Connect with us

رویداد های اخیر

حملات هوایی امریکا به حوثی‌ها ۳۱ کشته برجای گذاشت

دونالد ترمپ در تروث، شبکه اجتماعی متعلق به خود، نوشت که به ارتش ایالات متحده دستور داده است تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی را علیه «تروریست‌های حوثی» در یمن آغاز کنند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ایالات متحده حملات هوایی گسترده‌ای را علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران آغاز کرده و به تهران هشدار داده است که حمایت از این گروه را که از سوی امریکا تروریستی شناخته می‌شود فوراً متوقف کند.

قوماندانی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، اواخر شام‌گاه شنبه حوت اعلام کرد که جنگنده‌های مستقر در یک ناو امریکایی در دریای سرخ مجموعه حملات هوایی علیه مواضع حوثی‌ها را آغاز کرده‌اند.

به نوشته رویترز در حملات هوایی شنبه‌شب دست‌کم ۳۱ نفر کشته شده‌اند. مقام‌های حوثی می‌گویند تعداد مجروحان نیز ۲۳ نفر است؛ این ادعا به طور مستقل قابل تایید نیست.

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از ساکنان یمن نوشت که «انفجارها شدید بود و محله را مثل زلزله لرزاند».

ساعتی پیش از آن دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به حوثی‌ها هشدار داد که اگر اقدامات خود، از جمله هدف قرار دادن کشتی‌ها و راکت‌پرانی به سمت اسرائیل را متوقف نکنند «جهنم بر شما نازل خواهد شد».

آقای ترمپ همچنین به ایران هشدار داد که اگر به حمایت از حوثی‌ها پایان ندهد امریکا تهران را «کاملاً پاسخگو خواهد کرد و در این زمینه ملایمت نخواهیم کرد‌».

دونالد ترمپ در تروث، شبکه اجتماعی متعلق به خود، نوشت که به ارتش ایالات متحده دستور داده است تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی را علیه «تروریست‌های حوثی» در یمن آغاز کنند.

صبح یک‌شنبه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، با اشاره به حمله تازه ایالات متحده به حوثی‌ها خواستار «توقف» آن شد و به هشدار دونالد ترمپ در مورد عواقب ادامه حمایت تهران از حوثی‌ها نیز واکنش نشان داد.

عباس عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که «دولت ایالات متحده هیچ حقی برای دیکته کردن به سیاست خارجی ایران ندارد. آن دوران در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید.»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در همین روز حملات امریکا و بریتانیا به گروه حوثی‌ها را «به‌شدت» محکوم کرد.

حسین سلامی، قوماندان کل سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری امریکا گفت که «ایران هیچگاه آغازگر جنگ نخواهد بود … اما اگر کسی ما را تهدید کند» ایران «پاسخ‌های درخور و تعیین‌کننده و تمام‌کننده خواهد داد.»

او در ادامه با رد ارتباط ایران با عملیات‌های بی‌ثبات‌کننده حوثی‌های یمن گفت که: «به همه دشمنان هشدار می‌دهم که ما هر تهدیدی را اگر جنبه عملی به خود بگیرد با واکنشی سرسختانه و قاطع و ویرانگر جواب خواهیم داد.»

در همین حال وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور، در تماس با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، او را از این عملیات نظامی مطلع کرده است.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور، از ایالات متحده خواسته است حملات خود به حوثی‌های یمن را متوقف کند.

بر اساس این گزارش، لاوروف در گفتگوی تیلیفونی با مارکو روبیو «بر ضرورت توقف عاجل استفاده از زور و اهمیت گفتگوی سیاسی بین همه طرف‌ها برای جلوگیری از خونریزی بیشتر تأکید کرده است.»

حملات هوایی به حوثی‌های یمن بزرگترین عملیات نظامی ایالات متحده در خاورمیانه از زمان روی کار آمدن دونالد ترمپ در ۲۰ جنوری است.

خبرگزاری رویترز و رسانه‌های دیگر به نقل از مقام‌های امریکایی گزارش داده‌اند که این حملات صرفاً به یک روز منحصر نمی‌شود و ادامه خواهد داشت.

شورشیان حوثی طی ۱۸ ماه گذشته با ادعای حمایت از فلسطینیان ده‌ها حمله به کشتی‌های عبوری از آب‌های منطقه انجام داده‌اند.

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با اسحاق دار: جلو نقض حقوق مهاجرین را بگیرید

Published

on

(Last Updated On: )

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با همتای پاکستانی خود در کابل از این کشور خواسته است که جلو ضایع شدن حقوق مهاجرین افغان را بگیرد.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه افغانستان، در این دیدار که امروز (شنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد مسائل مختلفی از جمله مهاجرین، سیاست، اقتصاد، تجارت، ترانزیت و پروژه‌های بزرگ مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.

