Connect with us

جهان

تحریک طالبان پاکستان به آتش‌بس با دولت این کشور پایان دادند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

تحریک طالبان پاکستان روز دوشنبه (۷ قوس) اعلام کرد که آتش‌بس با دولت این کشور را که در ماه جون برسر آن توافق شده بود، لغو کرده است.

تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) به جنگجویانش دستور داده است که حمله‌ها را در سراسر این کشور از سر گیرند.

در بیانیه‌ای‌ تحریک طالبان پاکستان آمده است: «ما صبر خود را ادامه داده‌ایم تا روند مذاکرات تضعیف نشود، اما اردو و سازمان‌‌های اطلاعاتی دست از تلاش برنمی‌دارند و به حملات ادامه می‌دهند، بنابراین، حملات تلافی‌جویانه ما نیز در سراسر کشور آغاز خواهد شد.»

حکومت پاکستان تاکنون در این باره واکنش نشان نداده است.

کمتر از دو هفته پیش، تحریک طالبان پاکستان ادعا کرد که در یک حمله، شش پولیس را در شمال‌غرب پاکستان کشته‌اند.

از روز جمعه (۴ قوس) به این‌سو، نیروهای اردوی پاکستان در مناطق حضور طالبان پاکستانی گشت‌زنی می‌کنند و هلیکوپترهای ارتش، مخفیگاه‌های آنان را مورد حمله قرار میدهد.

در یک سال گذشته با پادرمیانی امارت اسلامی، چندین دور مذاکرات صلح میان تحریک طالبان پاکستان و دولت این کشور، در کابل و ولایت‌های شرقی افغانستان برگزار شده است.

اما این مذاکرات جز برقراری دو دور آتش‌بس ، نتیجه دیگری در پی نداشته است.

برخی آگاهان نظامی باور دارند که تحریک طالبان پاکستانی آنچنان فعال نیست که بتواند اردوی این کشور را به چالش بکشاند.

برخی آگاهان افغان اما بی‌ثباتی در منطقه به خصوص در مناطق قبایلی پاکستان را به ضرر افغانستان نیز میدانند و می‌گویند که امنیت مرزها با چالش روبه رو می‌شود.

پاکستان بارها آنچه فعالیت تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان میداند ابراز نگرانی کرده است اما کابل می‌گوید مخالفان مسلح دولت‌ها در خاک افغانستان حضور ندارند و کابل هم بر اساس موافقت نامه دوحه متعهد است که خاک افغانستان بر ضد کشورها استفاده نخواهد شد.

جهان

پوتین: آماده مذاکرات مستقیم صلح با اوکراین هستیم

پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیری‌ها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کی‌یف نیز همین انتظار را دارد.»

Published

on

(Last Updated On: )

خبرگزاری رویترز گزارش داده است ک ه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای اولین بار از روزهای آغازین جنگ، مذاکرات دوجانبه با اوکراین را پیشنهاد کرد.

در عین حال ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او نیز گفت که کی‌یف مشتاق است درباره توقف حملات به اهداف غیرنظامی گفتگو کند.

در حالی که زلنسکی مستقیماً به پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، او در سخنرانی شبانه خود تأکید کرد که اوکراین آماده هرگونه گفتگو در مورد آتش بس است که حملات به غیرنظامیان را متوقف کند.

هر دو رهبر با فشار از سوی ایالات متحده روبرو هستند که تهدید کرده است تا زمانی که پیشرفتی حاصل نشود، از تلاش‌های صلح خود کناره گیری خواهد کرد. این درحالی است که هم روسیه و هم اوکراین یکدیگر را به نقض آتش بس عید مسحیان متهم می‌کنند.

پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیری‌ها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کی‌یف نیز همین انتظار را دارد.»

زلنسکی هم گفت: «اوکراین روز چهارشنبه در لندن در مذاکرات با امریکا و کشورهای اروپایی شرکت خواهد کرد.»

این گفتگوها دنباله نشست پاریس در هفته گذشته است که در آن ایالات متحده و کشورهای اروپایی راه های پایان دادن به جنگ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

Continue Reading

جهان

هزاران معترض در سراسر امریکا علیه ترمپ تظاهرات کردند

برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آن‌ها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آن‌هاست.

Published

on

(Last Updated On: )

هزاران معترض روز شنبه (۳۱حمل) در واشینگتن و دیگر شهرهای امریکا گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با سیاست‌های دونالد ترمپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، در زمینه اخراج مهاجران، اخراج کارمندان دولتی و جنگ‌های غزه و اوکراین ابراز کنند.

به گزارش رویترز، در بیرون قصر سفید، معترضان شعارهای در دست داشتند که در آن‌ها نوشته شده بود: «کارگران باید قدرت داشته باشند»، «پادشاهی نه»، «ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کنید» و «دادرسی عادلانه».

برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آن‌ها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آن‌هاست.

