Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: توافق تقسیم قدرت شده بود، اما فرار اشرف غنی همه چیز را برهم زد

Published

 on

(Last Updated On: میزان ۸, ۱۴۰۰)

زلمی خلیلزاد، نماینده خاص امریکا برای افغانستان می‌گوید که قبل از فروپاشی نظام قبلی، توافق شده بود که قدرت میان طرف‌ها تقسیم شود، اما سران امارت اسلامی در راس دولت باشند.

آقای خلیلزاد در گفتگو با مجله فارن پالیسی می‌گوید که فرار اشرف غنی همه چیز را برهم زد و باعث دخول نیروهای امارت اسلامی به کابل شد.

خلیلزاد می‌گوید که ملا عبدالغنی برادر و چند وزیر کابینه فعلی توافق کرده بودند که ظرف دو هفته وارد کابل نمی‌شوند و در این مدت هیاتی با ترکیب حامد کرزی، عبدالله عبدالله، عبدالسلام رحیمی، معصوم ستانکزی که از سوی اشرف غنی به آنها صلاحیت مذاکره داده شده بود، به دوحه روند و روی پروسه انتقال قدرت با سران امارت اسلامی گفت‌وگو کنند.

خلیلزاد در این باره گفت:” آنها یعنی طالبان تعدادی از نیروهای را که قبلا در کابل داشتند بیرون می‌کشند ، در دروازه‌های کابل می‌مانند و یک هیات از کابل برای گفتگو به دوحه می‌آید، از جمله رییس جمهور سابق حامد کرزی، عبدالله عبدالله، عبدالسلام رحیمی، محمد معصوم استانکزی و چند تن دیگر.”

جک میدگلی، کارشناس نظامی امریکا، در این مورد گفت:”ناکامی ما در تشخیص فساد در افغانستان است، هم دولت ایالات متحده و هم وزارت دفاع بتوانند عمیقاً در مورد مساله افغانستان بر اساس حقایق تمل کرده و بحث کنند.”

اما به گفته‌ای خلیلزاد، ساعاتی پس از توافق اشرف غنی با انتقال قدرت و اعلام دولت همه‌شمول، خبر فرار اشرف غنی همه چیز را برهم زد.

 این مقام امریکایی، اما از بقیه رهبران نظامی وسیاسی افغان می‌پرسد که چرا پس از فرار اشرف غنی برای کشور شان جنگ نکردند و فرار کردند.

زلمی خلیلزاد، نماینده خاص امریکا درامور افغانستان، در این مورد گفت:” اعداد و ارقام روی کاغذ چشمگیر بود، امکانات موجود بود، سلاح‌های داخلی، نیروی هوایی – به خصوص نیروهای کماندو اردو، که ما فکر می‌کردیم بسیار مهم و توانا و اختصاص داده شده است، برخی از آنها، به عنوان افراد، به عنوان واحدها، بسیار شجاعانه عمل می‌کنند.  نیروهای برای سازمان‌های مختلف دیگر ما کار می‌کردند که همه آنجا بودند. چی شد؟”

درهمین حال، مایک پامپیو وزیر خارجه پیشین امریکا که خود از طرفداران توافق نامه دوحه بود، هشدار میدهد که این ماجرا همینجا به پایان نمی‌رسد و احتمال آن وجود دارد که امریکا در آینده تاوان اشتباه جوبایدن را پرداخت خواهد کرد.

پامپیو در این باره گفت:” ما به سختی کار می‌کردیم تا به نتیجه برسیم. یکی از محورهای استراتیژی ما این بود که سعی کنیم طالبان را متقاعد کنیم که با همشهریان افغانی خود پای میز بنشیند؛ زنان با رهبران ارشد طالبان نشسته بودند، ما فقط با طالبان قرارداد امضاء نکردیم و من با دولت افغانستان قرارداد امضاء کردیم.”

خلیلزاد سه سال گذشته را در واشنگتن، کابل ، دوحه و دیگر پایتخت‌های جهان گذراند تا صلح و ثبات به افغانستان بیاورد، اما  حالا بسیاری‌ها در واشنگتن و کابل این ماموریت خلیلزاد را به چالش می‌کشند و اوضاع کنونی را نتیجه عملکردهای او میدانند.

