رویداد های اخیر
درگیریهای جدید در مسجدالاقصی؛ حمله راکتی به جنوب اسرائیل

پولیس اسرائیل در ساعات اولیه صبح امروز (چهارشنبه ۱۶حمل) به مسجدالاقصی حمله و تعداد زیادی از فلسطینیهایی را که در این مکان حضور داشتند دستگیر کرد و در مقابل چندین راکت از نوار غزه بهسوی اسرائیل پرتاب شد.
پولیس اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش پس از سنگپرانی چند جوان، برای برخورد با آنها وارد محوطه مسجدالاقصی شدهاند.
در بیانیه پولیس اسرائیل آمده است که پس از ورود نیروهای پولیس به مسجدالاقصی گروه بزرگی از آشوبگران بهسوی آنها سنگ و مواد آتش زا پرتاب کردند و به دنبال این سنگپرانی یک افسر پولیس از ناحیه پا زخمی شده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در جریان این حمله، پولیس اسرائیل با شلیک گلولههای پلاستیکی شماری از فلسطینیهای نمازگزار را زخمی کرد و بیش از ۴۰۰ نفر نیز دستگیر شدند. پولیس اسرائیل تعداد بازداشتشدگان را ۳۵۰ نفر اعلام کرد.
اندکی پس از درگیریها در مسجدالاقصی، اردوی اسرائیل به نشانه هشدار درباره احتمال حمله راکتی، زنگ خطر را در مناطق اسرائیلی نزدیک به غزه به صدا درآورد و پس از آن نیز تعدادی راکت از نوار غزه بهسوی اسرائیل پرتاب شد.
اردوی اسرائیل اعلام کرد مجموعاً ۹ راکت به سمت شهرهای جنوبی اسرائیل پرتاب شده است ۴ راکت توسط سیستم دفاع هوایی ردیابی و منهدم شد و چهار راکت دیگر در مناطق غیرمسکونی فرود آمدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده اصابت یک راکت به کارخانهای در شهر سدروت در جنوب این کشور خساراتی را به بار آورد. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.
همزمان اردوی اسرائیل در پاسخ به پرتاب راکت از سوی فلسطینیها در حملاتی هوایی مناطقی در غزه را هدف قرارداد. رادیو حماس نیز با تایید این حملات عنوان کرد که طیارههای اسرائیلی به دو کمپ تعلیمی، یکی در شهر غزه و دیگری در یک کمپ پناهندگان، حمله کردهاند.
همزمان با این تحولات، صالح عاروری، معاون رئیس حماس درباره یورش به «مقدسات اسلامی» هشدار داده است این گروه شبهنظامی از مردم غزه خواست که تظاهراتی گسترده در غزه به راه بیندازند. برخی از گزارشها از حرکت معترضان فلسطینی به سمت مرز غزه و اسرائیل حکایت دارند.
رویداد های اخیر
برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در باره افغانستان

قراراست دراین نشست رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان، گزارش خود را از وضعیت در افغانستان به ویژه زنان ود ختران به شورا ارائه کند.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان درسازمان ملل و سیما باهوس رییس بخش زنان ملل متحد نیز معلومات خود را به اشتراک کنندگان نشست ارائه میکنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به برگزاری این نشست میگوید، افغانستان دارای یک نظام مشروع مردمی است، امنیت و ثبات را تامین کرده و حق دارد در شورای امنیت نماینده داشته باشد او از این شورا میخواهد در مورد افغانستان تجدید نظر کند وکرسی افغانستان را به امارت بسپارد، تحریمها را بردارد و سرمایههای افغانستان را برگرداند.
سرمنشی ملل متحد در گزارش سه ماه قبل خود به شورای امنیت گفته بود که تمایل امارت اسلامی برای پذیرفته شدن در جامعه جهانی ایجاب میکند تا آنها گامهای ملموسی برای رعایت و ترویج حقوق بشر بردارند.
