اخبار ساحوی
ترمپ در سفری چند روزه به خاورمیانه وارد عربستان سعودی شد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا امروز (سهشنبه) با سفر به عربستان سعودی، دیدارهای خود را از کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس آغاز کرد. تمرکز اصلی ترمپ در این سفرها مسائل امنیتی چون جنگ غزه یا برنامه هستهای با ایران نیست، بلکه برای جذب سرمایهگذاریها به ارزش هزاران میلیارد دالر است. ترمپ روز چهارشنبه به قطر و پنجشنبه هفته جاری به امارات متحده عربی نیز سفر خواهد کرد.
به گزارش رویترز، ترمپ هنگام خروج از طیاره ایرفورس وان، با بالا بردن مشت خود همبستگی نشان داد؛ اقدامی که پس از استقبال ولیعهد محمد بن سلمان از او در میدان بینالمللی انجام شد. ترمپ در این سفر هیئتی از چهرههای سرشناس تجاری، از جمله میلیاردر ایلان ماسک را همراه خود داشت.
او پس از حضور در ریاض، که میزبان «مجمع سرمایهگذاری سعودی-امریکایی» است، روز چهارشنبه به قطر و پنجشنبه هفته جاری به امارات متحده عربی سفر خواهد کرد. اما توقفی در اسرائیل در برنامه او دیده نمیشود؛ تصمیمی که باعث طرح پرسشهایی درباره جایگاه این متحد نزدیک در اولویتهای واشنگتن شده است.
خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان، در آغاز این مجمع گفت: «در حالی که انرژی همچنان یکی از ارکان اصلی روابط ماست، فرصتهای سرمایهگذاری و تجاری در پادشاهی بهطور چشمگیری گسترش یافته و چندین برابر شدهاند.»
او پیش از ورود ترمپ افزود: «در نتیجه… هنگامی که سعودیها و امریکاییها همکاری میکنند، اتفاقات بسیار خوبی رخ میدهد، و اغلب اوقات اتفاقات بزرگی حاصل میشود.»
ترمپ امیدوار است بتواند سرمایهگذاریهایی به ارزش هزاران میلیارد دالر از تولیدکنندگان نفت خلیج فارس جذب کند.
عربستان سعودی پیشتر تعهد داده بود ۶۰۰ میلیارد دالر سرمایهگذاری کند، اما ترمپ گفته است که خواهان ۱ تریلیون دالر سرمایهگذاری است. کشوری که یکی از مهمترین شرکای استراتژی واشنگتن بهشمار میرود.
مجمع سرمایهگذاری سعودی-امریکایی با نمایش ویدیویی از عقابها و شاهینهای در حال پرواز آغاز شد؛ ویدیویی که به تاریخچه طولانی روابط میان ایالات متحده و پادشاهی عربستان سعودی ادای احترام میکرد.
در جلوی تالاری باشکوه، لری فینک، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی بلکراک، استیفن ای. شوارتزمن، مدیرعامل شرکت بلکاستون، اسکات بسن، وزیر خزانهداری امریکا، و محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان سعودی به همراه خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری این کشور حضور داشتند.
لری فینک در این مجمع گفت که در طول ۲۰ سال گذشته بیش از ۶۵ بار به عربستان سفر کرده است. او گفت که عربستان در آغاز بازدیدهایش بیشتر پیرو بوده، اما اکنون «کنترول را به دست گرفته» و در حال گسترش اقتصاد خود فراتر از نفت است.
اخبار ساحوی
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد

علی خامنهای، رهبر ایران، روز چهارشنبه در بیانیهای که توسط یک گوینده تلویزیون این کشور خوانده شد، اعلام کرد که کشورش درخواست دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا برای تسلیم بیقید و شرط را نخواهد پذیرفت.
به گزارش رویترز، خامنهای در اولین اظهارنظر خود از روز جمعه، زمانی که پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران سخنرانیاش از رسانههای دولتی پخش شد، گفت: «صلح یا جنگ را نمیتوان بر جمهوری اسلامی تحمیل کرد.»
او اظهار داشت: «انسانهای خردمند که ایران، ملت ایران و تاریخ آن را میشناسند، هرگز با زبان تهدید با این ملت سخن نمیگویند، چرا که ملت ایران تسلیم نخواهد شد.»
وی افزود: «امریکاییها باید بدانند که هرگونه مداخله نظامی امریکا بدون تردید با خسارات جبرانناپذیری همراه خواهد بود.»
رویترز گزارش داد که روز چهارشنبه هزاران نفر از ساکنان تهران پس از بمباران شبانه این شهر توسط جنگندههای اسرائیلی، در حال فرار بودند. یک منبع مطلع نیز اعلام کرد ترمپ در حال بررسی گزینههایی از جمله پیوستن به اسرائیل در حمله به تأسیسات هستهای ایران است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۵۰ جنگنده اسرائیلی در طول شب حدود ۲۰ هدف در تهران را مورد حمله قرار دادهاند، از جمله سایتهایی که مواد اولیه، قطعات و سامانههای تولید موشک را میسازند.
یک منبع آگاه از مذاکرات داخلی گفت که ترمپ و تیمش چندین گزینه را بررسی میکنند که شامل همراهی با اسرائیل در حملات به تأسیسات هستهای ایران نیز میشود.
علی بحرینی، سفیر ایران در سازمان ملل در جنوا، گفت که ایران به واشنگتن هشدار داده در صورت مشارکت مستقیم، به ایالات متحده جواب خواهد داد. او همچنین اظهار داشت که امریکا را «در آنچه اسرائیل انجام میدهد، همدست» میداند.
اخبار ساحوی
حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران؛ پاسخ تهران با راکتهای هایپرسونیک

