رویداد های اخیر
حبیبه سرابی تنها زن افغان در نشست مسکو

با وجود وعدههای مکرر دولت افغانستان و سیاستمداران این کشور برای مشارکت زنان در فرایندهای تصمیم گیری، اما نشست بزرگ روز پنجشنبه در مسکو درباره روند صلح افغانستان خلاف این وعدهها بود.
در ترکیب هیئتهای دولت افغانستان چه در میز گفتوگوهای صلح در دوحه و چه در نشست روز گذشته مسکو حضور زنان نادیده گرفته شده است. در نشست مسکو، تنها حبیبه سرابی، عضو گفتوگوکنندهی هیئت دولت افغانستان اشتراک کرد و دیگر نمایندهای از زنان، کنشگران مدنی و حقوق بشری و رسانهها در میان این هیئت دیده نشده است.
زمانی که نمایندگان وارد اتاق جلسه شدند – مشخص شد که در میان دهها نفر حاضر ، همه مرد بودند – به جز یک خانم حبیبه سرابی.
خانم سرابی تنها زن در میان نمایندهگان افغانستان بود – که شامل دولت افغانستان، طالبان و افرادی از افغانستان بود که از طرف مسکو دعوت نامه برای شان فرستاده شده بود.
خانم سرابی تنها صدای زن در اتاقی پر از مردان در نشست مسکو بود.
خانم سرابی دراین باره می گوید که:”امیدوارم درنشستهای بعدی یگانه زن نباشم و خواستم که بیشتر زنان را دعوت کنند وبرای مقامهای ترکیه که درنشست حضور داشتند گفتم که باید زنان بیتشر را به نشست #ترکیه دعوت کنند و همچنان نگرانیهای زنان را شریک ساختم.”
همچنان نادر نادری ، یکی دیگر از اعضای تیم مذاکرات صلح جمهوری افغانستان، در حمایت از سرابی گفته است که خانم سرابی در سخناناش در اتاق پر از مردان گفت:” چرا من باید تنها زن در این نشست باشم؟ مگر ما بخشی از جنگ نبوده ایم؟ مطمئناً ما (زنان) میتوانیم به صلح کمک کنیم. ۵۱فیصد افراد جامعه نباید نادیده گرفته شوند. امیدوارم که میزبانان درآینده این مسله را یاداشت کرده باشند.”
نادری همچنین اظهار داشت است که امیدوار است “تعداد مساوی حضور زنان در همچو نشستها به یک اصل تبدیل شود.
درادامه واکنشها شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز این عدم تعادل اشتراک کنندهگان مسکور را زیر سوال برد.
خانم اکبر در حساب تویترش نگاسته است که:”بر اساس گزارش رسانهها، برخی از دعوت نامههای نشست مسکو به افراد خاصی تحویل داده شد. چرا روسیه یک زن افغان را در آن لیست قرار نداد؟ همچنین احتمالاً از دولت افغانستان نیز دعوت شده بود، چرا از این دعوت برای ارسال چهار زن مذاکره کننده استفاده نشده است؟ “
اشرف حیدری، سفیر افغانستان در سریلانکا نیز در توییتی گفت: “حضور زنان مفصل در جلسات صلح به آرامی کاهش یافته است. ورود و رهبری اساسی آنها در هرگونه تعامل صلح به طور طبیعی مورد نیاز است، زیرا آنها از دو سوم هر جمعیت حرف می زنند، از جمله كودكانی كه تربیت میكنند. برای مسکو اهمیتی نخواهد داشت. اما هر افغان باید به آن اهمیت دهد!.”
این مسله واکنشهای زیادی را به دنبال داشت از جمله مدیر موقت دیدهبان حقوق بشر در بخش حقوق زنان، هدر بار نیز واکنش عدم تعادل زنان را در نشست مسکو زیر پرسش قرار داده است.
