رویداد های اخیر
خلیلزاد: حمله بر کارمندان دادستانی کل تلاشی برای مختل کردن روند صلح است

زلمی خلیلزاد فرستاده ی ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله روز گذشته بر کارمندان دادستانی کل را محکوم کرده است.
آقای خلیلزاد در تویتی گفته است که این دادستانها روند آزادی زندانیان را تسهیل میکردند و روی شناسایی عاملان ترور آنها باید بررسیهای گسترده صورت گیرد.
آقای خلیلزاد گفته است: ” ما خواهان تحقیقات گسترده استیم تا عاملین شناسایی و به عدالت سپرده شوند.”
وی تاکید کرده است: “این حمله نشان دهنده آنچه است که همه ما میدانیم: مخربین (داخلی و خارجی) سعی دارند تا روند را مختل و به تآخیر بیاندازند.”
2/3 ما خواهان تحقیقات گسترده استیم تا عاملین شناسایی و به عدالت سپرده شوند.
این حمله نشان دهنده آنچه است که همه ما میدانیم: مخربین (داخلی و خارجی) سعی دارند تا روند را مختل و به تآخیر بیاندازند.
— U.S. Special Representative Zalmay Khalilzad (@US4AfghanPeace) June 23, 2020
ترور پنج کارمند دادستانی کل در جریان رفتن به توقیفگاه بگرام پرسشبرانگیز شده است؛ و تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
گروه طالبان در کنار اینکه مسوولیت ترور کارمندان دادستانی کل را نگرفته، اعلام کرده است که این گروه نیز بررسی میکند و طرفها باید متوجه توطئههای مخالفان بیشمار صلح باشند.
در همین حال صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری گفته است: “انکار آنها (طالبان) از این رویدادها نمیتواند این گروه را تبرئه کند، حملههای زیادی دیگر شبیه این بر قضات کشور انجام شده که کار طالبان بوده و باید این گروه در این مورد وضاحت دهند، خشونتها میتواند بر روند صلح تاثیر منفی بگذارد.”
نعیم نظری، عضو کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است: “ترور سارنوالان (دادستانها) در کنار این که در تناقض با اسناد بینالمللی حقوق بشری قرار دارد، در شرایط فعلی میتواند روند صلح را صدمه بزند.”
شماری از آگاهان بدین باور اند که در پی پیشرفتها در روند صلح، ترورهای هدفمند و پیچیده افزایش یافته است.
ولی الله شاهین، آگاه مسایل صلح گفته است: “تا زمانیکه مذاکرات بینالافغانی آغاز نشود، جنگ شعلهور خواهد بود و از مردم قربانی میگیرد، در نشست نخست مذاکرات روی آتش بس دایمی تصمیم گرفته میشود.”
زلمی خلیلزاد میگوید، در چنین شرایط حکومت و طالبان نباید بترسند بلکه برای آغاز مذاکرات میانافغانها از بهر دستیابی به آتشبس جامع و بالاخره توافق سیاسی، گامهای ضروری بردارند.
آقای خلیلزاد گفته است: “هر دو جانب باید هراس نکنند و برای رسیدن به مذاکرات بین الافغانی، جاييکه بر یک آتش بس جامع و توافق سیاسی مذاکراه شده می تواند، هر چه زودتر گامهای ضروری را بردارند. این همان چیزی است که افغانها میخواهند و ما در کنار آنها ایستاده ایم.”
از سویی هم رییس جمهور غنی نیز این حمله را محکوم و آن را یک حمله «هراس افگنانه» عنوان کرده است.
آقای غنی گفته”حمله بالای افراد ملکی و کارمندان دولتی، جنایت ضد بشری و ارزش های اسلامی بوده” و تداوم آن تلاشی برای آسیب رساندن روند صلح است.
(3/5)رئیس جمهور غنی ضمن محکوم نمودن این جنایت، گفت: حمله بالای افراد ملکی و کارمندان دولتی، جنایت ضد بشری و ارزش های اسلامی بوده و تداوم خشونت ها از سوی دشمنان، تلاشی برای آسیب رسانیدن به پروسه صلح می باشد.
— ارگ (@ARG_AFG) June 23, 2020
ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: “انتظار داریم که هماهنگی زمان و مکان مذاکرات همزمان با پایان روند تبادلهی زندانیان و کاهش خشونتها نهایی شود و به آغاز مذاکرات برویم.”
