Connect with us

جهان

جو بایدن: سویدن به زودی به ناتو می‌پیوندد

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۲)

در پی توافق احتمالی با ترکیه در پذیرش عضویت سویدن در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، روز پنج‌شنبه (۱۱جوزا) در سخنرانی آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده گفت که سویدن به زودی به ناتو خواهد پیوست.

به گزارش رویترز، بایدن، در این سخنرانی با اشاره به چالش‌های روسیه و چین به فارغ التحصیلان آکادمی هشدار داد که در دنیایی وارد نیروی هوایی ایالات متحده خواهند شد که به طور گسترده بی‌ثبات می‌شود.

پیش‌بینی پیوستن سویدن به ناتو در حالی رسانه‌ای می‌شود که روز دوشنبه، جو بایدن با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفتگو کرد و انتخاب مجدد او را تبریک گفت.

سپس بایدن به خبرنگاران گفت اردوغان تمایل انقره برای خرید جنگنده های اف-۱۶ از ایالات متحده را دوباره تکرار کرد، درحالی که بایدن آشکارا از ترکیه خواست که مخالفت خود با پیوستن سویدن به ناتو را کنار بگذارد.

در این راستا، بایدن در سخنرانی آغازین خود گفت که با وجود تلاش ولادیمیر پوتین، برای شکستن اتحاد، امروز ناتو با حمله روسیه به اوکراین، قوی‌تر هم شده است. او گفت که با پذیرش فنلند، «و به زودی با پذیرش سویدن» این موضوع بیشتر هم تقویت خواهد شد.

درهمین حال، بایدن تصریح کرد که ایالات متحده از چالش ایجاد شده توسط چین در میان تنش های عمیق در روابط عقب نشینی نخواهد کرد.

بایدن گفت :«ایالات متحده به دنبال درگیری یا رویارویی با چین نیست. چین و ایالات متحده باید بتوانند تا جایی که می‌توانیم برای حل برخی از چالش‌های جهانی مانند اقلیم با یکدیگر همکاری کنند.»

وی با بیان اینکه ایالات متحده از منافع خود و شرکای خود دفاع خواهد کرد، گفت:«اما ما برای رقابت شدید آماده هستیم.»

همچنان رئیس جمهور بر حمایت امریکا از اوکراین در جنگ با روسیه تاکید کرد.

بایدن گفت: «حمایت مردم امریکا از اوکراین متزلزل نخواهد شد.»

بایدن، ۸۰ ساله، که بیشتر این مراسم چند ساعته را برای دست دادن با فارغ التحصیلان سرپا ایستاده بود، به نظر می‌رسید که در پایان مراسم زمین می‌خورد و پس از کمک همراهان، بلند می‌شود و به سمت چوکی خود می‌رود.

جهان

دیدار دیپلمات‌های ارشد امریکا و چین برای حفظ گفتگوها

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

دو دیپلمات ارشد از ایالات متحده و چین در واشینگتن ملاقات کردند و آنچه را که طرف امریکایی “مشاوره‌های صریح، عمیق و سازنده” توصیف کرد، برگزار کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز؛ این آخرین مورد از یک سری گفتگوهای اخیر برای باز نگه داشتن خطوط ارتباطی بین دو اقتصاد بزرگ جهان است.

وزارت امور خارجه امریکا روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دانیل کریتنبرینک، معاون وزیر خارجه امریکا در امور شرق آسیا و اقیانوسیه با سان ویدونگ، معاون وزیر امور خارجه چین در امور آسیایی دیدار کرد.

Continue Reading

جهان

صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندی‌ها توهین نکن

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱, ۱۴۰۲)

در پی اظهارات ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین درمورد تلاش کشورش برای صادرات غلات به همسایگان، صدر اعظم پولند روز جمعه به زلنسکی گفت که به پولندی‌ها «توهین» نکند.

به گزارش رویترز، پولند هفته گذشته تصمیم گرفت ممنوعیت واردات غلات اوکراین را تمدید کند و روابط کیف با همسایه ای را که از زمان حمله روسیه به اوکراین در فبروری سال گذشته به عنوان یکی از سرسخت ترین متحدانش تلقی می‌شد، متزلزل کرد.

زلنسکی وقتی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کیف برای حفظ مسیرهای زمینی برای صادرات غلات تلاش می کند، همسایگان خود را عصبانی کرد، اما «تئاتر سیاسی» در مورد واردات غلات فقط به مسکو کمک می کند.

