کوید۱۹
جرمنی بیش از ۲۰۰ هزار رویداد کرونا را ثبت کرد

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که جرمنی در ۲۴ ساعت گذشته بیشتر از ۲۰۰ هزار رویداد مثبت ویروس کرونا را ثبت کرده است.
این درحالی است که در این اواخر رویدادهای مثبت ویروس کرونا در سراسر جرمنی افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش جرمنی در ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۳ هزار و ۱۳۶رویداد مثبت کرونا را ثبت کرده و همچنان در این زمان ۱۸۸ تن مبتلا به کرونا جان باخته اند.
رویترز افزوده که با ثبت این آمار شمار کلی جان باختهگان کرونا در جرمنی به ۱۱۷هزار و ۳۱۴ تن رسیده است.
بر بنیاد این گزارش ۷۵ درصد نفوس جرمنی حد اقل یک دوز واکسین کرونا را دریافت کرده و حالا قانون مداران آن کشور تلاش میکنند تا واکسین کرونا را جبری کنند یا خیر.
صدراعظم آن کشور از اجباری کردن واکسین کرونا برای مردم بزرگتر از ۱۸ سال حمایت میکند، اما حکومت ایتلافی آن کشور در باره نظر واحد ندارد.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت: کمپاین واکسین کرونا ماه جون راه اندازی میشود

سازمان جهانی صحت میگوید که راهاندازی کمپاین واکسین کووید۱۹ در جون سال روان میلادی در سراسر افغانستان برنامهریزی شده است.
این سازمان امرروز (پنجشنبه ۵ جوزا) با نشر تویتی گفته است که در جریان این کمپاین بیش از پنج میلیون جمعیت بالغ ۱۸ سال و بالاتر از آن تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
این سازمان گفته است: “این کمپاین از طریق ۴۷۳ تیم سیار واکسیناسیون علاوه بر ۵۵۹ سایت ثابت (شامل شفاخانههای منطقهای، ولایتی و ولسوالی) و برخی از مراکز جامع سلامت انجام خواهد شد.”
قرار است که در این کمپاین، واکسینهای جانسون و جانسون امریکایی و سینوفارم چینی تطبیق شود. سازمان جهانی صحت گفته است که بیش از هفت میلیون دوز واکسین برای راه اندازی این کمپاین در افغانستان موجود است.
بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، بیش از شش میلیون و ۱۱۸هزار نفر در سراسر افغانستان تا هفته سوم ماه می واکسین کووید۱۹ را دریافت کرده اند که از این جمله بیش از چهار میلیون و ۷۵۸هزار نفر به گونۀ کامل و متباقی حد اقل یک بار واکسین شده اند.
معلومات این سازمان نشان میدهد که نزدیک به ۵۳ درصد واکسین شدگان مردان و بیش از ۴۷ درصد دیگر زنان بوده اند. این سازمان از افزایش ۱۲ درصدی افرادی که هر دو دوز واکسین کووید۱۹ را دریافت کرده اند، نیز خبر داده است.
پیش از این وزارت صحت عامۀ افغانستان گفته بود که برای تطبیق واکسین کووید۱۹ بیش از ۶۰۰ مرکز در کابل و ولایات فعالیت دارند که به گونۀ اوسط روزانه تا حدود نههزار نفر در این مراکز واکسین میشوند.
بر بنیاد آمار سازمان جهانی صحت، از آغاز شیوع بیماری کووید۱۹ در افغانستان تا اکنون نزدیک به ۱۸۰هزار واقعه مثبت و حدود هفتهزار و ۷۰۰ مرگ ناشی از این بیماری در این کشور ثبت شده است.
کوید۱۹
گزارش آکسفام: در دوره کرونا هر ۳۰ ساعت یک نفر میلیاردر شده است

بحران جهانی همه گیری کووید-۱۹ به نفع طبقه ثروتمندان جهان بوده و در طول دوره همه گیری به طور میانگین روزانه ۱ میلیاردر به جهان افزوده شده است.
