تجارت
حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن سرپل سرمایهگذاری میشود

وزارت معادن و پترولیم میگوید که قرار است تا هفت ماه دیگر حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن ولایت سرپل سرمایهگذاری شود.
وزیر معادن و پترولیم در سفرش به ولایت سرپل امروز (پنجشنبه، ۱۱ جوزا) طی نشستی گفت که روند سرمایهگذاری روی معادن این ولایت آغاز میشود.
شهابالدین دلاور به باشندگان سرپل وعده داده است که تا هفت ماه آینده، کار عملی سرمایهگذاری در این ولایت آغاز میشود.
در این نشست، مقامهای محلی و باشندگان ولایت سرپل پیشنهادهای خویش را به منظور توسعه این ولایت همچنان مطرح کردهاند.
تسریع کار استخراج معادن، جذب نیروی جوان تحصیل یافته سرپل در روند استخراج، عملیسازی طرحهای عمرانی از عایدات به دست آمده از معادن این ولایت، از اساسیترین خواستهای بوده که بیان شده است.
آقای دلاور همچنان وعده داده که در کنار رسیدگی به نیازهای اساسی مردم در وقت استخدام، اولویت برای جوانان شایسته و مسلکی این ولایت داده خواهد شد.
آقای دلاور در این مورد میگوید: «تا به حال کارهای وسیع این پروژه شروع نشده و آن عده جوانان این ولایت که لیاقت داشته باشند، استخدام خواهند شد.»
ولایت سرپل در شمال کشور با داشتن معادن زغال سنگ، معدن نفت قشقری از جمله ولایتهای غنی از لحاظ منابع طبیعی است.
گفتنی است که کار روی استخراج معدن نفت قشقری عملاً جریان دارد.
تجارت
نشست دوجانبه بین سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان برگزار شد

نشست دوجانبه بین سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان روز سهشنبه ( ۴میزان) به همکاری وزارت صنعت و تجارت به هدف جلب سرمایهگذاری بیشتر در کشور برگزار شد.
دفترمطبوعات وزارت تجارت و صنعت میگوید که در این نشست نمایندگان سکتور خصوصی دو کشور از سرمایهگذاری روی سکتور نوشابههای غیرالکولی، احجار کریمه و مواد معدنی، کود کیمیاوی، باطری موتر، رخت و نساجی، مواد نفتی، آرد و گندم، سیاحت و رستورانت داری و مواد غذایی بحث و تبادل نظر نمودند.
دراین نشست تاجران و سرمایهگذاران کشور قزاقستان از مهمان نوازی افغانها سپاسگذاری نموده، افغانستان را مکان امن و محیط مناسب برای تجارت و سرمایهگذاری عنوان کردند.
همچنان ارمان یسین تایوف به نمایندگی از سکتور خصوصی قزاقستان صحبت نموده از تلاشها برای برگزاری نمایشگاها در ولایتهای کابل، بلخ و قندهار خبرداده و افزوده است در آیندههای نزدیک برنامه دارند تا نمایشگاصنایع تولیدی افغانستان در قزاقستان و نمایشگاه محصولات قزاقستان را در افغانستان برگزار کنند.
از سوی دیگر آقای ارمان یسین تایوف گفته است که در ادامه سفرشان به افغانستان ضمن بازدید از تاجران و سرمایهگذاران در کابل، قرار است در مدت اقامت شان با سرمایهگذاران ولایات هرات، بلخ و قندهار نیز از نزدیک دیدار نمایند.
تجارت
زنان متشبث در کابل: فعالیتهای ما هر روز رونق مییابد