لیز دوسیت، خبرنگار ارشد بینالمللی شبکه بی بی سی، با واکنش دراین باره گفته است که:”صدای قوی زنان افغان. آیا به همین دلیل است که آنها (مردان) نمیخواهند بیشتر سر میز حاضر باشند؟”
این درحالی است که پس از آغاز گفتگوهای درون افغانی در دوحه، در سپتامبر سال گذشته ،گزارشی منتشر شد که در آن گفته شده بود که نزدیک به ۸۰ درصد از جلسات صلح افغانستان، از سال ۲۰۰۵ بدین سو زنان را مستثنی قرار داده اند.
در آن گزارش آمده بود که بدون مشارکت معنادار زنان، هرگونه تلاش صلح پایدار در معرض شکست خواهد بود.
همچنان در دیدارهای مقامهای امریکایی و طالبان که در ماه فبروری سال گذشته در دوحه زمینه را برای آغاز روند صلح بینالافغانی در ماه سپتامبر فراهم كرد، یك خانم در این گفتگوها نیز حضور نداشت.
رویداد های اخیر
هزاران تن در افغانستان علیه اهانت به قرآنکریم تظاهرات کردند

هزاران تن از شهروندان افغانستان امروز (جمعه، ۷ دلو) در اعتراض به سوزاندن و پاره کردن قرآنکریم در سویدن و هالند در چندین ولایت کشور به جادهها برآمدند.
معترضان خشمگین از جامعه جهانی خواستند تا عاملان اهانت به قرآنکریم مجازات شوند.
آنان همچنان خواستار اتحاد مسلمانان جهان دربرابر اینگونه اعمال شدند.
احمد خان، یک تن از معترضین در کابل، میگوید: «قرآن عظیمالشأن کتاب محبت و برادری است و این کتاب هیچ وقت به مقدسات دیگران توهین نمیکند. ما میخواهیم که از اینگونه اعمال توهینآمیز در آینده جلوگیری شود.»
یکی از معترضین دیگر نیز گفت: «ما از کشورهای اسلامی میخواهیم تا زمانیکه عاملان اهانت به قرآنکریم بهگونه علنی مجازات نشوند، روابط دیپلوماتیکشان را با سویدن و هالند قطع کنند.»
برخی از اعتراض کنندگان همچنان گفتند که حاضر اند برای دفاع از مقدسات شان حتا جان شان را بدهند.
قطب الدین، یک تن از معترضین، گفت: «سر، مال و اولاد مان را فدای قرآن میکنیم.»
در شمال افغانستان، بلخ، مردم نیز با سردادن شعار بر ضد اعمال اهانت آمیز به قرآن دست به اعتراض زدند. اعتراض کنندگان از جامعه جهانی و جهان اسلام خواستند تا جلو اینگونه اعمال را بگیرند.
محمد نعیم، معترض در بلخ، میگوید: «این جرم یک جرم تکراری است. از اینکه کشورها به قوانین جامعه جهانی تسلیم هستند، به همچو جرمها باید نقطه پایان گذاشته شود.»
مولوی قاهر، اعتراضکننده در بلخ، نیز گفت: «مسلمانان در طول تاریخ دشمنان دین، قرآن و اسلام را درس عبرت داده اند و از این پس هم به کسی اجازه نمیدهند به دین و قرآن شان توهین شود.»
در هرات هم هزاران تن در واکنش به اهانت قرآن کریم تظاهرات کردند. تظاهرات کنندگان شعار «مرگ بر سویدن و زنده باد اسلام» سر دادند.
قاسم، اعتراضکننده در هرات، گفت: «این کشورها در ظاهر خود را دوست معرفی میکنند، اما این کار آنها نشان میدهد که دشمن ما اند و تروریست واقعی آنها اند. در قوانین بینالمللی مسئله توهین به مقدسات جرم پنداشته میشود. هیچکسی حق ندارد به مقدسات یک کشور یا یک مذهب توهین کند.»
ایمل، یکی دیگر از اعتراضکنندگان، گفت: «از جامعه جهانی، ملل متحد و سازمانهای حقوق بشری میخواهیم که عاملان اهانت به قرآن هرچه زودتر محاکمه شوند. ما به همه جهان احترام داریم و توقع ما این است که به دین ما همیشه احترام شود.»
در شرق کشور مردم ننگرهار نیز پس از ادای نماز جمعه به جادهها برآمدند تا این اعمال اهانت آمیز را نکوهش و در برابر آن اعلام همبستگی کنند.
