رویداد های اخیر
دبیرکل ناتو: ما ماموریت خود را در افغانستان ادامه میدهیم
دبیرکل ناتو امروز دوشنبه (۲۷دولو) در آستانهی نشست وزیران ناتو دریک نشست خبری میگوید که این پیمان قبل از خروج ازافغانستان باید اطمینان حاصل کند که این کشور بار دیگر به پناهگاه امن هراس افگنان مبدل نمیشود.
ینس ستولتنبرگ، طالبان را مسول افزایش خشونتها درافغانستان میداند و تاکید میورزد که طالبان باید به تعهدهای شان درتوافق نامه دوحه عمل کنند.
درحالی که قرار است تا دو روز وزیران دفاع ناتو درنشستی درباره ماموریت آینده این پیمان درافغانستان تصمیم بگیرند؛ دبیر کل ناتو اینجا هرگونه تصمیم در این مورد را وابسته به شرایط درافغانستان میداند و میگوید که هرگز اجازه مبدل شدن دوباره افغانستان به پنگاهی امن هراسافگنان را نمیدهند.
وی دراین باره گفت:" من میخواهم بگویم که نمیگذاریم افغانستان بار دیگر به محل امن هراسافگنان مبدل شود. این مسله تنها مربوط به افغانها نیست، این به امنیت ما و متحدین ما ارتباط دارد. ما ماموریت خود را ادامه میدهیم و باید اطمنیان حاصل کنیم که افغانستان به محل امن هراسافگنان مبدل نمی شود. نیروهای افغان باید بگونه کامل برای مبارزه با هراسافگنانی آماده ساخته شوند."
در حال حاضر مذاکرات صلح به بنبست رسیده و خشونتها در سراسر کشور افزایش یافته است. اما دبیرکل ناتو مسول این خشونتها طالبان را میداند.
آقای استولتنبرگ گفت: «مذاکرات صلح شکننده اند؛ سطح خشونت ها به شمول حمله برغیرنظامیان به گونه غیر قابل قبول بلند باقی مانده است. طالبان باید خشونت ها را کاهش دهند، با نیت خوب مذاکره کنند و به تعهدات شان برای متوقف ساختن همکاری با گروههای هراس افگن عمل کنند.»
او گفت: «در حالی که هیچ هم پیمان ما نمی خواهد در افغانستان بیشتر از زمان مورد نیاز آن باقی بماند، ما (افغانستان) را پیش از فرارسیدن زمان مناسب آن، ترک نخواهیم کرد.»
در این میان حکومت افغانستان ظاهرأ درصورت رفتن یا ماندن نیروهای خارجی خودش را مسوول مبارزه با هراسافگنی میداند.
قرار است تا دو روز دیگر وزیران دفاع ناتو در درنشستی درباره ماموریت آینده این پیمان درافغانستان تصمیم بگیرند، اما منابع از سازمان ناتو به یک خبر گزاری آلمانی گفته اند که نیروهای این پیمان به حضور نظامی شان در افغانستان ادامه میدهند.
رویداد های اخیر
از هفتادمین سالگرد روابط دیپلوماتیک بین افغانستان و چین در کابل تجلیل شد
از هفتادمین سالگرد روابط دیپلوماتیک بین افغانستان و چین با حضور مقامهای دو کشور امروز (دوشنبه) در کابل تجلیل شد.
شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه در مراسمی به همین مناسبت گفت که روابط چین و افغانستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی سه سال قبل، گسترش یافته و امارت اسلامی متعهد است که این روابط بیشتر توسعه یابد.
او با اشاره به تامین امنیت سرتاسری در افغانستان، از تاجران چین خواست تا با اطمینان کامل در کشور سرمایه گذاری کنند.
ستانکزی گفت: «ما به دوستان چینایی ما اطمینان میدهیم که هیچ وقت از خاک افغانستان دوستان چینایی ما و کشور چین مورد تهدید قرار نمیگیرند. نمایندگان و شهروندان چین که در افغانستان اند، فضای امن را برای آنان فراهم میکنیم.»
معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای همسایه نیز خواست که اجازه ندهند از خاک شان علیه امنیت افغانستان استفاده صورت گیرد و آنها نباید در امور داخلی کشور مداخله کنند.
در همین حال، سفیر چین در کابل در این مراسم گفت که کشورش با در نظرداشت «سیاست دوستی، صمیمیت، منفعت متقابل و همه شمول بودن از توسعه مستقل و متکی به خود افغانستان با اقدامات مشخص حمایت میکند.»
ژاو شینگ افزود که فرصتهای همکاری عملی بین دو کشور در زمینه های مختلف بسیار زیاد است.
او گفت: «امیدوارم دوستی بین چین و افغانستان مانند رنگ عمیق لاجورد پایدار بماند. امیدوارم مردمان دو کشور مانند دانه های انار متحد بمانند. امیدوارم آینده کشورهای ما مانند شگوفه های زعفران رنگارنگ باشد.»
گفتنی است که افغانستان و چین در سال ۱۹۵۵ روابط دیپلوماتیک برقرار کردند.
پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، چین اولین کشوری بود که به گونه رسمی در افغانستان سفیر جدید تعیین کرد.
علاوه بر این، چین اولین کشوری بود که اعتمادنامه سفیر امارت اسلامی را پذیرفت.
رویداد های اخیر
ماموریت رینا امیری به عنوان نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان پایان یافت
خانم امیری تاکید کرده است که باید همچنان از امارت اسلامی بخواهیم که به حقوق اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی احترام بگذارند.
رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان که پس از خروج امریکا و سقوط نظام جمهوری وظیفه حمایت از حقوق بانوان را به دوش گرفت، همزمان با روی کار آمدن اداره دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا از سمتش خداحافظی کرد.
امیری امروز، دوشنبه (۱ دلو) با نشر پیامی در شبکهای ایکس خود از کارکردهایش طی سه سال گذشته تمجید کرد و گفت: «مهمتر از همه، ما باید به کار ادامه دهیم تا طالبان (امارت اسلامی) را متقاعد کنیم احکام مخربی را که زنان و دختران را از اختیار، تحرک، تحصیل، معیشت، صدا و دسترسی به موسسات صحی نجاتبخش محروم کرده اند، لغو کنند.»
خانم امیری تاکید کرده است که باید همچنان از امارت اسلامی بخواهیم که به حقوق اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی احترام بگذارند.
به گفته وی، امارت اسلامی فرهنگ ترس و ارعاب را ایجاد کردهاند و افغانستان را در چرخهای از وابستگی و فقر محبوس نگه داشته اند.
امیری با بیان اینکه جهان باید در کنار زنان و مردان شجاع افغانستان بایستد چون بهترین وعده برای یک افغانستان باثبات و امن و در صلح با خود و همسایگانش است، افزود: «این یک ضرورت اخلاقی و راهبردی برای منطقه و جهان است.»
او در توضیح کارکردهایش در حمایت از حقوق زنان افغانستان گفت: «ما مدل جدیدی برای آوردن معنیدار صدای بازیگران جامعه مدنی به سیاستگذاری ایالات متحده از طریق مکانیزم مشورتی ایالات متحده-افغانستان ایجاد کردیم.»
او با اشاره به اینکه فردا آخرین روز وی بهعنوان نماینده خاص ایالات متحده برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان است، گفت: «دفاع از زنان و مردان شجاع افغانستان در خط مقدم مبارزه برای یک افغانستان مبتنی بر حقوق و فراگیری، افتخار بزرگی بوده است.»
این در حالی است که دوره ماموریت خانم امیری به عنوان نماینده خاص ایالات متحده در امور حقوق بشر و زنان افغانستان با انتقادهای جدی مواجه است.
