Connect with us

رویداد های اخیر

جنرال‌های بازنشسته امریکایی مشکلات خروج از افغانستان را تشریح کردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رئیس پیشین کمیته لوی درستیزان اردوی امریکا در کمیته‌ی خارجی پارلمان آن‌کشور، سقوط اردو و حکومت پیشین افغانستان را یک شکست استراتیژیک دانسته، اما از ماموریت ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان دفاع کرد. جنرال مارک میلی در این نشست تاکید کرد که تصمیم خروج از افغانستان یک ‌شبه نه، بلکه یک دهه قبل اتخاذ شده بود.

جنرال میلی می‌گوید که امریکا در جریان حضور ۲۰ ساله‌ی در افغانستان، به ساختن اردو و حکومت کمک کرد، اما نتوانست ملت بسازد.

جنرال مارک میلی، رئیس پیشین کمیته لوی درستیزان اردوی امریکا گفت: «در ۲۰ سال، ما و نظامیان در آنجا به ساختن اردو و حکومت کمک کردیم، اما نتوانستیم ملت بسازیم. حکومت سقوط کرد و اردوی که ما از آن حمایت می‌کردیم نابود شد، این یک شکست استراتیژیک است. آن اردو برای ۲۰ سال امید بخش میلیون‌ها افغان بود.»

جنرال‌های بلند رتبه‌ای امریکایی از بهر تاخیر در تخلیه اضطراری از افغانستان، وزارت خارجه امریکا را مورد انتقاد قرار دادند.

جنرال فرانک مکنزی، رئیس پیشین قوماندانی مرکزی اردوی امریکا در این نشست تصریح کرد که رویدادهای اواسط و اواخر اگست ۲۰۲۱ نتیجه مستقیم به تاخیر انداختن چند ماهه خروج امریکا از افغانستان بود

جنرال مکنزی گفت:«من به این باور هستم که رویدادهای اواسط و اواخر اگست ۲۰۲۱ نتیجه مستقیم به تاخیر انداختن چند ماهه شروع عملیات تخلیه بود. همانطور که می‌دانید، تصمیم برای شروع یک عملیات تخلیه بر عهده وزارت خارجه است، نه وزارت دفاع. با وجود این، ما شروع کرده بودیم به مستقرکردن نیروها در منطقه در اوایل جولای، اما ما نتوانستیم کاری انجام دهیم.»

از سویی هم، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان امریکا در این نشست استماعیه از وزارت‌های دفاع و خارجه ایالات متحده به دلیل عدم پاسخ به سوالات موجود نزد او و نادیده گرفتن برخی مسایل و هشدارها در جریان خروج انتقاد کرد.

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان امریکا گفت: «در ماه اپریل ۲۰۲۱، دولت بایدن خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را اعلام کرد. پیش از این اعلام، استخبارات و مشاوران بلند رتبه آن مشمول دو جنرال حاضر در اینجا، از وخامت اوضاع و نتایج خروج هشدار دادند. پس از خروج، من و دیگر جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کانگرس از رئیس‌جمهور خواستیم که با خروج نیروها به سقوط دولت آماده شود که متاسفانه آن هشدارها نادیده گرفته شد.»

اما امارت اسلامی خروج امریکا از افغانستان را شکست آن کشور می‌داند و می‌گوید که واشنگتن باید روحیه تجاوز را کنار بگذارد و راه تعامل را در پیش گیرد.

باوجودی که آخرین سرباز امریکایی از افغانستان در ۳۱ اگست سال ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون شد، اما هنوز طیاره‌های بی پیلوت آن‌کشور هرازگاهی در فضای افغانستان گشت‌زنی می‌کنند.

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!