رویداد های اخیر
تغییرات در رهبری میدانهای نبرد و هیات مذاکره کننده طالبان در آستانهی مذاکرات میان افغانها

خبرگزاری اسوشیتد پرس گزارش کرده است که طالبان فرزند ملا عمر را به عنوان مسوول نظامی این گروه تعیین و شماری از چهره های با نفوذ این گروه را نیز عضو تیم مذاکره کننده خود کرده است.
این اقدام در حالی صورت گرفته است که به زودی طالبان وارد گفتگوهای میان افغان ها با کابل خواهد شد.
ملا یعقوب ۳۰ ساله، فرزند ملا عمر بنیانگذار گروه طالبان، به عنوان رهبر بخش نظامی تازه متحد شده این گروه قرار است شهرت و غیرانعطاف پذیری پدرش را به میدان های نبرد برگرداند.
مقامات طالبان به اسوشیتد پرس گفته اند که چهار عضو شورای رهبری این گروه نیز به تیم مذاکره کننده ۲۰ نفری پیوسته اند.
گفته میشود که این تغییرات از بهر کنترول بیشتر ملا هیبت الله آخوندزاده رهبر طالبان بر بخش نظامی و سیاسی این گروه صورت گرفته است.
به گفته اسوشیتد پرس، تحلیلگران می گویند که این میتواند خبر خوبی برای مذاکرات با حکومت افغانستان باشد و نشانه ای از جدی گرفتن مرحله دوم از سوی طالبان – شاید مهمترین – در توافق واشنگتن با این گروه که در ماه فبروری به امضا رسید، است.
آندرو وایلدر، نایب رییس برنامه آسیا در موسسه صلح امریكا مستقر در واشنگتن است میگوید: “من میگویم به نظر می رسد این یک پیشرفت مثبت است زیرا طالبان هیاتی را ایجاد می کنند که به نظر می رسد ارشدتر و با نفوذتر نسبت به افراد قبلی اند، که ممکن است برای مراحل آغاز مذاکرات کاملا ضروری باشد.”
وی گفت: “اگر نیمه پر گیلاس را ببینیم، این هیات تقویت شده طالبان را می توان به عنوان نشانه ای از عزم جدی این گروه برای مذاکرات، تعبیر کرد.”
هنگامی که امریکا در تاریخ ۲۹ فبروری پس از یک و نیم سال مذاکراه قراردادی با طالبان امضا کرد، بهترین فرصت برای پایان جنگ چهار دهه افغانستان، همچنین به عنوان نقشه راه برای خروج سربازان امریکایی از طولانی ترین جنگ این کشور تلقی شد.
روز دوشنبه هفته گذشته، زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان گفت که امریکا مرحله نخست توافق با طالبان را عملی کرده است.
آقای خلیلزاده در یک رشته تویت هایی گفته است: “ما در روز ۱۳۵ام ؛ یک نقطه عطف کلیدی در تطبیق توافق نامهی امریکا با طالبان رسیده ایم. بر اساس این توافق امریکا سخت تلاش کرده است تا مرحله اول تعهدات خود، از جمله کاهش نیروها و ترک پنج پایگاه را عملی کند.”
فرستاده ویژه امریکا با محکوم کردن حملات پسین طالبان گفته است که، “. استفاده از مواد منفجره برای منفجر کردن موتر در مرکز یک ولایت غیر قابل قبول است و موجب تقویت کسانی خواهد شد که مخالف صلح هستند و آله دست تخریب کنندگان این روند اند. همه طرف ها باید خشونت را کاهش دهند.”
آقای خلیلزاد افزوده است: “خشونت به ویژه در روزها و هفته های پسین زیاد بوده است. شمار زیاد افغان ها بدون هیچ دلیلی همچنان کشته میشوند. حمله امروز طالبان در مرکز یک ولایت در تناقض با تعهدی است که آنها برای کاهش خشونت برای رسیدن آتش بس دایمی که منجر به برگزاری مذاکرات میان افغان ها کرده بودند.”
وی گفته است که امریکا میخواهد مرحله دوم این توافق نامه را اجرا کند، اما تاکید کرده است که عملی کردن آن مشروط خواهد بود.
رویداد های اخیر
سفیر چین: امریکا بخاطر منافع خود اوضاع در افغانستان را بی ثبات میسازد

سفیر چین در کابل گفته است که ایالات متحده امریکا بخاطر منافع خود اوضاع در افغانستان را بی ثبات می سازد.
وانگ یو در یک نشست خبری امروز (چهارشنبه، ۲۶ اسد) در سفارت چین در کابل همچنان تاکید کرد که امریکا در مبارزه با هراس افگنی برخورد دوگانه داشته است و به بهانه مبارزه با این گروه ها حاکمیت ملی کشور ها را نقض می کند.
آقای وانگ گفت: “امریکا در امر مبارزه با گروه های تروریستی رفتار دوگانه دارد. بیش از بیست گروه تروریستی در حال حاضر در افغانستان حضور دارند. امریکا از استقلالیت افغانستان و حاکمیت ملی این کشور چشم پوشی می کند و به خواست خود در قلمرو هوایی افغانستان طیاره بی پیلوت را می فرستد”.
