رویداد های اخیر
دادستانی کل: در جریان سال به بیش از هزار قضیه جرایم فساد اداری رسیدهگی شده است

اداره لوی سارنوالی کشور گفته است که در جریان سال مالی ۱۳۹۹ به ۱۸۰۳ قضیه جرایم فساد اداری رسیدهگی شده است.
جمشید رسولی، سخنگوی لوی څارنوالی روز چهارشنبه (۱۷جدی) دریک نشست خبری گفته است که :” از مجموع ۱۸۰۳ قضیه جرایم فساد اداری، ۲۷۸ قضیه آن از سوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، ۱۱۲۲ قضیه از سوی څارنوالی های ولایات و۴۰۳ قضیه در څارنوالی های مرکز مورد بررسی قرار گرفته است.”
آقای رسولی گفته است که در این پروندههای فساد کارمندان از بخشهای صحت، امنیتی و دفاعی، شهرداری، اقتصاد، انکشاف دهات، کار امور اجتماعی، مستوفیتهای ولایات، ریاست حوادث، شرکت برشنا، اداره احصاییه و معلومات، معارف، کارمندان حقوق وزارت عدلیه، گمرکها، تحصیلات عالی، زراعت و مالداری، شورای ملی و شوراهای ولایتی دخیل اند.
وی گفت:” از میان ۲۷۸ قضیهء جرایم فساد اداری که از سوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین رسیدگی شده است، ۲۱۵ قضیه آن مربوط به قضایای افراد و نهاد های ملکی و۶۳ قضیه دیگر، به افراد در سکتور های امنیتی و دفاعی ربط دارد.”
اما باور ها بر این است که دادستانی کل نتوانسته به گونه مستقلانه در سالهای پسین به پروندههای فساد رسیدگی کند.
جمشید رسولی میگوید که بررسی برخی از موارد و اتهام فساد اداری نیاز به زمان بیشتر دارد، زیرا به گفته او، در برخی از این پروندههای فساد موضوع قراردادهای تدارکاتی، اتهام فساد مالی مانند رشوه و اختلاس مطرح است.
این درحالی است که یافته های تازه شبکه امانتداری هرات و دیدهبان شفافیت افغانستان نشان میدهد که مقامهای محلی در ولایت هرات هنگام خریداری اجناس مورد نیاز برای مهار کرونا در این ولایت، مرتکب فساد و حیفومیل گسترده شدهاند
دراین یافته ها همچنان آمده است که به ارزش بیش دو میلیون افغانی تجهیزات صحی در ولایت هرات لادرک است.
همچنان سندهای از این پژوهش که به آریانانیوز رسیده است نشان میدهد، که در بهای خریداری اجناس مورد نیاز برای مهار کرونا در هرات، میان قیمت خریداری اجناس و قیمت اصلی آن در بازار، تفاوتهای زیادی وجود دارد و از این رهگذر نیز پول هنگفتی حیفومیل شده است.
اما مقامهای محلی هرات کماکان این حیف ومیلها را بیبنیاد خوانده رد میکنند.
بربنیاد این سند و در تکت توزیع شماره ۸۶۸ به تعداد ۱۰ قلم مواد صحی به ارزش یک میلیون و ۸۸۱ هزار و ۴۵۵ افغانی به بیمارستان ویژه درمان بیماران کرونا در منطقه شیدایی هرات ارسال شده، اما شواهد و اسناد نشان میدهد که این مواد صحی هرگز به بیمارستان شیدایی نرسیده و معلوم نیست به کجا رفته است.
برمبنای نمبر تکت توزیع ۶۱۳ تعداد ۱۷ قلم مواد صحی به ارزش ۱۳۸ هزار و ۹۶۰ افغانی به بیمارستان کووید نمبر دوم در هرات ارسال شده، اما اسناد نشان میدهد که اجناس هم به بیمارستان نرسیده.”
در بخشی دیگر این سند آمده است که :”بر بنیاد حکم شماره ۶۰ مقام ولایت هرات به تعداد ۱۰ پایه تلویزیون ۳۲ اینچ و یک پایه تلویزیون ۸۵ اینچ یکجا با میز، رسیور و سایر نیازمندیهایش با تعداد ۱۰ دستگاه آنتن عادی و ۱۰۰ متر لین درخواست شده است.”
