Connect with us

رویداد های اخیر

ترمپ: ممکن است تمامی تجهیزات نظامی باقی‌مانده امریکا در افغانستان را پس بگیریم

ترمپ و متحدانش همواره از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرده و آن را شتاب‌زده توصیف کرده‌اند.

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفته است که ممکن است واشنگتن بتواند تمامی تجهیزات نظامی برجا مانده در افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی در سال ۲۰۲۱ را دوباره به دست آورد.

به گزارش فاکس نیوز، ترمپ این اظهارات را در حاشیه نشست گروه هفت (جی۷) و در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره توافق احتمالی با ایران برای پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگه هرمز مطرح کرد.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار داد که اگر تهران محدودیت‌های پیشنهادی را نپذیرد، امریکا «آن‌ها را بمباران خواهد کرد.»

او سپس با انتقاد از نحوه خروج دولت جو بایدن از افغانستان، گفت: «قرار بود با عزت و افتخار از افغانستان خارج شویم و صد درصد تجهیزات را نیز با خود ببریم. حتی قصد داشتم چادرها را هم جمع کنیم، اما دولت بایدن همه چیز را رها کرد.»

ترمپ افزود: «ممکن است همه آن تجهیزات را دوباره پس بگیریم. البته اکنون بیشتر جنبه نمادین دارد، زیرا تجهیزات قدیمی شده‌اند، اما شاید همه آن‌ها را بازگردانیم.»

بر اساس گزارش فاکس نیوز، وزارت دفاع امریکا در سال ۲۰۲۲ برآورد کرده بود که تجهیزات نظامی به ارزش حدود ۷.۱۲ میلیارد دالر پس از سقوط دولت پیشین افغانستان در اختیار حکومت افغانستان قرار گرفته است.

فاکس نیوز همچنین نوشته است که ترمپ و متحدانش همواره از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرده و آن را شتاب‌زده توصیف کرده‌اند.

در مقابل، مقام‌های دولت بایدن در آن زمان تأکید کرده بودند که تجهیزات نظامی در اختیار نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان قرار داشت و انتظار می‌رفت این نیروها بتوانند در برابر پیشروی امارت اسلامی مقاومت کنند؛ اما این ارزیابی نادرست از آب درآمد.

جو بایدن نیز در ۳۱ آگست ۲۰۲۱ گفته بود که فرض بر این بود بیش از ۳۰۰ هزار نیروی امنیتی افغانستان که طی دو دهه آموزش دیده و تجهیز شده بودند، بتوانند از کشور دفاع کنند، اما این فرضیه تحقق نیافت.

فاکس نیوز در ادامه گزارش خود به وضعیت کنونی افغانستان نیز پرداخته و نوشته است که زنان و دختران همچنان با محدودیت‌های گسترده روبه‌رو هستند و میلیون‌ها نفر نیز با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این درحالیست که پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفته بود که تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان به عنوان غنمیت به امارت اسلامی باقی مانده و خواست‌ مقام‌های امریکایی برای بازگرداندن آن به ایالات متحده، حرف‌های احساساتی است.

آقای مجاهد در واکنش به این خواست‌ها گفته بود که: « امریکایی‌ها بیست سال، افغانستان را اشغال کردند، مردم را کشتند، ویرانی کردند، افغانستان را از پیشرفت بازداشتند، اگر حرف از حساب‌دهی باشد، امریکا باید حساب دهد.»

رویداد های اخیر

یک شهروند افغان متهم به شرکت در اعتراضات ایران اعدام شد

Published

on

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو گزارش داده است که قوه قضاییه ایران گل‌محمد محمدی، شهروند ۲۳ ساله افغانستان را به اتهام اشتراک در اعتراضات ضد حکومتی ماه جدی سال گذشته، اعدام کرده است.

او روز یکشنبه همراه با فرد دیگری به نام عرفان اسفندیاری اعدام شده است.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران اتهامات مطرح‌شده علیه این افراد را مشارکت در حملات مرگبار علیه نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات ماه جدی سال گذشته در اصفهان عنوان کرده است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو روند رسیدگی به این قضیه را مورد انتقاد قرار داده و مدعی شده‌است که متهمان از دسترسی به وکیل مستقل محروم بوده اند.

Continue Reading

International Sports

اسپانیا پس از قهرمانی جهان، چهار جایزه مهم انفرادی جام جهانی ۲۰۲۶ را از آن خود کرد

کیلیان امباپه، کپیتان فرانسه، با به ثمر رساندن ۱۰ گول، کفش طلای جام جهانی را به عنوان بهترین گولزن رقابت‌ها کسب کرد. این دومین بار است که امباپه عنوان آقای گول جام جهانی را از آن خود می‌کند.

