Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: امریکا طرفدار انزوای سیاسی افغانستان نیست

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان می‌گوید که واشنگتن طرفدار انزوای سیاسی و شکست  اقتصادی و امنیتی افغانستان نیست.

آقای خلیلزاد می‌گوید که ایالات متحده درحال چانه زنی با رهبران امارت اسلامی است تا موارد اجرا نشده‌ای توافقنامۀ دوحه را به اجرا بگذارند.

به گفته این دیپلومات امریکایی، واشنگتن حضور سیاسی در کابل نخواهد داشت مگر اینکه توافق نامه دوحه از سوی حکومت سرپرست افغانستان کاملاً به اجرا گذاشته شود.

زلمی خلیلزاد دراین مورد گفته است: «این به نفع ما نیست که افغانستان یک کشور منزوی و شکست خورده باشد؛ ما در حالی چانه زنی با طالبان (امارت اسلامی) هستیم زیرا موارد ازتوافقنامه دوحه هنوز از سوی طالبان عملی نشده است؛ لذا ما نمی‌توانیم دوباره به افغانستان برویم تا زمانی که طالبان موارد تمام نشده توافقات خود را به عملی نکنند».

با این حال، این دیپلومات پیشین امریکایی هم‌چنان می‌گوید که مشکلات در داشتن تعامل دیپلوماتیک با حکومت سرپرست هنوز باقی است و تاکنون راه حل برای آنها دریافت نشده است.

به گفته خلیلزاد، تمکین امارت اسلامی بر پیشنهادهای جامعه جهانی می‌تواند درموضع گیری جهانی تغییر ایجاد کند؛ اما او تاکید می‌کند که تا هنوز خوشبینی وجود ندارد. اما به گفته‌ای خلیلزاد درمیان رهبران امارت اسلامی یک مناظره بزرگ درخصوص همه مسایل وجود دارد.

زلمی خلیلزاد افزوده است: «زمانی که ما سفارت خود را درافغانستان بستیم به این فکر افتادیم که با طالبان چه باید کنیم، اکنون هم یک پرسش است، آنها را درآغوش بگیریم یا بر آنها فشار بیاوریم تا در مسیر درست که درآن به حقوق بشر و حقوق زنان احترام گذاشته شود و فراگیری وجود داشته باشد گام بردارند، فکر می‌کنم این مشکلات هنوز باقیست، ما راه حل برای آنها نیافته‌ایم».

امارت اسلامی به تعهداتی که در توافقنامه دوحه با ایالات متحد عهد کرده، متعهد می‌داند و تاکید می‌کند که تمام موارد این توافقنامه ازسوی آنان به اجرا گذاشته شده است و نیز امارت اسلامی تمام شرایط به کسب مشروعیت جهانی را با رعایت حقوق بشر، امنیت سرتاسری و کنترول بر تمام خاک افغانستان، به وجود آورده است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی در مورد گفته است: «امارت اسلامی از ابتدا باورمند به گفتگو و مذاکره بوده با تمام جناح‌ها به شمول امریکا; پس قضایای که ابعاد خارجی کشور را در بر می‌گیرد، ما حاضر به گفتگو با تمام طرف‌ها هستیم».

در همین حال، خلیلزاد می‌گوید که پیش بینی‌های از احتمال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در زمانی که امریکا هنوز درافغانستان حضور نظامی داشت وجود داشت، بنابراین امریکا بر اساس اطلاعات استخباراتی از وضعیت در منطقه تلاش کرد حضور نظامی خود را از افغانستان برچیند و برای رویارویی غیرمستقیم درتبانی با سایر شریکان این کشور درناتو و خارج ازاین پیمان دربرابر روسیه آمادگی بگیرد.

این درحالیست که اخیراً وزارت دفاع امریکا تایید کرد که شماری از طیاره‌های جنگی و تسلیحات پیشرفته نظامی را که از افغانستان خارج کرده بودند در اختیارنظامیان اوکراینی گذاشته‌اند ونیزمیلیاردها دالر پول که امریکا سالانه در ماموریت نظامی درافغانستان مصرف می‌کرد، اکنون دراختیار دولت اوکراین قرار می‌دهد.

رویداد های اخیر

سازمان ملل: سیلاب‌های اخیر در افغانستان جان ۵۴۰ تن را گرفته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

سازمان ملل متحد می‌گوید که از اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان ۵۴۰ تن جان باخته‌اند. اداره بررسی کننده تاثیرات بحران آب و هوا در کشور‌های در حال توسعه گفته است که در نتیجه این سیلاب‌ها سه هزار خانه نیز به‌گونه کامل تخریب شده‌اند.

ماریا لوپس، نماینده اداره بررسی تاثیرات بحران آب و هوا در سازمان ملل در یک مصاحبه گفته است: «هفته گذشته ما شاهد سیلاب خطرناکی در سراسر جهان بودیم، برای بسیاری از مردم خسارات مالی و جانی وارد کرده است. در افغانستان هم از اثر سیلاب‌ها ۵۴۰ تن جان باخته و سه هزار خانه به گونه کلی تخریب شده‌اند.»

