تجارت
توافق چین، افغانستان، پاکستان و نیپال برای مبارزه مشترک با کرونا

چین، پاکستان، افغانستان و نیپال توافق کرده اند که برای بهبود اقتصاد کشورهای شان در زمان همهگیری کرونا، با هم همکاری کنند.
این توافقنامه دوشنبه شب در یک کنفرانس ویدیویی بین وزیران امور خارجه این کشورها صورت گرفت. در این کنفرانس، وزیر امور خاجهی چین نیز حضور داشت.
به نقل از گزارش اسوشیتد پرس، در این کنفرانس، وزیران راهکارهای تقویت همکاری در امر مبارزه با ویروس کرونا کشورها و راههای تقویت بهبود اقتصادی با توجه به بیماری همه گیری را مورد بحث قرار دادند.
وزرای خارجه افغانستان، چین، پاکستان و نیپال در جریان اجلاس چهارجانبه خویش روی همکاری صحی، اقتصادی و تامین آتش بس بشردوستانه در افغانستان تاکید نمودند.@Granhewad pic.twitter.com/oPsXFC4GrG
— MFA Afghanistan 🇦🇫 (@mfa_afghanistan) July 27, 2020
وانگ یی وزیر امور خارجهی چین گفت که چین به عنوان یک همسایه آماده است تا برای رفع مشکلات، افغانستان، پاکستان و نیپال به کار خود ادامه دهد، از سلامتی مردم حمایت کند، از سرگیری کار و تولید را ارتقا بخشد و باعث افزایش معیشت مردم شود تا زمانی که همه گیری کرونا پایان یابد.
وزراي افغانستان، پاكستان و نیپال گفتند كه اين سه طرف تاکید کرده اند که همکاری با چین در امر مبارزه با ویروس کرونا، تجارت از طریق دهلیزها، تسهيلات ارتباطات، و ایجاد یک «راه ابریشم برای صحت» و انجمن بشردوستانه، را بیشتر خواهند کرد.
اسوشیتدپرس گفته است که وزیران امور خارجه همچنین بر اهمیت ارتقا از سرگیری پروژه های کلیدی، همکاری و گسترش زمینه های همکاری های جدید دیجیتالی تاکید کردند.
وزرای امور خارجه گفتند که تلاش های بیشتر برای تقویت راههای تجارتی نیاز است.
وانگیی گفت: “ما باید از سیستم بین المللی و سازمان ملل متحد در هسته خود و نظم بین المللی براساس قوانین بین المللی حمایت کنیم و از منافع مشترک کشورهای در حال توسعه محافظت کنیم.”
تجارت
برنامهریزی ایران برای سرمایهگذاری تجارتی در افغانستان

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید محمد موسوی، معاون وزارت صنعت، معادن و تجارت ایران روز گذشته (سه شنبه ۱۱دلو) در یک نشست از تصمیم ایجاد یک مرکز تجارتی کشورش در افغانستان خبر داد.
او افزود که این مرکز در ماه آینده ایجاد خواهد شد، اما در گزارش مهر نیامده است که مرکز در کدام منطقۀ افغانستان تاسیس میشود.
موسوی ابراز امیدواری کرده است با ایجاد این مرکز روابط بین کابل و تهران تقویت شود.
موسوی در نشستی زیر نام “فرصتهای تجارت میان افغانستان و ایران” افزوده است که میخواهند در افغانستان سرمایه گذاری کنند و در “رشد پایدار” افغانستان سهم بگیرند.
درهمین حال، مقامهای افغان گفته اند که میزان واردات افغانستان از ایران از قبیل مواد خوراکه و سوخت به بیش از یک میلیارد دالر در سال میرسد.
به گفته مسوولین، میزان صادرات افغانستان به ایران به مراتب کم است و سالانه به کمتر از ۲۰ میلیون دالر میرسد.
درهمین حال، شماری از کارشناسان با اشاره با روابط ایران با مقامات حکومت قبلی افغانستان به این باور استند که ایران در تلاش حفظ منافع خود در کشور همسایهاش است.
تجارت
در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر به هند صادرات داشته است

وزارت صنعت و تجارت میگوید که در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر امریکایی به کشور هند صادرات داشته که بیشتر گیاه هنگ، زعفران و پسته بوده است.
مسوولان در این وزارت میگویند که تلاش خواهند کرد تا روابط اقتصادی میان کابل و دهلینو گسترش یابد زیرا هند میتواند به یکی از شرکای بزرگ اقتصادی افغانستان مبدل شود.
عبدالسلام آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد میگوید: «در نه ماه گذشته، صادرات ما به هندوستان به مبلغ ۱۵۹ میلیون دالر بوده و واردات ما از هند به ۲۹۱ میلیون دالر میرسد.»
به گفته این وزارت، افغانستان به ارزش ۲۹۱ میلیون دالر در مدت نه ماه از هند کالا وارد کرده که میزان داد وستد تجارتی میان دو کشور به ۴۵۰ میلیون دالر میرسد.
آقای آخندزاده گفت: «صادرات که ما داشتیم اقلام مهم آن مانند مغز پسته، کشمش، زیره، زعفران و تخم هنگ بوده و همچنان واردات ما از هندوستان شکر، ادویه طبی و لباسهای مختلف بوده است.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که در حال حاضر مشکلاتی در صادرات و واردات کالا از هند وجود دارد و هرگاه این مشکلات حل شود، میزان تجارت به یک میلیارد دالر خواهد رسید.
گفتنی است که کالاها از افغانستان به هند و از این کشور به افغانستان از طریق دهلیز هوایی، بندر واگه در پاکستان و از بندرعباس در ایران انتقال میشود.
تجارت
بانک جهانی: جمعآوری عواید در افغانستان بهتر شده است