پیشتر یک گزارش سازمان ملل نشان داده بود که برخی از اعضای ارشد طالبان که مخالف روند صلح اند، در تبانی با دیگر گروهها، گروهی را برای سبوتاژ صلح زیر نام حزب ولایت اسلامی شکل داده اند.
رویداد های اخیر
ندیم: بر فرضیت کسب علم بر مرد و زن اعتقاد داریم

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی گفته است که امارت اسلامی بر فرض بودن کسب علم بر مرد و زن اعتقاد دارد.
آقای ندیم طی سخنرانی اش در پوهنتون بلخ گفت: «ما به تعلیم هر مسلمان، مرد باشد یا زن باشد، همان تعلیم که شریعت برای مرد و زن فرض کرده است، به آن اعتقاد داریم.»
او گفت که تلاشها جریان دارد که نظام تحصیلی معیاری شود تا افغانستان بتواند با دیگر کشورها رقابت کند.
در همین حال برخی از استادان پوهنتون بلخ خواهان توجه رهبری این وزارت برای حل مشکلات پوهنتونها و گنجانیدن مضامین تازه در نصاب تحصیلی از جمله ساخت لابرتوارها، کتابخانهها و بالا بردن ظرفیت علمی استادان شدند.
ضیاء الحق ضیا کریمی، رئیس پوهنتون بلخ گفت: «استادانی که در حال حاضر با ما کار میکنند، استادانی اند که به این نظام متعهد و وفادار اند. ان شاء الله برای این نظام و این ملت و این کشور خدمت میکنند.»
صالح محمد راسخ، استاد پوهنتون بلخ گفت: «مشکل اساسی ما کمبود زیربنا ها، عمارت و صنوف درسی است. اگر ما برای هر فاکولته جای مناسب داشته باشیم، هم در تدریس و هم در تولید علم و هم در رهنمایی شاگردان، موفق خواهیم بود.»
از سویی هم سرپرست وزارت تحصیلات عالی برای محصلان نیز در راستای اشتغالزایی و ادامه تحصیل وعدههایی داد و گفت در کنار بورسیههای بیرونی، تلاش میکنند فرصتهای تحصیلی در بخشهای ماستری و دوکتورا را در داخل کشور هم فراهم سازند.
ندیم گفت: «ارتقای ظرفیت استادان مهم است. امسال ۴۰۰ میلیون برای ارتقای ظرفیت اساتیذ تخصیص داده شد که آنان به بورسیه های ماستری و دوکتورا بروند.»
با این همه سرپرست وزارت تحصیلات عالی از محصلان و استادان خواست فضای مناسب تحصیلی را در سایه وحدت و همدیگر پذیری ایجاد کنند.
رویداد های اخیر
سرمفتش وزارت دفاع: اردوی امارت اسلامی به ۱۷۰ هزار تن رسیده است

لطیفالله حکیمی، سرمفتش وزارت دفاع ملی طی نشستی در ولایت هرات میگوید که نیروهای امارت اسلامی به ۱۷۰ هزار تن رسیده است.
آقای حکیمی که در جمع استادان پوهنتون، نویسندگان، شاعران و فرهنگیان صحبت میکرد گفت که تمام این نیروها با یونیفورم نظامی مجهز شدهاند و تلاش میشود تا برای بهبود امنیت کار بیشتری صورت گیرد.
آقای حکیمی گفته است: «در چوکات امارت اسلامی افغانستان ۱۷۰ هزار اردو داریم، اردوی منظم، منسجم و با یونیفورم.»
در این برنامه همچنان برخی قوماندانان جهادی از پرداخت نشدن حقوق بازنشستگی نظامیان پیشین انتقاد کردند. آنها گفتند که نیاز است تا مجاهدین پیشین دوباره به صفوف کنونی نظام جذب شوند و حقوق بازنشستگی افسران و نظامیان که ثبت وزارت دفاع هستند نیز پرداخت گردد.
از سویی هم، مسوولان اداره اطلاعات وفرهنگ هرات در این نشست بار دیگر از سیاسیون وشخصیتهای علمی کشور خواستند که به وطن برگردند، آنها میگویند امنیت در کشور تأمین و فضای کنونی زندگی برای همه آماده است.
نعیمالحق حقانی، رییس اطلاعات وفرهنگ هرات، گفت: «نظام اسلامی دنبال مخالفت نمیگردد، دنبال موافقت است. پیام عفو عمومی هنوز بسته نشده است، حال هم پیام عفو باز است، هر کس به کشور خود برگردد، امارت اسلامی افغانستان او را به بغل میگیرد.»