رویداد های اخیر
هیئت ترکمنستان بهمنظور تکمیلسازی پروژه «نورالجهاد» به افغانستان سفر میکند

د افغانستان برشنا شرکت میگوید که قرار است هیئت ترکمنستان بهمنظور تکمیلسازی پروژه سب ستیشن نورالجهاد به افغانستان سفر کند.
این شرکت گفته است که هیئت اعزامی سکتور برق به رهبری وزیر انرژی و آب و رییس عمومی اجرائیوی د افغانستان برشنا شرکت به ترکمنستان، طی نشستی با رهبری وزارت انرژی ترکمنستان و ترکمن انرگو پیرامون سب ستیشن نورالجهاد و وصل لین برق ۲۲۰ کیلوولت به سب ستیشن متذکره صحبت کردهاند.
د افغانستان برشنا شرکت افزوده که در نشست مشترک هیئت سکتور برق افغانستان با جانب ترکمن پیرامون تکمیلسازی پروژه لین برق به سب ستیشن نورالجهاد صحبتهای همه جانبه صورت گرفته است و مقامهای ترکمن، تعهد نمودند تا کارهای این پروژه در آینده نزدیک آغاز شود.
رویداد های اخیر
دیدار متقی با شارژدافیر ناروی در کابل

امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، روز پنجشنبه (۶ دلو) در دیدار با شارژدافیر ناروی در کابل گفته است که سیاست فشار در برابر امارت اسلامی نتیجه نمیدهد هرچند که برخی از کشورها هنوز باورمند به گزینه فشار هستند.
در این دیدار، آقای متقی افزوده که امنیت در سراسر کشور تأمین شده است و با داعش و مواد مخدر مبارزه موثر صورت گرفته است. به گفته متقی، خاک افغانستان برضد هیچکشوری تهدید نیست.
براساس گزارشها، ناروی بهزودی از یک نشستی در باره افغانستان میزبانی میکند.
نشستی که در آن شماری از سیاسیون شرکت و درباره افغانستان گفتگو خواهند کرد.
وزارت خارجه میگوید که در این نشست روی کمکهای بشرودستانه، تامین امنیت، همکاری های انکشافی و موضوعات سیاسی بحث شده است.
در اعلامیه وزارت خارجه آمده است که امیرخان متقی به پال کلومان بکر گفته است: «پس از دههها درگیری، امنیت را تأمین نمودهایم؛ با داعش و مواد مخدر مبارزه مؤثر شده و متعهد هستیم تا ثبات همهجانبه در کشور حاکم شود و از خاک افغانستان علیه هیچکشوری تهدیدی متوجه نشود و آن طوری که تاریخ نشان داده است، استفاده از گزینههای فشار در افغانستان نتیجهای ندارد و اکنون باید با همکاری یکدیگر پیش برویم که متأسفانه هنوز هم برخی کشورها باورمند به گزینه فشار اند.»
همزمان با این دیدار، آقای متقی با سفیر ایران در کابل نیز دیدار کرده است. وزارت خارجه میگوید که در این دیدار روی تسهیلات صدور ویزا، همکاریهای اقتصادی، تأمین امنیت سرحدات مشترک و موضوع مهاجرین بحث شده است.
این دیدارهای دیپلوماتیک در حالی صورت میگیرد که متقی گفته است آنان تلاش میکنند تا جهان با افغانستان نزدیک شود. با این همه، هنوز جهان حاضر نشده تا حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت بشناسد و امارت اسلامی هم ظاهراً در برابر فشارهای جهانی کوتاه نیامده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بی برقی شهرهای بزرگ افغانستان را در تاریکی فرو برده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
تجارت3 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
جهان4 روز ago
صدراعظم سویدن بیحرمتی به قرآن کریم را محکوم کرد
-
صحت2 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات برای خانوادههای نیازمند در شهر مزارشریف مواد غذایی کمک کرد
-
ورزش3 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در سه روز گذشته بیش از ۳۰۰۰ مهاجر افغان به وطن برگشتند