Connect with us

رویداد های اخیر

توافق روسیه و پاکستان روی ایجاد چارچوب مشترک کاری برای صلح افغانستان

منتشر شده

در

روسیه و پاکستان روی ایجاد چارچوب مشترک کاری برای دستیابی افغانستان به یک توافق سیاسی همه‌شمول، توافق کردند.

آقای لاوروف امروز با عمران خان نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد دیدار کرده و در مورد روابط دو جانبه، مسایل منطقه ای و جهانی و نیز روند صلح افغانستان گفتگو کرده است.

پاکستان در اعلامیه ای گفته است که عمران خان بر یک راه حل مذاکره شده برای جنگ افغانستان تاکید کرده است.

وی همچنان از وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

آقای لاوروف تاکید ورزیده است که مسکو و اسلام آباد تلاش دارند تا توافق سیاسی میان تمام جناح‌های افغان، منجر به پایان جنگ افغانستان شود.

آقای لاوروف گفته است: "ما به یک توافق رسیدیم که یک چارچوب مشترک کاری منظم ایجاد کنیم تا جناح ها در داخل افغانستان به توافق همه شمول برسند و این توافق منجر به پایان جنگ داخلی شود."

همچنان روسیه می‌خواهد یک نشست دیگر برای صلح افغانستان را میزبانی کند؛ نشستی که اسلام آباد می گوید برای برگزاری آن با مسکو همکاری و هماهنگی می کند.

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان میگوید:  "روسیه و پاکستان علاقمند استند که روند صلح افغانستان پیش برود که منجر به صلح و ثبات در افغانستان شود. به این منظور بین دو طرف یک همکاری و هماهنگی ایجاد شده است. ما همچنان درباره روند تروکای بحث کردیم و در صورت امکان یک نشست دیگر شبیه فارمت مسکو برگزاری می شود."

سوی دیگر، ۲۳ روز دیگر تا پایان زمان بندی خروج نظامیان خارجی از افغانستان باقی مانده است؛ واشنگتن می گوید هنوز هیچ اطلاعات تازه ای در باره تصمیم گیری دولت بایدن در باره خروج نیروها نیست.

به گفته وزارت خارجه امریکا، واشنگتن و ناتو تصویر مشترک در این زمینه پیش خود دارندږ

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید: "اطلاعات تازه ندارم که با شما شریک کنم که ما در کجای تصمیم رییس جمهور قرار داریم. امکان دارد که در روزهای آینده رییس جمهور بایدن در مورد زمان بندی اول می صحبت هایی داشته باشد. مطمینا از هر برنامه خروج، ما متحدان خود را اطلاع می دهیم و با آن ها مشوره می کنیم."

وزارت خارجه امریکا می‌گوید، زلمی خلیل‌زاد هم در دوحه با هیات های مذاکره کننده جمهوری و طالبان و هم‌پیمانان امریکا سرگرم رایزنی است تا از یک سو روند مذاکرات را سرعت بخشد و در سوی دیگر طالبان را قناعت دهد تا از سقف خشونت ها بکاهند.

رویداد های اخیر

بانک جهانی: اقتصاد افغانستان با آینده نامعلوم روبه‌رو است

Published

on

بانک جهانی در گزارش تازه خود گفته که اقتصاد افغانستان هرچند رُشد متوسط داشته اما همچنان با چالش‌های جدی از جمله محدودیت‌های مالی، عدم تعادل تجاری و ظرفیت محدود سرمایه‌گذاری عمومی مواجه است.

در گزارش این بانک آمده که عوامل مهم برای احیای درازمدت اقتصاد مشمول امکان مشارکت زنان در اقتصاد، حفظ ثبات نرخ‌و‌نوا و مقابله با کسرهای کلیدی سرمایه بشری مانند آموزش و مراقبت‌های صحی است.

در بخشی از گزارش آمده است: «چشم انداز رشد درازمدت افغانستان بر بهره‌برداری پتانسیل قابل توجه سکتورخصوصی داخلی و در مجموع بهبود محیط تجارت بستگی دارد. همچنان اقتصاد به سرمایه‌گذاری بیشتر، دسترسی به بودجه برای تجارت‌های کوچک و حمایت از زنان متشبثین مجرب نیاز دارد.»

بانک جهانی اضافه کرده است که تولیدات ناخالص داخلی افغانستان شاهد ۲.۷ درصد رشد بوده است، اما این رشد تنها حدود ۱۰ درصد خسارات اقتصادی گذشته را جبران می‌کند.

از سویی هم، بانک جهانی علاوه نموده که کسر تجاری که به دلیل اتکای افغانستان بر واردات کالاهای اساسی مانند مواد سوخت، غذا و ماشین آلات تشدید شده، ممکن است برای ثبات اقتصادی این کشور خطر ایجاد کند.

با این حال، وزارت اقتصاد گفته است که اقتصاد افغانستان چشم‌اندازی روشن دارد و مشکلات کنونی ناشی از تحریم‌ها و منجمدبودن ذخایر ارزی کشور که امارت اسلامی تلاش دارد تا ذخایر ارزی آزاد و از آن در توسعه کشور کار گرفته شود.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد اظهار نمود: «چشم‌انداز اقتصادی افغانستان روشن و امید بخش است. برخی مشکلات اقتصادی که وجود دارد به خاطر تحریم‌ها، محدودیت‌های بانکی و منجمدبودن دارایی مردم افغانستان است. تلاش ما این هرچه زودتر دارایی مردم افغانستان آزاد شود و در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور استفاده صورت بگیرد.»

