Connect with us

جهان

حزب‌الله لبنان: حملات راکتی به پایگاه تجسسی نیروی هوایی اسرائیل صورت گرفت

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

حزب‌الله لبنان روز سه‌شنبه (۸حوت) اعلام کرد در پاسخ به حمله اردوی اسرائیل به عمق خاک لبنان در دورترین نقطه مرزی بین دو کشور، به سوی یک «پایگاه تجسسی نیروی هوایی اسرائیل، حملات راکتی انجام داده است».

منابعی در لبنان روز دوشنبه گفتند اسرائیل به بعلبک در دره بقاع لبنان حمله کرد که دورترین منطقه‌ای بود که در درگیری‌های چهار ماه و نیم اخیر در خاک لبنان از سوی اسرائیل هدف قرار گرفته بود.

اسرائیل پس از ساقط شدن یک فروند طیاره بی پیلوت پیشرفته خود با راکت زمین به هوا که حزب‌الله آن را پرتاب کرده بود، به بعلبک حمله کرد؛ جایی که به گفته رادیوی اردوی اسرائیل، بعد از محله شیعه‌نشین ضاحیه در جنوب بیروت، دومین منطقه مهم فعالیت گروه حزب‌الله در لبنان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگاران نظامی در رسانه‌های اسرائیل، نیروی هوایی این کشور همچنین روز دوشنبه در حملات دیگری، بخشی از لبنان را که طیاره بی پیلوت ساقط شده آن فرود آمده بود، به شدت بمباران کرد تا لاشه طیاره بی پیلوت به دست نیروهای حزب‌الله و احتمالاً ایران نیفتد.

به گزارش رویترز، در حمله اسرائیل به بعلبک «دست‌کم دو عضو حزب‌الله» کشته شدند.

حزب‌الله روز دوشنبه نیز ۶۰ فروند راکت به شمال اسرائیل پرتاب کرد، که این گروه، هدف آن را یک پایگاه اردوی اسرائیل در مرز شمالی اسرائیل نامید، اما رسانه‌های اسرائیل گفتند راکت‌ها به نقاط دیگری نیز اصابت کرد و «خسارات زیادی» به اموال عمومی و خانه‌ها در شهر‌های خالی شده از سکنه در شمال اسرائیل وارد کرد.

حزب‌الله شمار راکت‌هایی را که روز سه‌شنبه نیز به سوی اسرائیل پرتاب کرد، اعلام نکرد اما از این اقدام خود به عنوان «حملات راکتی» یاد کرد. اسرائیل نیز سه‌شنبه حملات هوایی و زمینی خود را دوباره متوجه جنوب لبنان کرده، که هم اکنون نیز ادامه دارد.

حملات متقابل حزب‌الله و اسرائیل از روز دوشنبه شدیدترین درگیری بین طرفین از زمان جنگ ۳۴ روزه طرفین در ۱۸ سال پیش بوده است.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، یک‌شنبه در بازدید از مقر قوماندانی شمالی اردوی اسرائیل گفت حتی در صورت توقف احتمالی عملیات نظامی اردو در غزه به خاطر دستیابی به توافقی که ممکن است به آزادی شهروندان ربوده شده اسرائیلی به غزه منجر شود، اردوی اسرائیل به حملات علیه حزب‌الله ادامه خواهد داد و «در حال برنامه‌ریزی برای افزایش قدرت حملات علیه حزب‌الله است».

حزب‌الله از یک روز پس از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل، حملات به شمال اسرائیل را آغاز کرد و تا کنون حدود ۲۲۰ شبه‌نظامی خود را در واکنش اسرائیل از دست داد. در حملات حزب‌الله ۱۰ نظامی و غیرنظامی اسرائیلی در شمال این کشور کشته شدند.

جهان

هزاران معترض در سراسر امریکا علیه ترمپ تظاهرات کردند

برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آن‌ها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آن‌هاست.

Published

on

(Last Updated On: )

هزاران معترض روز شنبه (۳۱حمل) در واشینگتن و دیگر شهرهای امریکا گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با سیاست‌های دونالد ترمپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، در زمینه اخراج مهاجران، اخراج کارمندان دولتی و جنگ‌های غزه و اوکراین ابراز کنند.

