Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: حمله بر کارمندان دادستانی کل تلاشی برای مختل کردن روند صلح است

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد فرستاده ی ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله روز گذشته بر کارمندان دادستانی کل را محکوم کرده است.

آقای خلیلزاد در تویتی گفته است که این دادستان‌ها روند آزادی زندانیان را تسهیل می‌کردند و روی شناسایی عاملان ترور آن‌ها باید بررسی‌های گسترده صورت گیرد.

آقای خلیلزاد گفته است: " ما خواهان تحقیقات گسترده استیم تا عاملین شناسایی و به عدالت سپرده شوند."

وی تاکید کرده است: "این حمله نشان دهنده آنچه است که همه ما میدانیم: مخربین (داخلی و خارجی) سعی دارند تا روند را مختل و به تآخیر بیاندازند."

 

ترور پنج کارمند دادستانی کل در جریان رفتن به توقیف‌گاه بگرام پرسش‌برانگیز شده است؛ و تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

گروه طالبان در کنار این‌که مسوولیت ترور کارمندان دادستانی کل را نگرفته، اعلام کرده است که این گروه نیز بررسی می‌کند و طرف‌ها باید متوجه توطئه‌های مخالفان بی‌شمار صلح باشند.

در همین حال صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری گفته است: "انکار آن‌ها (طالبان) از این رویدادها نمی‌تواند این گروه را تبرئه کند، حمله‌های زیادی دیگر شبیه این بر قضات کشور انجام شده که کار طالبان بوده و باید این گروه در این مورد وضاحت دهند، خشونت‌ها می‌تواند بر روند صلح تاثیر منفی بگذارد."

نعیم‌ نظری، عضو کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است: "ترور سارنوالان (دادستان‌ها) در کنار این‌ که در تناقض با اسناد بین‌المللی حقوق‌ بشری قرار دارد، در شرایط فعلی می‌تواند روند صلح را صدمه بزند."

شماری از آگاهان بدین باور اند که در پی پیشرفت‌ها در روند صلح، ترورهای هدفمند و پیچیده افزایش یافته است.

ولی الله شاهین، آگاه مسایل صلح گفته است: "تا زمانی‌که مذاکرات بین‌الافغانی آغاز نشود، جنگ شعله‌ور خواهد بود و از مردم قربانی می‌گیرد، در نشست نخست مذاکرات روی آتش بس دایمی تصمیم گرفته می‌شود."

زلمی خلیل‌زاد می‌گوید، در چنین شرایط حکومت و طالبان نباید بترسند بلکه برای آغاز مذاکرات میان‌افغان‌ها از بهر دست‌یابی به آتش‌بس جامع و بالاخره توافق سیاسی، گام‌های ضروری بردارند‌.

آقای خلیلزاد گفته است: "هر دو جانب باید هراس نکنند و برای رسیدن به مذاکرات بین الافغانی، جاييکه بر یک آتش بس جامع و توافق سیاسی مذاکراه شده می تواند، هر چه زودتر گامهای ضروری را بردارند. این همان چیزی است که افغانها میخواهند و ما در کنار آنها ایستاده ایم."

از سویی هم رییس جمهور غنی نیز این حمله را محکوم و آن را یک حمله «هراس افگنانه» عنوان کرده است.

آقای غنی گفته"حمله بالای افراد ملکی و کارمندان دولتی، جنایت ضد بشری و ارزش های اسلامی بوده" و تداوم آن تلاشی برای آسیب رساندن روند صلح است.

 

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: "انتظار داریم که هماهنگی زمان و مکان مذاکرات همزمان با پایان روند تبادله‌ی زندانیان و کاهش خشونت‌ها نهایی شود و به آغاز مذاکرات برویم."

پیش‌تر یک‌ گزارش سازمان ملل نشان داده بود که برخی از اعضای ارشد طالبان که مخالف روند صلح اند، در تبانی با دیگر گروه‌ها، گروهی را برای سبوتاژ صلح زیر نام حزب ولایت اسلامی شکل داده‌ اند.

