Connect with us

جهان

حوثی‌های یمن: به حملات امریکا پاسخ قوی می‌دهیم

منتشر شده

در

شبه‌نظامیان حوثی پس از انجام یک حمله دیگر در یمن توسط ایالات متحده، تهدید کردند که «پاسخ قوی و مؤثر» خواهند داد.

به گزارش رویترز، این حملات بر نگرانی‌ها در مورد تشدید درگیری‌هایی افزوده است که در خاورمیانه گسترش یافته است. درگیری‌ها زمانی آغاز شد که حماس و اسرائیل وارد نبرد شدند و متحدان ایران نیز از لبنان، سوریه و عراق نیز در آن شرکت کردند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا گفت که ایالات متحده پیام خصوصی درباره حملات حوثی‌ها به ایران ارسال کرده است. او توضیح بیشتری نداد و به خبرنگاران گفت: «ما آن را به صورت خصوصی تحویل دادیم و مطمئن هستیم که به خوبی آماده شده ایم.»

آخرین حمله که به گفته امریکا یک سایت راداری را هدف قرار داد، یک روز پس از ده‌ها حمله امریکا و بریتانیا به تأسیسات حوثی‌ها در یمن انجام شد.

نصرالدین عامر، سخنگوی حوثی‌ها به الجزیره گفت: «این حمله جدید پاسخی محکم، قوی و مؤثر خواهد داشت.»

محمد عبدالسلام، یکی دیگر از سخنگویان حوثی‌ها، به رویترز گفت که حملات، از جمله حمله شبانه که یک پایگاه نظامی در صنعا را هدف قرار داد، تاثیر قابل توجهی بر توانایی این گروه برای جلوگیری از عبور کشتی‌های وابسته به اسرائیل از بحر الأحمر و بحر العرب نداشت.

پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که حملات امریکا و بریتانیا «اثرات خوبی» داشته است.

هانس گراندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن، روز شنبه خواستار حداکثر خویشتن داری از سوی طرف‌های دخیل شد و نسبت به بی ثباتی در منطقه هشدار داد.

حوثی‌ها می‌گویند که هدف عملیات بحری آنها حمایت از فلسطینی‌های تحت محاصره و حمله اسرائیل به غزه است که توسط حماس اداره می‌شود.

این گروه که صنعا و بخش اعظم غرب و شمال یمن را در اختیار دارند، همچنین طیاره های بی سرنشین و راکت‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرده است.

قوماندانی مرکزی ایالات متحده در بیانیه ای در ایکس اعلام کرد در حمله اوایل روز شنبه به وقت محلی از راکت‌های تاماهاوک استفاده کرد تا «توانایی حوثی‌ها برای حمله به کشتی‌ها، از جمله کشتی‌های تجارتی را کاهش دهد.»

جهان

عربستان سعودی دو نفر را به دلیل طراحی حمله به اماکن مذهبی اعدام کرد

Published

on

عربستان سعودی روز یکشنبه اعلام کرد که دو شهروند خود را به جرم عضویت در یک گروه تروریستی که قصد حمله به اماکن مذهبی را داشت، اعدام کرده است.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی به نقل از بیانیه وزارت داخله گزارش داد که این دو نفر همچنین حملاتی را علیه تأسیسات و پرسونل امنیتی برنامه‌ریزی کرده بودند.

در این بیانیه به زمان برنامه‌ریزی هیچ یک از این حملات اشاره‌ای نشده است.

Continue Reading

جهان

رویترز: امریکا به دنبال حضور نظامی در پایگاه هوایی دمشق است

Published

on

به گزارش رویترز، ایالات متحده قصد دارد در یک پایگاه هوایی در دمشق حضور نظامی داشته باشد تا اجرای توافق امنیتی میان سوریه و اسرائیل را که واشنگتن در حال میانجی‌گری آن است، تسهیل کند.

بر بنیاد گزارش، این اقدام نشانه‌ای از چرخش استراتژیک سوریه به سمت امریکا پس از سقوط حکومت بشار الاسد در سال گذشته است.

