رویداد های اخیر
حقوق بشر، سازمان ملل و زنان افغان خواهان آتشبس شدند

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و اداره سازمان ملل متحد برای زنان در افغانستان سندی را با تاکید بر آتشبسی «جنسیتمحور» به عنوان پیشنیازی برای گفتگوهای صلح و توافقنامه صلح نشر کرده است.
این سازمانها در اعلامیه ای گفته است که زنان همیشه در سطح جهانی در خط مقدم بحرانها و منازعات و بهنحوی پیشتاز در پایان دادن به منازعات قرار داشته اند، فعالانه در روندهای صلح شرکت کردهاند و برای حقوق زنان و دختران در توافقنامههایی که در جستجوی ختم درگیریهای خشونتآمیز بوده است، همواره تلاش و دادخواهی کردهاند.
در اعلامیه آمده است: “با وجود این، اغلب مهارتها و اولویتهای زنان از موافقتنامهها و تطبیق میکانیزمهای مربوطبه آتشبس رسمی نادیده گرفته شده است.”
این سازمان ها گفته اند زنان درافغانستان، تحت نام صلح، همهروزه زندگی خود را به مخاطره میاندازند.
اعلامیه افزوده است که از زمانی که ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در سال ۲۰۰۹ مستندسازی سیستماتیک را شروع کرده، سال ۲۰۲۰ میلادی به خونینترین سال برای زنان این کشور به ثبت رسیده است.
شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است: “چرا وقتی میزان خشونت به این حد بالاست، ما در مورد آتشبس و صلح صحبت میکنیم؟ به خاطر که صلح تقاضای مشترک همه افغانها، اعم از اقوام مختلف، زنان و مردان شامل گروههای سنی مختلف کشور است: از منظر حقوق بشر و از همه منظرها تلاش برای صلح ، پایان جنگ و برقراری آتشبس بزرگترین نیاز است.”
کمیسیون حقوق بشر و اداره ملل متحد برای زنان در افغانستان «آتشبس پاسخگو به نیازمندیهای جنسیتی و توافقات آتشبس» را منتشر کرده است.
این سند بر میزان ضرورت جدی آتشبسی پاسخگو به نیازهای جنسیتی در شرایط افغانستان و مهیا کنندهی اوضاع برای گفتگوهای صلح معنادار تاکید شده است.
در این سند، به مجموعهای از پیشنهادهای عملی بهعنوان نقاط قابلتوجه برای حفظ مسایل مرتبطبه نیازمندیهای جنسیتی در متن آتشبس پرداخته شده و همچنین خاطرنشان میسازد که توافقات آتشبس چگونه میتواند به درگیریهای مبتنی بر جنسیت رسیدگی کند.
این سند در مراسمی با حضور عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، حسینه صافی، سرپرست وزیر وزارت امورزنان، حبیبه سرابی، عضو هیات مذاکرکننده دولت جمهوری اسلامی افغانستان، شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و میتی کنودسین، معاون نماینده خاص سرمنشی ملل متحد در افغانستان، راهاندازی گردید.
در اعلامیه آمده است که این محفل ویژه، دربرگیرنده صدای تمامی زنان افغان از تمام ولایات و جامعه جهانی در کابل است تا به تمامی اشکال خشونت پایان داده شود.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی گفته است: “زنان قربانیان اصلی جنگ در ۴۰ سال گذشته در افغانستان بودهاند. اگر واقعاً خواهان آتشبسی پایدار در افغانستان هستیم، لازم است که زنان و نیاهای آنان بهطور درست آن مدنظر داشته باشیم. تمام شهروندان افغانستان خواهان صلح هستند – صلحی عادلانه، صلحی برای همه. چنین صلحی حقوق تمام شهروندان افغانستان را تحت پوشش قرار میدهد.”
میتی کنودسین گفته است: “بحث امروز، در مورد موضوع جنسیت در توافقنامههای آتشبس، برای افغانستان بسیار مهم و بهموقع است. نیاز به کاهش خشونت همچنان باقی است. زنان نگراناند که مبادا حقوقشان به خطر مواجه شود، آنها نگران محدود شدن فضای جامعه مدنیاند. همه افغانها، بهویژه زنان، خواهان پایان دادن به خشونت در همه اشکال آن هستند.”
رویداد های اخیر
کمیته ملی حج به منظور تنظیم، بهبود و پیشبرد امور حج تصویب شد