بانک جهانی با نشر گزارشی از افزایش ۹۰ درصدی صادرات، ثبات نرخ ارز و افزایش عواید افغانستان در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ خبر داده است.
طبق این گزارش، نرخ افغانی در مقابل ارز خارجی نیز ثبات نسبی خود را حفظ کرده است.
دلیل عمده کاهش تورم در این گزارش، کاهش قیمت نفت و مواد غذایی در بازارهای جهانی خوانده شده است.
در قسمت حفظ ثبات نسبی افغانی در برابر ارز خارجی، کمکهای نقدی بشردوستانه که پیوسته از طریق سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای خیریه به افغانستان سرازیر میشود، نیز بیتاثیر نبوده است.
در مورد دسترسی مردم به حسابهای پساندازشان، در این گزارش آمده است که محدودیت بر برداشت پول از بانکها همچنان ادامه دارد.
شرکتها و اشخاصی که قبل از ۶ سنبله ۱۴۰۰ در بانکها پول داشتند، هنوز نمیتوانند بیشتر از یک مبلغ محدود از بانک پول بردارند.
بانک جهانی میگوید که معاشات کارمندان دولتی در دو ماه اخیر به صورت منظم پرداخته شده و پرداخت معاش کارمندان زن منظمتر از کارمندان مرد بوده است.
برداشت پول اما برای این کارمندان ساده نبوده و همهشان از اینکه زمان زیادی را باید صرف انتظار در قطار بانک کنند، شکایت داشتند.
در این گزارش از روند جمعآوری مالیات و درآمد توسط مسوولان جدید حکومت توصیف شده و آمده است که امارت اسلامی از ماه حمل تا قوس امسال توانستند ۱۳۵.۹ میلیارد افغانی که معادل حدود ۱.۵۴ میلیارد دالر میشود از تعرفههای گمرکی در مرزها جمعآوری کنند.
افزایش قیمت و صادرات ذغال سنگ عامل عمده افزایش عواید امارت اسلامی بوده است.
بر بنیاد این گزارش، صادرات افغانستان نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
بانک جهانی میگوید در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صادرات افغانستان به ۰.۸ میلیارد و ۰.۹ میلیارد میرسید. در حالیکه امسال افغانستان حدود ۱.۷ میلیارد دالر صادرات داشته است.
بر اساس یافتههای بانک جهانی، امسال بیشترین صادرات افغانستان حاصلات زراعتی، معدن و پارچه بود و مقصد ۶۵ درصد این صادرات پاکستان و ۲۰ درصد دیگر هند بود.
در این گزارش ذکر شده است که پس از شروع سرما و بارش برف، تقاضا به نیروی کار ماهر و غیرماهر کاهش یافته و صنعتهای مانند زراعت و ساختمانسازی که بیشترین نیروی کار را جذب میکنند اکنون به کارگر نیاز ندارند.
طبق گزارش ملل متحد، امسال حداقل ۲۸.۳ میلیون شهروند افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه برای زندهماندن دارند.
از سویی هم، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر آمار گزارش بانک جهانی در بارۀ افزایش صادرات افغانستان، آن را پیشرفت اقتصادی خوانده است.
این آمارها اما با آنچه بر شهروندان میگذرد، تفاوت دارد.
ناظران میگویند با وجود آمارهای دلگرمکنندهای که بانک جهانی نشر میکند، در حال حاضر مردم با زمستان سرد و دشواری دستوپنجه نرم میکنند. شهروندان در میانه فقر و سرما، ناگزیر اند از میان مواد گرمکننده برای خانههایشان و غذا، یکی را انتخاب کنند.
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
جهان4 روز ago
در نتیجه سقوط یک بس در پیرو دستکم ۲۵ نفر کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
ورزش4 روز ago
تیم ملی کرکت افغانستان ماه آینده سه بازی ۲۰آوره در برابر امارات متحده عربی برگزار میکند
-
جهان3 روز ago
یک مقام امریکایی: به نظر میرسد اسرائیل پشت حمله اخیر طیاره بدون سرنشین در ایران بوده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
جهان3 روز ago
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان