Connect with us

جهان

تمایل فنلاند و سویدن به عضویت در پیمان نظامی ناتو

منتشر شده

در

عضویت فنلاند و سویدن در ناتو زمانی غیرممکن تلقی می‌شد و مردم هر دو کشور حتی در دوره جنگ سرد و پس از الحاق کریمه به روسیه هم تمایلی به عضویت در ناتو نداشتند. اما حمله روسیه به اوکراین آنها را به سمت پیوستن به ناتو سوق داد.

شبکه یک رادیو تلویزیون آلمان در یک گزارش مفصل پیوستن فنلاند و سویدن به ناتو را بررسی کرده و نوشته است، از جنگ سرد تا الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ هیچ چیز تاکنون فنلاند و سویدن را متقاعد نکرده بود که به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بپیوندند و از استقلال نظامی خود دست بکشند.

به ویژه فنلاند نمی‌خواست همسایه‌اش روسیه را عصبانی کند و همیشه در نقش پل ارتباطی میان شرق و غرب در صحنه سیاست جهانی حضور داشت.

این نقش را فنلاند در نشست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت امریکا در هلسینکی در سال ۲۰۱۸ بر عهده داشت.

اما در سال‌های اخیر سویدن و فنلاند به ناتو نزدیک‌تر شدند. اواخر مارچ ۲۰۲۲ این دو کشور در رزمایش بزرگ ناتو در ناروی شرکت کردند.

در فنلاند نگرانی درحال گسترش وجود دارد که این کشور به دلیل داشتن ۱۳۰۰ کیلومتر مرز با روسیه بسیار آسیب‌پذیر است.

هر دو کشور اکنون به این نتیجه رسیده اند که بدون عضویت در ناتو نمی‌توان در شرایط اضطراری روی حمایت کامل نظامی سایر کشورهای غربی حساب کرد.

در آغاز جنوری سال جاری تنها ۳۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی‌های فنلاند موافق پیوستن به ناتو بودند. اما در پایان ماه مارس، یعنی بعد از حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۶۰ درصد موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و این تمایل همواره بیشتر می‌شود.

دولت فنلاند روز چهارشنبه (۲۴ حمل) گزارشی در مورد سیاست خارجی و امنیتی خود ارائه کرد.

ساولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند گفته است قصد دارد تصمیم در مورد پیوستن کشورش به ناتو را به پارلمان واگذار کند و روی موافقت اکثریت نمایندگان حساب می‌کند.

اما حزب چپ که در دولت نیز حضور دارد با عضویت کشورش در ناتو مخالفت می‌کند.

درهیمن حال سویدنی‌ها هم طرفدار پیوستن به ناتو هستند.

در سویدن هم بسیاری از مردم به طور سنتی به استقلال نظامی خود افتخار می‌کنند. این کشور بیش از ۲۰۰ سال است که مستقیماً در جنگی درگیر نبوده است. این بی‌طرفی به سویدن کمک کرده تا از جنگ‌های جهانی قرن بیستم در امان باشد.

با این حال اغلب سویدنی‌ها هم خواستار پیوستن به ناتو هستند.

در یک نظرسنجی که اندکی پس از شروع جنگ اوکراین در این کشور انجام گرفت تقریباً نیمی شرکت کنندگان موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و کمی بیش از یک چهارم به وضوح با آن مخالف بودند.

اما اوضاع سیاسی تا حدودی در سوئد پیچیده‌تر است. قرار است در پائیز امسال انتخابات پارلمانی برگزار شود و موضوع پیوستن به ناتو در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای به یک موضوع کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.

حزب سوسیال دموکرات‌ حاکم ماگدالنا اندرسون، نخست‌وزیر سویدن به طور سنتی با عضویت کشورش در ناتو مخالف است اما احزاب مخالف دولت با آغاز کارزار انتخاباتی از این موضوع برای فشار بر دولت استفاده می‌کنند.

اولف کریسترسون، رهبر اپوزیسیون سویدن وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات عضویت در ناتو را تقاضا خواهد کرد.

درهمین حال، پیوستن فنلاند و سویدن برای دو کشور اما بی‌خطر نخواهد بود. روسیه بارها مخالفت خود را با عضویت این کشورها در ناتو اعلام کرده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اخیرا گفت که عضویت فنلاند سویدن در ناتو می تواند باعث بی‌ثباتی در اروپا شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اواخر فبروری تهدید کرده بود که پیوستن این دو کشور به ناتو "عواقب نظامی و سیاسی جدی" خواهد داشت.

جهان

موسسه جاپانی «نیهون هیدانکیو» برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۴ شد

جایزه صلح نوبل به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدی یا حدود ۱ میلیون دالر، قرار است در ۱۰ دسمبر در اسلو اهدا شود.

Published

on

موسسه جاپانی نیهون هیدانکیو، یک جنبش مردمی متشکل از بازماندگان بمباردمان اتمی هیروشیما و ناگاساکی، روز جمعه برنده جایزه صلح نوبل شد.

بسیاری از بازماندگان تنها دو بمب اتمی که تا به حال در جنگ مورد استفاده قرار گرفته‌ است، زندگی خود را وقف مبارزه برای جهانی عاری از سلاح‌های اتمی کرده ‌اند.

کمیته نوبل ناروی گفت که این گروه جایزه صلح را به دلیل «تلاش‌هایش برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح‌های اتمی و نشان دادن از طریق شهادت شاهدان که هرگز نباید دوباره از سلاح‌های اتمی استفاده شود» دریافت کرده است.