رویداد های اخیر

لوی درستیز قوای مسلح: شمار اردوی ملی را تا ختم سال ۱۴۰۲ به دوصد هزار می‌رسانیم

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۲)

وزارت دفاع امارت اسلامی می‌گوید که در نظر دارد تا در سال روان خورشیدی شمار اردوی ملی کشور را از مرز ۱۵۰ هزار به ۱۷۰ الی ۲۰۰ هزار نیرو افزایش دهد.

فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح، در یک مصاحبه گفته است که تمامی تجهیزات باقیمانده از حکومت پیشین در اختیار امارت اسلامی است و وزارت دفاع نیز آماده مبارزه با هرگونه خطر احتمالی می‌باشد.

آقای فطرت در مورد افزایش تعداد نیروها گفته است: «ان‌شاء‌الله با همین تعداد هم ما می‌توانیم که از تمام سرزمین افغانستان حفاظت و حراست بکنیم اما به تعداد نیروهای دیگری هم ضرورت است و ما این تصمیم را داریم که از این تعداد بیش‌تر شود.»

آقای فطرت افزود: «و ان‌شاء‌الله در همین سال پیش‌رو تصمیم داریم که تعداد نیروها را از ۱۵۰ هزار تا ۱۷۰ هزار برسانیم و آهسته آهسته تا ۲۰۰ هزار برسانیم.»

از سویی هم، این مقام ارشد دفاعی کشور نیز تصریح کرده که گزارش‌های مبنی بر شکل‌گیری گروه‌های مخالف برای ایستادگی در برابر نظام فعلی افغانستان در بیرون از کشور در حد یک «رویا» است.

آقای فطرت تأکید کرده که کشورهای بیرونی حضور داعش در افغانستان را بزرگ نمایی می‌کنند در حالیکه این پدیده در کشور فعالیت جبهه‌یی ندارد و همواره سرکوب می‌شود.

او گفت: «اعمال تخریبی قسمی که در افغانستان صورت می‌گیرد در بسیاری کشورهای پیشرفته هم همچنین اعمال صورت می‌گیرد، اما باوجود آن امارت اسلامی کوشش‌ها و پلان‌های آنان را خنثی کرد و الحمدالله می‌بینید امنیت که امروز در افغانستان است شاید در واشنگتن نباشد.»

برعلاوه، آقای فطرت هم‌چنان از نقض حریم هوایی کشور توسط ایالات متحده امریکا انتقاد کرده است.

لوی درستیز قوای مسلح در این مورد گفت: «کوشش می‌کنیم که خود را به یک سطح برسانیم که فضای افغانستان هم اشغال‌اش ختم شود و در اختیار امارت اسلامی قرار گیرد.»

به گفته این مقام ارشد دفاعی کشور، در کنار دو فرقه نظامی در بگرام و بدخشان، هشت قول اردوی نظامی به شمول قول اردوی مرکزی در ولایت‌های کندهار، هلمند، پکتیا، لغمان، کندز و بلخ وجود دارد.

گفتنی است که آقای فطرت نیز خاطرنشان کرده که نظامیان حکومت پیشین نیز در چارچوب وزارت دفاع ملی وظیفه اجرا می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خطاب به اعضای سازمان شانگهای: افغانستان برضد هیچ کشور استفاده نخواهد شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۲)

امارت اسلامی در واکنش به نگرانی مشاوران امنیت ملی برخی کشورها در نشست اعضای شانگهای در هند می‌گوید که خاک افغانستان بر ضد هیچ کشور استفاده نخواهد شد و نباید کشورها از این رهگذر نگرانی داشته باشند.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید تمامی جغرافیای افغانستان توسط نیروهای امنیتی به گونه خوب مدیریت می‌شود و نمیگذارند کسی مانع اخلال امنیت شود.

مشاور امنیت ملی روسیه در نشست شانگهای گفته است که وضعیت در افغانستان نه تنها متشنج است، بل خطراتی را برای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد کرده است.

هند دیروز (چهارشنبه ۹حمل) میزبان نشست مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو شانگهای بود. دراین نشست مشاور امنیت ملی روسیه گفته است که وضعیت در افغانستان نه تنها متشنج است، بلکه به عنوان یک بحران طولانی مدت، تهدیدات و خطرات عمده برای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد کرده است.

