Connect with us

رویداد های اخیر

حمله طالبان بر مرکز ولایت بادغیس عقب زده شد

منتشر شده

در

حسام الدین شمس، والی بادغیس تایید می‌کند که طالبان مسلح در پی درگیری های شدید با نیروهای امنیتی درب زندان قلعه نو مرکز این ولایت را شکستند و زندانی ها را فراری داده اند.

آقای شمس می‌افزاید که نیروهای افغان به زودی وارد عمل شدند و ۸۰ درصد زندانی ها را دوباره بازداشت کردند.

والی بادغیس میگوید که اکثر جنگجویان طالبان از شهر قلعه نو فرار کرده اند اما درگیری های پراگنده هنوز هم در قسمت هایی از شهر جریان دارد.

این در حالی است که آقای شمش گفته بود که شش ولسوالی بادغیس کاملا زیر اداره طالبان رفته است.

وی گفت که ولسوالی قادیس آخرین ولسوالی ای بود که صبح امروز به دست طالبان سقوط کرد.

از سوی هم منابع تایید میکند که شب گذشته پنج مقام محلی و ده‌ها سرباز به طالبان تسلیم شدند.

با این حال بسم الله محمدی وزیر دفاع ملی کشور گفته است شدت جنگ قابل درک است؛ “این بار نخست نیست که ما مردم افغاستان از یک‌ مرحله دشوار نظامی می‌گذریم.”

آقای محمدی افزوده است: “حال هم در یک مرحله حساس وسرنوشت ساز نظامی قرار داریم. می‌خواهم به ملت شریف کشورم اطمینان دهم که نیروهای اردوی ملی، پولیس ملی و امنیت ملی و بسیج مردمی با تمام قوت و امکانات دست داشته تحت هر شرایطی از افغانستان و هموطنان‌مان دفاع می کنند.”

رویداد های اخیر

دیپلومات ایرانی: از افغان‌ها می‌خواهیم که در کنار ما بایستند

Published

on

حدود یک هفته پس از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و ایران، علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، در یک نشست خبری خواستار حمایت مردم افغانستان و کشورهای اسلامی از تهران شد.

بیکدلی تأکید کرد که پاسخ تهران به حملات اخیر، حق دفاع مشروع است و ایران در این مسیر کوتاه نخواهد آمد. وی همچنین اظهار داشت که راز پیروزی ایران در این جنگ، وحدت امت اسلامی است.

سرپرست سفارت ایران در کابل گفت: «ما از مردم افغانستان می‌خواهیم در این لحظات کنار ما بایستند، ما را دعا کنند، از ما حمایت کنند و از همه ظرفیت‌های خود برای نشان دادن وحدت امت اسلامی بهره ببرند.»

وی در ادامه درباره موضوع مهاجرین افغان در ایران نیز اظهار داشت که تهران هیچ فشاری برای بازگرداندن اجباری این مهاجرین وارد نکرده و برخی رسانه‌ها با بزرگ‌نمایی این موضوع در پی ایجاد تنش در روابط کابل و تهران هستند.

بیکدلی افزود: «مسئله مهاجرین افغان در ایران امروز یکی از دست‌آویز های تلاش‌های سایبری دشمنان ما برای ایجاد شکاف بین مردم ما مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد. موضوع اتباع افغانستان در چهل و هشت سال گذشته یک پرچم افتخار برای ملت ایران است. ما در چهل و هشت سال گذشته افتخار داریم که میلیون ها نفر، شاید بیش از بیست میلیون نفر از جمعیت افغانستان به شکل سلسله وار به ایران آمده، زندگی کرده و برگشته باشند.»

او همچنین اعلام کرد که پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران، مقام‌ها و شمار زیادی از شهروندان افغانستان از طریق تماس تلیفونی، ارسال پیام‌ها و نامه‌های متعدد حمایت خود را از ایران اعلام کرده‌اند.

در پایان، سرپرست سفارت ایران در کابل هشدار داد که اگر سازمان ملل متحد به حملات امریکا و اسرائیل واکنش مناسبی نشان ندهد، اعتبار این سازمان به عنوان نهاد بین‌المللی در آینده به خطر خواهد افتاد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد تأیید کرد که شمار اندکی از ایرانیان در افغانستان پناهجو شده‌اند

Published

on

سازمان ملل متحد تأیید کرده است که شمار اندکی از ایرانیان، از جمله دارندگان تابعیت دوگانه ایران و افغانستان، پس از آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل وارد افغانستان شده‌اند.

عرفات جمال، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید این نهاد آماده است به ایرانیانی که به دلیل جنگ ناچار به ترک کشور شده و وارد افغانستان می‌شوند، کمک‌رسانی کند.

او افزود: «ما در گذرگاه‌های مرزی حضور داریم و وضعیت مهاجرین را بررسی می‌کنیم. اگر ایرانی‌ها بخواهند وارد افغانستان شوند، ما آماده حمایت هستیم. در حال حاضر شمار زیادی از مهاجرین ایرانی در افغانستان نداریم، اما حدود ۳۰ خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان بازگشته‌اند. فقط دیروز چند مورد انگشت‌شمار از مهاجرین ایرانی ثبت شده‌اند.»

آقای جمال همچنین بیان کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۳.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آن‌ها تحت فشار و اجبار بوده‌اند.

او تأکید کرد که بازگشت مهاجرین باید با حفظ کرامت انسانی انجام شود و جامعه جهانی باید در این زمینه همکاری و سرمایه‌گذاری کند تا زمینه‌های صلح، توسعه و ثبات در افغانستان فراهم شود.

رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که این نهاد با همکاری نهادهای دولتی و سازمان‌های همکار در تلاش است تا برنامه‌هایی برای مدیریت بهتر روند بازگشت مهاجرین و ادغام مجدد آنان در جامعه تدوین و اجرا کند. همچنین از کشورهای همسایه خواسته شده تا به میزبانی انسانی خود از مهاجرین افغان ادامه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش نیویارک‌تایمز: رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

Published

on

روزنامه نیویارک‌تایمز گزارش داده است که، رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.

این روزنامه نوشته است که: «علی خامنه‌ای، رهبر ایران که در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است، به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.»

به گزارش این روزنامه، در حالی‌که حملات اسرائیل به ایران وارد دومین هفته خود شده، علی خامنه‌ای، رهبر ایران، از یک پناهگاه زیرزمینی کشور را اداره می‌کند و برای بدترین سناریوها آماده می‌شود.

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

در گزارش همچنان آمده است که خامنه‌ای مقدمات فرار به روسیه را در صورت کودتا آغاز کرده است.

به گفته این روزنامه، رهبر ۸۶ ساله ایران در یک پناهگاه زیرزمینی، نه تنها برای جانشینان نظامی خود در صورت کشته‌شدن قوماندانان کلیدی تصمیم‌گیری کرده، بلکه به‌طور بی‌سابقه‌ای سه روحانی بلند رتبه را به‌عنوان گزینه‌های جانشینی خود در صورت مرگ تعیین کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!