در همین حال، هیأتی از معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا به ولایت غور سفر کرده و مسوولان محلی گفته‌اند که کمک‌های اضطراری مشمول مواد غذایی، دوا و سرپناه‌های مؤقت برای آسیب‌دیدگان رسانیده شده است.

سخنگوی والی غور گفته که آمار قربانیان در نتیجه سیلاب‌ها در این ولایت به ۵۵ تن رسیده است. به گفته‌ عبدالواحد حماس، سه هزار خانه مسکونی در این ولایت کاملاً ویران شده و هزاران خانه دیگر به گونه قسمی تخریب شده‌اند.

آسیب‌دیده در غور گفته است: «ما از امارت اسلامی ‌خواهش می‌کنیم که به داد مردم برسد. هیچ ما همدردی از امارت ندیدیم، هیچکس نیامده که حداقل یک همدردی کوچک همرای ما نشان بدهد.»

یکی دیگر از آسیب‌دیدگان گفت: «من تقریباً سی لک سرمایه داشتم؛ کلاً تخریب شده است. از دولت تقاضا داریم که با ما کمک کند.»

تلفات و خسارات ناشی از سیل در افغانستان با همدردی‌های جهانی نیز روبه‌رو شده است. وزارت خارجه امارت اسلامی گفته که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌ها، صدها تن جان باخته، هزاران خانه تخریب شده و این سیل منجر به فاجعه بشری شده است.

وزارت خارجه از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی که با مردم افغانستان ابرازهمدردی و برای سیلاب‌زدگان کمک کرده‌اند، ابراز قدردانی می‌کند.

قابل ذکر است، سیلاب‌های اخیر در کشور به ویژه در بغلان نشان می‌دهد که آسیب‌پذیری افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی بیشتر است و این کشور به کمک‌های طولانی مدت جامعه جهانی نیاز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هلیکوپتر حامل رئیس جمهور ایران در آذربایجان شرقی دچار سانحه شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

خبرگزاری تسنیم روز یکشنبه گزارش داده که هلیکوپتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در آذربایجان شرقی دچار سانحه شده است.

براساس گزارش، در این هلیکوپتر آیت‌الله آل هاشم، والی آذربایجان شرقی و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران نیز حضور داشته‌اند.

گزارش افزوده است، در کاروان همراه ابراهیم رئیسی، سه هلیکوپتر حضور داشته‌اند که دو هلیکوپتر که برخی وزرا و مسوولان در آن بودند، سالم به مقصد رسیده‌اند.

بربنیاد گزارش، نیروهای امدادی هلال احمر و نیروهای کمکی نظامی و انتظامی ایران از همان ابتدای گزارش سانحه برای پیداکردن هلیکوپتر ابراهیم رئیسی عملیات گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند.

در گزارش آمده است: گفته می‌شود برخی همراهان رئیس جمهور در این هلیکوپتر توانسته‌اند تماسی با مرکز برقرار کنند و بدین جهت امیدواری برای پایان این حادثه بدون تلفات جانی افزایش یافته است.

گزارش تصریح کرده است که به دلیل فضای «مه آلود منطقه» هنوز وضعیت هلیکوپتر رئیس جمهور ایران مشخص نیست‌.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون سرمنشی ملل متحد در امور سیاسی و صلح با سرپرست د افغانستان بانک دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

رزماری دیکارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح با هدایت الله بدری، سرپرست د افغانستان بانک دیدار و دو طرف در مورد وضعیت اقتصادی، سکتور مالی و بانکی گفتگو کرده اند.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک که امروز یکشنبه (۳۰ ثور) منتشر شد، آقای بدری در این دیدار گفت که تحریم‌های اعمال شده بر سکتور بانکی افغانستان از سوی کشورهای جهان بر ثبات مالی افغانستان تاثیر منفی داشته و زیان های بیشتری را متوجه مردم کرده است.

وی افزود که این تحریم‌ها قدرت توان خرید مردم را تضعیف و دسترسی بانک‌های افغانستان به سیستم های مالی و بانکی بین المللی را دچار مشکل نموده است.

به گفته وی، هرچند د افغانستان بانک توانسته است که در شرایط دشوار، مشکلات نقدینگی سکتور بانکی را بهتر مدیریت کند و پیشرفت‌هایی در این زمینه نیز حاصل شده و وضعیت روز به روز بهتر می شود؛ اما موجودیت تحریم‌های بین المللی باعث می‌شود تا برخلاف قوانین، مقررات و پالیسی‌های د افغانستان بانک، مبادلات بین المللی از مجاری غیر رسمی انجام شود.

آقای بدری تصریح کرد که د افغانستان بانک در پرتو اصول اسلامی، چارچوب قانونی و مقرراتی را برای توسعه اعطای قرضه‌های کوچک ایجاد کرده است تا مردم بتوانند با شرایط آسان، قرضه های کوچک دریافت کنند و کار های خود را توسعه دهند.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد نقش سکتور بانکی در رشد اقتصادی را مهم خوانده و گفته است که استفاده از تجارب کشورهای جهان و تقویت سکتور خصوصی در توسعه خدمات مالی، اعطای قرضه های کوچک و تامین مالی اسلامی بسیار مهم بوده و نیاز به کار مشترک دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!