رویداد های اخیر
خلیلزاد و جامعه جهانی حمله بر کارمندان کمیسیون حقوق بشر را محکوم کردند
زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله بر کارمندان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را محکوم کرده و آنرا عمل «غیر انسانی» عنوان کرده است.
آقای خلیلزاد گفته در تویتی گفته است: "قتل هدفمند فاطمه خلیل و جاوید فولادی، دو افغانی که زندگی خود را وقف تامین حقوق بشر کرده اند، یک اقدام غیر انسانی است. ما این حمله هراس افگنانه را به شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم."
به گفته وی: "کسانی که مخالف صلح هستند، آتش جنگ را افروخته و آزرو دارند که به سرعت شعلهی آن گسترش پیدا کند."
The targeted killing of Fatima Khalil and Jawid Folad today, two Afghans dedicated to the cause of fundamental human rights, is an anti-human act. We condemn this terrorist attack in the strongest possible terms.
— U.S. Special Representative Zalmay Khalilzad (@US4AfghanPeace) June 28, 2020
فاطمه خلیل، همکار فنی و هماهنگکننده تمویلکنندگان کمیسیون حقوق بشر و جاوید فولاد، راننده او صبح روز گذشته در حالیکه به طرف دفتر کار خود در حرکت بودند، در چهارراهی بتخاک مربوط ناحیه دوازدهم شهر کابل هدف ماین مغناطیسی قرار گرفتند.
آقای خلیلزاد گفته است: "من شخصا آنها (قربانیان) را نمیشناسم. من می فهمم که فاطمه یک جوان شجاع بود که عمیقا به حقوق بشر برای تمام مردم افغانستان حقوق متعهد بود. جاوید نیز کارمند دایمی کمیسیون حقوق بشر افغانستان بود که نقش مهم خود را انجام میداد."
تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است. طالبان نیز در اعلامیه ای دست داشتن این گروه در حمله را رد کرده است.
این حمله در داخل و خارج کشور محکوم شده است.
رییس جمهور غنی روز گذشته ضمن محکوم کردن این «حملهی هراس افگنی» به نهاد های امنیتی دستور داده است که این رویداد را به صورت همه جانبه بررسی کند.
عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی این حمله را محکوم کرده است، "من از مقامها میخواهم که حملات پی هم را جدی بگیرند و تلاش کنند تا از غیرنظامیان محافظت و علیه هراس افگنی مبارزه کنند."
در همین حال کمیسیون حقوق بشر نیز از حکومت خواسته است که عاملان این حمله را به پنجه قانون بگذارد.
در اعلامیه این نهاد آمده است: " تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است و عامل/عاملان هنوز شناسایی نشدهاند. افراد مسوول باید پس از تحقیقات، شناسایی و به جرم ارتکاب این جنایت هولناک محاکمه شوند."
راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل گفته که این حمله غیر قابل قبول است.
The attack today on the AIHRC is unacceptable. I offer my deepest condolences to the victims, families, and the @AfghanistanIHRC community for their loss.
— Chargé d’Affaires Ross Wilson (@USAmbKabul) June 27, 2020
آقای ویلسن گفته است: "ما از تمام کسانی که افغانستان را دوست دارند، می خواهیم تا این چرخه خشونت و مرگ را بشکنند، به مصونیت و تحقیر چنین حملات علیه کسانی که از حقوق بشر و آزادی دفاع می کنند، پایان دهند، و برای صلح تلاش کنند."
از سوی هم یوناما گفته است که این حمله هیچ توجیهی ندارد و به طور فوری بررسی شود و عاملان آن باید حساب ده باشند.
UNAMA condemns the killing today in #Kabul of two @AfghanistanIHRC staff members in IED blast. There can be no justification for attacks against human rights defenders. Immediate investigation needed with perpetrators held to account. #Afghanistan pic.twitter.com/apA60RsJw1
— UNAMA News (@UNAMAnews) June 27, 2020
رویداد های اخیر
والی بدخشان میگوید که در یک سال اخیر صدها کیلومتر سرک ترمیم و هموار کاری شده است
والی بدخشان میگوید که در یک سال اخیر صدها کیلومتر سرک در این ولایت ترمیم وهموار کاری شده و کار سرک وصل کننده بدخشان با پنجشیر، ایجاد سرک حلقوی بدخشان، وسعت بخشیدن سرک ولسوالی های پنجگانه دروازها نیز جریان دارد.