امارت اسلامی میگوید، درباره خواستهای سازمان ملل از سوی امارت انکار صورت نگرفته و امارت در تلاش پیدا کردن راه حل برای حل مشکلات است، اما کشورها نباید از موضوع زنان استفاده ابزاری کنند و باید راههای دیپلوماتیک را باز کنند تا به طور مستقیم در مورد اختلافها صحبت شود.
پیش از این درهفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل بسیاری از رهبران و وزیران خارجه کشورها به شمول کشورهای اسلامی از امارت اسلامی خواستند فوراً ممنوعیتها و محدودیتها از کار زنان و آموزش دختران را بردارند و اجازه دهند دروازههای مکاتب و پوهنتونها به روی دختران دوباره باز شود.
رویداد های اخیر
صدراعظم حکومت موقت پاکستان: کمپهای تمرینی تحریک طالبان پاکستانی در خاک افغانستان وجود دارد

پاکستان باردیگر از وجود گروهایهای تروریستی همچون طالبان پاکستانی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده است. صدر اعظم حکومت سرپرست پاکستان در گفتگو با یک رسانه ترکی گفته است گروههای مانند تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان وجود دارد و آنان این موضوع را با کابل شریک ساخته اند.
مقامهای پاکستانی این روزها یکی پی دیگر انگشت انتقاد را به طرف افغانستان دراز میکند.
این بار صدراعظم حکومت سرپرست پاکستان گفته است؛ وجود گروهای تروریستی همچون طالبان پاکستانی درخاک افغانستان نگران کننده است.
انوارالحق کاکر، صدراعظم حکومت سرپرست پاکستان میگوید: «ما در مورد مشکلات دولت سرپرست افغانستان بحث نمیکنیم، نگرانی ما این است که گروهای تروریستی مانند تی تی پی در خاک افغانستان وجود دارد، و ما این موضوع را با آنها در میان گذاشتیم، در خاک افغانستان کمپهای تمرینی آنها وجود دارد که برای ما یک موضوع نگران کننده است و در این مورد از دولت سرپرست افغانستان شکایت نمیکنیم بلکه میخواهیم تا با داشتن یک پالیسی خوب با این کشور به این مشکلات رسیدگی کنیم.»
این مقام بلندرتبه پاکستانی همچنان گفته است که در راستای به قدرت رسیدن دوبارهی امارت اسلامی هیچگاه از آنان پشتیبانی نکرده است.
آقای کاکر میگوید: «پاکستان هیچ وقت از طالبان (امارت اسلامی) حمایت نکرده است که دوباره به قدرت برسند. بل این امریکا و متحدان آن بودند که در زمینه طالبان (امارت اسلامی) را کمک کرده است و امریکا نقش اساسی را در این عرصه دارد.»
امارت اسلامی اما بارها این نگرانی و ادعای مقامهای پاکستانی را رد کرده و گفته است که کشورها نباید بار ملامتی شان را بردوش مردم افغانستان بیاندازند.
انورالحق کاکر این را هم گفته است؛ پاکستان در رهگذر مبارزه با تروریزم در صدر فهرست کشورها قرار دارد زیرا در این راستا حدود ۹۰ هزار تن کشته داده است.
این در حالی است که در پی تشدید تنشها بین کابل و اسلامآباد، اخیراْ نماینده خاص پاکستان برای افغانستان به کابل آمده روی بهبود روابط دو کشور با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرده است.
رویداد های اخیر
مشاور صدراعظم قطر: انزوای افغانستان راه حل نیست، نتیجه نخواهد داد

ماجد الانصاری، مشاور صدراعظم قطر میگوید که انزوای افغانستان راه حل نیست و بهتر است تا جهان با حکومت کنونی افغانستان وارد تعامل شود.
ماجد الانصاری در گفتگو با شبکه «مانیتور» گفته است که انتقاد از حاکمان افغانستان راه حل نیست و افراطگرایی را تقویت میکند.