به گزارش رویترز، در بیرون قصر سفید، معترضان شعارهای در دست داشتند که در آن‌ها نوشته شده بود: «کارگران باید قدرت داشته باشند»، «پادشاهی نه»، «ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کنید» و «دادرسی عادلانه».

برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آن‌ها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آن‌هاست.

آن‌ها همچنین همبستگی خود را با کارمندانی که از سوی دولت فدرال اخراج شده‌اند و پوهنتون‌های که بودجه آن‌ها به دلیل تهدیدات ترمپ به خطر افتاده است، اعلام کردند.

برخی معترضان پرچم فلسطین در دست داشتند و دستمال فلسطینی بر گردن انداخته بودند، شعار «فلسطین آزاد» سر می‌دادند و همبستگی خود را با فلسطینی‌هایی که در جنگ اسرائیل در غزه کشته شده‌اند، اعلام می‌کردند.

برخی دیگر نیز با در دست داشتن نمادهایی، از اوکراین حمایت می‌کردند و خواهان موضع‌گیری قاطع‌تر واشینگتن در برابر جنگی بودند که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه، در اوکراین به راه انداخته است.

به نوشته رویترز، از زمان آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، بیش از ۲۰۰ هزار کارمند فدرال اخراج شده و تلاش برای از بین بردن برخی نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش در جریان است.

ماموران اداره سرحدی و مهاجرت، در این مدت به اتهام طرفداری از حماس و یهودی‌ستیزی، ویزای شماری از محصلین خارجی را لغو و ده‌ها محصلین خارجی را بازداشت کرده‌اند.

دولت هم تهدید کرده است که بودجه فدرال پوهنتون‌ها را که برنامه‌های مرتبط با تنوع، برابری و شمول و ابتکارات زیست‌محیطی را کنار نگذارند و مانع اعتراضات محصلین طرفداری از فلسطین نشوند را قطع خواهد کرد و در مواردی پرداخت بخشی از این بودجه‌ها را معلق کرده است.

راهپیمایی‌های مشابهی نیز در نیویارک، شیکاگو و ده‌ها شهر دیگر در ایالات متحده برگزار شد.

Continue Reading

جهان

نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران

کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

Published

on

(Last Updated On: )

دو منبع گفتند که رئیس‌جمهور دونالد ترمپ روز سه‌شنبه صبح نشستی را در اتاق بحران قصر سفید درباره مذاکرات جاری بر سر توافق هسته‌ای با ایران برگزار کرد.

به گفته منابع، این نشست سطح بالا با حضور تمامی مقامات ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترمپ برگزار شد و تمرکز اصلی آن بر بررسی موضع ایالات متحده در دور بعدی مذاکرات که قرار است روز شنبه برگزار شود، بود.

پیش از این نشست، ترمپ با سلطان عمان، هیثم بن طارق، تیلیفونی گفت‌گو کرد و درباره نقش میانجی‌گری عمان میان امریکا و ایران صحبت کردند.

به گفته خبرگزاری رسمی عمان: «دو رهبر درباره راه‌هایی برای حمایت از این مذاکرات به‌منظور دستیابی به نتایج مطلوب گفت‌گو کردند.»

کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس، وزیر خارجه مارکو روبیو، وزیر دفاع پیت هگزث، مشاور امنیت ملی قصر سفید مایک والتز، فرستاده ویژه ترامپ استیو ویتکاف، رییس سی آی ای جان رتکلیف و سایر مقامات ارشد در این نشست اتاق بحران حضور داشتند.

این نشست در بحبوحه بحث‌های جدی درون دولت درباره مسیر پیش‌رو در مذاکرات و اینکه امریکا چه مصالحه‌هایی را باید یا نباید بپذیرد، برگزار شد.

ونس و ویتکاف معتقدند دیپلوماسی می‌تواند به توافق هسته‌ای منجر شود و بر این باورند که امریکا باید آمادگی پذیرش برخی مصالحه‌ها را برای دستیابی به توافق داشته باشد.

در مقابل، دیگر اعضای ارشد دولت مانند روبیو و والتز نسبت به این روند بسیار بدبین هستند و از رویکرد حداکثری در مذاکرات حمایت می‌کنند.

خود ترمپ نیز پیام‌های متناقضی ارسال کرده است. او گفته خواهان دستیابی به توافق است و معتقد است بحران هسته‌ای از طریق دیپلوماسی قابل حل است، اما هم‌زمان ایران را به اقدام نظامی نیز تهدید کرده است.

قصر سفید از اظهارنظر درباره این نشست خودداری کرد.

ترامپ روز دوشنبه در دفتر بیضی به خبرنگاران گفت که ایران باید در مذاکرات با سرعت بیشتری عمل کند و تأکید کرد که ایران «ممکن است فقط ما را سر گرم کرده باشد» در این گفت‌گوها.

ترمپ بار دیگر ایران را به استفاده از قدرت نظامی تهدید کرد و گفت: «اگر لازم باشد اقدامی بسیار سخت انجام دهیم، این کار را خواهیم کرد.»

قرار بود دور بعدی مذاکرات میان امریکا و ایران روز شنبه در شهر روم برگزار شود.

اما دوشنبه‌شب، وزارت خارجه ایران اعلام کرد که محل مذاکرات به مسقط بازگردانده شده است. مقامات امریکایی هنوز این تغییر محل را تأیید نکرده‌اند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هسته‌ای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد

ترمپ در گفتگو با خبرنگاران، پس از دیدار «استیو ویتکوف» نماینده ویژه امریکا با یک مقام ارشد ایرانی در عمان، گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها ما را سرگرم کرده‌اند.»

Published

on

(Last Updated On: )

به گزارش رویترز، دونالد ترمپ، روز دوشنبه اعلام کرد که معتقد است ایران به‌طور عمدی در حال به تعویق انداختن توافق هسته‌ای با امریکا است و هشدار داد که تهران باید هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را کنار بگذارد، در غیر این صورت ممکن است با حمله نظامی به تأسیسات اتمی‌اش مواجه شود.

ترمپ در گفتگو با خبرنگاران، پس از دیدار «استیو ویتکوف» نماینده ویژه امریکا با یک مقام ارشد ایرانی در عمان، گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها ما را سرگرم کرده‌اند.»

او همچنین گفت که ایران در جریان مذاکرات غیرمستقیم با امریکا درباره برنامه هسته‌ای‌اش در حال وقت‌کشی است.

در پاسخ به این پرسش که آیا واکنش احتمالی امریکا شامل حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران خواهد بود، ترمپ گفت: «قطعاً همین‌طور است.»

ترمپ در دیدار با رئیس‌جمهور السالوادور، نایب بوکله، در دفتر بیضی گفت: «ایران باید از مفهوم داشتن سلاح هسته‌ای دست بردارد. آن‌ها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ترمپ افزود: «ایران می‌خواهد با ما به توافق برسد، اما نمی‌داند چگونه. واقعاً نمی‌دانند چطور. شنبه جلسه‌ای با آن‌ها داشتیم. جلسه بعدی برای شنبه آینده برنامه‌ریزی شده. این فاصله زمانی زیادی است. فکر می‌کنم شاید دارند ما را سرگرم کرده‌اند.»

او ادامه داد: «ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و اگر لازم باشد، امریکا واکنشی بسیار سخت در نظر خواهد گرفت.»

او تصریح نمود که: «مسئله خیلی ساده است – آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. و باید سریع اقدام کنند، چون نسبتاً به داشتنش نزدیک شده‌اند، و ما اجازه نخواهیم داد آن را داشته باشند.»

این سخنان در حالی مطرح شد که مذاکره‌کنندگان هر دو کشور گفتگوهای اخیر در مسقط را «سازنده» توصیف کرده‌اند. این مذاکرات به رهبری استیو ویتکوف، فرستاده ویژه ترمپ در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران برگزار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!