اخبار ساحوی
حمایت فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا از طرح بازسازی غزه
طرح عربی شامل سه مرحله اصلی است: اقدامات موقت، بازسازی و حکومت. در مرحله موقت، کمیتهای متشکل از تکنوکراتهای فلسطینی تحت نظارت تشکیلات خودگردان برای پاکسازی جاده صلاح الدین، شاهراه اصلی غزه، اقدام خواهند کرد.

وزیران خارجه کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا از طرح پیشنهادی کشورهای عربی برای بازسازی غزه که هزینهای معادل ۵۳ میلیارد دالر دارد، حمایت کردند.
این طرح که بر حمایت از آواره نکردن فلسطینیها از غزه تأکید دارد، توسط مصر تهیه و به تصویب رهبران عرب در هفته جاری رسید، اما از سوی اسرائیل و ایالات متحده رد شده است.
در بیانیهای مشترک، وزیران خارجه این کشورها آمده است: «این طرح مسیری واقعبینانه برای بازسازی غزه را نشان میدهد و در صورت اجرای آن، بهبود سریع و پایدار شرایط زندگی فلسطینیهای ساکن غزه را نوید میدهد.»
آنها همچنین تأکید کردند که دیگر نمیتوان اجازه داد حماس به اداره غزه ادامه دهد و باید تهدیدی برای اسرائیل نباشد و به همین منظور، از نقش مرکزی تشکیلات خودگردان فلسطین در اجرای این طرح و اصلاحات آن حمایت میکنند.
طرح عربی از «تکنوکراتهای مستقل فلسطینی» خواسته است تا امور غزه را مدیریت کنند و به نوعی جایگزین حماس شوند.
این طرح در واقع بهعنوان جایگزینی برای پیشنهاد دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، برای تخلیه غزه و «توسعه» منطقه تحت کنترل ایالات متحده است که به گفته منتقدان، منجر به پاکسازی قومی خواهد شد.
طرح عربی شامل سه مرحله اصلی است: اقدامات موقت، بازسازی و حکومت. در مرحله موقت، کمیتهای متشکل از تکنوکراتهای فلسطینی تحت نظارت تشکیلات خودگردان برای پاکسازی جاده صلاح الدین، شاهراه اصلی غزه، اقدام خواهند کرد.
پس از آن، دو صد هزار واحد مسکونی موقت برای اسکان ۱.۲ میلیون نفر ساخته خواهد شد و حدود ۶۰ هزار ساختمان آسیبدیده بازسازی خواهد شد.
بازسازی کامل در نظر گرفته شده برای طرح، به چهار تا پنج سال دیگر زمان نیاز دارد و شامل ساخت ۴۰۰ هزار خانه دائمی، بازسازی بندر دریایی و میدان هوایی بینالمللی غزه است. علاوه بر این، خدمات اولیه نظیر آب، فاضلاب، مخابرات و برق نیز در این مدت بازسازی خواهند شد.
در نهایت، این طرح پیشنهاد ایجاد یک شورای راهبری و صندوق مالی برای حمایت از هیئت حاکمه موقت غزه را نیز ارائه داده است.
اخبار ساحوی
حمله انتحاری جدایی طلبان در بلوچستان پاکستان دست کم پنج کشته برجا گذاشت

مقامات پاکستانی اعلام کرده اند که شبهنظامیان جدایی طلب بلوچ با یک موتر مملو از مواد منفجره به کاروان نیروهای امنیتی در ایالت بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن حد اقل پنج تن کشته شدند.
گروه اردوی آزادیبخش بلوچستان مسوولیت این حمله در منطقه نوشکی این ایالت را بر عهده گرفت.
این حمله تنها چند روز پس از آن رخ داد که همین گروه به مدت ۳۶ ساعت مسافران یک ریل را گروگان گرفتند.
پولیس منطقه نوشکی گفته است که بیش از ۳۰ نیروی امنیتی در حمله اخیر زخمی شده اند.
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان در بیانیهای این حمله را محکوم کرد.
گروه اردوی آزادیبخش بلوچستان روز سهشنبه بر قطار جعفر اکسپرس در یک گذرگاه کوهستانی دورافتاده در ایالت بلوچستان حمله کرد که در آن ۳۱ سرباز و غیرنظامی کشته شدند.
در همین حال، در ایالت خیبر پختونخوا، علی امین گنداپور، وزیر ارشد آن، رشتهای از حملات به پولیس در این ایالت را محکوم کرده است.
او آمار تلفات ناشی از این حملات را ارائه نکرد، اما گروه شبه نظامی تحریک طالبان پاکستان گفته است که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ حمله صورت گرفته است.
اخبار ساحوی
مفتی منیر شاکر، بنیانگذار لشکر اسلام در انفجاری در پاکستان جان باخت

