Connect with us

صحت

خالکوبی نانو؛ ابزار جدیدی که سلامت انسان را تحت نظر می‌گیرد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

محققان موسسه علوم و فناوری پیشرفته (KAIST) واقع در جنوب غربی سئول، کره جنوبی، روی جوهر خالکوبی الکترونیکی کار می‌کنند که می‌تواند مانند یک الکترود زیستی عمل کند و مشکلات مربوط به سلامتی را تشخیص دهد. در واقع این خال کوبی با جوهر الکترونیکی به عنوان ابزاری برای نظارت بر سلامت استفاده می‌شود.

در صورت موفقیت پروژه این تیم علمی کره جنوبی، به زودی می‌توان از خالکوبی‌های مبتنی بر فناوری «نانو» به عنوان دستگاه نظارت بر سلامت استفاده کرد و افرادی که آن را انجام می‌دهند می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند و هشدارهای سلامتی را دریافت کنند.

این ابزارهوشمند جدید به دستگاه الکتروکاردیوگرام (ECG) و سایر حسگرهای زیستی متصل است و می‌تواند ضربان قلب بیمار و سایر اجزای مرتبط با سلامتی از جمله سطح گلوکز و لاکتات را کنترل کند و اطلاعات لازم را برای کاربر ارسال کند.

هدف محققان از توسعه این فناوری استفاده از خالکوبی به عنوان الکترودهای بیولوژیکی برای نظارت بر سلامت است.

استیو پارک، مدیر این پروژه تحقیقاتی می گوید: «درآینده نزدیک، این دستگاه می‌تواند به عنوان یک تراشه ‌بیسیم یکپارچه عمل کند و سیگنال‌های بدن را به یک دستگاه خارجی ارسال کند.

لازم به ذکر است که این پروژه در حال حاضر در مرحله توسعه است و تیم تحقیقاتی کره جنوبی امیدوار است اولین نمونه جوهر الکترونیکی مجهز به فناوری نانو به مرحله آزمایش ایده‌ای که محققان دنبال می‌کنند، می‌تواند برای بسیاری از افرادی که روی بدن خود خالکوبی می‌کنند جالب باشد و به آنها کمک کند تا نظارت دقیق و به موقع بر سلامت خود داشته باشند.

صحت

یک مریض سوء شکل پس از عملیات موفقانه از معیوبیت دایمی نجات یافت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۲)

مدیریت امورعامه ونشرات صحی شفاخانه سردار محمد داوود خان می‌گوید که دوکتور عبدالولی احمدزی، معاون اول قوماندانیت صحیه ستردرستیز و تیم متخصصین بخش اورتوپیدی در این شفاخانه یک مریض سوء شکل پا را موفقانه عملیات کرده‌اند.

به گفته مسوولان صحی در این شفاخانه، مریض به‌نام عبدالاحمد از ولایت هلمند می‌باشد.

مسوولان صحی می‌گویند که درابتدا نزد مریض پتالوژی یا سوء شکل ولادی در پای راست اش وجود داشت و همین قسمت پا درمعرض سوختگی نیز قرار گرفت و سوء شکل عمیق‌تر و پیشرفته شد.

به گفته آنان، فامیل معیوب بنابر دلایل نامعلوم، مشکلات اقتصادی یا دسترسی نداشتن به‌ خدمات صحی به داکتر مراجعه نکرده بود و مریض تا سن بلوغ به‌حالت معیوب بسر می‌برد.

داکتران می‌گویند که مریض به این شفاخانه مراجعه کرد و تحت تداوی و عملیات قرار گرفت که خوشبختانه به‌طورکلی ازمعیوبیت نجات یافت و فعلاً به زندگی نورمال خویش ادامه می‌دهد.

گفتنی است که در بخش‌های جراحی شفاخانه سردارمحمد داوود خان عملیات‌های موفق و شگفت انگیز انجام می‌شود.

Continue Reading

صحت

ساخت شفاخانه «ملیل» در نورستان تکمیل شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۴, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی می‌گویند کار ساخت شفاخانه «ملیل» در ولسوالی نورگرام ولایت نورستان با هزینه ۲۱ میلیون افغانی تکمیل و به بهره برداری سپرده شد.

غلام یحیی، مسوول کمیته سویدن در زون شرق، می‌گوید که این شفاخانه از سوی کمیته سویدن به همکاری مالی سازمان ملل متحد ساخته شده است که برای ۳۲ هزار تن تسهیلات صحی را فراهم می‌کند.

برعلاوه، نقیب الله نوری، رییس صحت عامه نورستان، از ایجاد این شفاخانه ابراز خرسندی می‌کند و می‌افزاید که اخیراً در عرصه خدمات صحی این ولایت کارهای زیادی صورت گرفته و توانسته‌اند پنجاه درصد مشکلات مردم محل حل نمایند.

