Connect with us

رویداد های اخیر

تصویب قانون صرافی و خدمات پولی در افغانستان

منتشر شده

در

دفتر مطبوعاتی د افغانستان بانک روز (شنبه ۲۸ میزان) با نشر خبرنامه‌ای از تصویب قانون صرافی و خدمات پولی خبر داد.

این بانک می‌افزاید که قانون صرافی و خدمات پولی را تصویب نموده که براساس آن هیچ کس نمی تواند بدون جواز خدمات پولی انجام دهد.

در این خبرنامه آمده که براساس قانون جدید، سهولت‌های بیشتری برای اخذ جواز برای صرافان نیز فراهم شده و از فعالیت صرافی و خدمات پولی غیرقانونی جلوگیری صورت خواهد گرفت.

گفتنی است که این بانک چندی قبل معاملات آنلاین فاکس را نیز در افغانستان غیر قانونی اعلام نموده و افزود که انجام دهنده آن با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد.

International Sports

فیفا، تیک‌تاک و اتلانتا نشستی را برای مقابله با نفرت‌پراکنی در فوتبال برگزار کردند

Published

on

فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) همزمان با روز جهانی مقابله با نفرت‌پراکنی، با همکاری تیک‌تاک و شهر اتلانتا، نشستی را با حضور چهره‌های ورزشی، سیاست‌گذاران و کارشناسان تکنالوژی برگزار کرد تا راهکارهای عملی برای مقابله با تبعیض، نژادپرستی و نفرت‌پراکنی در فوتبال و جامعه را بررسی کند.

این نشست با عنوان «نفرت را متوقف کنید، از فوتبال محافظت کنید» در آستانه دیدار تیم‌های جمهوری چک و افریقای جنوبی در جام جهانی ۲۰۲۶ برگزار شد و بر یافتن راهکارهای عملی فراتر از کمپاین‌های آگاهی‌دهی تمرکز داشت.

در این برنامه، افرادی از جمله جورج وئا، رئیس‌جمهور پیشین لیبریا و مرسی آکیده، ملی‌پوش پیشین نایجریا، و نمایندگانی از تیک‌تاک و شهر اتلانتا حضور داشتند.

وئا با اشاره به تجربه شخصی خود از آزارهای نژادپرستانه در دوران بازی گفت: «فوتبال فقط یک بازی نیست، بلکه بازی اتحاد است. عناصر زیادی وجود دارند که می‌خواهند این ورزش را نابود کنند. فوتبال، بازی صلح و اتحاد است. اگر اجازه دهیم این مسائل ادامه پیدا کنند، این بازی زیبا از بین خواهد رفت.»

او افزود که آموزش همچنان یکی از ابزارهای حیاتی در مبارزه با تبعیض است.

او گفت: «ما تلاش می‌کنیم جوانان را آموزش دهیم تا به انسان‌هایی مهربان تبدیل شوند، نه فقط افرادی که فوتبال را دوست دارند. تبعیض هیچ جایی در جامعه ما ندارد.»

این نشست که توسط سیمون اسکات، خبرنگار ورزشی مستقر در اتلانتا، مدیریت می‌شد، به بررسی ماهیت در حال تغییر نفرت‌پراکنی در فضای دیجیتل و محیط‌های فزیکی پرداخت. اعضای پنل راه‌های شناسایی اقدامات مؤثر و عملی سازی تعهدات را بررسی کردند.

کندیس استنسیل از تلاش‌های فیفا برای تعامل با شهرهای میزبان و ترویج حقوق بشر از طریق ورزش تمجید کرد.

او گفت: «این پنل به ما فرصت داد تا درباره چالش‌ها، اقداماتی که واقعاً مؤثر هستند و تعهداتی که می‌توانیم ارائه کنیم، فکر کنیم. با رویدادی بین‌المللی مانند جام جهانی فیفا، می‌توانیم درباره حقوق بشر در سطح جهانی صحبت کنیم.»