بدخشان از ولایتهای کوهستانی است که خرابی سرکها همواره از مردم این ولایت قربانی گرفته است.
محمد ایوب خالد، والی بدخشان میگوید: «سرک بین ولسوالیهای داریم و ارگو ترمیم، هموار و جغل اندازی شده است. به همین ترتیب، به همکاری وزارت فواید عامه سرک میان ارگو و فیض آباد را هموار و جغل اندازی کردیم.»
آقای خالد می افزاید که ایجاد سرک حلقوی بدخشان در ولسوالیهای سرحدی، قیرریزی سرک پامیر تا سرحد چین و همچنان باز کردن سرک ولسوالی خواهان با درواز را که از چند ماه به اینسو بسته است، آغاز کرده اند.
او میگوید: «بیش از دو و نیم ماه است که انفجار در کوه ها شروع شده است. سرک تا حد زیادی فراخ شده است. سرک حلقوی در بدخشان بسیار مهم است و کار آن شروع شده است. به همین ترتیب، کران و منجان که بدخشان را با پنجشیر وصل میکند، در مورد آن پیشنهاد داده ایم و منظور شده است.»
باشندگان منطقه دروازها میگویند که مسیر ولسوالی های آنان از چند ماه به اینسو بسته است که مشکلات جدی را برای آنان به بار آورده است. آنان از حکومت میخواهند که به مشکل خرابی سرک پیش از رسیدن زمستان در مناطق دوردست این ولایت رسیدگی کنند.
احمد نبیل قاضی زاده، باشنده بدخشان میگوید: «پیش از اینکه فصل سرما فرا برسد، باید سرکهایی که ولسوالیها و قریهها را با هم وصل میکند، بازسازی شود.»
به گفته والی بدخشان، ساخت و ترمیم صدها کیلومتر سرک در یک سال اخیر در هماهنگی با وزارتهای انکشاف دهات، فواید عامه و وزارت دفاع ملی تکمیل شده و برنامه دارند مشکلات خرابی سرکها را در هماهنگی وزارت های مربوطه رفع نمایند.
رویداد های اخیر
افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی امسال در رتبه ۱۱۶ قرار گرفت
این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.
افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۴ در بین ۱۲۷ کشور جهان، در جایگاه ۱۱۶ قرار گرفته و سطح گرسنگی در این کشور «جدی» گفته شده است.
بر اساس تازه ترین گزارش شاخص جهانی گرسنگی، افغانستان در این شاخص امسال ۳۰.۸ امتیاز کسب کرده است.
این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.
نمرات در شاخص جهانی گرسنگی بر اساس چهار عامل تعیین میشود، از قبیل سوء تغذیه افراد و کوتاهقدی، لاغری و مرگ و میر در میان کودکان.
هرچه یک کشور در شاخص جهانی گرسنگی نمره کمتری کسب کند، میزان گرسنگی در آن کشور کمتر است.
بر اساس گزارش شاخص جهانی گرسنگی، ۳۰.۴ درصد نفوس افغانستان دچار سوءتغذیه، ۴۴.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال کوتاه قد، ۳.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال لاغر اند و ۵.۸ درصد از کودکان قبل از پنج سالگی جان خود را از دست میدهند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.
ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.
امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.
رسانههای پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.
افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.
سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.
امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.
-
جهان5 روز ago
اسرائیل: هاشم صفیالدین و جانشین او کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
خلیلزاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو میکردیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مالیه قرارداد نصب «جیپیاس» را برای وسایط باربری امضا کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک افغان به اتهام برنامهریزی یک حمله تروریستی در روز انتخابات امریکا دستگیر شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان متهم به طرح حمله در روز انتخابات امریکا برای استخبارات این کشور کار کرده بود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بیش از ۶ هزار کیلوگرام مواد مخدر طی ۶ ماه گذشته در هلمند جمعآوری و حریق شده است