رویداد های اخیر
زلمی خلیلزاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند
زلمی خلیلزاد از این موضعگیری استقبال کرد و گفت که استانکزی یکی از مقامهای مهم امارت اسلامی است که در مذاکرات دوحه نقش مهمی را ایفا کرد.
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، اظهارات عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه، درباره نقض حقوق زنان توسط امارت اسلامی و مخالفت با بستن مکاتب و پوهنتونها را «تحولی امیدوارکننده» خواند.
عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه روز شنبه، ۲۹ جدی بار دیگر از ممنوعیت آموزش زنان و دختران انتقاد کرد. او محرومیت دختران از آموزش را «بیعدالتی» از جانب امارت اسلامی در حق بیست میلیون نفر از چهل میلیون جمعیت افغانستان خوانده است.
آقای استانکزی در مراسم فراغت شاگردان یک مدرسه دینی در خوست گفته است راهی که امارت اسلامی میروند، مطابق «شریعت» نیست، بلکه ناشی از «طبیعت» امارت اسلامی است.
او گفت: «تمام حقوقشان (زنان) تلف شده است، میراث نیست، حق انتخاب شوهر ندارند، به بد داده میشوند، اجازهی آموزش نمیدهیم، اجازهی رفتن به مسجد نمیدهیم، دروازههای پوهنتونها بسته است، به مدارس [دینی] هم اجازه نمیدهیم، آیا ما مطابق شریعت حرکت میکنیم؟»
معاون سیاسی وزارت خارجه گفت که تمام اختلاف جهان با امارت اسلامی بر سر مسأله آموزش زنان و دختران است.
او از رهبر امارت اسلامی خواست که دروازههای «تعلیم» را برای همه، زن و مرد، بگشایند. او افزود که هیچ بهانهای در این مورد نبوده، نیست و نخواهد بود.
عباس استانکزی پیش از این نیز از ممنوعیت آموزش دختران انتقاد کرده بود و خواستار بازگشایی مکاتب بهروی دختران شده بود.
زلمی خلیلزاد از این موضعگیری استقبال کرد و گفت که استانکزی یکی از مقامهای مهم امارت اسلامی است که در مذاکرات دوحه نقش مهمی را ایفا کرد.
او از دیگر علمای دینی افغان و رهبران امارت اسلامی که بهصورت خصوصی مخالف ممنوعیت آموزش دختران استند، خواست که مخالفت خود را علنی کنند.
او همچنین تاکید کرد که مکاتب و پوهنتونها باید تا آغاز سال نو خورشیدی بازگشایی شوند.
خلیلزاد از مواضع علمای مسلمان در کنفرانس بینالمللی اسلامآباد نیز استقبال کرد. در این کنفرانس که به تاریخ ۱۱ و ۱۲ جنوری با عنوان «آموزش دختران در جوامع مسلمان: چالشها و فرصتها» برگزار شد، علمای جهان اسلام ممنوعیت تحصیل زنان را خلاف آموزههای اسلامی خواندند.
در این کنفرانس، شیخ محمد العیسی؛ رییس انجمن علمای مسلمان گفت: «اسلام از محرومکردن زنان از آموزش، چه بهصورت کامل یا جزئی، برای سنی خاص، مرحلهای خاص یا رشتهای خاص، بیزار است.»
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بایدن وضعیت اضطراری امریکا در رابطه به بحران بشری افغانستان را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن: تاریخ نشان خواهد داد که خروج از افغانستان کار درستی بود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رهبر جماعت اسلامی پاکستان: نباید با افغانستان بجنگیم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حملات هوایی بر غزه پس از اعلام توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند میگوید که به دنبال تقویت روابط با افغانستان است
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
تیکتاک در امریکا غیرفعال میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان ملل: نیم میلیون کودک افغان در خطر سوء تغذیه در سال ۲۰۲۵ قرار دارند
-
جهان2 روز ago
کابینه اسرائیل توافق آتشبس در غزه را تایید کرد