شماری از زنان متشبث در بازار ویژه بانوان در کابل میگویند که با گذشت هر روز فعالیتهای شان رونق مییابد و آنان زمینه خرید آنلاین را هم برای زنان فراهم کردهاند.
زنان متشبث از راه اندازی این بازار خوشحال هستند و میگویند که در این بازار میتوانند کالاهای خود را آزادانه به فروش برسانند.
فیروزه قاسمی،، متشبث، میگوید: «لباسهای ما گند افغانی است. فروشنده و خریدار ما هم خانمها هستند. خرسند هستیم که چنین بازار در کابل ایجاد شده است.»
مانند فیروزه دهها زن دیگر هم در این بازار سرگرم کار وبار هستند.
رجمانه خالقی، متشبث، گفت: «خوبی این بازار برای خانمها و دخترخانمها این است که آنها میتوانند در یک مکان به بسیار سهولت و آرامی هم از فضای سبز اینجا استفاده بکنند، هم ذهن شان آرام شود و هم وسایلی که نیاز دارند، خریداری بکنند.»
زیبا کاظمی، متشبث، نیز گفت: «خواست من از نهادهای دولتی و خارجی و حکومت این است که همرای ما هم دست شوند، همرای ما همکاری کنند تا در کارهای خود بیشتر پیشرفت کنیم.»
در همین حال، اتاق تجارت زنان میگوید که محدودیتی برای زنان متشبث وجود ندارد.
سلما یوسفزی، رییس اتاق تجارت زنان، در این مورد گفته است: «ما شاهد پیشرفتهای بسیار خوبی هستیم در این اتاق که ایجاد بازارها است، ایجاد نمایشگاهها است. کارکردها بالای بازارهای دایمی است و در عین زمان به خاطر گسترش تجارت افغانستان در بیرون از افغانستان.»
از سویی هم، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته است که این وزارت زمینههای کاری را برای زنان بیشتر کرده و امارت اسلامی از زنان تجارت پیشه حمایت میکند.
عبدالسلام جواد آخندزاده میگوید: «وزارت صنعت و تجارت همیشه حامی زنان متشبث بوده و در همه ابعاد تجارت و صنعت همیشه حمایت خود داشته است. هزاران خانم در ۳۴ ولایت افغانستان عملاْ در بخشهای مختلف صنعت و سرمایهگذاری مصروف کار میباشند.»
گفتنی است با آنکه امارت اسلامی مکاتب متوسظه و لیسه و همچنان پوهنتونها را به روی زنان و دختران بسته اما همواره از فعالیتهای اقتصادی زنان حمایت کرده است و نه تنها در کابل بلکه در ولایات هرات و بلخ نیز بازارهای ویژه زنان وجود دارد.
تجارت
بلومبرگ: کمکهای میلیارد دالری جامعه جهانی سبب حفظ ارزش پول افغانی شده است

نشریه آنلاین بلومبرگ آمریکا امروز (سهشنبه، ۴میزان) گزارش داده که سرازیر شدن میلیاردها دالر از کمکهای بشری جامعه جهانی به افغانستان، سبب شده است تا پول افغانی ارزش خود را در برابر ارزهای خارجی به ویژه دالر امریکایی حفظ کند.
به نوشته این رسانه، افزایش تجارت با کشورهای همسایه افغانستان همچنان بر حفظ ثبات پول افغانی کمک کرده است.
بلومبرگ نوشته که ممنوعیت استفاده از روپیه پاکستانی و دالر امریکایی، متوقف ساختن تجارت آنلاین و منع قرار دادن بیرون نمودن دالر از کشور از سوی امارت اسلامی در معاملات از دیگر عوامل حفظ ارزش پول افغانی است.
در حال حاضر، یک دالر امریکایی در بازارهای افغانستان نزدیک به ۸۰ افغانی مبادله میشود.
این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی، جامعه جهانی هفتهوار ۴۰ میلیون دالر پول نقد تحت نام کمکهای بشری به افغانستان ارسال میکند.
-
ورزش4 روز ago
چین در بازیهای آسیایی تاکنون بیشترین مدال طلا بدست آورده است
-
ورزش3 روز ago
شرکت هندی آمول حق حمایت مالی تیم ملی کرکت افغانستان را در مسابقات جام جهانی دریافت کرد
-
ورزش4 روز ago
محسن رضایی از رقابتهای تکواندو در چین مدال برنز کسب کرد
-
تجارت3 روز ago
بلومبرگ: کمکهای میلیارد دالری جامعه جهانی سبب حفظ ارزش پول افغانی شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در باره افغانستان
-
ورزش1 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان بیش از یک میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان را اخراج میکند
-
ورزش3 روز ago
روند کسب مدال در بازیهای آسیایی توسط چین ادامه دارد