نیکلای پاتروشف، مشاور امنیت ملی روسیه گفته است: «نظارت دقیق اوضاع در افغانستان مهم است، زیرا وضعیت در این کشور ناپایدار است و با وجود ادامه حاکمیت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) بر این کشور این وضعیت ادامه داشته است افغانستان تهدیدها و خطرات بزرگی برای امنیت کشورهای عضو این سازمان به ویژه از ناحیه تروریزم، قاچاق غیرقانونی اسلحه و مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی ایجاد کرده است.»

اما امارت اسلامی این نگرانی‌ها را بجا نمی‌داند و می‌گوید که افغانستان هیچ تهدیدی برای کشورها نیست بل خاک افغانستان بر ضد کشورها استفاده نخواهد شد زیرا تمامی جغرافیای افغانستان توسط نیروهای امنیتی به گونه درست مدیریت میشود.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید:«ما این نگرانی‌ها را رد می‌کنیم و ما بارها گفته ایم که دیگر خاک افغانستان به ضد هیچ کشوری استفاده نمی‌شود و در قسمت داعش باید بگویم که داعش در حال نابود شدن است.»

به گفته آقای مجاهد داعش به شدت در افغانستان کوبیده شده است و داعش را تهدید خطاب کردن و یا هم نگرانی از حضور داعش حرف درست نیست و به دور از حقیقت میباشد.

مشاور امنیت ملی روسیه مسئولیت ایالات متحده امریکا و ائتلاف غربی را برای احیای اقتصاد افغانستان مهم خواند، اما در عین حال هشدار داده که حضور نظامی دوباره امریکا و ناتو به منطقه تحمل نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دفاع امریکا: بابت خروج از افغانستان پشیمان نیستم

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۲)

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، می‌گوید که در مورد نحوه خروج ارتش ایالات متحده از افغانستان پشیمان نیست.

آستین این اظهارات را روز گذشته (چهارشنبه ۹حمل) در جلسه استماعیه مجلس نماینده‌گان این کشور که برای بررسی بودجه سال مالی ۲۰۲۴ پنتاگون برگزار شده بود، بیان کرده است.

لوید آستین در پاسخ به سوال جمهوری‌خواهان کمیته نیروهای مسلح مجلس نماینده‌گان مبنی‌بر این‌که آیا او از خروج امریکا از افغانستان پیشیمان است یا خیر، افزوده است: «من از تصمیم رییس جمهور حمایت می‌کنم. هیچ پشیمان نیستم.»

وزیر دفاع امریکا در این نشست با وصف سرنگونی سریع دولت تحت حمایت این کشور و حمله انتحاری در ماه آگست ۲۰۲۱ در مقابل دروازه میدان هوایی بین‌المللی کابل که منجر به کشته شدن ۱۳ امریکایی شد، همچنان تصریح کرده است که از نحوه خروج نظامیان ایالات متحده از افغانستان پشیمان نیست.

از آستین همچنان پرسیده شده است که آیا کسی در وزارت دفاع امریکا به دلیل عقب‌نشینی مرگ‌بار، ناموفق و «شرم‌آور» پاسخگو بوده یا خیر، او پاسخ داده است: «سربازان ما ۱۲۴ هزار نفر را از آن میدان هوایی تخلیه کردند.»

دراین جلسه که آستین، همراه با جنرال مارک میلی، لوی درستیز امریکا، حضور داشت گفت که به «کار و فداکاری‌های عظیم» که سربازان امریکایی در طول جنگ انجام دادند، افتخار می‌کند.

جو بایدن اعلام کرده بود که سربازان این کشور در ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱، افغانستان را ترک می‌کنند؛ اما در ماه آگست همان سال، امارت اسلامی افغانستان حملات نظامی را در ولایات مختلف کشور تشدید و به‌سرعت کشور را تصرف کردند.

همزمان با آن، ارتش ایالات‌ متحده یک عملیات اضطراری غیرجنگی را در اواسط آگست ۲۰۲۱ انجام داد و در نهایت حدود ۱۲۰ هزار غیرنظامی را از میدان هوایی بین‌المللی کابل تخلیه کرد. اما در جریان آن عملیات، یک حمله انتحاری از سوی گروه داعش در میان ازدحام مردم رخ داد که در نتیجه ۱۷۰ غیرنظامی و ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

جلسه روز چهارشنبه در حالی انجام شد که مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، در حال انجام تحقیقات در مورد خروج بی‌نظم نیروهای امریکایی از افغانستان است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!