Connect with us

رویداد های اخیر

خواست گیلانی برای تشکیل نهاد جدید برای امور صلح

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۹, ۱۳۹۹)

سید حامد گیلانی، رهبر حزب محاذ ملی، در یک مصاحبه با آریانا نیوز میگوید که برای تامین صلح در کشور باید یک تشکیل تازه در افغانستان به میان بیاید.

وی می افزاید که این ساختار جدید حکومتی باید به همه طرف‌ها قابل قبول باشد.

آقای گیلانی گفت: “یک تحول به کار است، که ساختار نو باید شکل بگیرد تا همه چیز تنظیم شود، یک حالت سوم باید به وجود بیاید که توافق بالای آن موجود باشد.”

وی تاکید میکند که رییس جمهور غنی نباید بر تکمیل ساختن ۵ سال ریاست جمهوری خود تاکید کند.

او افزود: “اشرف غنی به کدام قیمت ۵ سال را پوره (تکمیل) می کند، بالای کی میخواهد پوره کند، ۳۰۰ نفر در روز تلفات میدهیم، انسان است، افغان است.”

وی همچنان تاکید میکند که دولت و طالبان باید در روند صلح صادقانه گام بردارند.

این در حالی است که چند روز قبل اتحادیه اروپا و سفارت امریکا خواهان تاسیس سریع شورای عالی مصالحه ملی شدند و گفتند که این شورا نقش مهمی را در روند صلح افغانستان بازی خواهد کرد.

رویداد های اخیر

وثیق: تاکنون نزدیک به ۷۰۰ تن از طریق کمیسیون تماس با شخصیت‌ها به کشور برگشته‌ اند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۹, ۱۴۰۲)

سخنگوی کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان می‌گوید که از آغاز فعالیت این کمیسیون تاکنون نزدیک به ۷۰۰ تن از مقامات دولت پیشین، سیاسیون، اعضای شورای ملی و برخی متخصصین از کشورهای مختلف به افغانستان بازگشته ‌اند.

احمدالله وثیق در این مورد گفته است: «۶۸۰ فرد از کشورهای مختلف دوباره به وطن بازگشته‌اند.»

به گفته وثیق، در میان این افراد مسوولین حکومت پیشین که در پُست‌های مختلف دولتی ایفای وظیفه می‌کردند نیز شامل اند که در سطح وزرا، معاونین، معینان و ارگان‌های امنیتی و استخباراتی می‌باشند.

آقای وثیق افزوده است که در حال حاضر شمار زیادی از شخصیت‌ها به شمول سیاسیون و مقامات بلندپایه دولت پیشین فورم‌های درخواستی به خاطر برگشت به کشور را از طریق این کمیسیون دریافت کرده‌اند و قرار است به زودی وارد کشور شوند.

او افزود: «ما صدها فورم توزیع کرده‌ایم و آرزوی ما این است که در آینده نزدیک بیشتر افراد دوباره به کشور برگردند قسمیکه فعلاً این پروسه بسیار خوب روان است.»

درهمین حال، شماری از کسانی که دوباره به کشور برگشته‌اند خواستار برخی تغییرات در عملکرد کمیسیون تماس با شخصیت‌ها اند و نیز تاکید دارند که دولت سرپرست باید از کادرها و متخصصینی که بازگشت می‌کنند، استفاده مؤثر کرده و فرصت کاری به آن‌ها فراهم سازند.

امان‌الله غالب، رییش پیشین شرکت برشنا، می‌گوید: «شیوه این پروسه از نظر مه باید تغییر کند، مانند ارتباط گرفتن با خود اشخاص متخصص یا نخبه و یا سیاسیون. دوم این که وقتی این اشخاص افغانستان می‌یاند باید برای آنان زمینه کار فراهم شود.»

مقامات امارت اسلامی بارها از افغان‌های که در بیرون از کشور به سر می‌برند به شمول سیاسیون و مقامات دولت پیشین درخواست کرده که به وطن برگردند و مطابق فرمان عفو عمومی رهبر امارت اسلامی، به زندگی عادی خود در افغانستان ادامه بدهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند توقف فعالیت‌های خودرا رسماً اعلام کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۹, ۱۴۰۲)

سفارت افغانستان در هند اعلام کرده است که فعالیت‌های این سفارت سر از روز یکشنبه (۱ اکتوبر) به دلیل «عدم حمایت دولت میزبان» متوقف می‌شود.

این سفارت با نشر اعلامیه‌ای روز شنبه گفت که به کمبودی‌های خود در برآورده کردن انتظارات و الزامات لازم برای تأمین منافع افغانستان و شهروندان آن اقرار می‌کند که دلیل آن «عدم حمایت دیپلوماتیک در هند و عدم موجودیت یک دولت فعال قانونی در کابل می‌باشد.»

سفارت همچنان کاهش پرسونل و منابع را از دلایل بسته شدن آن ذکر کرده است.

در اعلامیه آمده است: «فقدان پشتیبانی به موقع و لازمی از تمدید ویزه دیپلوماتان الی سایر زمینه های حیاتی منجر به ناامیدی قابل درک در بین تیم کاری ما شد که توانایی ما را برای انجام وظایف موثر مختل کرد.»

سفارت افغانستان در هند اما گفته است که خدمات عاجل قونسلی به شهروندان افغانستان الی زمان تسلیم‌دهی نمایندگی به کشور میزبان ادامه خواهد داشت.

این سفارت همچنان ادعاها مبنی بر درگیری یا اختلاف داخلی بین کارکنان دیپلوماتیک را رد کرده است.

در اعلامیه این سفارت همچنان گفته شده که فعالیت‌های قونسلگری‌های افغانستان در هند که به طور مستقل انجام می‌شود، برخلاف خطوط تعیین شده نمایندگی دیپلوماتیک است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی با نمایندگان چین و پاکستان در حاشیه نشست فارمت مسکو دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۸, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه نشست فارمت مسکو با نمایندگان خاص چین و پاکستان برای افغانستان دیدار کرده است.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه، روز شنبه، ۸ میزان، با نشر پیامی در شبکه ایکس از دیدار امیرخان متقی با آصف درانی و یو شیانگ، نمایندگان ویژه پاکستان و چین برای افغانستان خبر داده است.

به گفته تکل، در این دیدار درباره روابط، منافع مشترک و تهدیدات افغانستان، پاکستان و چین گفتگو شده است.

آقای متقی در دیدار با نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که در صورت بروز مشکلات باید به جای بیانیه‌های رسانه‌ای، از راه‌های دیپلوماتیک برای حل آن تلاش کرد.

از جانبی، یو شیانگ نیز گفته است که چین آماده است کمک‌های خود را در بسیاری از زمینه‌ها به افغانستان افزایش دهد.

گفتنی است که پنجمین دور نشست فارمت مسکو، روز جمعه، ۷ میزان، در شهر کازان روسیه با محوریت افغانستان برگزار شد.

اشتراک‌کنند‌گان این نشست با صدور بیانیه‌ای مشترک در کنار دیگر مسایل، از امارت اسلامی خواستند تا علیه داعش و سایر گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مبارزه کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!