افزون بر این، ۱۰ پایه کمپیوتر شامل هشت پایه دیسکتاپ و دو پایه لبتاپ، یک عدد کمره، یک عدد لنز عکاسی و فلمبرداری و برخی اجناس دیگر از بودجه ویژه مهار کرونا، با پیشنهاد مقامهای محلی و تأیید والی هرات، خریداری شده است.”
این اجناس به عوض مرکز نظارت از رسانه ها به مرکز تماس بیماران با پزشکان فرستاده شده است.
زمری حسن، نماینده اداره صحت عامه هرات در مبارزه با کرونا میگوید که :” صرف یک اسنادی که یک مقدار مواد و ادویه جات انتقال شده بود در شفاخانه شیدایی، چون همکاران ما بسیار مصروف بودند اسناد طی مراحل تدارکاتی خود را نه کرده بود.”
در ماه سنبله امسال نیز اداره بازرس ریاست جمهوری، والیان پیشین هرات و نورستان و والیان برحال ولایتهای میدانوردک و بدخشان را به ظن مدیریت نادرست بودجه کرونا به دادستانی معرفی کرد. اما دادستانی کل اینگونه پاسخ میدهد.
جمشید رسولی، سخنگوی لوی سارنوالی می گوید که :” اختلاس در بودجه کرونا که از طرف اداره بازرس یا ارگان های امنیتی کشفی به لوی سارنوالی آمده، یک تعداد زیاد شان هم در مرکز و هم در ولایت تحقیق شان تکمیل شده است و به محکمه فرستاده شده است، قضایای دیگری که تحت کار سارنوالی است پس از اکمال تحقیق به محکمه فرستاده خواهد شد.”
حدود یک ماه قبل هم ۹ مقام محلی و یک عضو شورای ولایتی هرات، به اتهام فساد و سوءاستفاده در مصرف بودجه کرونا، به دادستانی معرفی شدند.
رویداد های اخیر
سازمان ملل خواهان کمک ۱۱۰ میلیون دالری به زلزله زدگان در افغانستان شد

اوچا یا اداره هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل خواهان کمک ۱۱۰ میلیون دالری به خانواده های زلزله زده در افغانستان شده است.
این نهاد سازمان ملل کمک ها را برای بیش از ۳۶۰ هزار تن از آسیب دیدگان زلزله در خوست و پکتیکا تقاضا کرده است.
این نهاد گفته که خانواده های آسیب دیده تمام دار و ندار شان را در زلزله از دست داده اند و نیاز به کمک های فوری دارند.
این درحالی است که کمکهای داخلی نیز روزانه به مناطق زلزله زده ارسال می شود.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات به همکاری دیگر بخش های خصوصی کمکهای غذایی، لباس و دوا را به ارزش بیش از هشت میلیون افغانی برای خانواده های آسیب دیده ارسال کرده است.
اداره هماهنگ کننده کمک های بشری سازمان ملل همچنان در تویتی از کمک یک میلیون دالری حکومت آسترالیا به آسیب دیده گان زلزه اخیر نیز خبر داده است.
رویداد های اخیر
دو هزار هکتار زمین درهرات از مواد مخدر پاکسازی شده است

مسوولان محلی درهرات میگویند که طی ماههای اخیر حدود دو هزار هکتار زمین از وجود کشت مواد مخدر دراین ولایت پاکسازی شده است.
مسوولان محلی در هرات که به بهانه تجلیل از روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گردهم آمدند از مبارزه جدی با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر اطمینان دادند.
آنان همچنان تاکید کردند که روند تداوی معتادان به مواد مخدر در این ولایت جریان دارد.
حیات الله روحانی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه هرات گفت: «آنگونه که تجربه نشان داده است تا اینکه مواد فروشان را دستگیر نکنیم، تعداد معتادان کم نمی شود، ما تقریبا ۲۵۰ عملیات انجام دادهایم که تعداد زیاد از مواد فروشان را بازداشت کردهایم و دوسیههای شان را به نهادهای عدلی وقضایی فرستادهایم».
