تجارت
تاکید وزیر صنعت و تجارت بر بلند بردن کیفیت تولیدات داخلی

نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت، در نشست هماهنگی با نمایندگان اتاقهای سکتوری، بر بلند بردن کیفیت تولیدات داخلی تأکید کرده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که؛ در این نشست که در رابطه به چگونه گی تطبیق طرح حمایت از تولیداتداخلی برگزار شد٬ شیر بازکمین زاده، رئیس اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت:«تقویت صنایع داخلی به معنی تقویت تجارت کشور نیز است و آنچه را که صنعتکاران تولید میکنند، مورد استفاده تجار ما قرار گرفته که باعث گردش سرمایه در کشور میشود.»
وی همچنان از کیفیت خوب تولیدات داخلی اطمینان داده و خواستار عقد قرارداد با ادارههای دولتی شده است.
از سوی دیگر، عصمت وردک یکی از کارخانه داران فولاد گفته است: «در سالهای گذشته سالانه تا شش صد میلیون دالر جهت خرید آهن آلات به خارج از کشور میرفت، اما در حال حاضر یک «سنت» هم به خارج از کشور نمیرود که این یک دست آورد بزرگ مسئولان امارت اسلامی است.»
همچنان، در این نشست، شفیق اسکندری یکی از تاجران، گفته:«اکنون محصولات و تولیدات افغانستان مثل «کاغذ بهیر» در بازارهای آسیای میانه از اعتبار خوبی برخوردار است ویک کیلو بادرنگ تولید شده در افغانستان در بازارهای قزاقستان تا چهار دالر به فروش میرسد.»
در همینحال وزیر صنعت و تجارت، بر بلند رفتن کیفیت تولیدات داخلی تاکید کرده و گفته است که تمام اجناس از سوی این وزارت، مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود:«در صورتیکه کیفیت اجناس مطابق به معیارها باشد؛ مورد تقدیر قرار خواهد گرفت، در غیر آن تولیدکنندگان محصولات بیکیفیت حمایت دولتی و مستهلکین را از دست خواهند داد.»
عزیزی خاطر نشان کرده است که به خاطر ترویج فرهنگ استفاده از تولیداتداخلی، به تمام رسانهها، امامان مساجد، استادان مکاتب و پوهنتونها اطلاع داده میشود که به منظور خودکفایی کشور، پیام استفاده از تولیداتداخلی را به شهروندان کشور برسانند.
درهمین حال، اشتراککنندگان تعهد کرده اند که با بلند بردن کیفیت در تولیدات شان، توجه مردم افغانستان و بازارهای خارجی را، جلب خواهند کرد.
تجارت
پاکستان جرگه جدید ۲۶ نفری را برای گفتگوهای مرزی در افغانستان ایجاد کرد
منابع گمرکی گفتهاند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه میشود.

پس از آنکه دور اول مذاکرات هفته گذشته به بن بست رسید، مقامات پاکستانی جرگه جدید ۲۶ عضوی را برای گفتگوهای بیشتر در افغانستان بر سر بازگشایی مرز تورخم تعیین کرده اند.
گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پوسته امنیتی در جانب افغانستان مخالفت کردند.
منابع به روزنامه دان پاکستان گفتند که جرگه جدید متشکل از ۲۶ عضو خواهد بود، از جمله بزرگان قومی با تجربه و با نفوذ و تاجران محلی که اکثراً اعضای اتاق تجارت و صنایع خیبر هستند.
منابع به دان گفتند که مذاکرات ممکن امروز دوشنبه (۱۷ مارچ) از سر گرفته شود.
گذرگاه کلیدی تورخم امروز دوشنبه برای بیست و چهارمین روز بسته ماند و این موضوع نگرانیها را در میان تاجران دو کشور افزایش داده است.
این گذرگاه در پی افزایش تنش میان نیروهای مرزی دو طرف بسته شد.
منابع گمرکی گفتهاند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه میشود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر خسارت وارد شده است.
گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰ هزار نفر به افغانستان را تسهیل میکند و یک مسیر تجارتی کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵ هزار لاری در حال حاضر در نزدیکی آن متوقف اند.
تجارت
علاقمندی سرمایهگذاران اوزبیکستانی برای سرمایهگذاری در افغانستان
در این دیدار، سرمایهگذاران ازبکستانی علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای معادن و ساختمانسازی افغانستان ابراز کردهاند.

