که هدف از این کار، رسیدگی به گرسنگی شدید و بحران بشری در افغانستان است.
درهمین حال، شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع ومعادن گفته است: «ما از ابتکار ایالات متحده امریکا و امارت اسلامی افغانستان استقبال می کنیم و برای اقتصاد افغانستان بسیار مفید خواهد بود و باعث ایجاد حرکت اقتصادی در کشورما خواهد شد».
آگاهان اقتصادی میگویند در صورتی که داراییهای منجمده شده افغانستان آزاد شوند چرخ اقتصادی افغانستان به حرکت میاید.
این درحالیست که وزارت خارجه امریکا اعلام کرده که برای زلزلهزدگان اخیر افغانستان ۵۵ میلیون دالر کمک میکند.
رویداد های اخیر
بازگشت سه تن از شخصیتها به کشور

در پی تلاشهای کمیسیون ارتباط با شخصیتها، امروز (چهارشنبه، ۸ سرطان) حسیب الله کلیمزی، عضو پیشین مجلس سنا، جنرال حبیب الله احمدزی، مشاور پیشین ریاست جمهوری و همچنان داکترعبدالله وردک، یکی از متخصصان بخش طبی کشور به کابل بازگشتند.
با این حال، مقامهای امارت اسلامی میگویند که تلاشها برای بازگشت بسیاری از شخصیتها و چهرههای سیاسی جریان دارد.
درهمین حال، شخصیتهای که دوباره به کشور برگشتهاند، خوشنود هستند.
آقای کلیمزی، عضو پیشین سنا میگوید که پس از تماس کمیسیون به کابل برگشته و بزرگترین آرزویش هم باز شدن مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم است که در این راستا تلاش خواهد کرد.
وی گفت: «باید همه حقوق یکسان داشته باشد، زنان و دختران به مکتب بروند و من هم به ادامه فعالیتهایم فعالیت سیاسی هم میداشته باشم، اینجا سرزمینم است».
به همین ترتیب، جنرال حبیب الله احمدزی مشاور امنیتی پیشین ارگ ریاست جمهوری و یکی دیگری از چهره های سیاسی – نظامی درمورد برگشتاش گفته است: «اگر حکومت قبلی به گفتههای ما گوش میکرد هیچ مشکل به وجود نمیآمد و حالا که ما آمدیم به نیت همکاری با امارت اسلامی دوباره به وطن برگشتیم».
درهمین حال، امارت اسلامی میگوید که تلاش ها برای بازگشت تمامی چهره های جریان دارد.
این درحالیست که تاکنون ده ها تن از شخصیتهای سیاسی افغان پس از ایجاد کمیسیون تماس با شخصیتها به کشور برگشتهاند و مورد استقبال گرم امارت اسلامی قرار گرفتهاند، اما به باور برخیها هنوز فضای کامل اعتماد به میان نیامده که تمامی چهرههای سیاسی به کشور برگردند.
رویداد های اخیر
پوتین میگوید روسیه روی روابط خود با امارت اسلامی کار میکند

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز گذشته (سه شنبه، ۷ سرطان) در جریان سفر اش به تاجیکستان گفته است که مسکو در تلاش است تا با امارت اسلامی روابط برقرار کند.
آقای پوتین همچنان گفته است که روسیه میخواهد همه گروههای قومی در افغانستان در اداره کشورشان مشارکت داشته باشند.
وی گفت: “ما هر کاری را انجام میدهیم تا وضعیت در آن کشور عادی شود. ما تلاش میکنیم با نیروهای سیاسی که اوضاع را کنترل میکنند، روابط برقرار کنیم.”
پوتین گفت: “ما با این پیش فرض کار میکنیم که همه اقوام در افغانستان، همانطور که قبلاً گفته شد، باید در اداره کشور بهدرستی مشارکت داشته باشند.”
رییس جمهور روسیه این اظهارات را در دیدار با امام علی رحمان، همتای تاجیکستانی اش بیان کرده است. این نخستین سفر پوتین به خارج پس از آغاز جنگ اوکراین است.
تاجیکستان مرز مشترک با افغانستان دارد و روسیه همواره از احتمال ورود شورشیان به تاجیکستان ابراز نگرانی کرده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه4 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد