Connect with us

علم و تکنالوژی

تلا‌ش‌ها برای سرمایه‌گذاری بالای نخستین موتر سپورتی افغانستان

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۱۲, ۱۴۰۱)

پس از رونمایی نخستین موتر سپورتی در افغانستان، حالا اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی می‌گوید که برای توسعه و تولید بیش‌تر این نوع موترها در کشور در کنار شرکت‌های آلمانی و ﺑﺮﻳﺘﺎﻧﻮﯼ، افغان‌های مقیم خارج با ابراز علاقه‌مندی تعهد سرمایه‌گذاری چهارصد میلیون دالر از بهر ایجاد یک کمپنی موتر را داده‌اند.

طی نمایشگاۀ سه‌روزه امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ حوت) در کابل غلام حیدر شهامت، رییس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، در مورد سرمایه‌گذاری روی این موتر سپورتی می‌گوید: «از طرف شرکت‌های خارجی هم پیشنهاد سرمایه‌گذاری روی این موتر داده شده است، از سوی شرکت‌های جرمنی و بریتانیا.»

او افزوده است: «افغان‌های ما هم درخواست سرمایه‌گذاری تا چهارصد میلیون دالر را داده‌اند و ان‌شاء‌الله فکر می‌کنم که پس از دو و سه روز یک قرارداد با یکی از شرکت‌های خصوصی برای سرمایه‌گذاری بالای این موتر امضا می‌شود.» 

از سویی هم، طراح این موتر می‌گوید که در صدد تولید محصولات دیگری هستند و هدف از حضور در این نمایشگاه جذب سرمایه‌گذاری برای تولید بیش‌تر این نوع موترها می‌باشد.

محمد رضا، سازنده نخستین موتر سپورتی، گفت: «این نمایش سه روز است و در این سه روز ما با اتاق‌های صنایع و تجارت، اتاق‌های سرمایه‌گذاری، دولت، ملت و رسانه‌ها صحبت می‌کنیم که چطور می‌توانیم جذب سرمایه کنیم.»

در همین حال، سکتور خصوصی کشور بر سرمایه‌گذاری بالای تولید موتر در داخل افغانستان تأکید کرده است.

اعضای سکتور خصوصی می‌گویند که بحث سرمایه‌گذاری به‌منظور آموزش فنی و حرفه‌یی را هفته آینده آغاز خواهند کرد.

از سویی هم، گفته می‌شود که بیش‌تر اشتراک کنندگان این نمایشگاه، ادارات خصوصی تعلیمی و مسلکی بوده‌اند.

ذکریا، اشتراک‌کننده، گفت: «چنین نمایشگاه خیلی به ما مثبت واقع می‌شود به‌خاطر این‌که تعلیمات تخنیکی و مسلکی همیشه کار کرده و کار می‌کند که فقر را کم بسازد و صنعت را بالا ببرد.»

محمد صابر، یکی دیگر از اشتراک‌کنند‌گان، خاطرنشان کرد: «ما انجنیر داریم، کارگر داریم صرف و صرف برای ما وسایل نیاز است که خود ما تولید کنیم»

گفتنی است که کارشناسان اقتصادی هم‌چنان گفته‌اند که اگر برگزاری چنین نمایشگاه‌ها از سوی دولت افزایش یابد، بر رشد اقتصاد افغانستان اثرگذار خواهد بود.

علم و تکنالوژی

تلف شدن میلیون‌ها ماهی در آسترالیا به علت گرما

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۱)

ماهی‌های مرده در مقیاسی بسیار زیاد در شهر منیندی در ایالت «نیو ساوت ولز» آسترالیا مشاهده شده که باعث نگرانی مردم شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی‌، مقامات این ایالت گفته‌اند که این تلفات در نتیجه موج گرمایی است که دریای دارلینگ-باکا را تحت تاثیر قرار داده است.

براساس گفته‌های مردم محل، این بزرگترین تلفات ماهی‌ها است که در این دریا رخ داده است. سه سال پیش هم مردم این شهر شاهد مرگ دسته جمعی ماهی‌ها بودند.

در سال‌های اخیر امواج گرما به دلیل تغییرات اقلیمی شدیدتر و طولانی تر شده‌ است. درجه حرارت از زمان شروع دوران صنعتی، حدود ۱.۱ درجه سانتی‌گرید گرمتر شده و هم‌چنان در حال افزایش است.

یک مقام محلی در نیوساوت ولز هم گفته است که مرگ و میر ماهی‌ها «برای مردم محلی بسیار نگران کننده است.»

پیش بینی می‌شود که درجه حرارت هوا در شهر منیندی به ۴۱ درجه سانتی‌گرید برسد.

در گذر زمان خشکسالی و دخالت بیش از اندازه جوامع انسانی بر اکوسیستم منطقه تأثیری منفی گذاشته است.

یک مقام اداری ایالت گفت: «استفاده بی‌رویه دهاقین، صنایع و مردم، به مرور زمان باعث کمتر شدن آب دریا شده است.»

Continue Reading

علم و تکنالوژی

خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمال‌شرق گسترش می‌یابد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۶, ۱۴۰۱)

مسوولان شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمال‌شرق کشور می‌گویند که به تازگی خدمات اینترنتی 4G را در چهار ولسوالی ولایت تخار و سه ولسوالی ولایت قندز گسترش داده‌اند و متعهد بر خدمات باکیفیت برای مشتریان این شرکت استند.