بر اساس تحلیلی که سازمان آکسفام این هفته (۱جوزا) منتشر کرده، از سال ۲۰۲۰، ۵۷۳ نفر به صفوف میلیاردرهای جهان پیوسته اند و مجموع آنها در سراسر جهان به ۲هزار ۶۶۸ نفر رسیده است.
این بدان معناست که تا کنون در طول همه گیری، به طور متوسط هر ۳۰ ساعت یک میلیاردر جدید به جمع ثروتمندان جهان افزوده شده است.
این گزارش که بر اساس اطلاعات گردآوری شده توسط نشریه امریکایی فوربس جمع آوری شده است، به افزایش نابرابری در طول ۲ سال گذشته میپردازد.
این گزارش همزمان با آغاز نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس، که به گردهمایی برخی از ثروتمندترین و رهبران جهان معروف است، منتشر شده است.
بر اساس این گزارش در طول دوره همه گیری کرونا، مجموع دارایی خالص میلیاردرهای جهان با ۳.۸ تریلیون دالر (یا ۴۲ درصد) افزایش به ۱۲.۷ تریلیون دالر رسیده است.
بخش بزرگی از این رشد به دلیل افزایش شدید در بازارهای سهام بوده است که با کمک دولتها برای تسکین ضربه مالی به اقتصاد جهانی کمک کرده است.
بیشتر جهش ثروت در سال اول همهگیری رخ داده است. “مکس لاوسون، رییس سیاست نابرابری در آکسفام، با اعلام این مطلب گفته است که پس از جهش سال اول کرونا، شیب افزایش ثروت میلیاردرهای جهان در سال دوم همه گیری کاهش یافته است.
آکسفام در گزارشی که ماه گذشته منتشر شد، گفت:”نابرابری فزاینده در اثر همه گیری کرونا و افزایش قیمت مواد غذایی میتواند ۲۶۳ میلیون نفر را در سال جاری (۲۰۲۲) به فقر شدید بکشاند و چندین دهه پیشرفت در فقرزدایی را معکوس کند.”
لاوسون گفت: “من هرگز چنین رشد چشمگیری در فقر و رشد ثروت در یک لحظه در تاریخ ندیده بودم. این به افراد زیادی صدمه خواهد زد. “
بر اساس گزارش آکسفام، در حالی که مصرف کنندگان در سراسر جهان با افزایش هزینههای انرژی و غذا دست و پنجه نرم میکنند، اما شرکتهای این صنایع و مدیران آنها از افزایش قیمتها سود میبرند.
در ۲ سال گذشته مجموع ثروت میلیاردرهای بخش غذا و تجارت کشاورزی، ۳۸۲ میلیارد دالر (یا ۴۵ درصد) افزایش یافته است و از سال ۲۰۲۰ حدود ۶۲ میلیاردر در صنایع مواد غذایی جهان ایجاد شده است.
همچنین ارزش خالص همتایان آنها در بخشهای نفت، گاز و زغالسنگ از سال ۲۰۲۰ به میزان ۵۳ میلیارد دالر (یا ۲۴ درصد) افزایش یافته است.
در صنعت داروسازی نیز در ۲ سال گذشته ۴۰ میلیاردر جدید ظهور کرده که در خط مقدم نبرد علیه کووید-۱۹ از میلیاردها دالر بودجه عمومی دولتها برخوردار شده و ثروت خود را افزایش داده اند.
در بخش فناوری نیز میلیاردرهای زیادی از جمله ۷ نفر از ۱۰ ثروتمند جهان مانند ایلان ماسک از تسلا، جف بزوس از آمازون و بیل گیتس از مایکروسافت در طول دوره همه گیری به طور قابل توجهی بر ثروتشان افزوده است.
این ثروتمندان طی ۲ سال گذشته ۴۳۶ میلیارد دالر به ثروت شان افزوده شده و مجموع ثروت ۱۰ ثروتمند نخست دنیا به ۹۳۴ میلیارد دالر رسیده است.
