Connect with us

رویداد های اخیر

جمعیت هلال احمر: بیش از ۱۳ میلیون افغان با کمبود غذایی مواجه اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

فدراسیون بین ‌المللی جمعیت هلال احمر می‌گوید که یک ‌سوم جمعیت افغانستان به دلیل وخیم ‌تر شدن بحران خشک ‌سالی از مواد غذایی کافی محروم خواهند ماند.

به گفته این نهاد بیش از ۱۳ میلیون تن در افغانستان با کمبود مواد غذایی رو به رو اند.

این نهاد در گزارشی گفته است: ” از دوران قرنطینه تا اکنون، ۲۱۰ هزار نفر در ده ولایت از عدم مصوونیت غذایی و خشکسالی متاثر شده اند. برای اساس گزارش هلال احمر تولید گندم امسال تا ۲۷ درصد کاهش می‌یابد.”

این نهاد همچنان وضعیت زندگی ۱۸ میلیون افغان را نگران کننده خوانده است.

نیلاب مبارز سرپرست جمعیت هلال احمر گفته است: ” ما در بسیاری از مناطق عمیقا نگران وخیم‌تر شدن اوضاع و کمبود شدید آب، کمبود محصولات غذایی و از رونق افتادن فعالیت اقتصادی مانند نابودی بازارهای محلی و درآمد اساسی هستیم.”

عباس یکی از ۱۳ میلیون نفوس افغانستان است که زیر خط فقر زندگی می‌کند، وی می‌گوید: سالها می شود که با کمبود مواد غذایی رو به رو است.

وی میگوید:” ۶۱ سال سن دارم ۶۱ روز خوش ندیدیم در کشور که رهبر نداشته باشد باید مردمش فقیر باشد.”

 در همین حال فدراسیون بین‌المللی جمعیت صلیب سرخ و هلال احمر خواستار ۷.۵ میلیون فرانک سویس کمک‌های نقدی برای حمایت از هلال احمر افغانستان شده است.

بربنیاد گزارش این فدراسیون، از این مقدار پول به‌خاطر خرید مواد غذایی و نجات زندگی و محصولات کشاورزی استفاده می‌کنند.

از سوی هم وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث طبیعی می‌گوید که برای این بحران پیش بینی شده راه و چاره جستجو می‌کند.

عبدالله ولی‌زاده مشاور مطبوعاتی وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث طبیعی میگوید:” ما با همکاران بین المللی در تماس هستیم و تلاش می‌کنیم که بتوانیم یک راه حل بنیادی برای این بحران پیدا کنیم.”

فدراسیون بین المللی صلیب سرخ در مورد وضعیت زندگی بیش از ۱۸ میلیون تن در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این تعداد افراد امسال به‌خاطر بحران غذایی ناشی از خشک‌سالی، تاثیرات ناشی از بحران اجتماعی و اقتصادی کووید-۱۹ و جنگ‌های طولانی‌مدت، نیاز به حمایت بشردوستانه دارند.

رویداد های اخیر

رییس یوناما در سفر به شمال افغانستان با شماری از مقام‌های محلی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

روزا اوتنبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (UNAMA)، اخیراً از شهر میمنه در شمال افغانستان بازدید کرد و با مقام‌های محلی، کارآفرینان و کارمندان سازمان ملل دیدار و گفتگو نمود.

دفتر یوناما امروز یک‌شنبه (۷ثور) در یک صفحه‌ای فیس‌بوک خود نگاشته است که در جریان این سفر، کارآفرینان – به شمول زنان – با نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد خانم اوتنبایوا دیدار کرده و خواهان حمایت در زمینه تسهیل دسترسی به بازارهای جدید، به‌خصوص در کشور ازبکستان، شدند.

یوناما در ادامه نگاشته است که، در میان این کارآفرینان، گروهی از زنان که با پشتیبانی برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP) یک کارگاه خیاطی تأسیس کرده ‌اند، ضمن ابراز قدردانی از حمایت‌‌های صورت گرفته، از رشد و توسعه چشمگیر کسب‌ و کار خود سخن گفتند.

یوناما افزوده است که این سازمان بر تعهد خود برای ترویج فرصت‌‌های اقتصادی و توانمند سازی جوامع افغان، به‌خصوص زنان، همچنان استوار باقی می‌ماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مقام ارشد هندی با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

آنند پرکاش، رئیس بخش افغانستان، ایران و پاکستان وزارت امور خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این دیدار، روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و تحولات اخیر سیاسی در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سرپرست وزارت امور خارجه بر گسترش روابط دیپلوماتیک و اقتصادی بین دو کشور تأکید کرد و توضیح داد که افغانستان در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد و سرمایه‌گذاران هندی باید از این فرصت‌ها استفاده کنند.

امیرخان متقی همچنین گفت که باید تسهیلاتی برای رفت و آمد مردم بین افغانستان و هند ایجاد شود و صدور ویزه برای مریضان، محصلان و تاجران به حالت عادی بازگردد.

از سوی دیگر، آنند پرکاش گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و امیدوار است که این روابط در زمینه‌های مختلف بیش از پیش گسترش یابد.

او تصریح کرد که هند به همکاری خود با افغانستان ادامه خواهد داد و می‌خواهد در برخی از پروژه‌های زیربنایی سرمایه‌گذاری نماید و پروژه‌هایی را که مدتی متوقف شده بودند، دوباره آغاز کند.

دو طرف همچنان بر گسترش روابط، رفت و آمد هیات‌ها، تسهیل ویزه و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در یک تماس با تلیفونی با همتای ازبیکستانی اش گفته است که افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این تماس دوطرف در مورد تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه، گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی گفتگو کردند.

بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبیکستان اظهار داشت که صادرات افغانستان به ازبیکستان در جریان چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. او وعده نمود که در زمینه ایجاد سهولت‌های تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور و به ویژه صدور ویزه برای اتباع افغانستان، سهولت‌های بیشتر ایجاد خواهد شد.

از سوی دیگر، سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت که افغانستان آماد‌گی کامل برای تطبیق پروژه‌های کلان اقتصادی همچون پروژه ترانس-افغان و تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های سیاسی، تجارتی و ترانزیتی با ازبیکستان دارد و باید از فرصت‌های به وجود آمده منطقه‌ای در راستای منافع دو کشور استفاده گردد.

دو طرف همچنان در مورد برگزاری نشست سه جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در سطح وزرای امور خارجه صحبت نموده و توافق کردند که برای تعیین تاریخ و مکان دقیق برگزاری این نشست از طریق کانال دیپلوماتیک هماهنگی صورت گیرد.

گفتنی است که افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامه‌ای را برای ساخت خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقه‌ای می‌باشد.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، هفته گذشته در یک گفتگوی تلیفونی با وزیر امور خارجه ازبیکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.

دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!