Connect with us

رویداد های اخیر

خواست پدر یما سیاوش از شورای امنیت سازمان ملل برای همکاری در پی‌گیری پرونده قتل فرزندش

منتشر شده

در

محمد داوود سیاوش پدر یما سیاوش در نامه ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است که برای پی‌گیری پرونده قتل فرزندش همکاری کند.

آقای سیاوش این نامه را تحت عنوان «استغاثه حق العبدی محمد داود سیاووش پدر یما سیاووش شهید مبنی بر عدم توجه دولت افغانستان به قضیه شهادت یما سیاووش به شورای امنیت سازمان ملل» فرستاده است.

آقای سیاوش در این نامه گفته است: ” فرزندم یما سیاووش مشاور افغانستان بانک به تاریخ ۱۷ عقرب ۱۳۹۹ خورشیدی مطابق ۷ نوامبر ۲۰۲۰ میلادی در یک توطئه مرموز با انفجار در موتر دولتی بانک طوری به شهادت رسید که پارچه های گوشت بدنش را با دستان خود از زمین جمع کرده به خاک سپردم و اکنون از عدم توجه دولت افغانستان و بانک در این رابطه این استغاثه را با فریاد و اشک و آه از بیداد دولت افغانستان به شما می نگارم.”

پدر یما سیاوش در این نامه گفته است که دولت افغانستان و بانک مرکزی افغانستان به مدت یک هفته  پس از  قتل فرزندش سکوت اختیار کرد که سوالات و ابهامات كه در رابطه به اين “قتل مرموز” يما سياوش بوده، بی پاسخ مانده است.

خانواده آقای سیاوش مکررا خواستار پیگیری پرونده قتل یما سیاوش شده است. داوود سیاوش گفته است که باید «جی پی اس» موتر که یما سیاوش، از زمان تقرر تا کشته شدن اش، بررسی شود.

در نامه آمده است: “در حاليكه موتر دولتی بانک اصولا پس از انتقال يما سياووش به منزل در پارک وسايط ترانسپورت بانک بايد متوقف بوده باشد و پارک وسايط ترانسپورت توسط كمره های امنيتی رصد ميشود بنابران كمره های بانک در انتروال زمانی تقرر موصوف به بانک از روز شموليت به وظيفه تا روز وقوع حادثه بايد مورد بررسی قرار گيرد.”

داوود سیاوش گفته است که کامره های بالون که بر فراز ارگ ریاست جمهوری است نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

او گفته است که نتيجه بررسی عمومی زمانی میتواند کامل باشد که بررسي «جي پي اس» موتر با كمره های امنيتي بانک ، بالون فضايی فراز ارگ و كمره های امنیتی جاده ها تا مكروريان ۴ مورد بررسی قرار بگیرد.

 بر اساس نامه: ” كار شناسان امور ميگويند كه بمب كه در موتر جاسازی شده ساعتی نبوده زيرا با توجه به ازدحام ترافيک در شهر كابل هيچكس نميتواند پيشبينی كند كه موتر در طی چه مدت از بانک به مكروريان ۴ خواهد رسيد. از جانبی رژيم كاری يما سياووش طوری بود كه در زمان معين به دفتر رفت و آمد نداشت. بنابران احتمال انفجار از طريق ريموت كنترول وجود دارد.”

داوود سیاوش گفته است که مسوولان بانک در بررسی این پرونده با نهادهای امنیتی همکاری نکرده است.

وی گفته است: “در تماس يک يا دو روز بعد از وقوع حادثه با پدر يما سياووش با خون سردی و بی اعتنايي تمام از همكاری با ادارت امنيتی سخن گفته، اداره بانک حاضر به همكاری با مراجعی كه علاقمند حقيقت يابی مساله بودند نميشود.”

در نامه آمده است: “ما ميخواهيم كه دولت قاتل يما سياووش را هرچه زودتر شناسايی،‌ بازداشت و به پنجه قانون سپرده در دادگاه عادل به پای ميز محاكمه كشيده مطابق احكام قانون به كيفر اعمالش برساند.”

نامه افزوده است: “هر نوع پيشداوری فيسبوكی در شبكه های اجتماعی تا زمان روشن شدن حقايق و اسناد در رابطه به شهادت يما سياووش قبل از وقت بوده از نظر ما اعتبار ندارد.”

آقای سیاوش تاکید کرده است: “سكوت و بی اعتنايی بانک و دولت طی يک هفته پس از شهادت يما سياووش و در مواردی پيشداوری توجيه گرانه دولت برای ما پرسش برانگيزست. از دفتر نمايندگي سازمان ملل ميخواهيم، در اين رابطه دولت افغانستان را تحت فشار قرار دهد تا عاملان قتل را به اسرع وقت شناسايی و دستگير كند.”

وی گفته است: “هرگاه دولت ميخواهد به روال بيست سال اخير پرونده قتل يما سياووش را نيز در يكی از فايل های تاق نسيان بگذارد ما اين حق را نيز به خود محفوظ ميداريم كه به محكمه بين المللي لاهه شكايت كنيم.”

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!