 

رویداد های اخیر

کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد

Published

on

ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.

بینیت ضمن انتقاد از سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»

بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغان‌ها آنچه را که در این کشور اتفاق می‌افتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف می‌کنند.

او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.

بینیت در مورد وضعیت اقلیت‌ها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»

او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاش‌های بشردوستانه برای کاهش بحران شد.

بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاست‌های «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.

بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.

این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان می‌باشد.

امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگ‌نمایی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معین وزارت زراعت: اگر جهان می‌خواهد فقر را کاهش دهد، بهتر است از افغانستان شروع کند

Published

on

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در یک کنفرانس بین المللی در چین گفته است که اگر جهان می‌خواهد فقر را کاهش دهد، بهتر است از افغانستان شروع کند.

آقای عثمانی تاکید کرده است که افغانستان اکنون یک جای امن برای جهانیان است و زراعت، معادن، صنعت و تجارت در آن در حال رشد می‌باشد.

وی افزود: «بیایید در افغانستان سرمایه گذاری کنید تا نتنها به افغانستان بلکه به یک میلیارد نفوس جهان که فعلاً در فقر به سر می‌برند، کمک کنیم.»

معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری همچنان به منع کشت کوکنار در افغانستان اشاره کرد و گفت که ۲۰ سال قبل افغانستان به عنوان بزرگ ترین تولید کننده مواد مخدر شناخته می‌شد، اما امارت اسلامی کشت کوکنار را به صفر رساند و اکنون دهقانان به کشت محصولات حلال روی آورده اند.

او گفت: «اگر می‌خواهید زراعت رشد کند، بیایید در بخش زراعت افغانستان سرمایه گذاری کنید و با اجرای برنامه های معیشت بدیل، دهقانان افغانستان را یاری دهید، زیرا کوکنار مشکلی است که نتنها افغانستان بلکه تمام جهان از اضرار آن متضرر می‌شوند.»

قابل یاد آوریست که کنفرانس بین المللی کاهش فقر و رشد زراعت روز پنجشنبه در بیجینگ با حضور متخصصان و مسوولان زراعتی از کشورهای مختلف برگزار شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحلیلگر برجسته امریکایی می‌گوید ترمپ کمتر به حقوق بشر در افغانستان توجه خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری اناتولی، کوگیلمن به این باور است که امارت اسلامی با هر کسی که پیروز شود مشکلی ندارد، اما ممکن است کمی بیشتر تمایل به بازگشت ترمپ داشته باشد.

Published

on

مایکل کوگیلمن، تحلیلگر برجسته امریکایی و رئیس انستیتوت آسیای جنوبی در مرکز بین المللی ودرو ویلسن مستقر در واشنگتن، گفته است که دونالد ترمپ اگر رئیس جمهور شود، کمتر بر وضعیت آموزش زنان و حقوق بشر در افغانستان توجه خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری اناتولی، کوگیلمن به این باور است که امارت اسلامی با هر کسی که پیروز شود مشکلی ندارد، اما ممکن است کمی بیشتر تمایل به بازگشت ترمپ داشته باشد.

او گفت که در دوره قبلی ترمپ، ایالات متحده در مورد توافق خروج نیروهایش از افغانستان مذاکره کرد و هریس بخشی از اداره‌ای بود که از این تصمیم حمایت و آن را اجرا نمود.

کوگیلمن گفت: «مسئله کلیدی برای طالبان (امارت اسلامی) این است که کدام رئیس‌جمهور تمایل بیشتری به بررسی امکان افزایش کمک‌ها به افغانستان، به‌ویژه کمک‌ها در بخش توسعه دارد، در حالی که ترمپ تمایل بیشتری به بررسی فرصت‌های مالی دارد.»

او اما هشدار داد که ترمپ نمی‌خواهد تحریم‌های امریکا را نقض و به حکومت افغانستان کمک کند.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری امریکا تا سه روز دیگر برگزار شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!