رویداد های اخیر
خلیلزاد: برای جلوگیری از درگیری مستقیم، اسلام آباد و کابل باهم مذاکره کنند
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان روابط میان افغانستان و پاکستان را بحرانی خوانده و گفته است که این دو کشور برای جلوگیری از افزایش تنش و یک درگیری مستقیم باهم مذاکره کنند.
خلیلزاد در حساب ایکس خود نوشته است در حالیکه پاکستان امارت اسلامی را متهم به پشتیبانی از تحریک طالبان پاکستان میکند، اما امارت اسلامی با رد این ادعاها، اسلامآباد را به پشتیبانی از داعش خراسان که نیروهای امنیتی امارت اسلامی و غیرنظامیان را هدف قرار میدهد، متهم میکند.
به گفته وی، پاکستان نیز این ادعاها از سوی افغانستان را رد نموده و همچنان هزاران مهاجر افغان را به عنوان بخشی از «دیپلوماسی اجبار» خود از خاکاش بیرون کرده است.
نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان افزوده که کابل و اسلامآباد باید روی یک توافقی مذاکره کنند که هر دو جانب را با «تضمینها و مکانیزمهای اجراییوی» تامین سازد و از سوء استفاده خاک پاکستان و افغانستان در برابر یک دیگر جلوگیری کند.
خلیلزاد نوشت: «توافق دوحه به طور مستقیم با چالش تهدیدات تروریستی هر کشور از قلمرو دیگری سر و کار نداشت. به نظر میرسد که دو کشور در مورد این موضوع حساس به صورت دوجانبه مذاکره کنند. زمان شروع این روند فرا رسیده است.»
همزمان با این، مرتضی سولنگی، وزیر اطلاعات پاکستان در گفتگو با یک رسانه پاکستانی گفته است که افغانستان به یک پناهگاه برای گروههای تروریستی مختلف تبدیل شده است. او هشدار داده که افغانستان نه تنها تهدیدی برای پاکستان بل برای سایر کشورهای منطقه است.
هرچند امارت اسلامی در باره اظهارات این مقام پاکستانی واکنش نداشته است اما بارها حضور گروههای تروریستی در خاک افغانستان را رد کرده و گفته است که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.
امارت اسلامی همچنان گفته است که افغانستان مسئول نا امنی در پاکستان نیست.
شماری از آگاهان در حوزه نظامی هم میگویند که پاکستان نباید بار بی کفایتی هایش را بردوش افغانستان بیاندازد اما تاکید میکنند که نیروهای پاکستانی باید تروریستان را در داخل پاکستان جستجو کنند.
رویداد های اخیر
Saar: Need of world’s humanitarian aid to Afghanistan discussed
رویداد های اخیر
واکنشهای جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور
حمله مسلحانهی افراد وابسته به گروه داعش به غیر نظامیان در مسیر ولایتهای دایکندی و غور واکنشهای جهانی را درپی داشته است. سازمان ملل متحد حمله بر هزارهها در دایکندی را «فجیع» دانسته و محکوم کرده است.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواهان شناسایی عاملان این حمله شده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفته است:«سرمنشی سازمان ملل متحد حمله قاتلانه دیروز بر جامعه شعیه هزاره را که در افغانستان رخ داد، به شدت محکوم میکند. آقای گوترش برای خانوادههای قربانی تسلیت عرض کرده و خواهان شفای عاجل بر زخمیان شده است. سرمنشی سازمان ملل خواهان حفاظت از مردم ملکی است. مأموریت سیاسی ما در افغانستان نیز حمله دیروز در افغانستان را محکوم میکند و از مسوولان میخواهد که در رابطه تحقیقات کنند و عاملان حمله را مورد حساب دهی قرار دهند.»
شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در قطر نیز حمله مرگبار بر هزارههای دایکندی را به شدت محکوم کرده است. کرن دیکر در یادداشتی در ایکس این حمله را «وحشیانه» پنداشته و خواستار شناسایی و پاسخگویی عاملان آن شده است.
سفارت جاپان در افغانستان همچنان این حمله را «تروریستی» پنداشته و محکوم نموده است.
این سفارت در بیانیهای بر متوقفشدن این گونه حملات تأکید کرده است.
رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان در افغانستان و دیدبان حقوق بشر همچنان بر حفاظت و توجه بیشتر هزارهها در کشور تأکید کردهاند.
امارت اسلامی نیز این حمله را «وحشیانه» دانسته و آن را به شدت محکوم کرده است. امارت اسلامی تصریح نموده که بهگونه جدی تلاش میکند تا عاملان این رویداد را پیدا و آنان را به پای اجرای عدالت بکشاند.
در حمله مسلحانه روز پنجشنبه در ساحهای بین ولایتهای دایکندی و غور ۱۴ غیرنظامی کشته شدند.
مسوولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است.
رویداد های اخیر
مکال: کمک به افغانستان مشروط به نحوه رفتار با زنان و کودکان باشد
مکال همچنان گفت که با شامل نساختن حکومت افغانستان در مذاکرات دوحه، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، مرتکب اشتباه بزرگی شد.
مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته است که هر نوع کمک به افغانستان باید مشروط به نحوه رفتار امارت اسلامی با زنان و کودکان باشد.
مکال در مصاحبه با صدای امریکا گفته است که دختران در افغانستان باید اجازه داده شوند تا به مکتب بروند و از حقوق اساسی خود مستفید شوند.
او با اشاره به محدودیتها در برابر زنان گفت که افغانستان اکنون به «عصر حجر» بازگشته است.
مکال همچنان گفت که با شامل نساختن حکومت افغانستان در مذاکرات دوحه، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، مرتکب اشتباه بزرگی شد.
او گفت: «آنها (حکومت افغانستان) احساس کردند که به حاشیه رانده شده اند.»
مکال همچنان تصریح کرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بدون برنامه عمل در این مورد، یک اشتباه بزرگ بود چون بسیاری از امریکاییها و همکاران افغان شان در این کشور ماندند.
این در حالیست که امارت اسلامی گفته است که حقوق زنان و دختران یک موضوع داخلی افغانستان است و به قوانین شرعی باید احترام گذاشته شود.
امارت اسلامی همچنان گفته است که کمکهای خارجی به افغانستان توسط سازمانهای بین المللی به مصرف میرسد و امارت اسلامی از آن استفاده نمیکند.
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
شرکت اپل از آیفون ۱۶، ساعتها و ایرپادهای جدید خود رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قصر سفید میگوید گزارش جدید جمهوریخواهان درباره خروج از افغانستان حرف جدیدی ندارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اوزبیکستان نفت خام شمال افغانستان را پالایش میکند
-
ورزش3 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
جهان4 روز ago
در حمله به کمپ خیمهای غزه دهها نفر کشته و زخمی شدند
-
جهان3 روز ago
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رهبر امارت اسلامی: اگر عدالت نباشد، نظام حاکم دوام نمیآورد