Connect with us

تغییرات اقلیمی

در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

منتشر شده

در

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.

بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.

در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.

افغانستان پس از دهه‌ها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.

به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.

سیلاب‌های ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمین‌های وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.

سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.

تغییرات اقلیمی

افغانستان در مجمع شهری جهان؛ تمرکز بر تغییرات اقلیمی، بحران مسکن و بازگشت مهاجرین

این نشست تا ۲۳ ماه می ادامه خواهد داشت و قرار است در پنل‌های مختلف آن، موضوعات مربوط به تغییرات اقلیمی، توسعه شهری و بحران مسکن در کشورهای آسیب‌پذیر مورد بررسی قرار گیرد.

Published

on

مجمع شهری جهان که از روز یک‌شنبه در شهر باکوی آذربایجان آغاز شده، همچنان ادامه دارد و قرار است امروز یک پنل ویژه درباره افغانستان برگزار شود.

نوید بهار، خبرنگار آریانانیوز از باکو گزارش داده است که در این پنل، رئیس اسکان بشر سازمان ملل متحد در افغانستان سخنرانی خواهد کرد و محور اصلی بحث‌ها، چالش‌های مرتبط با وضعیت افغانستان خواهد بود.

براساس این گزارش، در این نشست روی پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی بر افغانستان، اثرات بازگشت میلیون‌ها مهاجر بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور و همچنان بحران مسکن به‌عنوان یکی از چالش‌های جدی، بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت.

همزمان، هیأت افغانستان به رهبری رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست نیز در این نشست حضور دارد و قرار است با نمایندگان شماری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی دیدارهایی انجام دهد.

گفته می‌شود در این دیدارها، موضوعات مرتبط با افغانستان از جمله همکاری در پروژه‌های محیط زیستی، کمک‌ها و حمایت‌های بین‌المللی در بخش تغییرات اقلیمی و راهکارهای مقابله با بحران مسکن مورد گفتگو قرار خواهد گرفت.

در همین حال، شماری از رهبران کشورهای اشتراک‌کننده در نشست عمومی روز گذشته، از سازمان ملل متحد خواسته‌اند که در کنار تلاش برای ایجاد شهرهای مصون، پایدار و قابل دسترس، به کشورهای آسیب‌پذیر نیز توجه ویژه صورت گیرد.

آنان همچنین از کشورهای توسعه‌یافته خواسته‌اند تا برای مقابله با چالش‌های اقلیمی و بحران‌های شهری، از کشورهای آسیب‌پذیر حمایت و همکاری بیشتری انجام دهند.

این نشست تا ۲۳ ماه می ادامه خواهد داشت و قرار است در پنل‌های مختلف آن، موضوعات مربوط به تغییرات اقلیمی، توسعه شهری و بحران مسکن در کشورهای آسیب‌پذیر مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

مقام ملل متحد می‌گوید جنگ ایران گذار به انرژی پاک را تسریع کرده است

Published

on

منشی اقلیم سازمان ملل متحد می‌گوید که جنگ ایران، گذار جهان به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر را «تسریع» کرده است چنانچه کشورها برای کاهش مواجهه خود با بازارهای بی‌ثبات نفت و گاز تلاش می‌کنند.

جنگ ایالات متحده و اسرائیل با ایران، عرضه نفت و گاز را مختل کرده و برخی کشورها را بر آن داشته است که تیل را سهمیه‌بندی کنند و برخی دیگر کمک‌های دولتی و کاهش مالیات را برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش قیمت‌ها ارائه می‌کنند.

بر بنیاد گزارش‌ها، این جنگ که دو ماه پیش آغاز شد، گذار به سوی منابع انرژی کم کاربن در برخی کشورها را تسریع می‌کند.

تقاضا برای سیستم‌های سولر در سراسر اروپا افزایش یافته است، در حالی که کشورهایی از جمله پاکستان از افزایش فروش موترهای برقی خبر داده‌اند.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، اخیراً خواستار تسریع ساخت یک سیستم جدید انرژی برای حفظ امنیت انرژی شد و بر توسعه برق آبی و گسترش انرژی هسته‌ای تأکید کرد.

سیمون استیل، منشی اجرایی اقلیم سازمان ملل متحد گفت: «کسانی که برای وابسته نگه داشتن جهان به تیل فسیلی مبارزه کرده‌اند، ناخواسته رونق جهانی منابع انرژی تجدیدپذیر را تشدید می‌کنند.»

استیل در جلسه‌ای با مقامات دولتی در آژانس بین‌المللی انرژی در پاریس گفت: «منابع انرژی تجدیدپذیر انرژی مصون‌تر، ارزان‌تر و پاک‌تری ارائه می‌دهند که نمی‌توان آن را در تنگه‌های باریک کشتیرانی یا درگیری‌های جهانی اسیر کرد.»

با این حال، جنگ همچنین برخی از کشورها را بر آن داشته است که در تلاش برای جایگزینی گاز خاورمیانه، استفاده از زغال سنگ یا تولید برق مبتنی بر نفت کوره که بسیار آلاینده هستند را افزایش دهند.

مراد کوروم، وزیر اقلیم ترکیه – که ریاست نشست اقلیم سازمان ملل متحد در سال جاری را بر عهده خواهد داشت – گفت که وابستگی به سوخت‌های فسیلی اکنون در صدر آجندای سیاسی جهانی قرار دارد.

او در بیانیه‌ای گفت: «بهترین راه برای محافظت از شهروندان در برابر تشنج‌های خشونت‌آمیز بازارهای جهانی انرژی، تسریع گذار به انرژی پاک است.»

حدود ۶۰ دولت از جمله برازیل، آلمان، کانادا و نایجریا این هفته در کولمبیا برای برگزاری اجلاسی جهت بحث در مورد چگونگی حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی گرد هم آمدند.

کولمبیا و هالند، میزبانان این کنفرانس، روز پنجشنبه اعلام کردند که کشورها توافق کرده‌اند که در طول سال آینده به همکاری در مورد چگونگی انجام این کار در سیستم‌های تجارتی خود ادامه دهند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

رئیس جمهور ازبیکستان بر نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای آب تأکید کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، در نشستی در پایتخت قزاقستان بر اهمیت مشارکت افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای در زمینه آب، اقلیم و مسائل محیط زیست تأکید کرده است.

در این نشست که روز چهارشنبه با حضور مقام‌های ارشد کشورهای منطقه برگزار شد، میرضیایف تأکید کرد که مشارکت افغانستان برای مدیریت مؤثر منابع آبی مشترک در آسیای میانه، به ویژه در حوزه جهیل آرال، ضروری است.

رئیس جمهور ازبیکستان همچنین خواستار افزایش حمایت بین‌المللی از پروژه‌های حفاظت از محیط زیست و احیای زمین در افغانستان شد.

وی همچنین تأکید کرد که ثبات درازمدت در منطقه به ایجاد یک چارچوب قانونی حاکم بر تخصیص آب بستگی دارد که به‌گونه واضح حقوق و تعهدات همه کشورهای حوزه را تعریف کند.

گفتنی است که مقامات ازبیکستان بارها نگرانی خود را در مورد ساخت کانال قوش تپه در افغانستان ابراز کرده و گفته‌اند که این کانال می‌تواند نظم و تعادل آب را در آسیای میانه به طور اساسی تغییر دهد.

با این حال، امارت اسلامی گفته است که ازبیکستان از ساخت این کانال متضرر نخواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!