امیرخان متقی بر لزوم حفظ روابط مثبت و مبتنی بر احترام متقابل میان افغانستان و کشورهای جهان، به ویژه پاکستان، تاکید کرد و اعلام نمود که امارت اسلامی سیاست متوازنی را در پیش گرفته است که به توسعه همکاری‌ها با کشورهای همسایه، از جمله پاکستان، کمک می‌کند.

متقی همچنین در مورد پیشرفت‌های اخیر در افغانستان و فرصت‌های موجود برای توسعه در بخش‌های مختلف صحبت کرد و افزود که افغانستان علاقه‌مند به گسترش تجارت، ترانزیت و پروژه‌های مشترک با پاکستان است.

وی در ادامه، از مقامات پاکستانی خواست که اقدامات مؤثری برای حل مشکلات موجود در این زمینه‌ها بردارند و تسهیلات لازم برای همکاری‌های بیشتر را فراهم کنند. سرپرست وزارت امور خارجه همچنین نگرانی شدید خود را از وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان ابراز کرد و از مقامات پاکستانی خواست که از نقض حقوق مهاجران افغان جلوگیری کنند.

در همین حال، محمد اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان، از سفر به افغانستان ابراز خوشحالی کرد و افزود که این سفر می‌تواند به بهبود روابط و گسترش همکاری‌های دوجانبه کمک کند. وی همچنین از متقی برای سفر به پاکستان دعوت نمود.

دار همچنین اعلام کرد که برای تسهیل تجارت دوجانبه، تعرفه‌ها بر روی بسیاری از کالاهای تجارتی کاهش یافته و گام‌های مؤثری در زمینه انتقال کالاهای تجارتی برداشته خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که دولت پاکستان به توسعه تجارت و ترانزیت با افغانستان متعهد است و برای این منظور تسهیلات لازم را فراهم خواهد کرد.

در این دیدار، دو طرف همچنین بر اهمیت تقویت روابط سفارتی، همکاری‌های مشترک، افزایش صدور ویزه، انتقال سریع محصولات زراعتی، رشد تجارت و پروژه‌هایی از قبیل خط آهن افغان ترانس، برق کاسا ۱۰۰۰، گاز تاپی و برق تاپ گفتگو کردند.

همچنین تصمیم گرفته شد که کمیته‌های مشترک برای پیگیری مسائل مطرح شده و حل مشکلات موجود تشکیل شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه: استخبارات کشورهای غربی به دنبال کمک به مخالفان امارت اسلامی اند

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس استخبارات خارجی روسیه می‌گوید که نهادهای استخباراتی کشورهای غربی به دنبال کمک به نیروهای مخالف امارت اسلامی در افغانستان هستند.

به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، سرگئی ناریشکین اخیراً در نشستی در باره افغانستان در باکو گفته است که غرب در تلاش بی‌ثباتی در افغانستان است تا منافع جیوپولیتیک خود را تامین کند.

او گفت: «این غربی‌ها هستند که همچنان دارایی‌های افغان‌ها را مسدود و تحریم‌ها علیه کابل را حفظ کرده‌اند، در حالی که نهادهای استخباراتی غربی به دنبال راه‌هایی برای حمایت از نیروهای ضد حکومتی در این کشور هستند.»

این مقام ارشد استخبارات روسیه ضمن اشاره به اهمیت جیوپولیتیکی افغانستان، تاکید کرد که بازسازی و رفاه در افغانستان به نفع کشورهای منطقه است.

ناریشکین فعالیت‌های مقامات حاکم افغانستان را در زمینه دولت سازی مثبت ارزیابی کرد و گفت که در آینده در سطح جهان به رسمیت شناخته خواهند شد.

وی افزود که مانع اصلی این کار، تمایل غرب به بی‌ثباتی در افغانستان برای تامین منافع جیوپولیتیکی خود است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل شد

Published

on

(Last Updated On: )

اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، امروز (شنبه) برای گفتگو با مقام‌های امارت اسلامی وارد کابل شد.

او در میدان هوایی توسط محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه و سایر مقام‌ها مورد استقبال قرار گرفت.

در طی این سفر یک روزه، اسحاق دار با رئیس الوزرا ملا حسن آخند، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا و با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه دیدار و گفتگو خواهد کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای گفته است: «این مذاکرات تمام ابعاد روابط پاکستان و افغانستان را در بر خواهد گرفت و بر راه‌ها و شیوه‌های تعمیق همکاری در تمامی بخش‌های مورد علاقه مشترک، از جمله امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی متمرکز خواهد بود.»

این وزارت افزوده که سفر این هیات نشان‌دهنده تعهد پاکستان به تقویت تعامل پایدار با «کشور برادر» افغانستان است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!