Connect with us

رویداد های اخیر

خبرنگاران و فعالان مدنی خواهان خارج شدن از افغانستان شدند

منتشر شده

در

شماری از گزارشگران و فعالان مدنی در یک گردهمایی در نزدیکی درب میدان هوایی کابل از جامعه جهانی میخواهند تا آنان از افغانستان خارج کند.

این گزارشگران و فعالان می‌گویند که در چند روز اخیر با بی‌‍سرنوشتی روبرو شده اند.

آنان ادعا می‌کنند که شماری از اشخاص با استفاده از نام خبرنگاران و با اسناد جعلی از افغانستان بیرون شده اند و جلو این کار باید گرفته شود.

شماری از افرادی‌که سندهای سفر در دست دارند و یا ویزه کشورهای خارجی دریافت کرده از مردم می‌خواهند تا این محل را ترک کرده تا راه برای سفر آنان باز شود.

یک تن از باشندگان کابل در این باره گفت:” من با نیروهای امریکایی کار کرده ام، اسناد دارم و حتی گرین کارت هم دارم. منتظر استم که راه باز شود سفر کنم.”

باشنده دیگری کابل در این مورد می‌گوید:”همگی ما عزت و آبرو داریم، از مردم که مدرک ندارند خواهش میکنم که ازدحام نکنند و بروند طرف خانه.”

شماری از شهروندان که از ولایت‌های دور دست به کابل آمده می‌گویند پس از آن که گزارش‌های مبنی بر خارج کردن افغان‌های از سوی نیروهای امریکایی به نشر رسید، تمام دارو ندار شان را به فروش رسانده و به کابل آمده اند.

یک باشنده مزار در این باره گفت:” من از مزار آمدم، خبر شدم که مردم گفتند امریکایی‌ها مردم افغانستان را به خارج می‌برند.”

یک باشنده خوست در این مورد می‌گوید:” به مردم که اسناد ندارند پیام من این است که لطفا به میدان هوایی مراجعه نکنید، به هیچ صورت بدون اسناد برده نمی‌شوند.”

با این همه طالبان گفته اند که تنها به افرادی اجازه ورود به داخل میدان هوایی داده می‌شود که اسناد و یا گذرنامه خارجی با خود داشته باشد.

از سوی دیگر هر چند امریکا و بریتانیا از حمله احتمالی گروه داعش در نزدیک میدان هوایی کابل هشدار داده اما هنوز هم از حضور مردم در برابر درهای ورودی این فرودگاه کاسته نشده است.

نظامیان این کشورها می‌افزایند که آنان در میدان هوایی پیش از پیش نگران بمبگذاری‌های انتحاری یا شلیک راکت به سوی جمعیتی است که سعی دارند از کشور خارج شوند.

بریتانیا می‌گوید که از همین لحاظ تخلیه شهروندان بریتانیایی و افغان‌های همکار را تا ۳۱ اگست سرعت خواهند بخشید.

رویداد های اخیر

گفت‌وگوی مقام‌های ایران و هالند درباره مهاجرین افغان

مقام‌های ایرانی و نمایندگان سازمان ملل از مراکز خدمات مهاجرین در تهران بازدید کردند و بر سیاست‌های انسان‌محور و احترام به کرامت انسانی در برخورد با مهاجرین تأکید نمودند.

Published

on

مقام‌های ایرانی و هالندی در تهران درباره چگونگی حمایت از ایران در میزبانی مهاجرین افغان گفت‌وگو کردند.

به گزارش رسانه‌های ایرانی، نادر یارعمدی، رییس اداره ملی مهاجرت ایران، با گوسیه کرتهالس، رئیس بخش خاورمیانه و شمال افریقای وزارت خارجه هالند، دیدار و روی جلب همکاری‌های مالی و زیربنایی کشورهای دیگر برای کمک به ایران در زمینه خدمات‌رسانی به مهاجرین بحث کرده‌اند.