در همین حال، داکترسید محمد سادات، مدیرعمومی کاهش تقاضای مواد مخدر ریاست صحت عامه هرات گفت که کار اساسی و بنیادی که امارت اسلامی قرار است انجام بدهد این است که مسئله اعتیاد و شفاخانه ترک اعتیاد را “از حالت پروژهای بیرون کند و وارد سیستم صحت افغانستان بسازد.”
بر اساس آمارهای که همواره از سوی نهادهای مربوطه ارائه میشود تقریبا هفتاد هزار معتاد به مواد مخدر در هرات وجود دارد که تعدادی از این افراد شبها و روزها را در کنار جادهها و پارکهای شهر سپری می کنند.
نذیراحمد، معتاد به مواد مخدر گفت: «این ها زن و بچه دارند، هیچ کس نیست که خانواده نداشته باشد، اما همه اینها از روی بیکاری است، من خودم دوازده سال درس خواندم، اما نگاه کنید که مجبور شدم و در کنار خیابان هستم».
رضا، معتاد به مواد مخدر گفت: «به وضعیت ما هیچ کس رسیدگی نمی کند، ما چه کار کنیم، ما را زندانی ساختند و دوباره آزاد شدیم، اما با این وضعیت گرسنگی چه کار کنیم».
با این حال، آگاهان به این باور اند که فقر، بیکاری و دسترسی آسان معتادان به مواد مخدر سبب شده است تا روزانه بر آمار این افراد اضافه شود، و این وضعیت باعث افزایش جرم های جنایی در جامعه می شود.
محمد ابراهیم مصئون، استاد پوهنتون گفت: «باید یک میکانیزم درست سنجیده شود تا حکومتها با نهادهای مختلف داخلی و نهادهای مختلف بینالمللی ساختاری را ایجاد کنند که بتوانند جلو هرنوع رفتاری که با مواد مخدر می تواند مرتبط باشد جلوگیری کنند».
نیروهای مبارزه با مواد مخدر میگویند که طی ده ماه گذشته بیش از دوصد تن به ارتباط فروش وقاچاق مواد مخدر بازداشت شدند که بیش از یک هزار کیلوگرام مواد مخدر از نزد شان بدست آمده است.
رویداد های اخیر
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است

جمعیت هلال احمر افغانی برای آسیبدیدگان زلزله در ولایتهای خوست و پکتیکا ۱۰ میلیون افغانی اختصاص داده است.
مسوولان این نهاد امروز دوشنبه، ۶ سرطان، در یک نشست خبری در کابل میگویند که برای هر خانوادۀ متضرر صد دالر امریکایی که معادل آن کم و بیش نه هزار افغانی میشود، توزیع خواهند کرد که در مجموع برای ده هزار خانواده کمکهای نقدی صورت خواهد گرفت.
ملا نور الدین ترابی، معین هلال احمر افغانی دراین مورد گفته است: «این پولهای کمک شده با تیمهای سروی به مناطق اعزام میشود و ما بنابر خواست مردم محل این کمکها را نقدی برای شان توزیع میکنیم».
همچنان این نهاد در کنار کمکهای نقدی، کمکهای غیرنقدی از قبیل کمپل، خیمه و وسایل خانه و آشپزخانه نیز به آسیبدیدگان کمک کرده است.
درهمین حال، آسیبدیدگان در برخی از مناطق ولایت پکتیکا میگویند که هنوز برای آنان کمک نرسیده است.
مینا گل، یکی از آسیبدیدگان در ولایت پکتیکا میگوید: «جای برای زندگی نداریم، آب برای نوشیدن نیست و همه خانوادۀ ما در بیرون و در صحرا خشک زندگی میکنند».
این درحالیست که جمعیت هلال احمر یکی از نهادهای است که میتواند کمکها را مدیریت درست کند و یک هماهنگی میان نهادهای کمک کنندۀ داخلی و خارجی به وجود بیاورد. اما به گفتهای باشندگان محل، از اینکه روند کمک رسانی از یک منبع واحد مدیریت و رهبری نمیشود، کمکها به برخی آسیبدیدگان نرسیده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه4 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
اخبار ویژه2 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر22 ساعت ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است