شماری از فرهنگیان و نویسندگان همچنان نسبت به بسته بودن دروازههای مکاتب و پوهنتونها به روی دختران انتقاد کردند.
گفتنی است که بارها فرهنگیان و استادان دانشگاه در برنامههای مختلف با حضور مقامهای امارت اسلامی نسبت به محدویتهای وضعشده برای زنان انتقاد کردهاند.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه عربستان سعودی: افغانستان نباید به عنوان پناهگاه برای سازمانهای تروریستی قرار بگیرد

وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است که کشورش از صلح وثبات پایدار در افغانستان حمایت میکند و نمی خواهد افغانستان پناهگاه برای سازمانهای تروریستی قرار بگیرد.
فیصل بن فرحان در سخنرانیاش در مجمع عمومی ملل متحد روز شنبه همچنان از کشورهای منطقه وجهان خواست تا به مردم افغانستان کمک کنند.
او گفت: «ما همچنان خواهان صلح و ثبات پایدار در افغانستان هستیم. این کشور نباید پناهگاه برای سازمانهای تروریستی قرار بگیرد، ما همچنان خواهان این استیم تا به حقوق همه شهروندان افغانستان به شمول حقوق زنان ودختران به کار آموزش ارج گذاشته شود. ما خواهان گام برداشتن کشورهای منطقه وجهان برای کمک به مردم افغانستان هستیم.»
امارت اسلامی بارها به کشورها اطیمنان داده است که اجازه نمی دهد خاک افغانستان به عنوان پایگاه امن برای گروه های تررویستی قرار بگیرد و از افغانستان امنیت کشور دیگری تهدید شود.
رئیس دستگاه دیپلوماسی عربستان سعودی به موضوع حقوق زنان و دختران نیز اشاره کرد واز امارت اسلامی خواست به حقوق آنان ازجمله کار وتحصیل، ارج بگذارد. او از کشورها خواست برای کمک به مردم افغانستان گام بردارند.
درعین حال، وزیر خارجه روسیه در نشست خبری در نیویارک گفت که در نشست هفته آینده فارمت مسکو به گونه همه جانبه درمورد وضعیت در افغانستان رایزنی خواهد شد ونیز چگونگی ارائه کمکهای بیشتر بشردوستانه برای غلبه بر مشکلات بشری در افغانستان به بحث گرفته میشود.
سرگیی لاوروف گفت: «اشتراک کنندگان در نشست فارمت مسکو در کازان در مورد این که چگونه افغانستان را کمک کنند به طورهمه جانبه بحث وتبادل نظر خواهند کرد. ما همچنان در افغانستان سفیر داریم، او به کارش ادامه میدهد و نیاز نیست سفیر دیگر به افغانستان بفرستیم.»
وزیرتوسعه بین المللی ناروی درمجمع عمومی ملل متحد گفت که با امارت اسلامی در تعامل است تا بتواند از نزدیک به وضعیت زنان ودختران که از کار وتحصیل محروم مانده اند، رسیدگی کند.
ان بیت توینیریم گفت: «در افغانستان ما با مقامات حاکم در این کشور در کابل در تعامل هستیم، اگر این میتواند به وضعیت وخیم انسانی به ویژه زنان و دختران که از تحصیل و آینده محروم هستند کمک کند، ارزش کار و تعامل را دارد.»
همزمان وزیرخارجه ایران در نهاد جامعه آسیایی در نیویارک گفته است که بحران افغانستان بحران ریشهدار منطقه است که خطر گسترش تروریزم و مهاجرت را ایجاد میکند. به گفته او حضور میلیونها پناهجوی افغان در ایران پیامد وضعیت بی ثبات در افغانستان است.
-
صحت2 روز ago
دومین پیوند قلب خوک به انسان انجام شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس جمهور ازبکستان و صدراعظم موقت پاکستان در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند
-
ورزش4 روز ago
آمادگی هانگجو برای میزبانی از بزرگترین رویداد ورزشی آسیا
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یوناما: بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط امارت اسلامی در حال بازداشت و پس از آن صورت گرفته است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ملل متحد: میزان افسردگی در میان زنان افغانستان افزایش یافته است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت زراعت: حدود ۷ هزار فارم مرغپروری در کشور وجود دارد
-
جهان2 روز ago
صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندیها توهین نکن
-
اخبار ساحوی3 روز ago
محمد بن سلمان میگوید عربستان سعودی به عادی سازی روابط با اسرائیل «نزدیک تر» میشود