Published

on

تیم ملی اسپانیا پس از قهرمانی در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶، چهار جایزه از پنج جایزه اصلی انفرادی این رقابت‌ها را کسب کرد.

پس از پیروزی یک بر صفر اسپانیا در برابر ارجنتاین در دیدار نهایی، رودری، هافبک این تیم، جایزه توپ طلای جام جهانی را به عنوان بهترین بازیکن مسابقات به دست آورد. او با نمایش‌های درخشان، رهبری در میانه میدان و نقش کلیدی در قهرمانی اسپانیا، شایسته این عنوان شناخته شد.

کیلیان امباپه، کپیتان فرانسه، با به ثمر رساندن ۱۰ گول، کفش طلای جام جهانی را به عنوان بهترین گولزن رقابت‌ها کسب کرد. این دومین بار است که امباپه عنوان آقای گول جام جهانی را از آن خود می‌کند.

اونای سیمون، دروازه‌بان اسپانیا، نیز با عملکردی مطمئن و دریافت تنها یک گول در طول مسابقات، برنده دستکش طلایی بهترین دروازه‌بان جام جهانی شد.

همچنین پاو کوبارسی، مدافع ۱۹ ساله اسپانیا، به دلیل نمایش‌های درخشان و عملکرد پخته خود، عنوان بهترین بازیکن جوان جام جهانی را به دست آورد و یکی از پدیده‌های این رقابت‌ها لقب گرفت.

کسب چهار جایزه از پنج جایزه مهم انفرادی، بازتابی از عملکرد خیره‌کننده اسپانیا در طول جام جهانی ۲۰۲۶ بود؛ تیمی که بدون شکست به قهرمانی رسید و بار دیگر بر قله فوتبال جهان ایستاد.

برندگان جوایز اصلی جام جهانی ۲۰۲۶:

  • بهترین بازیکن (توپ طلا): رودری (اسپانیا)
  • بهترین گلزن (کفش طلا): کیلیان امباپه (فرانسه) – ۱۰ گول
  • بهترین دروازه‌بان (دستکش طلا): اونای سیمون (اسپانیا)
  • بهترین بازیکن جوان: پاو کوبارسی (اسپانیا)
 
 
 
Continue Reading

رویداد های اخیر

مسئولان د افغانستان بانک و بنیاد تضمین تمویلات افغانستان درباره توسعه همکاری‌های مالی گفتگو کردند

Published

on

صدیق‌الله خالد، معاون اول د افغانستان بانک، با دیرک جوزف تیسن، معاون بنیاد تضمین تمویلات افغانستان (ACGF)، و هیئت همراه وی، دیدار کرده است.

د افغانستان بانک با نشر خبرنامه‌ای اعلام کرد که هدف از این نشست، فراهم‌سازی تسهیلات بیشتر در زمینه تضمین تمویلات کوچک، کمک های بلاعوض، فراهم نمودن همکاری های تخنیکی با مؤسسات مالی در افغانستان بود.

به گفته این بانک، معاون اول د افغانستان بانک با تأکید بر تعهد این نهاد به رشد و تقویت سکتور مالی و بانکی کشور، گفت که د افغانستان بانک تلاش می‌کند با ایجاد یک محیط کاری شفاف، معیاری و مناسب، زمینه دسترسی بهتر شهروندان به تمویلات خرد، کوچک و متوسط را فراهم سازد.

خالد همچنین از بنیاد تضمین تمویلات افغانستان خواست خدمات تمویلی خود را بدون تبعیض و به‌گونه یکسان در تمامی مناطق کشور و برای همه نهادهای مرتبط ارائه کند.

در همین حال، دیرک جوزف تیسن ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های آینده بنیاد تضمین تمویلات افغانستان، خواستار توسعه همکاری‌های تخنیکی با بانک‌ها و مؤسسات مالی، اجرای برنامه‌های مشترک و امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دو طرف شد.

بنیاد تضمین تمویلات افغانستان یک نهاد بین‌المللی انکشافی است که در زمینه توسعه تمویل نهادهای خرد، کوچک و متوسط، ارائه تضمین برای تمویلات بانک‌ها و مؤسسات مالی، کمک‌های تخنیکی و ارتقای ظرفیت فعالیت می‌کند.

در پایان این دیدار، دو طرف بر تداوم همکاری‌ها به‌منظور توسعه شمولیت مالی، حمایت از سکتور خصوصی و تقویت هرچه بیشتر سکتور مالی و بانکی افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117