سفیر چین همچنان مسدود ماندن دارای های بانک مرکزی افغانستان از سوی امریکا را دزدی آشکار از سرمایه ملی مردم افغانستان دانست و تاکید کرد که فشارها و تحریم های اقتصادی مردم افغانستان را با دشواری های زیادی مواجه کرده است.
او گفت: “امریکا برای مردم افغانستان مشکلات زیادی را خلق کرده است. پس از بیرون کردن نیروهایش از افغانستان دیگر هیچ توجهی بر مردم این کشور نکرده است. امریکا همچنان تحریم های اقتصادی را بیشتر کرده و دارایی های افغانستان را منجمد و دزدی کرده است.”
این دیپلومات ارشد چین در کابل از گسترش روابط دیپلوماتیک میان افغانستان و چین استقبال کرد و گفت روابط میان کابل و بیجنگ در آینده عمیق و عمیق تر خواهد شد. آقای وانگ یو همچنان بر تقویت همکای های اقتصادی با افغانستان تاکید کرد.
او گفت: “در یک سال گذشته در حال توسعه یک دوستی و روابط همسایگی بودیم. و زیران خارجه دو کشور چهار بار با هم دیدار نمودند. وزیر امور خارجه چین در ماه مارچ به اینجا آمد. وزیر خارجه افغانستان نیز در ماه مارچ به چین رفت. تعامل ما با طرف افغانستان عادی است و کارمندان افغان در سفارت شان در چین نیز حضور دارند. ما همچنین برنامه های همکاری در زمینه های دیگر مانند بخش معدن و بخش انرژی داریم. روابط چین و افغانستان در آینده عمیق و عمیق تر می شود.”
سفیر چین همچنان موقعیت جغرافیایی افغانستان در تجارت و ترانزیت میان کشورها منطقه را مهم خواند و تاکید کرد که در تلاش استند با همکاری کشورهای آسیای میانه از این موقعیت جغرافیایی افغانستان استفاده موثر صورت بگیرد.
پس از رویکار آمدن امارت اسلامی و حمله هوایی امریکا در کابل، این بار نخست است که سفیر چین در کابل نشست خبری برگزاری میکند و سیاست کشورش را در قبال افغانستان و مداخله های امریکا به گونه روشن بیان میکند.
رویداد های اخیر
جوانان هرات خواستار ایجاد فرصتهای کاری ازسوی حکومت شدهاند

جوانان در ولایت هرات نسبت به وضعیت بیکاری انتقاد کرده میگویند طی دو دهه گذشته، کار بنیادی برای آنها نشده است، اما طی این یکسال اخیر نیز صدها تن از افراد باتجربه و تحصیل کرده کارهایشان را از دست دادهاند و میافزایند که ریاست اطلاعات و فرهنگ طی این مدت تنها توانسته است بعضی برنامههای آموزشی به هدف ارتقای ظرفیت جوانان برگزار کند.
به گفته آنان، دراین یک سال اخیر بهگونه شاید و باید از نیروی جوان برای پیشبرد کارهای دولتی استفاده نشده است.
فاطمه رضایی، باشنده هرات گفته است: «چیزی که ما امیدوار بودیم اینکه نظام تغییر کند و اقدام جدی برای جوانان صورت بگیرد، اما آنگونه که دیده میشود مردها و زنان بیکار هستند، مکتبهای دختران بسته است».
غلام یحی عزیزی، یکی دیگر از باشندگان هرات گفت: «مشکلات جوانان متأسفانه مشکلات اقتصادی است و شرایط فعلی برای همه معلوم است، کار نیست و پروژهها متوقف اند، بنابراین، نیاز است تا این پروژهها شروع شود».
در همین حال، ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات میگوید طی یکسال اخیر تلاش شده است تا جوانان که در حکومت پیشین در ادارات دولتی کار میکردند، حفظ شوند و بیشتر این جوانان در اداره اطلاعات و فرهنگ هنوزهم مصروف کار هستند، اما نیاز است تا کارهای بنیادی صورت بگیرد که از جوانان تحصیل کرده و با تجربه در تمام عرصهها استفاده شود.
نعیم الحق حقانی، رییس اطلاعات وفرهنگ هرات گفت: «ما به تمام مردم خود به ویژه جوانان خود وعده میدهیم که در بخشهای مختلف که احساس کمبودی وجود دارد انشاءالله به زودترین فرصت برای حل آن امارت اسلامی افغانستان اقدام خواهد کرد».
همچنان حسین نعیمی، آمر امور جوانان ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات اما افزوده است: «تا فعلاً ما توانستیم برای یکهزار جوان صنفهای آموزشی برگزار کنیم و در قسمت ظرفیت سازی جوانان هم کارهای صورت گرفته از قبیل کارگاههای مختلف فن وبیان، صنفهای انگلیسی و کمپیوتر».