توشیوکی میماکی، یکی از رئیسان سازمان نیهون هیدانکیو، در یک کنفرانس مطبوعاتی در هیروشیما، محل بمباران اتمی در ۶ آگست ۱۹۴۵ در مراحل پایانی جنگ جهانی دوم، گفت: «من نمی توانم باور کنم که واقعی باشد.»

میماکی، که خود یک بازمانده است، گفت که این جایزه به تلاش های آن کمک می‌کند تا نشان دهد که ترک تسلیحات اتمی ضروری و ممکن است.

وی گفت: «این پیروزی نیروی بزرگی خواهد بود تا از جهان درخواست کنیم که لغو سلاح‌های اتمی و صلح دایمی قابل دستیابی است. تسلیحات اتمی باید به طور مطلق لغو شود.»

اطلاعات وزارت صحت جاپان نشان می‌دهد که تا مارچ امسال، ۱۰۶ هزار و ۸۲۵ بازمانده از بمباردمان اتمی در جاپان ثبت شده است که حد اوسط سن آنها حدود ۸۵ سال می‌باشد.

جایزه صلح نوبل به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدی یا حدود ۱ میلیون دالر، قرار است در ۱۰ دسمبر در اسلو اهدا شود.

Continue Reading

جهان

اسرائیل: هاشم صفی‌الدین و جانشین او کشته شده‌اند

نتانیاهو با تأکید بر «حق پیروزی اسرائیل»، اعلام کرد که اسرائیل تاکنون هزاران تن از «تروریست‌های حزب‌الله» را از پای درآورده است.

Published

on

صدراعظم اسرائیل اعلام کرده است که هاشم صفی‌الدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله، و نیز جانشین صفی‌الدین در حمله هوایی اسرائیل کشته شده‌اند. بنیامین نتانیاهو همچنین از مردم لبنان خواست کشور خود را پس بگیرند و آن را در مسیر درست قرار دهند.

هاشم صفی الدین، از مقام‌های بلند پایه‌ای حزب‌الله و پدر همسر زینب سلیمانی، دختر قاسم سلیمانی قوماندان سابق نیروی قدس سپاه، بود.

صدراعظم اسرائیل این خبر را در پیامی ویدیویی در روز سه شنبه ۱۷ میزان اعلام کرد. بنیامین نتانیاهو خطاب به مردم لبنان گفت که «دار و دسته حاکمان ستمگر و تروریست‌ها» برای لبنان جنگ و ویرانی ببار آورده‌اند.

او گفت که ایران، لبنان را به تصرف درآورده است و حزب‌الله لبنان به کمک بودجه و تسلیحات ایران در خدمت منافع حکومت ایران فعالیت می‌کند.

بنیامین نتانیاهو از مردم لبنان خواست که کشور خود را پس گرفته و آن را در مسیر صحیح قرار دهند. او هشدار داد که در غیر این صورت، «حزب‌الله به بهای جان شما و از مناطق پرجمعیت به تلاش برای جنگ با اسرائیل ادامه خواهد داد.»

نتانیاهو با تأکید بر «حق پیروزی اسرائیل»، اعلام کرد که اسرائیل تاکنون هزاران تن از «تروریست‌های حزب‌الله» را از پای درآورده است.

ساعاتی پیش یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در جریان بازدید از واحد شمالی اردوی اسرائیل گفته بود: «با کشته‌شدن نصرالله و احتمال کشته‌شدن جانشین او، حزب‌الله تبدیل به سازمانی بدون رهبر شده است.»

Continue Reading

جهان

خالد مشعل: حماس مثل ققنوس از خاکستر غزه برمی‌خیزد

وی اظهار کرد که حماس در تمامی جبهه‌های نبرد در غزه مستقر شده و اردوی اسرائیل را به دام می‌اندازد.

Published

on

خالد مشعل، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفته است که این جنبش همچون ققنوس در حال بازیابی قدرت خود است و به جذب نیروهای خود و تولید سلاح ادامه می‌دهد.

وی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز به مناسبت اولین سالگرد عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتوبر، درگیری‌های کنونی با اسرائیل را بخشی از یک نبرد طولانی‌مدت که ریشه در «نکبت» سال ۱۹۴۸ دارد، توصیف کرد.

وی افزود که: «تاریخ فلسطین مملو از دوره‌های مختلفی از نبردها است» و با وجود از دست دادن برخی نیروها و تجهیزات، حماس با یاری خداوند بار دیگر قدرت خود را بازخواهد یافت.»

مشعل با اشاره به کاهش توان نظامی حماس در یک سال گذشته، تصریح کرد که این جنبش همچنان توانایی اجرای عملیات‌های تاکتیکی و مقابله با نیروهای اسرائیلی را دارد.

وی اظهار کرد که حماس در تمامی جبهه‌های نبرد در غزه مستقر شده و اردوی اسرائیل را به دام می‌اندازد.

وی همچنین عنوان کرد که حماس علاوه بر حفظ توان نظامی خود، همچنان به جذب جوانان و تولید مهمات و تسلیحات می‌پردازد و عملیات «طوفان الاقصی» را پاسخی طبیعی به اشغالگری و جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین و مقدسات آنان، به‌ویژه مسجدالاقصی، توصیف کرد.

مشعل افزود که این عملیات نقطه عطفی در مسیر تقویت مقاومت و افزایش توانمندی‌های آن بوده است.

مشعل که سه دهه رهبری سیاسی حماس را بر عهده داشته، اکنون به‌عنوان چهره‌ای دیپلوماتیک شناخته می‌شود که نفوذ زیادی در حماس دارد. به گزارش رویترز، اظهارات مشعل نشان می‌دهد که حماس قصد عقب‌نشینی نداشته و با قدرت به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!