قرار است احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، روز دوشنبه برای نخستین بار به قصر برود و با دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا دیدار کند.

ایالات متحده در حال حاضر در شمال شرقی سوریه  نیرو دارد، که بخشی از تلاش یک دهه‌ای برای کمک به نیروهای کرد در آنجا برای مبارزه با داعش است. در ماه اپریل، پنتاگون اعلام کرد که تعداد نیروها را در آنجا به نصف کاهش می‌دهد و به ۱۰۰۰ نفر می‌رساند.

احمد الشرع گفته است که هرگونه حضور نیروهای امریکایی باید با توافق دولت جدید سوریه صورت گیرد. مقامات امریکایی و سوری می‌گویند که سوریه قرار است به زودی به ائتلاف جهانی ضد داعش به رهبری ایالات متحده بپیوندد.

یک مقام امریکایی بدون ذکر جزئیات گفته است که واشنگتن به‌طور مداوم وضعیت نیروهایش در سوریه را برای مقابله با داعش ارزیابی می‌کند.

یک منبع وزارت خارجه سوریه اما گزارش رویترز را «نادرست» خوانده اما تأیید کرده است که هماهنگی‌های سیاسی و نظامی با امریکا در حال انتقال به دمشق است.

گفته می‌شود پایگاه موردنظر برای عملیات لوجستیکی، نظارتی، تیل‌گیری و امدادی استفاده خواهد شد، در حالی‌که حاکمیت سوریه بر آن حفظ می‌شود.

Continue Reading

جهان

روبیو قصد دارد در سال ۲۰۲۶ به پنج کشور آسیای مرکزی سفر کند

Published

on

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد در سال آینده به پنج کشور آسیای مرکزی سفر کند. او به عنوان بخشی از یک طرح هدف ترمپ با هدف جلب توجه به این منطقه غنی از منابع، با وزرای امور خارجه این کشورها دیدار کرده است.

رؤسای جمهور قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان قرار است روز پنجشنبه در واشنگتن با دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، برای مذاکراتی که احتمالاً شامل بحث در مورد مواد معدنی کمیاب و سایر منابع در کشورهای آسیای مرکزی خواهد بود، دیدار کنند.

روبیو در مراسمی در وزارت امور خارجه امریکا گفت که منافع ایالات متحده و کشورهای آسیای مرکزی در زمینه همکاری برای توسعه منابع طبیعی کشورها همسو است.

روبیو گفت: «شما به دنبال استفاده از منابعی هستید… که خداوند به ملت‌های شما عطا کرده است، آنها را مسئولانه توسعه دهید که به شما امکان می‌دهد اقتصاد خود را متنوع کنید.»

وی افزود: «من شخصاً قصد دارم در سال به هر پنج کشور سفر کنم، بنابراین می‌دانم که احتمالاً یک سفر یک هفته‌ای خواهد بود. پس باید روی آن کار کنیم و با هم این اتفاق را رقم بزنیم.»

پنج کشور آسیای مرکزی که اکثراً مسلمان هستند و از نظر مواد معدنی و انرژی غنی هستند، از نظر اقتصادی همچنان به روسیه وابسته هستند. چین، همسایه چین، نیز از نفوذ تجارتی قابل توجهی برخوردار است.

کریستوفر لاندو، معاون وزیر امور خارجه امریکا، که پیش از روبیو صحبت کرد، گفت که ترمپ این پنج رهبر را به عنوان بخشی از تلاش شخصی رئیس جمهور برای تعامل فعال‌تر با منطقه به واشنگتن دعوت کرده است.

لاندو و سرجیو گور، سفیر ایالات متحده در هند و فرستاده ویژه ترمپ به آسیای مرکزی، هفته گذشته از قزاقستان و ازبیکستان بازدید کردند تا توافق‌نامه‌هایی را که قرار است در جریان سفر رهبران اعلام شود، آماده کنند.

لاندو گفت: «فرصت‌ها شگفت‌انگیز هستند – فرصت‌های تجارتی. راه‌های زیادی برای همکاری در آنجا وجود دارد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!