با این حال، برخی فعالان مدنی میگویند در مدت بیست سال گذشته کار اساسی برای نسل جوان به ویژه افراد تحصیل یافته و با تجربه صورت نگرفته است،
به گفته آنان، در این روزها بیکاری و فقر اقتصادی از چالشهای جدی در برابر جوانان است و نیاز است تا حکومت بخاطر توسعه و پیشرفت از نیروی جوان و تحصیل کرده استفاده کند.
رویداد های اخیر
وزارت معارف: هم اکنون ۱۹هزار نهاد تعلیمی با داشتن حدود ۱۰میلیون شاگرد فعالیت دارد

مسئولان وزارت معارف در کنفرانس مطبوعاتی روز سه شنبه (۲۵اسد) در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت پیرامون برنامه حسابدهی دولت به ملت برگزار گردید، گزارش دست آوردهای یک سال اخیر این وزارت را شریک ساختند.
دراین کنفرانس کرامتالله،معین تعلمیات اسلامی وزارت معارف گفت:”در سطح کشور هم اکنون ۱۹ هزار نهاد تعلیمی و تربیتی دولتی و خصوصی با داشتن حدود ۱۰ میلیون شاگرد عملاً فعالیت داشته که در این نهادها مجموعاً ۲۴۲هزار معلم مشمول ۹۲هزار معلم زن، مصروف تدریس میباشند.”
به گفته مسئولان، در جریان یک سال اخیر، به تعداد ۱۴۲هزار قطعه شهادتنامه به فارغان صنوف ۱۲ و مدارس تعلیمات اسلامی نیز توزیع گردیده است.
طبق گزارش، به منظور رفع ابهام و حذف ارقام خیالی، آمار دقیق معلمان، شاگردان و مکاتب طی یک سال اخیر، جمعآوری گردیده است.
به اساس معلومات وزارت معارف، در حال حاضر، ۱۰۱۴۷۰۲۴ شاگرد مشمول ۶۲۴۳۸۰۹ شاگرد ذکور و ۳۹۰۳۲۱۵ شاګرد اناث مصروف فراگیری تعلیم اند.
به گفته مسئولان، در جریان یک سال اخیر، اسناد تعلیمی علما و فارغان مدارس صنوف ۱۲ و ۱۴ مورد ارزیابی قرار گرفته و تاکنون حدود ۴۰۰ هزار عالم و متقاضی غرض شمولیت در امتحان ثبت نام نموده اند.
بر اساس معلومات وزارت معارف، به منظور رفع نیازمندیهای موجود و حصول اهداف استراتیژیک، ساختار تشکیلاتی این وزارت بازنگری گردیده و تشکیل این وزارت با داشتن چهار معینیت و ۶۷ ریاست، حاوی ۲۹۰ هزار بست میباشد.
به گفته مسئولان این وزارت، طی یک سال اخیر حدود ۱۶ هزار بست خالی به اعلان سپرده شده که از این رهگذر، افراد واجد شرایط به کار گماشته شده اند. به همین ترتیب، قرار است ۱۰ هزار بست خالی دیگر نیز به اعلان سپرده شود.
مسئولان این وزارت میافزایند، در جریان یک سال اخیر به حمایت مالی یونیسف به تعداد ۳۷ میلیون کتاب درسی چاپ و توزیع گردیده و این وزارت در هماهنگی با دفتر” یواناچسیآر” در نظر دارد، برای محلات که با کمبود ساختمان مکتب مواجه اند، ۲۰ هزار خیمه توزیع کند.
درهمین حال، مقامهای وزارت معارف میگویند که کار روی نهایی سازی طرح بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم نهایی نشده، اما تلاش میکنند تا این طرح نهایی شود.
عبدالخاق صادق، سرپرست معینیت تضمین کیفیت وزارت معارف میگوید که:” بازگشایی مکاتب مسله است که همه مسوولان وزارت معارف به آن متعهد است، اما این بسته بودن بودن یک معطلی است و طرح بازگشایی مکاتب تکمیل خواهد شد.”
مردم اما بسته ماندن مکاتب را به روی دختران یک فاجعه میدانند و میگویند که افغانستان همواره قربانی جهل و بیسوادی شده و امارت اسلامی باید از هر راه ممکن زمینه تعلیم را برای زن و مرد فراهم سازد چه علوم دینی و یا هم علوم عصری.
-
جهان5 روز ago
سلمان رشدی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سیلابها درهفت ولایت جان ۱۳ تن را گرفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تأکید چین بالای امریکا برآزادسازی پولهای منجمد شده افغانستان
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
ماسک ۷ میلیارد دالر از سهام تسلا را فروخت
-
ورزش4 روز ago
زمان آغاز جام جهانی قطر یک روز جلو افتاد
-
ورزش2 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان ایرلند را با تفاوت ۲۷ دوش شکست داد
-
علم و تکنالوژی20 ساعت ago
مطالعهای جدید: جنگ هستهای تمام عیار میتواند ۵ میلیارد انسان را بکشد
-
کوید۱۹2 روز ago
بریتانیا واکسن مقابله با اومیکرون از شرکت مدرنا در این کشور را تایید کرد