مرسی آکیده نیز گفت که این نشست اهمیت اقدام جمعی را برجسته کرد.

او اظهار داشت: «این نشست به من احساس توانمندی داد. ما باید همه را گرد هم بیاوریم و همه را در این تلاش شریک کنیم. شنیدن دیدگاه‌های این پنل باعث می‌شود بخواهم کارهای بیشتری انجام دهم.»

یکی از محورهای اصلی این نشست، «خدمات حفاظت از شبکه‌های اجتماعی فیفا (SMPS) » بود؛ سیستمی که محتوای توهین‌آمیز علیه بازیکنان، تیم‌ها و داوران را در شبکه‌های اجتماعی رصد و حذف می‌کند.

از زمان راه‌اندازی این سیستم در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، بیش از ۲۵۰ میلیون پست و نظر مورد بررسی قرار گرفته و بیش از ۳۰ میلیون پیام مضر و آزاردهنده شناسایی و حذف شده است.

این سیستم در طول جام جهانی ۲۰۲۶ نیز فعال می‌باشد. از زمان آغاز مسابقات در ۱۱ جون تاکنون، بیش از ۳.۸ میلیون پست و نظر بررسی شده و حدود ۳۸۸ هزار مورد به دلیل توهین‌آمیز یا مضر بودن حذف شده‌است.

این در حالیست که در کل جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، ۲۸۷ هزار پست و نظر حذف شده بود.

نشست اتلانتا بخشی از ابتکار جهانی فیفا برای مقابله با نژادپرستی است؛ برنامه‌ای که هدف آن ایجاد تغییرات درازمدت از طریق آموزش، مشارکت هواداران و ارائه منابع حمایتی به فدراسیون‌های فوتبال در سراسر جهان است.

این رویداد با مراسم تعهد به پایان رسید؛ طوری که هر یک از اعضای پنل متعهد شدند اقدامات مشخصی را برای مقابله با نفرت‌پراکنی در جوامع خود انجام دهند و بار دیگر تأکید شد که ریشه‌کن کردن تبعیض نیازمند تلاش مشترک در همه سطوح فوتبال است.

گفتگوها همچنین بازتاب‌دهنده نگرانی‌هایی بود که انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در روز جهانی مقابله با نفرت‌پراکنی مطرح کرده بود.

گوترش در پیام خود به این مناسبت، نفرت‌پراکنی را «نخستین گام در مسیر غیرانسانی‌سازی» توصیف کرد و هشدار داد که هوش مصنوعی و پلتفرم‌های دیجیتلی فاقد نظارت کافی، به طور فزاینده‌ای به گسترش آن دامن می‌زنند.

او گفت الگوریتم‌ها اغلب خشم و تفرقه را تشویق می‌کنند و به انتشار سریع‌تر محتوای مضر در فضای آنلاین کمک می‌کنند.

سازمان ملل متحد همچنین نسبت به تهدید فزاینده تصاویر جعلی ساخته شده توسط هوش مصنوعی و سایر اشکال سوءاستفاده آنلاین، به‌ویژه علیه زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر، هشدار داده است.

گوترش تأکید کرد که آزادی بیان هرگز نباید بهانه‌ای برای انتشار پیام‌های زیان‌بار باشد. او همچنین خواستار مسئولیت‌پذیری بیشتر، حفظ سلامت و اعتبار اطلاعات و افزایش کنترول بر تجارب آنلاین شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: ممکن است تمامی تجهیزات نظامی باقی‌مانده امریکا در افغانستان را پس بگیریم

ترمپ و متحدانش همواره از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرده و آن را شتاب‌زده توصیف کرده‌اند.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفته است که ممکن است واشنگتن بتواند تمامی تجهیزات نظامی برجا مانده در افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی در سال ۲۰۲۱ را دوباره به دست آورد.