گفتنی است که تاکنون هیچ کشوری در بیش از سه سال گذشته امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته، بانک جهانی در گزارش خود همچنان گفته که به همین دلیل تجارت افغانستان با جهان محدود شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۸ تُن کمک‌های بشردوستانه روسیه به افغانستان رسید

براساس گزارش، این کمک‌ها به دستور ولادیمیر پوتین، رییس‌ جمهور روسیه، ارسال شده است.

Published

on

وزارت اضطراری روسیه از ارسال پنجمین محموله کمک‌های بشردوستانه این کشور به افغانستان خبر داده است.

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده که ۲۸ تُن مواد غذایی روز چهارشنبه (۱۴ قوس)، به کابل ارسال شده است.

براساس گزارش، این کمک‌ها به دستور ولادیمیر پوتین، رییس‌ جمهور روسیه، ارسال شده است.

پیش‌تر، دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل گفته بود که برای رسیده‌گی به نیازمندان در زمستان پیش‌رو، بیش از ۶۰۳ میلیون دالر نیاز است.

به گفته این سازمان، پیش از این، ۱۵ میلیون دالر بودجه برای رسیدگی به افراد آسیب‌پذیر از طریق نهادهای خصوصی و دولتی در کشور اختصاص داده شده بود.

هرچند پس از تسلط دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، فقر میان خانواده‌ها به دلیل نبود کار و کاهش کمک‌های بین‌المللی افزایش یافته است، اما هر ساله با فرارسیدن فصل زمستان در کشور، نیاز شهروندان، به‌خصوص ساکنان مناطق دوردست و صعب‌العبور به کمک بیش‌تر می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امارت اسلامی تصمیم بر «منع تحصیل دختران در موسسات طبی» را فوراً لغو کند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین کشور گفته است که امارت اسلامی تصمیم بر منع تحصیل دختران در موسسات طبی را فوراً لغو کند.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود در واکنش به این تصمیم نوشته است: «افغانستان زمانی از احتیاج به بیرون، نجات و بر مشکلات درونی غلبه می‌یابد که برخوردار از قوای بشری متخصص و تعلیم‌یافته باشد و این در صورتی امکان‌پذیر است که زمینه تحصیل و فراگیری علوم برای تمام جوانان اعم از دختر و پسر فراهم باشد.»

او تصریح کرده است: «شنیدن خبر بسته شدن درب موسسات علوم طبی به روی دختران، آنهم در زمانی که زنان و مادران در تمام نقاط کشور با مشکلات زیاد صحی مواجه هستند، باعث تاسف شدید است.»

وی اضافه نموده است: «این‌ جانب مجدداً تاکید می‌نمایم که تنها راه نجات از احتیاج به خارج و تنها عامل رشد و توسعه کشور ما در ابعاد مختلف، تعلیم و آموزش است.»

آقای کرزی تاکید کرده است: «بر حکومت اسلامی سرپرست صدا می‌کنم که تصمیم بر منع تحصیل دختران در موسسات طبی را فوراً ملغی و علاوه برآن، دروازه مکاتب و پوهنتون‌ها را هرچه زودتر به روی آنان بگشایند تا جلو ضایع شدن استعداد جوانان ما به‌عنوان سرمایه اصلی و بی‌بدیل کشور گرفته شود و افغانستان عزیز ما در پرتو تعلیم و تحصیل در مسیر آبادی و شکوفایی قرار گیرد.»

این اظهارات پس از نشر گزارش‌های سه‌شنبه شب و چهارشنبه از صدور فرمانی توسط هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی که حاکی از دستور بسته‌شدن موسسات طبی برای دختران می‌باشد، مطرح شده است.

به گزارش دیده بان حقوق بشر، صدور این فرمان در نشست روز دوشنبه در وزارت صحت عامه اعلام شد.

با این حال، امارت اسلامی تاکنون این تصمیم را به رسانه‌ها به‌گونه رسمی تایید نکرده است.

با وجود تایید نشدن این گزارش‌ها از سوی امارت اسلامی، رسانه‌های سراسر جهان روز چهارشنبه مطالبی را منتشر کردند.

حتی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه‌ای «نگرانی شدید» خود را در مورد این ممنوعیت ابراز کرد.

در همین حال، راشد خان، ستاره تیم کریکت کشور نیز در واکنش به بسته‌شدن موسسات طبی به روی دختران گفته که کسب علم بر هر زن و مرد مسلمان فرض بوده و امیدوار است در مورد این تصمیم تجدید نظر و به دختران فرصت تحصیل براساس اسلام داده شود.

راشد خان در صفحه فیسبوک خود نوشته که از منع تحصیل دختران در موسسات طبی «متأسف و مأیوس» شده است.

آقای خان افزوده است: همانطور که اساس توسعه یک کشور با تعلیم شروع می‌شود، خواهران ما نیز حق دارند در هر رشته‌ای مشمول طب تحصیل کنند و به جامعه خود خدمت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!