خیرمحمد مبارز، مسوول زون شمال‌شرق شرکت مخابراتی افغان بیسیم، در این مورد می‌گوید: «اکنون شرکت مخابراتی افغان بیسیم با داشتن خدمات معیاری 3G و 4G در مراکز ولایات و ولسوالی‌ها، در سال ۱۴۰۲ در صدد این است که خدمات معیاری 3G و 4G را در سایر نقاط ولسوالی‌های زون شمال‌شرق گسترش ببخشد.»

آقای مبارز می‌افزاید که در سال جدید برنامه دارند تا بسیاری از ولسوالی‌ها را در این حوزه تحت پوشش خدمات اینترنتی 4G قرار دهند.

او افزود: «شرکت مخابراتی افغان بیسیم در چهار ولایت زون شمال‌شرق با داشتن خدمات معیاری 4G، برعلاوه از این مراکز در چهار ولایت زون شمال‌شرق، ما در سه ولسوالی ولایت قندز خدمات معیاری 4G داریم و همین‌گونه در چهار ولسوالی ولایت تخار خدمات معیاری 4G را در سال گذشته برای مشترکین خود عرضه کردیم.»

در همین حال، باشندگان ولسوالی‌های که در آن خدمات اینترنتی 4G فعال شده پیش از این از بی‌کیفیت بودن اینترنت شکایت داشتند و حالا از خدمات اینترنتی باکیفیت و تلاش‌های افغان بیسیم استقبال می‌کنند.

صدرالدین قونوی، باشنده ولسوالی دشت‌قلعه تخار، می‌گوید: «به خصوص ولسوالی خواجه‌غار با مشکلات شبکه اینترنتی روبه‌رو بود که حالا خدمات 4G از سوی شرکت افغان بیسیم فعال گردیده و مردم خیلی خوشحال اند.»

بهرالدین، باشنده ولسوالی دشت‌ارچی قندز، نیز گفت: «شرکت افغان بیسیم که همچو یک زمینه را مساعد کرد، خدمات 4G فعال شد، مشکلات مردم رفع شد و مردم می‌توانند به خوبی ارتباط بگیرند به صورت آنلاین.»

از سویی هم، باشندگان ولایات شمال‌شرقی خواهان ارایه خدمات باکیفیت مخابراتی واینترنتی در تمامی ولسوالی‌های این حوزه استند.

گفتنی است که شرکت مخابراتی افغان بیسیم می‌گوید به زودی نسل جدید اینترنت را در ولسوالی‌های ولایت بدخشان نیز ارایه خواهد کرد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

فیسبوک ۱۰۰۰۰ کارمند خود را اخراج می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۴, ۱۴۰۱)

فیسبوک، یکی از پلتفورم‌های شرکت میتا اعلام کرده است که ۱۰ هزار کارمند خود را اخراج می‌کند.

فیسبوک بزرگ‌ترین شرکت تکنالوژی، چهار ماه پیش نیز ۱۱ هزار کارمند خود را اخراج کرده بود.

مارک زاکربرگ، رئیس اجرائی شرکت مادر فیس بوک، در پیامی به کارمندانش اعلام کرد:«ما انتظار داریم اندازه تیم خود را به میزان ۱۰ هزار نفر کاهش دهیم و حدود پنج هزار موقعیت شغلی که هنوز استخدام نشده اند را ببندیم.»

این اخراج‌های گسترده در راستای تغییرات وسیع در متا صورت می‌گیرد که شامل لغو پروژه‌هایی با اولویت پایین و کاهش نرخ استخدام است. در پی انتشار این خبر، ارزش سهام متا در معاملات پیش از گشایش بازار امریکا، دو درصد صعود کرد.

این اقدام، منعکس کننده تلاش زاکربرگ برای تبدیل ۲۰۲۳ به “سال بهینگی” با وعده کاهش پنج میلیارد دالر هزینه‌ها و رساندن آن به ۸۹ تا ۹۵ میلیارد دالر رسید.

وخامت اوضاع اقتصادی، سلسله اخراج‌های گسترده در شرکت‌های امریکایی از بانک‌های وال استریت نظیر گلدمن ساکس و مورگان استنلی گرفته تا غول‌های فناوری نظیر آمازون و مایکروسافت، را به دنبال داشته است. صنعت فناوری از آغاز سال ۲۰۲۲، بیش از ۲۸۰ هزار نفر را اخراج کرده و حدود ۴۰ درصد از اخراج‌ها، امسال انجام شده است.

متا که میلیاردها دالر روی توسعه متاورس (دنیای مجازی) هزینه کرده است، با رکود فروش تبلیغات در دوران پسا کرونا روبرو شده است زیرا تبلیغات کنندگان در مواجهه با تورم بالا و افزایش نرخ بهره، هزینه برای تبلیغات را کاهش داده اند.

بر اساس گزارش رویترز، اقدام متا برای کاهش ۱۳ درصدی تعداد کارمندانش در نوامبر گذشته، نخستین اخراج گسترده در تاریخ ۱۸ ساله این شرکت بود. تعداد کارمندان این شرکت در آخر سال ۲۰۲۲، به ۸۶ هزار و ۴۸۲ نفر رسید که ۲۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۱، رشد داشت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!