به گزارش فاکس نیوز، ترمپ این اظهارات را در حاشیه نشست گروه هفت (جی۷) و در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره توافق احتمالی با ایران برای پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگه هرمز مطرح کرد.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار داد که اگر تهران محدودیت‌های پیشنهادی را نپذیرد، امریکا «آن‌ها را بمباران خواهد کرد.»

او سپس با انتقاد از نحوه خروج دولت جو بایدن از افغانستان، گفت: «قرار بود با عزت و افتخار از افغانستان خارج شویم و صد درصد تجهیزات را نیز با خود ببریم. حتی قصد داشتم چادرها را هم جمع کنیم، اما دولت بایدن همه چیز را رها کرد.»

ترمپ افزود: «ممکن است همه آن تجهیزات را دوباره پس بگیریم. البته اکنون بیشتر جنبه نمادین دارد، زیرا تجهیزات قدیمی شده‌اند، اما شاید همه آن‌ها را بازگردانیم.»

بر اساس گزارش فاکس نیوز، وزارت دفاع امریکا در سال ۲۰۲۲ برآورد کرده بود که تجهیزات نظامی به ارزش حدود ۷.۱۲ میلیارد دالر پس از سقوط دولت پیشین افغانستان در اختیار حکومت افغانستان قرار گرفته است.

فاکس نیوز همچنین نوشته است که ترمپ و متحدانش همواره از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرده و آن را شتاب‌زده توصیف کرده‌اند.

در مقابل، مقام‌های دولت بایدن در آن زمان تأکید کرده بودند که تجهیزات نظامی در اختیار نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان قرار داشت و انتظار می‌رفت این نیروها بتوانند در برابر پیشروی امارت اسلامی مقاومت کنند؛ اما این ارزیابی نادرست از آب درآمد.

جو بایدن نیز در ۳۱ آگست ۲۰۲۱ گفته بود که فرض بر این بود بیش از ۳۰۰ هزار نیروی امنیتی افغانستان که طی دو دهه آموزش دیده و تجهیز شده بودند، بتوانند از کشور دفاع کنند، اما این فرضیه تحقق نیافت.

فاکس نیوز در ادامه گزارش خود به وضعیت کنونی افغانستان نیز پرداخته و نوشته است که زنان و دختران همچنان با محدودیت‌های گسترده روبه‌رو هستند و میلیون‌ها نفر نیز با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این درحالیست که پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفته بود که تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان به عنوان غنمیت به امارت اسلامی باقی مانده و خواست‌ مقام‌های امریکایی برای بازگرداندن آن به ایالات متحده، حرف‌های احساساتی است.

آقای مجاهد در واکنش به این خواست‌ها گفته بود که: « امریکایی‌ها بیست سال، افغانستان را اشغال کردند، مردم را کشتند، ویرانی کردند، افغانستان را از پیشرفت بازداشتند، اگر حرف از حساب‌دهی باشد، امریکا باید حساب دهد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه افغانستان و یک مقام ارشد ملل متحد درباره کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌ها گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، در یک تماس تلیفونی با روزمری دی‌کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌سازی، درباره کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های جاری میان افغانستان و سازمان ملل متحد گفتگو کرده است.

براساس اعلامیه وزارت امور خارجه، دی‌کارلو از تسهیلات و همکاری‌های فراهم‌شده از سوی امارت اسلامی برای فعالیت‌های بشردوستانه قدردانی کرد و این اقدامات را برای رساندن مؤثر و به‌موقع کمک‌ها به نیازمندان مهم دانست.

این مقام سازمان ملل متحد همچنین وزیر خارجه افغانستان را در جریان آخرین تحولات مربوط به هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) قرار داد و درباره تلاش‌های جاری این سازمان در افغانستان توضیحاتی ارائه کرد.

دو طرف در پایان بر تداوم تفاهم متقابل، تعامل سازنده و گسترش همکاری‌های بیشتر تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!