Connect with us

رویداد های اخیر

تجلیل ترمپ از قربانیان حملۀ انتحاری در کابل و انتقاد از بایدن در سالروز این رویداد

این حملۀ انتحاری که در دروازۀ «ابی‌گیت» میدان هوایی کابل رخ داد، جان بیش از ۱۰۰ شهروند افغان را نیز گرفت.

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه (۳سنبله) با امضای یک فرمان، از سیزده سرباز امریکایی که در جریان حملۀ انتحاری هنگام خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ۲۶ آگست ۲۰۲۱ جان باختند، تجلیل کرد.

این مراسم با حضور حدود ۳۵ تن از اعضای خانواده قربانیان، از جمله یکی از بستگان که کلاه «امریکا را دوباره عظمت ببخشیم» بر سر داشت، برگزار شد. ترمپ ضمن گرامی‌داشت از کشته‌شدگان، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین امریکا را به شدت مورد انتقاد قرار داد و او را مسئول این رویداد دانست.

ترمپ این حمله را «یکی از روزهای ننگین در تاریخ ایالات متحده» توصیف کرد و گفت: «آن روز بسیار وحشتناک بود و در بسیاری جهات، شرم‌آورترین روز در تاریخ کشور ما به شمار می‌رود.»

این حملۀ انتحاری که در دروازۀ «ابی‌گیت» میدان هوایی کابل رخ داد، جان بیش از ۱۰۰ شهروند افغان را نیز گرفت.

بایدن در بیانیۀ جداگانه‌ای به مناسبت سالروز این حمله، از قربانیان امریکایی به عنوان «میهن‌پرستان راستین» یاد کرد و افزود: «آنان شجاع، فداکار و متعهد بودند و بهترین ارزش‌های ملت ما را نمایندگی می‌کردند.»

ترمپ بارها مدیریت خروج از افغانستان و وقوع این حمله را محور انتقادات خود علیه بایدن قرار داده است. در این مراسم، پیت هیگست، وزیر دفاع، و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، نیز حضور داشتند. ونس در سخنان خود گفت که اقدام ترمپ «جبران یک بی‌عدالتی» است، زیرا به گفتۀ او، دولت بایدن «زندگی عزیزان شما را به دلیل بی‌کفایتی از دست داد و هرگز قدردانی لازم را ابراز نکرد.»

ترمپ همچنان دستور بررسی تازه‌ای را در وزارت دفاع امریکا دربارۀ چگونگی روند خروج نیروها از افغانستان صادر کرده است. وزیر دفاع گفت انتظار می‌رود نتایج این بررسی تا نیمۀ سال آینده تکمیل شود.

رویداد های اخیر

بیکدلی: روند تجارت میان ایران و افغانستان بی‌وقفه ادامه دارد

Published

on

علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، می‌گوید که روند تجارت میان ایران و افغانستان بدون وقفه ادامه دارد.

براساس خبرنامه سفارت ایران درکابل، آقای بیکدلی افزوده که دولت ایران برای تسهیل واردات و صادرات در مرزهای دو کشور، تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته است.

او تصریح کرده است که همکاری‌های ایران و افغانستان در ۴۸ سال گذشته تحت تأثیر هیچ جنگ یا مداخله خارجی قرار نگرفته و نمایندگی‌های ایران با تمام توان در حال خدمت‌رسانی به تاجران دو کشور هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اشتراک سرپرست سفارت افغانستان در عمان در نشست بررسی تحولات منطقه و جهان

Published

on

حافظ عمر، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در عمان، به دعوت رسمی بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، در نشستی که درباره رویدادها و تحولات اخیر منطقه و جهان برگزار شده بود، اشتراک کرد.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در عمان، آقای عمر درباره موقف افغانستان و وضعیت عمومی کشور معلومات شریک ساخت و همچنان از برخی «تلاش‌های شوم» برای بی‌ثبات ساختن منطقه یادآوری کرد.

بر بنیاد خبرنامه، اشتراک‌کنندگان در این نشست همچنان برای تأمین ثبات در منطقه و جهان بر گفتگو و دیپلوماسی در راستای حل مشکلات تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پزشکیان از حمله به کشورهای همسایه عذرخواهی کرد

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در پی حملات اخیر بر کشورهای منطقه در جریان جنگ با ایالات متحده امریکا و اسرائیل، از این اقدامات عذرخواهی کرد و تأکید نمود که از این به بعد چنین حملاتی تنها در صورتی رخ خواهند داد که ایران مورد حمله قرار گیرد.

پزشکیان در یک پیام ویدیویی گفت که این تصمیم روز جمعه توسط شورای موقت رهبری تصویب شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!