Connect with us

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

منتشر شده

در

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

رویداد های اخیر

یوناما در روز جهانی حقوق بشر؛ خواستار حفاظت بیشتر از حقوق افغانان شد

یوناما از مقامات افغانستان، جوامع و شرکای بین‌المللی خواست که حقوق بشر را سنگ بنای مسیر کشور به سوی ثبات و امید قرار دهند.

Published

on

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز جهانی حقوق بشر را با تأکید دوباره بر حفاظت از آزادی‌های بنیادین و حقوق اساسی افغانان گرامی داشت و گفته است که حقوق بشر «ضروریات روزمره» برای کرامت، فرصت و امنیت مردم است.

یوناما تاکید کرد که حقوق بشر تنها ایده‌های انتزاعی نیستند، بلکه شرایطی‌اند که امکان زندگی معنادار و دسترسی به آموزش، سلامت، کار، آزادی بیان و مشارکت در جامعه را فراهم می‌کنند. این مأموریت هشدار داد که بسیاری از افغانان هنوز از این حقوق اولیه محروم‌اند.

به ویژه، زنان و دختران همچنان با محدودیت‌های شدید در زمینه تحصیل، اشتغال و فعالیت‌های اجتماعی مواجه‌اند، که نه تنها حقوق آن‌ها بلکه چشم‌انداز بلندمدت کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد. دسترسی نامتوازن به خدمات صحی نیز خانواده‌ها و جوامع را تضعیف کرده است.

یوناما همچنین نسبت به افزایش بازگشت اجباری افغانان از خارج ابراز نگرانی کرده و گفته است که گروه‌هایی چون زنان، مقامات پیشین دولت و امنیتی، اعضای جامعه مدنی و خبرنگاران در معرض خطر جدی انتقام‌گیری و نقض حقوق بشر قرار دارند.

این مأموریت تاکید کرد که مقامات افغانستان باید اقدامات عملی برای رعایت تعهدات بین‌المللی حقوق بشر انجام دهند، زیرا رعایت حقوق بشر نه تنها یک وظیفه قانونی، بلکه مسیر عملی برای صلح، توسعه و اعتماد عمومی است.

جورجت گانون، رئیس دفتر یوناما، گفته است که: «حقوق بشر اختیاری نیست؛ آن‌ها ضروریات روزمره‌ای‌اند که زندگی را پایدار می‌سازند. تضمین امکان آموزش، کار و مشارکت کامل زنان و دختران برای بازسازی کشور حیاتی است»

یوناما از مقامات افغانستان، جوامع و شرکای بین‌المللی خواست که حقوق بشر را سنگ بنای مسیر کشور به سوی ثبات و امید قرار دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ؛ افغانستان را در فهرست “کشورهای بی‌نظم و جرم‌زده” قرار داد

ترمپ این اظهارات را در جریان سخنرانی در میان در تجمعی در پنسیلوانیا بیان کرد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئيس‌جمهور امریکا، کشورهایی مثل افغانستان، هائیتی، سومالیا را به «جهنم» تشبیه کرد و بار دیگر تاکید کرد که مهاجرت که از کشورهای «جهان سومی» را متوقف کرده است. رئیس‌جمهور امریکا گفت که او دوست دارد که ایالات متحده از کشورهایی مثل سویدن، دنمارک و ناروی مهاجر بپذیرد.

ترمپ این اظهارات را در جریان سخنرانی در میان در تجمعی در پنسیلوانیا بیان کرد.

ایالات متحده یک هفته پیش اعلام کرد که همه درخواست‌های مهاجرتی، از جمله درخواست‌های گرین‌کارت و شهروندی امریکا، از سوی مهاجران افغان و ۱۸ کشور دیگر را متوقف کرده است.

این کشورها که همه غیراروپایی‌اند، شامل افغانستان، میانمار، چاد، جمهوری کانگو، گینه استوایی، اریتره، هائیتی، ایران، لیبیا، سومالیا، سودان، یمن، کوبا، لائوس، سیرالئون، توگو، ترکمنستان و ونزوئلا می‌شوند.

یادداشت رسمی که سیاست حکومت ترمپ جدید را تشریح می‌کند، به حمله به اعضای گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن در هفته گذشته اشاره می‌کند که در آن یک مرد افغان به عنوان مظنون بازداشت شده است.

مقام‌ها گفتند که رحمان‌الله لکنوال، مرد ۲۹ ساله افغان که در ماه اپریل پناهندگی دریافت کرده بود، را به‌عنوان مظنون این حمله شناسایی کرده‌اند.

دونالد ترامپ، پس از بازگشت به قدرت در جنوری امسال، سیاست‌های مهاجرتی سختگرانه‌ای اتخاذ کرده است. در پی حمله اخیر به سربازان امریکایی در واشنگتن، اداره ترمپ اقدامات خود علیه مهاجران به ویژه افغان‌ها را تشدید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی در سفر به ایران خواهان گسترش همکاری‌های علمی با این کشور شد

Published

on

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی امارت اسلامی افغانستان در سفرش به ایران، خواهان گسترش همکاری‌های علمی با این کشور شده ‌است.

آقای ندیم در دیدار با علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر ایران با اشاره به نیاز‌های آموزشی افغانستان از آن کشور خواسته ‌است تا فعالیت شعبه پوهنتون آزاد اسلامی در کابل را در رشته‌های طب، الکترونیک و هوش مصنوعی توسعه دهد.

بهبود روابط دوجانبه، گسترش همکاری‌ها در بخش پوهنتون‌ها، ایجاد بسترهای مشترک علمی و ارتقا فعالیت شعبه پوهنتون آزاد اسلامی در کابل محور دیدار آنان گفته ‌شده ‌است.

ضیاالله هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، در این مورد گفت: «وزیر تحصیلات عالی در این دیدار درباره تبادله استادان میان پوهنتون‌های افغانستان و ایران، گسترش روابط علمی و سایر موضوعات مهم بحث کرد.»

آقای هاشمی افزود: «وزیر تحصیلات عالی همچنان در مورد برنامه‌های ایجادشده جدید ماستری و دوکتورا در پوهنتون‌های افغانستان و درباره پیشرفت‌های اخیر در بخش‌های دینی و عصری معلومات ارایه نمود.»

آقای ولایتی ‌گفته‌ است که پوهنتون آزاد متناسب با امکانات موجود، آماده همکاری و حمایت ایران از تحصیلات عالی افغانستان است و از امکان ایجاد رشته‌های تخصصی و تبادل استادان و متعلمان سخن گفته ‌است.

از سویی هم، آقای ندیم با آقای حسین سیمایی صراف، وزیر تحصیلات عالی ایران درباره همکاری‌های علمی دوجانبه گفتگو کرده است.

سیمایی صراف بر همکاری‌های علمی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی کامل خویش را برای هر نوع همکاری‌های علمی با وزارت تحصیلات عالی افغانستان ابراز نموده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!