Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: امریکا از نیروهای امارت در میدان نبرد شکست می‌خورد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۴, ۱۴۰۰)

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید که امریکا در میدان جنگ در برابر امارت اسلامی پیهم شکست می‌خورد و به همین دلیل گفت‌وگوهای صلح را گزینه بدیل انتخاب کرد.

خلیلزاد در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس امریکا تاکید کرده که امریکا می‌خواست برایند گفت‌‌وگوهای صلح یک چیزی متفاوت‌تر باشد، نه چیزی که در ۱۵ آگست اتفاق افتاد.

او در این باره گفت:”مذاکره برایند این قضاوت بود که ما جنگ را نمی‌بریم و زمان به نفع ما نبود. پس بهتر بود زودتر توافق می‌کردیم تا دیرتر.”

به گفته‌ای خلیلزاد، در صورت به وجود نیامدن حکومت همه‌شمول و رعایت نشدن حقوق بشر، ذخایر ارزی افغانستان همچنان در انجماد باقی خواهند ماند و اقتصاد افغانستان دچار فروپاشی خواهد شد؛ چیزی که به گفته خلیلزاد جنگ داخلی را کلید خواهد زد.

خلیلزاد افزود:”اگر طالبان متعهد به آنچه را که وعده سپرده اند و آنچه که در توافقنامه دوحه آمده است، حقوق مردم افغانستان و عدم همکاری با تروریزم متعهد نباشند، پس نه پول منجمد شده آزاد خواهد شد که باعث بحران اقتصادی می‌شود، و بلاخره یک جنگ داخلی تازه در افغانستان آغاز خواهد شد.”

این دیپلومات پیشین امریکایی می‌گوید که اگر اشرف غنی به توافق سیاسی برای تشکیل دولت مشارکتی تن می‌داد، افراد میانه‌رو امارت اسلامی با دیگران در این دولت نقش اصلی را می‌داشتند.

وی گفت:” سوال این است که چرا رییس جمهور غنی (فرار) کرد؟ اگر او می‌خواست که بخاطر صلح از قدرت کنار برود، تصور کنید که اگر او یک سال پیش و یا شش ماه پیش این پیشنهاد را می‌داد و یک فرد قابل قبول برای هر دو جانب در راس حکومت قرار می‌گرفت. اما او این کار را نکرد.”

به گفته‌ای خلیلزاد ایالات متحده در ماموریت‌اش از بهر سرکوب القاعده موفق بوده است، اما در تحکیم دیموکراسی و ارزش‌های دموکراتیک موفق نشده است.

به گفته او حضور ۲۰ ساله ایالات متحده سبب تحول اجتماعی در افغانستان شده است و مردم افغانستان دیگر آن مردم دهه نود میلادی نیستند.

رویداد های اخیر

میزبانی قطر از گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانه‌های قطر گزارش داده‌اند که دوحه میزبان گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.

پنین‌سولا، از رسانه‌های قطری، امروز (سه‌شنبه‌، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگو‌ها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، به‌ویژه دختران، بحث شده است.

در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقه‌یی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کرده‌اند.

به اساس این گزارش، اشتراک ‌کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصت‌های تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیده‌اند.

در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصه‌های تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: امارت اسلامی درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران بگشاید

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

کارشناسان سازمان ملل متحد گفته‌اند که ممنوعیت تحصیل دختران یک افت قهقرایی آموزش در جهان است که تمام زنان، یک نسل و آینده افغانستان را متأثر می‌کند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به‌شمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان می‌گویند که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در جهان بی‌سابقه بوده و بر آینده افغانستان، تأثیر می‌گذارد.

اتحادیه اروپا هشدار می‌دهد که اگر رفتار حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران تغییر نکند و حقوق بشر به‌طور دوامدار در افغانستان نقض شود، تحریم‌های بیش‌تر برمقام‌های حاکم در این کشور اعمال خواهند کرد.

این در حالی است که امروز روند تعلیم و تربیه در کشور رسماً آغاز شد اما بدون بازگشایی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم.

کارشناسان ملل متحد تصریح کرده‌اند که حتا اگر به دختران اجازهٔ آموزش داده شود، نگرانی‌هایی در مورد کیفیت آموزش وجود خواهد داشت، زیرا به گفته آنان، گزارش‌های اذیت‌کننده از مکاتب متوسطهٔ پسران وجود دارد که معلمان مضامین دینی، جاگزین آموزگاران مسلکی شده‌اند و تغییرات چشم‌گیری در نصاب درسی مکاتب وارد شده است.

در بیانیه‌ای از امارت اسلامی خواسته شده است تا دروازه‌های مکاتب متوسطه، لیسه و پوهنتون‌ها را به روی دختران بگشایند، برای بهبود کیفیت سیستم آموزشی و انتخاب معلمان مسلکی تلاش کرده، مصوونیت دختران را در مکاتب تامین کرده و محدودیت‌ها بر معلمان و کارکنان زن در بخش معارف را لغو کنند.

همچنین از جامعهٔ بین‌المللی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی به خاطر بازگشایی مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران فشار آورده و برنامه‌های آموزشی یکسان برای دختران و پسران را تمویل کرده و برای تمویل سیستم‌های رسمی آموزشی افغانستان تسهیلات ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فنلند شادترین و افغانستان غمگین‌ترین کشورهای جهان معرفی شدند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

بر اساس فهرست سال ۲۰۲۳ شادترین کشورهای جهان که روز دوشنبه (۲۹حوت) منتشر شد، فنلند برای ششمین سال متوالی به عنوان شادترین کشور در جهان معرفی شد.

در گزارش سال ۲۰۲۳ مربوط به شادترین کشورهای جهان نوشته شده است: «فنلند برای ششمین سال متوالی در رده اول قرار می‌گیرد. افغانستان جنگ زده و لبنان نیز به عنوان دو تا از غمگین‌ترین کشورهای مطرح شده در این مطالعه قرار می‌گیرند به نحوی که شاخص سطح زندگی در این دو کشور (بین ۰ تا ۱۰) پنج رقم کمتر از ۱۰ کشور اول شاد جهان است.

در فهرست ذکر شده در این گزارش از شادترین کشورهای جهان بعد از فنلند، نام کشورهای دنمارک، ایسلند، هالند، سویدن، ناروی، سوئیس، لوگزامبورگ و نیوزیلند به چشم می‌خورد.

در این فهرست روسیه در جایگاه هفتادم برای سال جاری میلادی قرار دارد.

لیتوانی تنها کشوری در میان ۲۰ کشور اول این فهرست است که توانسته از سال ۲۰۱۷ تا بیش از ۳۰ پله خودش را بالا بکشد.

گزارش شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۲ به صورت سالانه تهیه شده و برآوردش بر اساس سرانه تولید نا خالص داخلی، سطح حمایت اجتماعی، امید به زندگی، اجرای آزادی‌های مدنی، امنیت شغلی، سطح فساد و نتایج آرای عمومی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!