آن‌ها همچنین همبستگی خود را با کارمندانی که از سوی دولت فدرال اخراج شده‌اند و پوهنتون‌های که بودجه آن‌ها به دلیل تهدیدات ترمپ به خطر افتاده است، اعلام کردند.

برخی معترضان پرچم فلسطین در دست داشتند و دستمال فلسطینی بر گردن انداخته بودند، شعار «فلسطین آزاد» سر می‌دادند و همبستگی خود را با فلسطینی‌هایی که در جنگ اسرائیل در غزه کشته شده‌اند، اعلام می‌کردند.

برخی دیگر نیز با در دست داشتن نمادهایی، از اوکراین حمایت می‌کردند و خواهان موضع‌گیری قاطع‌تر واشینگتن در برابر جنگی بودند که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه، در اوکراین به راه انداخته است.

به نوشته رویترز، از زمان آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، بیش از ۲۰۰ هزار کارمند فدرال اخراج شده و تلاش برای از بین بردن برخی نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش در جریان است.

ماموران اداره سرحدی و مهاجرت، در این مدت به اتهام طرفداری از حماس و یهودی‌ستیزی، ویزای شماری از محصلین خارجی را لغو و ده‌ها محصلین خارجی را بازداشت کرده‌اند.

دولت هم تهدید کرده است که بودجه فدرال پوهنتون‌ها را که برنامه‌های مرتبط با تنوع، برابری و شمول و ابتکارات زیست‌محیطی را کنار نگذارند و مانع اعتراضات محصلین طرفداری از فلسطین نشوند را قطع خواهد کرد و در مواردی پرداخت بخشی از این بودجه‌ها را معلق کرده است.

راهپیمایی‌های مشابهی نیز در نیویارک، شیکاگو و ده‌ها شهر دیگر در ایالات متحده برگزار شد.

Continue Reading

جهان

نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران

کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

Published

on

(Last Updated On: )

دو منبع گفتند که رئیس‌جمهور دونالد ترمپ روز سه‌شنبه صبح نشستی را در اتاق بحران قصر سفید درباره مذاکرات جاری بر سر توافق هسته‌ای با ایران برگزار کرد.

به گفته منابع، این نشست سطح بالا با حضور تمامی مقامات ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترمپ برگزار شد و تمرکز اصلی آن بر بررسی موضع ایالات متحده در دور بعدی مذاکرات که قرار است روز شنبه برگزار شود، بود.

پیش از این نشست، ترمپ با سلطان عمان، هیثم بن طارق، تیلیفونی گفت‌گو کرد و درباره نقش میانجی‌گری عمان میان امریکا و ایران صحبت کردند.

به گفته خبرگزاری رسمی عمان: «دو رهبر درباره راه‌هایی برای حمایت از این مذاکرات به‌منظور دستیابی به نتایج مطلوب گفت‌گو کردند.»

کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس، وزیر خارجه مارکو روبیو، وزیر دفاع پیت هگزث، مشاور امنیت ملی قصر سفید مایک والتز، فرستاده ویژه ترامپ استیو ویتکاف، رییس سی آی ای جان رتکلیف و سایر مقامات ارشد در این نشست اتاق بحران حضور داشتند.

این نشست در بحبوحه بحث‌های جدی درون دولت درباره مسیر پیش‌رو در مذاکرات و اینکه امریکا چه مصالحه‌هایی را باید یا نباید بپذیرد، برگزار شد.

ونس و ویتکاف معتقدند دیپلوماسی می‌تواند به توافق هسته‌ای منجر شود و بر این باورند که امریکا باید آمادگی پذیرش برخی مصالحه‌ها را برای دستیابی به توافق داشته باشد.

در مقابل، دیگر اعضای ارشد دولت مانند روبیو و والتز نسبت به این روند بسیار بدبین هستند و از رویکرد حداکثری در مذاکرات حمایت می‌کنند.

خود ترمپ نیز پیام‌های متناقضی ارسال کرده است. او گفته خواهان دستیابی به توافق است و معتقد است بحران هسته‌ای از طریق دیپلوماسی قابل حل است، اما هم‌زمان ایران را به اقدام نظامی نیز تهدید کرده است.

قصر سفید از اظهارنظر درباره این نشست خودداری کرد.

ترامپ روز دوشنبه در دفتر بیضی به خبرنگاران گفت که ایران باید در مذاکرات با سرعت بیشتری عمل کند و تأکید کرد که ایران «ممکن است فقط ما را سر گرم کرده باشد» در این گفت‌گوها.

ترمپ بار دیگر ایران را به استفاده از قدرت نظامی تهدید کرد و گفت: «اگر لازم باشد اقدامی بسیار سخت انجام دهیم، این کار را خواهیم کرد.»

قرار بود دور بعدی مذاکرات میان امریکا و ایران روز شنبه در شهر روم برگزار شود.

اما دوشنبه‌شب، وزارت خارجه ایران اعلام کرد که محل مذاکرات به مسقط بازگردانده شده است. مقامات امریکایی هنوز این تغییر محل را تأیید نکرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!