Connect with us

تجارت

تصویب لایحه قطع کمک‌های مالی به امارت اسلامی در مجلس نمایندگان امریکا

بر بنیاد این لایحه، وزارت خارجه ایالات متحده موظف خواهد بود تا برنامه‌هایی را جهت جلوگیری از دسترسی امارت اسلامی به منابع کمک‌های بشری اجرا کرده و به‌صورت منظم به کنگره گزارش دهد.

منتشر شده

در

مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا لایحه‌ای را تصویب کرده است که بر اساس آن، هرگونه کمک نقدی به افغانستان باید تحت نظارت دقیق قرار گرفته و نحوه جلوگیری از دسترسی امارت اسلامی به این کمک‌ها، به‌طور شفاف به کنگره گزارش شود.

تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا، در توضیح محتوای این لایحه گفت: «این طرح بر سه محور اصلی تمرکز دارد: جلوگیری از دسترسی طالبان به حمایت‌های مالی و مادی، گزارش‌دهی شفاف در مورد برنامه‌های کمک نقدی، و نظارت بر صندوق امانی افغانستان و بانک مرکزی این کشور.»

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان با نشر بیانیه‌ای از تصویب این لایحه استقبال کرده و آن را پاسخی به گزارش‌های افشاشده مبنی بر انتقال میلیون‌ها دالر کمک نقدی به افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی عنوان کرده است.

بر بنیاد این لایحه، وزارت خارجه ایالات متحده موظف خواهد بود تا برنامه‌هایی را جهت جلوگیری از دسترسی امارت اسلامی به منابع کمک‌های بشری اجرا کرده و به‌صورت منظم به کنگره گزارش دهد.

در واکنش به این اقدام، امارت اسلامی دخالت در روند کمک‌های بشردوستانه را رد کرده است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفته است که نظارت بر توزیع کمک‌ها با دقت از سوی وزارت اقتصاد انجام می‌شود و این کمک‌ها به‌شکل عادلانه به مردم افغانستان می‌رسد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد نیز این اقدام را بخشی از فشارهای سیاسی علیه امارت اسلامی دانسته و تأکید کرده است که حتی در صورت قطع کامل کمک‌های امریکا، اقتصاد افغانستان متکی به منابع داخلی خود خواهد بود و مسیر خودکفایی را ادامه خواهد داد.

کارشناسان اقتصادی اما هشدار می‌دهند که کاهش و یا توقف کمک‌های بین‌المللی، به‌ویژه در شرایط شکننده کنونی، ممکن است بر روند فعالیت نهادهای بشردوستانه تأثیر منفی بگذارد. بسیاری از این نهادها که از حمایت مالی امریکا برخوردار بودند، در ماه‌های اخیر فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورده یا متوقف کرده‌اند.

با توجه به کاهش گسترده کمک‌های خارجی به افغانستان و تصمیمات اخیر واشنگتن، به‌ویژه از سوی دونالد ترمپ، مسیر تعامل اقتصادی افغانستان با جهان وارد مرحله تازه‌ای شده است.

تجارت

گشایش بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در غرب افغانستان توسط کمیساریای عالی پناهندگان

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Published

on

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد با همکاری بانک اسلامی توسعه، بزرگ‌ترین مرکز قالین‌بافی در ولایت هرات افغانستان را افتتاح کرد.

این مرکز که با حضور ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سرمنشیی سازمان ملل، و بزرگان محلی افتتاح شد، در ابتدا برای ۴۰۰ بازگشت‌کننده افغان، بیش از سه‌چهارم آن‌ها زنان، فرصت‌های شغلی و آموزش مهارت فراهم می‌کند.

این طرح با هدف توانمندسازی بازگشت‌کنندگان و جامعه میزبان راه‌اندازی شده است و بازسازی معیشت پایدار به ویژه برای زنان، یکی از نیازهای اساسی بازگشت‌کنندگان از ایران است.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از ۲ میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند و این مرکز به ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای آنان کمک خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

تجارت

افغانستان جایگزین ایران در تامین میوه و سبزیجات به روسیه می‌شود

Published

on

رسانه‌های روسی به نقل از رستم حبیب بولین، رئیس مرکز تجارت روسیه در افغانستان، گزارش داده اند که افغانستان پس از ممنوعیت موقت صادرات مواد غذایی توسط ایران، به دنبال افزایش صادرات میوه و سبزیجات به روسیه است.

گفتنی است که روز سه شنبه هفته جاری، دولت ایران اعلام کرد که صادرات مواد غذایی و زراعتی را با هدف اولویت دادن به امنیت غذایی داخلی در میانه جنگ با امریکا و اسرائیل، متوقف می‌کند.

در پاسخ، افغانستان اولین محموله ۱۰۰ تنی سیب خود را به روسیه ارسال کرده است و محموله‌های انواع دیگر محصولات زراعتی در هفته‌های آینده آماده می‌شود.

حبیب بولین خاطرنشان کرد که تقاضا از روسیه در حال افزایش است و صادرکنندگان افغان قصد دارند درخواست‌های رو به افزایش را برآورده کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!