Connect with us

رویداد های اخیر

جان باختن ۵تن در پی انفجار بر موتر رییس شورای علمای کاپیسا

منتشر شده

در

در پی انفجار بر موتر رییس شورای علمای کاپیسا، ۵ تن جان باخته و به شمول رییس شورای علمای این ولای ۹ تن دیگر زخمی شده اند.

عبدالشقایق شورش، مسوول دفتر رسانه‌های فرماندهی پولیس کاپیسا می‌گوید، که این رویداد حوالی ساعت ۲ پس از چاشت امروز در ولسوالی صیاد به وقوع پیوسته است.

این درحالی است که میرویس کریمی، ریس شورای علمای کاپیسا، با شماری از همراهانش از کابل به سوی ولایت کاپیسا در حرکت بود و در ولسوالی صیاد کاپیسا انفجاری بر موتر وی صورت گرفت.

مسئولان محلی کاپیسا می‌گویند که در این انفجار ماین کار گذاری شده بر موتر آقای کریمی ۵ تن از همراهان وی جان باختند و به شمول رییس شورای علمای کاپیسا ۹ غیر نظامی دیگر زخمی شدند.

گواهان رویداد می‌گویند که وضعیت شماری از زخمیان خراب بود و موتر مذکور نیز آتش گرفته بود.

 این حمله در حالی اتفاق می افتند که، شماری از نهادهای ملی و بین‌المللی از ترورهای هدفمند در کشور نگران اند و حکومت را متهم به بی‌پروایی در مورد تامین امنیت جان شهروندان می‌کنند.

تاکنون گروه مسوولیت این رویداد را به عهده نه گرفته است.

رویداد های اخیر

احمد الشرع: اکثریت کشته‌شدگان جنگ افغانستان و عراق بی‌گناه بودند، نه تروریست

Published

on

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، از جنگ امریکا در افغانستان و عراق انتقاد کرده و گفته است که اکثریت قربانیان این جنگ‌ها افراد بی‌گناه بودند، نه تروریست.

الشرع روز شنبه در نشست دوحه به سی‌ان‌ان گفت: «ما دیدیم در هر جنگی در منطقه—چه در عراق و چه در افغانستان—بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند، اما بسیاری از آنان به عنوان تروریست معرفی شده‌اند. قاتلان کسانی هستند که دیگران را تروریست می‌نامند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه اشاره کرد و مدعی شد که رژیم اسد طی ۱۴ سال بیش از یک میلیون نفر را کشته و حدود ۲۵۰ هزار نفر همچنان مفقودالاثر هستند. الشرع افزود که پیامدهای این بحران باعث آوارگی بیش از ۱۴ میلیون شهروند سوریه شده است.

به گفته او، تجربه‌ دشوار جنگ‌های منطقه طی ۲۵ سال گذشته باعث شده که «مردم امروز بهتر بفهمند معنای واقعی واژه تروریست چیست و چه کسی شایسته این برچسب است.»

این در حالیست که نیروهای کشورهای غربی برای ۲۰ سال در افغانستان تحت شعار مبارزه با تروریزم جنگیدند که در آن ده‌ها هزار غیرنظامی کشته شدند.

از سویی هم، با گذشت چهار سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، جامعه جهانی همچنان نسبت به تهدید های تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند؛ در حالی که امارت اسلامی می‌گوید از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!