Connect with us

رویداد های اخیر

دانش: افغانستان برای رسیدن به صلح نیاز به دولت موقت ندارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، در نشست زیر نام قانون اساسی، حقوق شهروندی و صلح پایدار گفت که افغانستان برای رسیدن به صلح به دولت موقت نیاز ندارد.

دانش میگوید کسانی که زیر چتر جمهوریت زندگی می‌کنند، مطرح کردن طرح دولت موقت از سوی آن‌ها منطقی و معقول نیست.

دانش در این باره گفت:”  کسانی که خود را طرفدار جمهوریت و مخالف امارت می دانند و در عین حال شعار دولت موقت سر می‌دهند، یا شاید با مفاهیم سیاسی و حقوقی و واقعیت های تاریخی ناآشنا استند و یا اصلا به نظام جمهوریت و قانون اساسی وفاداری و پایبندی ندارند و یا این که در بدترین حالت به دنبال منافع شخصی اند و یا حلقاتی هم ممکن است با حلقاتی در خارج از افغانستان در تبانی و همسویی باشند.”

معاون دوم رییس جمهور هشدار می‌دهد که هیچ گونه توافق‌نامه سری نباید حاوی شرایطی باشد که به شعله‌ور ساختن جنگ بی‌انجامد.

او در این باره افزود:” اگر در پروسه صلح آرای عمومی و حقوق شهروندی معیار قرار نگیرد و نظم جمهوری حاکم نگردد، صلح پایدار به وجود نخواهد آمد.”

در همین حال عنایت الله بابر فرهمند، معاون نخست شورای عالی مصالحه ملی، می‌گوید که در شرایط فعلی که افغانستان به سوی صلح می‌رود، نیاز به تعدیل قانون اساسی است و چارچوب فعلی نظام جمهوریت نمی‌تواند منافع مردم را تامین کند.

عنایت الله بابر فرهمند، معاون شورای عالی مصالحه ملی، در این باره گفت:” ما مودل همچنین جمهوریت را به نفع مردم نمی‌دانیم که مشارکت سیاسی در روی ورق باشد.”

از سوی دگر، وزیر عدلیه می‌گوید، هیچ طرفی با زور نمی‌تواند در روند صلح به هدف برسد.

این در حالی است که قبل از این برخی سیاست‌گران گفتند که تشکیل حکومت موقت نخست ازسوی زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان مطرح شد.

اما راس ویلسن شارژ دادفیر امریکا در کابل این ادعا را رد کرد.

رویداد های اخیر

حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیت‌‌های سیاسی افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس ‌جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیت‌های سیاسی افغانستان» دانسته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانه‌ها و تعهد به همکاری‌های متقابل در زمینه‌های امنیتی و تجاری تأکید کرده‌اند.

به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه‌ برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.

وزارت خارجه در خبرنامه‌ای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.

در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به ‌زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.

دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقه‌ای گفتگو کرده‌اند.

گفتنی است که شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغان‌های ماهر جواز کار صادر شود

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

Published

on

(Last Updated On: )

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهنده‌گان افغان ماهر که در بخش‌های معدن، زراعت و سایر بخش‌ها در این منطقه فعالیت می‌کنند، صادر کند.

روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر می‌تواند بدتر شود.

اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که به‌دلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمی‌آید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته‌ هستند.

وی افزود که تصمیم به اخراج پناهنده‌گان افغان تاثیرات شدیدی بر بخش‌های زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.

با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!