آکسفام برای مقابله با رشد بیسابقه نابرابری و کمک به کسانی که با افزایش قیمتها دست و پنجه نرم میکنند، به دولتها توصیه کرده از ثروتمندان و شرکتها مالیات بگیرند.
این سازمان خواستار مالیات موقت ۹۰ درصدی بر سود مازاد شرکتها و همچنین مالیات بر خالص ثروت میلیاردرها شده است.
کوید۱۹
هشدار سازمان جهانی صحت: همهگیری کووید-۱۹ پایان نیافته است

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت در اولین روز هفتاد و پنجمین مجمع صحت جهانی در ژنو در سازمان ملل سخنرانی کرد. رئیس سازمان صحت جهانی، با وجود کاهش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ هشدار داده که همهگیری مطمئناً تمام نشده است.
به نقل از رویترز رئیس سازمان جهانی صحت هشدار داد”همهگیری کووید-۱۹ بیتردید تمام نشده است” و تاکید کرد که اگر دولتها شروع به کاهش تدابیر کرونایی کنند، خود و مردمشان را در معرض خطر قرار خواهند داد.
با این حال، گبریسوس برای کسانی که در این نشست حضور داشتند، گفت که در صورت دستیابی به اهداف معین، مرحله حاد همهگیری ممکن است امسال به پایان برسد.
وی افزود:”پایان دادن به مرحله حاد همهگیری باید اولویت جمعی ما باقی بماند.” رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تاکید کرد که باید مراقب هرگونه تحول ویروس SARS-CoV-2 بود.
گبریسوس هشدار داد:”یادگیری زندگی با کووید نمیتواند به این معنی باشد که ما به این ویروس تسلیم میشویم؛ این نمیتواند به این معنی باشد که ما تقریباً ۵۰ هزار مرگ در هفته را بر اثر یک بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان میپذیریم.”
وی گفت:”سناریوهای متفاوتی برای چگونگی ادامه روند این بیماری همهگیر و چگونگی پایان مرحله حاد آن وجود دارد. اما این خطرناک است که فرض کنیم اومکرون آخرین نسخه این ویروس خواهد بود یا اینکه ما در پایان بازی هستیم.”
وی ادامه داد:”برعکس، در سطح جهانی، شرایط برای ظهور سویههای بیشتر ایدهآل است.”
رئیس سازمان جهانی صحت اظهار کرد که تقریباً یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد هنوز واکسینه نشده اند و فقط ۶۰ درصد از جمعیت جهان واکسینه شده اند. وی افزود :”آفریقا افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس را گزارش کرده و قارهای است که کمترین پوشش واکسیناسیون را دارد.”
به گفته گبریسوس تنها ۵۷ کشور ثروتمند ۷۰ درصد مردم خود را واکسینه کرده اند.
وی در ادامه گفت:”در مجموع، ما شاهد تردید افراد درباره واکسیناسیون هستیم که ناشی از اطلاعات نادرست است؛ همهگیری با جادو ناپدید نمیشود، اما میتوانیم به آن پایان دهیم.”
در این نشست، رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تعهد سیاسی ناکافی برای تولید و توزیع واکسنها و همچنین مسائل مربوط به ظرفیت عملیاتی یا مالی را دلیل پایین بودن نرخ واکسیناسیون در برخی کشورها دانست.
او گفت:”بگذارید به صراحت بگویم، اگر تامین بودجه به صورت فعلی ادامه پیدا کند، سازمان جهانی صحت با شکست روبرو میشود؛ تغییر پارادایم در صحت جهانی که اکنون مورد نیاز است باید با تغییر پارادایم در تامین بودجه سازمان جهانی صحت مطابقت داشته باشد.”
-
جهان4 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت3 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت4 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
جهان3 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
امارت اسلامی: مذاکرات با ترکیه و قطر برای راهاندازی میدانهای افغانستان متوقف نشده است