به دنبال حملات اسرائیل علیه ایران که وارد ششمین روز خود شد، اسرائیل روز چهارشنبه تأیید کرد که یک مرکز سانتریفیوژهای هستهای در نزدیکی تهران را هدف قرار داده است.
در واکنش، سپاه پاسداران ایران اعلام کرد که راکتهای هایپرسونیک «فتاح-۱» را بهسوی تلآویو فیر کرده و شدیدترین تبادل نظامی منطقه در سالهای اخیر را به مرحلهای تازه کشاند.
ارتش اسرائیل گزارش داد که بیش از ۵۰ جنگنده این رژیم در طول شب اهداف متعددی در اطراف تهران را هدف قرار دادند، از جمله کارخانههای تولید سلاح و یکی از مراکز کلیدی ساخت سانتریفیوژ.
سانتریفیوژها برای غنیسازی اورانیوم حیاتی هستند؛ فرایندی که در قلب برنامه جنجالی هستهای ایران قرار دارد.
ایران در پاسخ راکتها و دستهای از طیارههای بیسرنشین را به سوی اسرائیل پرتاب کرد و مدعی وارد کردن خساراتی شد. با وجود آنکه سامانههای دفاع هوایی اسرائیل بیشتر تهدیدها را رهگیری کردند، برخی خسارات و مجروحانی گزارش شدهاند.
اسرائیل همچنین اعلام کرد که یکی از طیارههای بیسرنشینش بر فراز خاک ایران ساقط شده است.
در واشنگتن، دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده مداخله فوری را رد کرد اما خواستار «تسلیم بیقیدوشرط» ایران شد. او مدعی شد که امریکا میتواند بهراحتی علی خامنهای، رهبر ایران را هدف قرار دهد و او را «هدف آسانی» خواند، اما افزود که چنین اقدامی در حال حاضر در دستور کار نیست.
خامنهای در پاسخ، با لحنی تند وعده داد که برای رهبران اسرائیل «هیچ رحمتی» در کار نخواهد بود و تأکید کرد که پاسخ ایران ادامه خواهد داشت.
در همین حال، صدها تبعه خارجی از طریق ارمنستان و آذربایجان از ایران گریختهاند. در تهران، صفهای طولانی در نانواییها و پمپبنزینها شکل گرفته، در حالیکه نگرانی از درگیری طولانیمدت افزایش یافته است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید کرد که تأسیسات غنیسازی در نطنز، یکی از مراکز اصلی برنامه هستهای ایران هدف حمله قرار گرفتهاند.
مذاکرات درباره توافق هستهای ایران از زمان آغاز درگیریها متوقف شده و تهران اعلام کرده که تا زمانی که تحت حمله باشد، وارد هیچ مذاکرهای نخواهد شد.
تلفات غیرنظامی همچنان در حال افزایش است. ایران اعلام کرده که ۲۲۴ نفر از جمله دانشمندان و نیروهای نظامی این کشور کشته شدهاند، در حالیکه اسرائیل از کشته شدن دستکم ۲۴ نفر خبر داده است.
این درگیریها واکنشهای جهانی را برانگیختهاند و رهبران اروپایی خواستار خویشتنداری شدهاند. آنان هشدار دادهاند که تشدید تنشها میتواند کل منطقه خاورمیانه را بیثبات کند.
اخبار ساحوی
ایران در حال آمادهسازی راکتهای خود برای حمله به پایگاههای امریکایی در منطقه است
امریکا بیش از ۴۰ هزار نیرو در خاورمیانه دارد و این نیروها در پایگاههای نظامی منطقه، از جمله در امارات، اردن و عربستان، در حالت آمادهباش قرار دارند.

روزنامه نیویارکتایمز به نقل از مقامات امریکایی نوشته در صورتی که امریکا به جنگ اسرائیل علیه ایران بهمنظور هدف قرار دادن تاسیسات هستهای ایران کشور بپیوندد، ایران راکتهایی را برای هدف قرار دادن پایگاههای امریکایی در منطقه آماده کرده است.
مقامهای امریکایی میگویند ایران به آمادگی زیادی برای هدف قرار دادن پایگاههای امریکایی در منطقه ندارد و راکتهای آن بهراحتی به این پایگاهها میرسند.
روزنامه نیویارکتایمز نوشته در صورتی که حمله آغاز شود، ایران ممکن است مینهایی را در تنگه هرمز بهمنظور محاصرهکردن کشتیهای امریکایی قرار دهد.
مقامهای امریکایی همچنین گفتهاند نیروهای امریکایی در پایگاههای خود در سراسر منطقه در آمادهباش هستند.
ترمپ که پیش از این گفته بود تنها درخواست او این است که ایران سلاح هستهای نداشته باشد، و در اظهاراتی خواستار «تسلیم کامل» ایران شده است.
بر اساس این گزارش، امریکا بیش از ۴۰ هزار نیرو در خاورمیانه دارد و این نیروها در پایگاههای نظامی منطقه، از جمله در امارات، اردن و عربستان، در حالت آمادهباش قرار دارند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اسرائیل از «روزهای دشوار پیشرو» هشدار داد؛ ایران: ضربات سخت خواهیم زد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مترجم پیشین افغان ارتش امریکا در محکمه فدرال سندیگو بازداشت شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک مرد ایرانی به اتهام قتل دختر مهاجر افغان دستگیر شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت صنعت: تلاشها جریان دارد تا میوههای تازه افغانستان به بازارهای جدید صادر شود
-
تجارت3 روز ago
صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان ملل: نزدیک به یک سوم جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اعتراف یک تبعه افغانستان به طراحی حمله در روز انتخابات امریکا