به گفته این مقام قطری، تعامل مسیر بهتر برآورده شدن خواستهای جهانی در زمینه حقوق زنان و دختران را هموار خواهد کرد.
او افزوده است که افغانستان برای قطر مهم است و دوحه میان افغانستان و سایر کشورها میانجیگری میکند.
به گفته وی، بسیاری ازکشورها میخواهند با امارت اسلامی تعامل داشته باشند اما به دلایل سیاسی و اخلاقی نمیخواهند وارد تعامل شوند.
آقای ماجد الانصاری در بخشی از صحبتهای خود گفته است: «اگر افغانستان از سوی جامعه جهانی به انزوای کامل کشیده شود، این کشور به دست قدرتهای قرار خواهد گرفت که هیچ تعهدی به حقوق زنان و کودکان ندارند. ما کاملاً درک میکنیم که وضعیت امروز افغانستان برای جامعه جهانی آسان نیست که با دولت کنونی تعامل داشته باشد، در چنین یک وضعیت بهتر است تا با افغانستان تعامل صورت گیرد، قطر بازیگر امنیتی برای افغانستان نیست اما تلاش میکند تا میان افغانستان و سایر کشورهای جهان میانجیگری کند.»
ماجد الانصاری تصریح کرده که در حال حاضر قطر نماینده منافع امریکا و بسیاری از کشورهای دیگر در افغانستان است و بسیاری از نشستها را میان دیپلوماتهای خارجی و امارت اسلامی در دوحه میزبانی میکند.
آقای الانصاری گفته است: «البته ما در افغانستان کار میکنیم و افغانستان موضوع بسیار مهمی برای قطر است. ما بالای افغانستان سرمایهگذاری کردهایم و در این زمینه ما اساساً میان افغانستان و سایر کشورها وساطت میکنیم، تعامل با افغانستان مسیر بهتر برآورده شدن خواستهای جهانی را هموار خواهد کرد اما انتقاد از طالبان راه حل نیست و افراطگرایی درافغانستان را تقویت میکند.»
این در حالی است که مقامهای امارت اسلامی بارها در سخنرانیهای شان از دولت قطر به دلیل میانجیگری برای بازکردن دریچه تعامل با کشورهای جهان قدردانی کرده و گفتهاند که درک وضعیت عینی افغانستان از سوی جامعه جهانی مسیر تعامل با کشورها را با گذشت زمان بازتر خواهد کرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفته است: «امریکا بعضی کشورها را نمیگذارد که اقدام بکنند در این راستا (به رسمیتشناختن) و نزاکتها بین کشورها با امریکا وجود دارد، طبعاً آنها نمیخواهند خود را از راستای دیپلوماتیک درگیر بسازند و خود را با مشکلات مواجه کنند؛ همین علت است، اگر نی امارت اسلامی افغانستان تمام شرایطی را که کشور به رسمیت شناخته شود، به جا کرده است.»
در حال حاضر اماکن دیپلوماتیک بیش از چهارده کشور منطقه به شمول قطر در افغانستان فعال است و نیز امارت اسلامی به طور متقابل در این کشورها حضور دیپلوماتیک دارد.
-
صحت3 روز ago
دومین پیوند قلب خوک به انسان انجام شد
-
ورزش2 روز ago
جوایز نقدی جام جهانی کریکت ۲۰۲۳ مشخص شد
-
جهان3 روز ago
صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندیها توهین نکن
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۸۴ ورزشکار افغان در بازیهای آسیایی چین شرکت میکنند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: حدود ۷ هزار فارم مرغپروری در کشور وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت تحصیلات: تا پنج سال آینده به تمامی رشتههای تحصیلی لابراتوارهای مجهز ساخته میشود
-
اخبار ساحوی4 روز ago
محمد بن سلمان میگوید عربستان سعودی به عادی سازی روابط با اسرائیل «نزدیک تر» میشود
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
آنچه را باید درباره خورشید گرفتگی «حلقه آتش» اکتوبر بدانید