وزارت صنعت و تجارت میگوید که معین این وزارت با سرمایهگذاران ازبکستانی دیدار کرده است.
در این دیدار، سرمایهگذاران ازبکستانی علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای معادن و ساختمانسازی افغانستان ابراز کردهاند.
شماری از سرمایهگذاران ازبکستانی به کابل آمده و مقامهای وزارت صنعت و تجارت در مورد سرمایه گذاری در افغانستان گفتگو کرده اند. این سرمایه گذاران در دیدار با معین وزارت صنعت و تجارت، علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در بخشهای معادن و ساختمانسازی افغانستان ابراز کردهاند.
احمدالله زاهد نیز بر حمایت همهجانبه و تأمین امنیت برای سرمایهگذاران تاکید کرده است.
شماری از سرمایهگذران نیز میگویند که سرمایهگذاری خارجی میتواند نقش مهم در رشد اقتصاد کشور داشته باشند و امارت اسلامی نیز تلاشها را برای جلب سرمایهگذاری بیشتر سازد.
آگاهان اقتصادی نیز باور دارند که هرچه سرمایهگذاریها بیشتر شود به همان میزان اقتصاد ملی کشور تقویت خواهد شد مشروط بر این که نهادهای مربوط بتوانند توجه سرمایهگذاران زیادی را به افغانستان جلب کرده تا آنان سرمایهگذاری کنند.
از سوی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم با شرکای شرکت گرین تری روسیه و ایران دیدار کرده است. این سرمایه گذاران نیز علاقمندی شانرا برای سرمایهگذاری در معدن سرب ولایت غور ابراز کرده اند، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز وعده همکاریهای لازم را داده است.
تجارت
در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر از طریق دهلیزهای هوایی تجارت صورت گرفته است

وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر امریکایی از طریق دهلیزهای هوایی کشور صادرات و واردات انجام شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت میگوید که ارزش صادرات در این سال به ۱۲۵ میلیون دالر و ارزش واردات به ۱۶۷ میلیون دالر میرسد.
وی میافزاید که اقلام مهم صادراتی کشور را میوه های خشک، زعفران، انجیر خشک و تازه، عناب، جلغوزه سیاه و صنایع دستی تشکیل میدهد و اما اقلام عمده وارداتی انواع دواها و وسایل برقی میباشد.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت تاکید میکند که این صادرات از طریق میدان های هوایی کابل، کندهار و بلخ به کشورهای امریکا، آلمان، چین، هند، بریتانیا، افریقای جنوبی، اتریش، امارات متحده عربی و برخی کشورهای دیگر انجام شده است.
دهلیزهای هوایی یکی از راه های مطمئن برای صادرات افغانستان دانسته میشود که به باور آگاهان، با ایجاد آن، اقتصاد و تجارت کشور از گروگان برخی کشورهای همسایه به ویژه پاکستان نجات داده شده است.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکایی آزاد شده توسط امارت اسلامی نزد همسرش در ایالات متحده رسید
-
جهان4 روز ago
ترمپ و زلنسکی در تماس تیلیفونی بر همکاری به هدف خاتمه جنگ توافق کردند
-
جهان5 روز ago
پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربناهای اوکراین موافقت کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مکرون و محمد بن سلمان درباره غزه و روند صلح اوکراین گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیان اقدام کند
-
International Sports2 روز ago
جورج فورمن، بوکسر افسانهای سنگین وزن جهان درگذشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زخمی شدن ۱۸ تن در پی درگیری میان دو برادر در هلمند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دروازه تورخم پس از ۲۶ روز به روی ترانزیت بازگشایی شد