آقای نوری می‌گوید: «وضعیت سیستم صحی در این ولایت پنجاه فیصد بهتر شده است.»

از سویی هم، باشندگان ولسوالی نورگرام که قبلاً با مشکلات صحی زیادی مواجه بودند، اکنون امیدوار اند با ایجاد این شفاخانه مشکلات صحی شان حل شود.

محمد رستم، باشنده نورستان، گفت: «از کمیته سویدن و موسسه یوان‌دی‎پی یک جهان سپاسگزاریم که این کار بنیادی را برای ما انجام داد.»

براساس معلومات ریاست صحت عامه نورستان، علاوه بر شهر پارون، مرکز این ولایت، کمیته سویدن در بسیاری از ولسوالی‌های نورستان ۳۷ مرکز صحی ایجاد کرده است.

Continue Reading

صحت

سره‌ میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده می‌شوند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

جمعیت هلال احمر افغانی می‌گوید هشتاد کودک افغان که دچار بیماری‌های استخوان‌شکن و سوختگی شدید استند، روز پنج‌شنبه (۳ حمل) برای تداوی به کشور آلمان فرستاده می‌شوند.

عرفان الله شرفزوی، سخنگوی هلال احمر افغانی، در مورد انتقال این کودکان بیمار به آلمان گفته است: «هشتاد کودک به آلمان فرستاده می‌شوند که پنجاه و پنج تن آنان کودکانی اند که استخوان‌های آنان میکروبی است و باقیمانده ۲۵ تن آنان سوختگی شدید دارند.»

از سویی هم، آقای شرفزوی بیان کرده که همزمان با این ۹۰ تن از کودکانی که شش ماه پیش به‌منظور تداوی فرستاده شده بودند، پنجاه تن آنان پس از شفایاب شدن به کشور بازگردانده می‌شوند.

او افزود: «در یک سال گذشته، کودکانی که به آلمان فرستاده شدند، از میان آنان پنجاه تن شان فردا دوباره به کشور بر می‌گردند و چهل تن دیگر آنان پس از تکمیل تداوی در آلمان دوباره به کشور باز گردانده می‌شوند.»

در همین حال، حبیب حسن، مسوول روابط خارجی هلال احمر افغانی نیز گفته است در هر نوبت که هر شش ماه به راه انداخته می‎شود، نزدیک به هزار تن مراجعه می‌کنند که از این میان، کودکانی برای تداوی به آلمان فرستاده می‌شوند که به بیماری استخوان‌شکن و سوختگی شدید دچار باشند.

آقای حسن گفته است: «تا به حال ۴۸۵۴ طفل از طریق این پروسه علاج شان تکمیل گردیده است.»

شرط دیگری که کودکان برای تداوی برگزیده می‌شوند سن آنان است که باید یک الی یازده ساله باشند.

این کودکان شامل پسر و دختر اند که مصارف تداوی آن‌ها از سوی بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان پرداخت می‌شود.

داکتران این بنیاد می‌گویند که در کنار فراهم‌سازی تسهیلات خوب، زمینه تداوی این کودکان را در شفاخانه‌های مختلف آلمان فراهم خواهند کرد.

خلف، داکتر بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، تصریح کرده است: «ما افزون برفراهم‌کردن تسهیلات خوب برای کودکان درآلمان، زمینه تداوی آنان را درشفاخانه‌های مختلف فراهم می‌کنیم، آن‌ها نظر به شدت بیماری‌شان یک یا چندین بارعملیات خواهند شد و بعداً با دیگرافغان‌ها دریک مکان مناسب انتقال می‌یابند ما این را درهمکاری با صلیب سرخ افغانستان انجام می‌دهیم، تداوی کودکان رایگان است، هزینه آنان را تمویل کنندگان جرمنی می‌پردازند.»

کلودیا، یکی دیگر از داکتران بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، نیز گفت: «ما به شما وعده می‌دهیم که این کودکان را در آن‌جا خوشحال نگه می‌داریم، شما می‌دانید اطفال که از این‌جا می‌روند به گریه می‌روند اما زمانیکه پس میایند جور و صحتمند و با خنده برمی‌گردند.»

دهکده صلح آلمان یک نهاد مدد‌رسان است که از ۳۳ سال به اینسو با جمعیت هلال احمر افغانی جهت تداوی کودکانی که به بیماری‌های سوختگی شدید و استخوان‌شکن مبتلا باشند، همکاری می‌کند.

بربنیاد معلومات مسوولان این نهاد، تاکنون ۸۹ دور کودکان افغان جهت تداوی به آلمان فرستاده شده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!