در این نشست که با حضور سفیر هالند در تهران برگزار شد، گوسیه کرتهالس از تلاش‌های ایران در میزبانی از مهاجرین ستایش کرد و گفت: «ما از دشواری‌های میزبانی مهاجرین آگاهیم و آماده‌ایم تا برای حل این مشکلات، جدا از اختلافات سیاسی، همکاری کنیم.»

از سوی دیگر، یارعمدی گفت که همکاری با نهادهای بین‌المللی و بهره‌گیری از تجارب مشترک می‌تواند در مدیریت بهتر مشکلات مهاجرین مؤثر باشد. او افزود که جنگ میان پاکستان و افغانستان و نبود کمک‌های بین‌المللی روند بازگشت مهاجرین غیرقانونی را کند ساخته است.

در ادامه، مقام‌های ایرانی و نمایندگان سازمان ملل از مراکز خدمات مهاجرین در تهران بازدید کردند و بر سیاست‌های انسان‌محور و احترام به کرامت انسانی در برخورد با مهاجرین تأکید نمودند.

در همین حال، سازمان بین‌المللی مهاجرت (ای‌او‌‌ام) نیز از تلاش‌های ایران در میزبانی مهاجرین افغان قدردانی کرده است. کیم ایلینگ، مشاور ارشد مدیرکل این سازمان، در دیدار با معاون وزارت داخله ایران در حاشیه نشست سالانۀ کمیساری عالی پناهندگان در جنیو، گفت کاهش کمک‌های مالی از سوی کشورهای کمک‌کننده یکی از چالش‌های اساسی سازمان ملل در اجرای برنامه‌هاست.

ایران تأکید کرده است که با وجود تحریم‌های یک‌جانبه، خدمات گسترده‌ای به مهاجرین ارائه کرده و انتظار دارد کشورهای کمک‌کننده سهم مسوولیت خود را در حمایت از این برنامه‌ها ادا کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان محور گفت‌وگوی تیلیفونی وزرای خارجه ایران و پاکستان

وزیر خارجه پاکستان نیز ضمن تشریح نتایج گفت‌وگوهای اخیر میان اسلام‌آباد و کابل، بر اهمیت حفظ صلح و ثبات در منطقه تأکید کرد.

Published

on

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، در یک تماس تیلیفونی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای، روابط دوجانبه و وضعیت افغانستان گفت‌وگو کردند.

به نقل از وزارت خارجه ایران، آقای عراقچی با تأکید بر اهمیت روابط دیرینه و دوستانه میان دو کشور همسایه و مسلمان، بر عزم تهران برای گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف تأکید نمود.

وی با ابراز نگرانی از تنش‌های اخیر میان افغانستان و پاکستان، خواستار تداوم گفت‌وگو میان دو طرف با همکاری کشورهای تأثیرگذار منطقه برای کاهش اختلافات شد و آمادگی ایران را برای هرگونه میانجی‌گری در این زمینه اعلام کرد.

در همین حال، وزیر خارجه پاکستان نیز ضمن تشریح نتایج گفت‌وگوهای اخیر میان اسلام‌آباد و کابل، بر اهمیت حفظ صلح و ثبات در منطقه تأکید کرد.

دو طرف توافق کردند که رایزنی‌ها و تماس‌های خود را برای پیگیری اوضاع منطقه‌ای به‌ویژه در خصوص افغانستان ادامه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ساخت بند برق پارنده در پنجشیر ۱۰۰ درصد تکمیل شده است

Published

on

سخنگوی والی پنجشیر اعلام کرده است که کار ساخت بند برق پارنده در این ولایت ۱۰۰ درصد تکمیل شده و این پروژه در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.

سیف ‌الدین لتون گفته است که برای نخستین بار، پنجشیر از انرژی برق تولیدی از آب‌های خود بهره‌مند خواهد شد.

به گفته لتون، این پروژه توسط متخصصان برق اوکراین و شرکت «انتر گلوبل میدل ‌ایست» با هزینه ۷.۶ میلیون دالر طراحی و اجرا شده است.

او افزوده است که این بند برق ظرفیت تولید چهار میگاوات برق را خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!