رسانه پاکستانی دان گزارش داده که منیر شاکر، بنیانگذار گروه شبهنظامی غیرقانونی لشکر اسلام از اثر انفجاری که روز شنبه در پیشاور رخ داد، در شفاخانه جان باخته است.
طبق گزارشها، آقای شاکر از ناحیه پای چپ آسیب دیده بود و به شفاخانه لیدی ریدینگ منتقل شد، جایی که به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد.
در نتیجه این انفجار، سه نفر دیگر نیز مجروح شدهاند.
محمد عاصم، سخنگوی شفاخانه لیدی ریدینگ، در پیامی ویدیویی اعلام کرد که آقای شاکر در وضعیت بحرانی به شفاخانه منتقل شد، اما به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد و جسد وی در حال تحویل به خانوادهاش است.
احتشام علی، دستیار ویژه وزیر صحت خیبرپختونخوا، با ابراز تاسف از این حادثه اعلام کرد که تمامی اقدامات لازم برای تداوی مجروحان انجام خواهد شد.
همچنین، علی امین گنداپور، رئیس ایالت خیبرپختونخوا، این انفجار را محکوم کرد و خواستار گزارشی از مقامات پولیس شد.
وی همچنان دستور داد تا تمامی اقدامات لازم برای شناسایی و دستگیری مظنونان این حمله صورت گیرد.
گروه لشکر اسلام که در سال ۲۰۰۸ توسط پاکستان ممنوع اعلام شد، از جمله سازمانهای شبهنظامی فعال در منطقه قبیلهای خیبر به شمار میرود. مفتی شاکر که در سال ۲۰۰۴ لشکر اسلام را تأسیس کرده بود، به دلیل دیدگاههای خود و درگیریهای خونین با دیگر گروههای شبهنظامی منطقه، تاریخچهای پرتنش در این منطقه داشت.
نیروهای امنیتی پاکستان پس از آغاز عملیاتهای نظامی علیه لشکر اسلام در میانههای سال ۲۰۰۵، بسیاری از پایگاههای این گروه را هدف قرار دادند و درگیریهای خونینی را در منطقه رقم زدند.
اخبار ساحوی
انفجار در یک مسجد در وزیرستان پاکستان چهار زخمی برجای گذاشت

پولیس پاکستان تایید کرده است که چهار تن از جمله عبدالله ندیم، رهبر محلی حزب جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضلالرحمان در انفجاری در یک مسجد در ایالت وزیرستان جنوبی این کشور زخمی شدهاند.
به گزارش رویترز، آصف بهادر، قوماندان پولیس در وزیرستان جنوبی گفته است که این انفجار امروز (جمعه، ۲۴ حوت) رخ داده است.
این مقام پولیس پاکستان گفته است که هدف انفجار عبدالله ندیم، رهبر محلی حزب جمعیت علمای اسلام بود و او اکنون به دلیل جراحات شدید در شفاخانه بستری است.
پولیس گفته است که دو کودک نیز در میان مجروحان این انفجار است.
تا اکنون هیچ فرد یا گروهی مسوولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
دو هفته پیش نیز در یک انفجار در مسجد مدرسه حقانیه پاکستان، حامدالحق حقانی، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام شاخه سمیعالحق، کشته شد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
جهان4 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اردوی پاکستان ادعا کرد که حمله بر ریل مسافربری، در افغانستان طرح ریزی شده بود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پایان حمله به ریل در پاکستان؛ ۲۱ گروگان کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند