Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: حمله بر کارمندان دادستانی کل تلاشی برای مختل کردن روند صلح است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

زلمی خلیلزاد فرستاده ی ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله روز گذشته بر کارمندان دادستانی کل را محکوم کرده است.

آقای خلیلزاد در تویتی گفته است که این دادستان‌ها روند آزادی زندانیان را تسهیل می‌کردند و روی شناسایی عاملان ترور آن‌ها باید بررسی‌های گسترده صورت گیرد.

آقای خلیلزاد گفته است: ” ما خواهان تحقیقات گسترده استیم تا عاملین شناسایی و به عدالت سپرده شوند.”

وی تاکید کرده است: “این حمله نشان دهنده آنچه است که همه ما میدانیم: مخربین (داخلی و خارجی) سعی دارند تا روند را مختل و به تآخیر بیاندازند.”

 

ترور پنج کارمند دادستانی کل در جریان رفتن به توقیف‌گاه بگرام پرسش‌برانگیز شده است؛ و تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

گروه طالبان در کنار این‌که مسوولیت ترور کارمندان دادستانی کل را نگرفته، اعلام کرده است که این گروه نیز بررسی می‌کند و طرف‌ها باید متوجه توطئه‌های مخالفان بی‌شمار صلح باشند.

در همین حال صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری گفته است: “انکار آن‌ها (طالبان) از این رویدادها نمی‌تواند این گروه را تبرئه کند، حمله‌های زیادی دیگر شبیه این بر قضات کشور انجام شده که کار طالبان بوده و باید این گروه در این مورد وضاحت دهند، خشونت‌ها می‌تواند بر روند صلح تاثیر منفی بگذارد.”

نعیم‌ نظری، عضو کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است: “ترور سارنوالان (دادستان‌ها) در کنار این‌ که در تناقض با اسناد بین‌المللی حقوق‌ بشری قرار دارد، در شرایط فعلی می‌تواند روند صلح را صدمه بزند.”

شماری از آگاهان بدین باور اند که در پی پیشرفت‌ها در روند صلح، ترورهای هدفمند و پیچیده افزایش یافته است.

ولی الله شاهین، آگاه مسایل صلح گفته است: “تا زمانی‌که مذاکرات بین‌الافغانی آغاز نشود، جنگ شعله‌ور خواهد بود و از مردم قربانی می‌گیرد، در نشست نخست مذاکرات روی آتش بس دایمی تصمیم گرفته می‌شود.”

زلمی خلیل‌زاد می‌گوید، در چنین شرایط حکومت و طالبان نباید بترسند بلکه برای آغاز مذاکرات میان‌افغان‌ها از بهر دست‌یابی به آتش‌بس جامع و بالاخره توافق سیاسی، گام‌های ضروری بردارند‌.

آقای خلیلزاد گفته است: “هر دو جانب باید هراس نکنند و برای رسیدن به مذاکرات بین الافغانی، جاييکه بر یک آتش بس جامع و توافق سیاسی مذاکراه شده می تواند، هر چه زودتر گامهای ضروری را بردارند. این همان چیزی است که افغانها میخواهند و ما در کنار آنها ایستاده ایم.”

از سویی هم رییس جمهور غنی نیز این حمله را محکوم و آن را یک حمله «هراس افگنانه» عنوان کرده است.

آقای غنی گفته”حمله بالای افراد ملکی و کارمندان دولتی، جنایت ضد بشری و ارزش های اسلامی بوده” و تداوم آن تلاشی برای آسیب رساندن روند صلح است.

 

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: “انتظار داریم که هماهنگی زمان و مکان مذاکرات همزمان با پایان روند تبادله‌ی زندانیان و کاهش خشونت‌ها نهایی شود و به آغاز مذاکرات برویم.”

پیش‌تر یک‌ گزارش سازمان ملل نشان داده بود که برخی از اعضای ارشد طالبان که مخالف روند صلح اند، در تبانی با دیگر گروه‌ها، گروهی را برای سبوتاژ صلح زیر نام حزب ولایت اسلامی شکل داده‌ اند.

 

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد مؤسسه جورج دبلیو بوش از سیاست مهاجرتی ترمپ؛ «افغان‌ها نباید بهای جرم یک فرد را بپردازند»

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

Published

on

مؤسسه جورج دبلیو بوش با انتقاد از سیاست تازه مهاجرتی دولت دونالد ترمپ، تأکید کرده است که افغان‌ها و شهروندان دیگر کشورها نباید به دلیل «جرم هولناک یک فرد» از حقوق قانونی مهاجرتی خود محروم شوند.

پس از تیراندازی بالای دو عضو گارد ملی در ماه نوامبر در شهر واشنگتن دی‌سی که گفته می‌شود عامل آن یک شهروند افغان بوده و پیش‌تر با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) در افغانستان همکاری داشته و در اوایل سال جاری پناهندگی امریکا را دریافت کرده بود، دولت ترمپ روند بررسی تمامی درخواست‌های مهاجرتی از افغانستان و ۱۸ کشور دیگر مشمول ممنوعیت سفر را متوقف کرده و تحت بازبینی قرار داده است.

مرکز ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «اقدامات فردی که به ارتکاب یک جرم هولناک متهم شده، تا اکنون روند قانونی درخواست‌های مهاجرتی شهروندان ۱۸ کشور، از جمله افغانستان، را مختل کرده است. افغان‌ها چه در داخل کشور و چه در امریکا با وضعیت نامعلوم روبه‌رو هستند. ما نمی‌توانیم به دلیل جرم یک فرد، پشت به افغان‌ها و دیگر مهاجران کنیم.»

این نهاد افزوده است که به‌جای هدف قرار دادن تمامی افغان‌هایی که به‌گونه قانونی در امریکا زندگی می‌کنند یا قصد سفر دارند، رهبران منتخب باید بررسی کنند که آیا می‌شد از وقوع این رویداد جلوگیری کرد یا نه.

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

در واکنش به این موضع‌گیری، مایک دیویس، از چهره‌های نزدیک به ترمپ و مشاور ارشد او در امور حقوقی و تعیین قضات، با اشاره به سخنان جورج دبلیو بوش گفت که رئیس‌جمهور پیشین بهتر است از انتقاد علنی خودداری کرده و میدان را به رئیس‌جمهور فعلی بسپارد.

هم‌زمان، استیفن میلر، معاون رئیس دفتر قصر سفید و مشاور امنیت داخلی دولت ترمپ، با لحنی تندتر به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: «در حالی که امریکایی‌ها خود را برای جشن کریسمس آماده می‌کنند، مرکز جورج دبلیو بوش با جدیت از نیاز فوری به مهاجرت بدون محدودیت از خطرناک‌ترین کشورهای جهان سخن می‌گوید، در حالی که عملاً می‌پذیرد برخی از این مهاجران ممکن است قصد آسیب رساندن به ما را داشته باشند.»

این جدال لفظی در حالی ادامه دارد که سیاست‌های مهاجرتی امریکا بار دیگر به یکی از موضوعات داغ و بحث‌برانگیز سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!