انعامالله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان می گوید که به اساس فیصله کابینه طرحی وزارت ترانسپورت و هوانوردی در مورد ایجاد کمیته ملی حج به منظور تنظیم، بهبود و پیشبرد امور مربوط به حج تصویب شد.
آقای سمنگانی در صحفه تویترش نگاشته است که:” ریاست کمیته متذکره به عهده مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا بوده و وزارتهای ارشاد، حج و اوقاف، ترانسپورت و هوانوردی، عدلیه، مالیه، امور خارجه، صحت عامه و امور داخله، ریاست عمومی استخبارات و اطاق تجارت به حیث اعضای آن میباشند.”
همچنان به گفته آقای سمنگانی به منظور تنظیم، بهبود و پیشبرد امور حج در ولایات، کمیته تحت ریاست معاون ولایت و به اشتراک نمایندگان با صلاحیت ریاستهای حج و اوقاف، میدانهوایی، قومندانی امنیه، مستوفیت، استخبارات وصحت عامه ایجاد گردد.
رویداد های اخیر
کمک ۱۵۰ ملیون دالر از سوی بانک جهانی به وزارت صحت افغانستان

وزارت صحت عامه افغانستان میگوید که بانک جهانی ۱۵۰ میلیون دالر به این وزارت اخیرا به منظور ادامه فعالیتهای صحی کمک نموده است.
این وزارت میگوید که این کمک بر اساس تفاهم نامه نشست جنوا که به تاریخ ۷ فبروری در کشور سویس برگذار شده بود و در آن داکتر قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه و هیئت هراه شان اشتراک نموده بودند از سوی بانک جهانی صورت گرفته است.
وزارت صحت عامه میگوید که قرار است مقدار این پول برای مراقبتهای اولیه صحی در ۳۴ ولایت از جمله پرداخت معاشات و آموزش کارکنان صحی، تهیه دوا، تجهیزات طبی، مبارزه با امراض ساری و تقویت نظارت بر ارایه خدمات صحی به مصرف برسد.
در نشست جنوا نمایندهگان کشورهای جرمنی، بریتانیا، سویس و نهادهای ای سی آر سی و سازمان صحی جهان اشتراک داشتند.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت دفاع به ولایت پنجشیر رفت؛ از مردم خواست شکار تبلیغات دشمن نشوند

مولوی محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی در سفرش روز گذشته (جمعه ۳۰ثور) با مردم، متنفذین قومی و مسوولین امنیتی این ولایت دیدار و گفتگو نمود و از مردم خواست تا شکار تبلیغات دشمن نشوند و به زندگی عادی خود ادامه دهند.
آقای مجاهد همچنان پیشنهادات مردم این ولایت را استماع نمود و همچنان از مردم خواست در قسمت برقراری نظم با مسئولین خود همکاریهای همه جانبه داشته باشند.
وی اطمینان سپرد که به هیچ فرد اخلال گر اجازه برهم زدن امنیت را نخواهد داد.
از سوی هم، سرپرست وزارت دفاع وضعیت امنیتی این ولایت را بهتر خوانده و از فعالیتها و کارکردهای مسوولین و نیروهای امارت اسلامی قدردانی نمود.
درهمین حال آقای مجاهد در قسمت تامین امنیت هرچه بیشتر هدایتهای لازم نیز صادر نمود.
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد
-
اخبار ساحوی5 روز پیش
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: دولت به حمایت اقتصادی خود از رسانهها ادامه میدهد
-
جهان4 روز پیش
مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر به افغانستان آمده
-
تجارت5 روز پیش
مسوولان در قندهار: پاکستان به ارزش ۳۰ میلیون دالر داراییهای مالکان کارخانههای پنبه را ضبط کرده است
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحداتاش را با افغانستان تقویت میبخشند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سیگار: خروج نظامیان امریکایی اصلیترین عامل فروپاشی ارتش افغانستان بود