Connect with us

رویداد های اخیر

تلاش‌ها برای توانمند سازی و رشد ظرفیت زنان کارآفرین در کشور

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

یک تفاهم نامه همکاری میان سفارت جاپان در کابل و برنامه توسعه‌ای سازمان ملل به هدف حمایت از زنان به امضا رسید.

سفیر جاپان در کابل می‌گوید که به منظور توانمند سازی زنان به ارزش ده میلیلون دالر پروژه‌هایی توسط برنامه انکشافی سازمان ملل عملی خواهد شد.

مسوولان در برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان می‌گویند که در سال‌های پسین زنان بیشتر آسیب پذیر شده اند و همچنان چهل هشت درصد زنان هم وظایف شانرا از دست داده اند. از این رو برنامه انکشافی سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد تا اجازه دهند تا زنان به کار و تحصیل بر گردند.

بر اساس این تفاهم نامه سفارت جاپان ده میلیون دالر را در اختیار برنامه توسعه‌ای سازمان ملل قرار می‌دهد تا ۱۴۰۰ زن را مورد حمایت قرار دهند. قرار است این زنان در ولایت‌های کنر، لوگر، زابل، بغلان، کندز و کاپیسا مورد حمایت قرار گیرند.

تکاشی اوکادا، سفیر جاپان در افغانستان می‌گوید: «ما به حمایت خود از سکتور صحت ادامه می‌دهیم این پروژه دوساله به ارزش ۱۰ میلیون دالر برای ۱۴۰۰زن عملی خواهد شد و ما برای توانمند سازی زنان و حمایت از آنان را در این کشور ادامه می‌دهیم.»

نماینده برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان می‌گوید اعمال محدودیت‌های کاری بر مشارکت زنان در نیروهای کاری و اقتصاد کلی، وضعیت انسانی در افغانستان را تشدید می‌کند و اقتصاد در این کشور را تحت فشار قرار داده و آسیب پذیری را افزایش می‌دهد به گفته این مقام سازمان ملل این وضعیت سبب شده ۴۸درصد زنان وظایف شان را از دست دهند.

ستفین رودریک، نماینده برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان می‌گوید: «اگر برای زنان اجازه کار و تحصیل داده نشود افغانستان پیشرفت اقتصادی نخواهد کرد زنان نمی‌توانند فامیل خود را حمایت کنند هم اکنون ۴۸ درصد زنان وظایف شانرا از دست داده اند و این بر اقتصاد خانواده‌ها تاثیر منفی گذاشته است.»

جاپان در حالی برای توانمند سازی زنان تلاش می‌کند که این روزها زنان بیش از هر زمان دیگر در کشور با مشکلاتی مواجه هستند به ویژه این که زنان و دختران اجازه ندارند به محیط کاری بروند، بالاتر از صنف ششم درس بخوانند و تحصیل کنند.

رویداد های اخیر

نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد

دوکتور یرکین توکوموف، رییس انستیتوت مطالعات استراتیژیک ریاست جمهوری قزاقستان نیز روابط کنونی افغانستان و قزاقستان را فصل جدیدی در روابط دوجانبه دو کشور خواند.

Published

on

(Last Updated On: )

در نشست علمی تحت عنوان «فرصت‌های نوظهور در روابط افغانستان و قزاقستان» به ابتکار مرکز مطالعات استراتیژیک وزارت امور خارجه افغانستان، درباره پیشرفت‌های اخیر در روابط دو کشور و فرصت‌های موجود بحث شده است.

ولی‌الله شاهین، رییس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان با اظهار این که قزاقستان در سطح منطقه یک کشور تأثیرگذار است که همواره در مسائل منطقه‌ای نقش صلح‌آمیز ایفا کرده است، گفت که سیاست خارجی اقتصادی محور امارت اسلامی افغانستان نیز این فرصت را فراهم کرده که در بخش‌های تجارت و ترانزیت باکشورهای منطقه فرصت‌ها و پیشرفت‌های قابل توجهی ایجاد شود.