ماتئوش موراویسکی، صدر اعظم پولند در یک گردهمایی انتخاباتی گفت: «می خواهم به رئیس جمهور زلنسکی بگویم که دیگر هرگز به پولندی‌ها توهین نکند، همانطور که اخیراً در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد انجام داد.»

پولند انتخابات پارلمانی را در ۱۵ اکتوبر برگزار می‌کند و حزب ملی گرای قانون و عدالت موراویسکی به دلیل آنچه که ادعا می‌شود رفتار مطیعانه در قبال اوکراین دارد، مورد انتقاد جناح راست افراطی قرار گرفته است.

تحلیلگران می گویند که این امر حزب قانون و عدالت را که به نظر می رسد بزرگترین حزب باقی بماند، اما ممکن اکثریت را به دست نیاورد، مجبور کرده است تا در مبارزات انتخاباتی، رویکرد تقابلی تری نسبت به کیف اتخاذ کند.

پیشتر در روز جمعه، رئیس جمهور آندری دودا، یکی از متحدان  حزب قانون و عدالت، گفته بود که مناقشه بین پولند و اوکراین بر سر واردات غلات تأثیر قابل توجهی بر روابط خوب دوجانبه نخواهد داشت و این اقدامی آشکار برای کاهش تنش است.

دودا در یک کنفرانس تجاری گفت: «من شک ندارم که مناقشه بر سر عرضه غلات از اوکراین به بازار پولند بخشی مطلق از کل روابط پولند و اوکراین است.»

وی افزود: «من معتقد نیستم که این موضوع می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر آنها داشته باشد، بنابراین ما باید این موضوع را بین خود حل کنیم.»

Continue Reading

جهان

ممنوعیت صادرات سوخت روسیه سبب بلند رفتن قیمت نفت در بازارهای جهانی شد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

به نقل از خبرگزاری رویترز، به دنبال نگرانی مجدد بازارهای جهانی در مورد عرضه در جهان به علت ممنوعیت صادرات سوخت از روسیه قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای جهانی، قیمت نفت افزایش یافت.

این نگرانی اثر موانع اقتصاد کلان و بالا ماندن نرخ بهره بر بازارهای نفتی را خنثی کرد.

هر بشکه نفت برنت با ۸۰ سنت افزایش ۹۴.۱۰ دالر فروخته شد و هر بشکه نفت خام امریکا با ۹۸ سنت افزایش ۹۰.۶۱ دالر معامله شد.

قیمت هر دو شاخص نفتی طی هفته گذشته نسبتاً ثابت مانده بود در حالی که طی ۳ هفته پیش از آن به علت نگرانی در مورد عرضه کم در جهان، ۱۰ درصد رشد قیمتی را ثبت کرده بودند.

خبرگزاری دولتی تاس اعلام کرد، شرکت «ترنس‌نِفت» روسیه، ارسال گازوئیل به پایانه‌های مهم «پریمورسک» و «نووروسیسک» در دریای سیاه و بالتیک را در روز جمعه به حالت تعلیق درآورده است.

دولت روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد، روسیه به صورت موقت صادرات نفت و گازوئیل به همه کشورهای خارج از دایره چهار کشور شوروی سابق را برای تثبیت بازار داخلی سوخت ممنوع کرده است. هیچ تاریخی برای پایان این ممنوعیت اعلام نشده است.

این ممنوعیت، بی‌ثباتی جدیدی در بازار محصولات نفتی شده جهان که هم‌اکنون با کمی عرضه مواجه است، ایجاد می‌کند و این احتمال وجود دارد که کشورهای تحت تاثیر این ممنوعیت به دنبال خرید محموله از تامین کنندگان جایگزین باشند.

قیمت عمده‌فروشی نفت روسیه در روز جمعه در بازار کالای بین‌المللی سنت پترزبورگ، نزدیک به ۱۰ درصد و گازوئیل ۷.۵ درصد کاهش یافت.

تحلیلگران کامرزبانک در مقاله‌ای اعلام کردند: «این سیگنال‌هایی در مورد تقاضا دیده می‌شود، ممکن است در کوتاه‌مدت بر قیمت نفت تأثیر بگذارند.»

بر اساس آمارهای شاخص مدیران خرید (PMI) که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد منطقه یورو احتمالا در سه ماهه سوم کوچک خواهد شد.

ذخیره فدرال امریکا روز چهارشنبه نرخ بهره را تغییر نداد اما موضع تند خود در قبال نرخ بهره را تشدید کرد و این امر در مورد اینکه نرخ بالای بهره می‌تواند رشد اقتصادی را کاهش دهد، تقویت شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!