دوکتور یرکین توکوموف، رییس انستیتوت مطالعات استراتیژیک ریاست جمهوری قزاقستان نیز روابط کنونی افغانستان و قزاقستان را فصل جدیدی در روابط دوجانبه دو کشور خواند و افزود که در آینده نزدیک، هیئت‌های بلندپایه زیادی از قزاقستان به افغانستان سفر خواهند کرد و شاهد پیشرفت‌هایی در بخش‌های مختلف خواهند بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی هستند که بیماری فلج کودکان هنوز در آن‌ها محو نشده است.

Published

on

(Last Updated On: )

نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در کشور خبر داده است.

این نهاد روز یک‌شنبه، ۳۱ حمل، در شبکه‌ای ایکس خود نگاشته است که این کمپاین فردا آغاز می‌شود.

این نهاد از خانواده‌ها دعوت کرده است که کودکان زیر پنج سال خود را واکسین پولیو کنند.

نهاد افغانستان عاری از پولیو مشخص نساخته است که این کمپاین برای چند روز و در کدام ولایت‌ها برگزار می‌شود.

گفتنی است که نخستین واقعهٔ مثبت فلج کودکان در سال ۲۰۲۵ در ولایت بادغیس ثبت شده است.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی هستند که بیماری فلج کودکان هنوز در آن‌ها محو نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با اسحاق دار: جلو نقض حقوق مهاجرین را بگیرید

Published

on

(Last Updated On: )

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با همتای پاکستانی خود در کابل از این کشور خواسته است که جلو ضایع شدن حقوق مهاجرین افغان را بگیرد.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه افغانستان، در این دیدار که امروز (شنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد مسائل مختلفی از جمله مهاجرین، سیاست، اقتصاد، تجارت، ترانزیت و پروژه‌های بزرگ مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.

امیرخان متقی بر لزوم حفظ روابط مثبت و مبتنی بر احترام متقابل میان افغانستان و کشورهای جهان، به ویژه پاکستان، تاکید کرد و اعلام نمود که امارت اسلامی سیاست متوازنی را در پیش گرفته است که به توسعه همکاری‌ها با کشورهای همسایه، از جمله پاکستان، کمک می‌کند.

متقی همچنین در مورد پیشرفت‌های اخیر در افغانستان و فرصت‌های موجود برای توسعه در بخش‌های مختلف صحبت کرد و افزود که افغانستان علاقه‌مند به گسترش تجارت، ترانزیت و پروژه‌های مشترک با پاکستان است.

وی در ادامه، از مقامات پاکستانی خواست که اقدامات مؤثری برای حل مشکلات موجود در این زمینه‌ها بردارند و تسهیلات لازم برای همکاری‌های بیشتر را فراهم کنند. سرپرست وزارت امور خارجه همچنین نگرانی شدید خود را از وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان ابراز کرد و از مقامات پاکستانی خواست که از نقض حقوق مهاجران افغان جلوگیری کنند.

در همین حال، محمد اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان، از سفر به افغانستان ابراز خوشحالی کرد و افزود که این سفر می‌تواند به بهبود روابط و گسترش همکاری‌های دوجانبه کمک کند. وی همچنین از متقی برای سفر به پاکستان دعوت نمود.

دار همچنین اعلام کرد که برای تسهیل تجارت دوجانبه، تعرفه‌ها بر روی بسیاری از کالاهای تجارتی کاهش یافته و گام‌های مؤثری در زمینه انتقال کالاهای تجارتی برداشته خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که دولت پاکستان به توسعه تجارت و ترانزیت با افغانستان متعهد است و برای این منظور تسهیلات لازم را فراهم خواهد کرد.

در این دیدار، دو طرف همچنین بر اهمیت تقویت روابط سفارتی، همکاری‌های مشترک، افزایش صدور ویزه، انتقال سریع محصولات زراعتی، رشد تجارت و پروژه‌هایی از قبیل خط آهن افغان ترانس، برق کاسا ۱۰۰۰، گاز تاپی و برق تاپ گفتگو کردند.

همچنین تصمیم گرفته شد که کمیته‌های مشترک برای پیگیری مسائل مطرح شده و حل مشکلات موجود تشکیل شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!