Connect with us

تجارت

در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر به هند صادرات داشته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر امریکایی به کشور هند صادرات داشته که بیشتر گیاه هنگ، زعفران و پسته بوده است.

مسوولان در این وزارت می‌گویند که تلاش خواهند کرد تا روابط اقتصادی میان کابل و دهلی‌‍‌‌نو گسترش یابد زیرا هند می‌تواند به یکی از شرکای بزرگ اقتصادی افغانستان مبدل شود.

عبدالسلام آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد می‌گوید: «در نه ماه گذشته، صادرات ما به هندوستان به مبلغ ۱۵۹ میلیون دالر بوده و واردات ما از هند به ۲۹۱ میلیون دالر می‌رسد.»

به گفته این وزارت، افغانستان به ارزش ۲۹۱ میلیون دالر در مدت نه ماه از هند کالا وارد کرده که میزان داد وستد تجارتی میان دو کشور به ۴۵۰ میلیون دالر می‌رسد.

آقای آخندزاده گفت: «صادرات که ما داشتیم اقلام مهم آن مانند مغز پسته، کشمش، زیره، زعفران و تخم هنگ بوده و هم‌چنان واردات ما از هندوستان شکر، ادویه طبی و لباس‌های مختلف بوده است.»

از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید که در حال حاضر مشکلاتی در صادرات و واردات کالا از هند وجود دارد و هرگاه این مشکلات حل شود، میزان تجارت به یک میلیارد دالر خواهد رسید.

گفتنی است که کالاها از افغانستان به هند و از این کشور به افغانستان از طریق دهلیز هوایی، بندر واگه در پاکستان و از بندرعباس در ایران انتقال می‌شود.

تجارت

عزیزی و ژاو شینگ درباره افزایش صادرات افغانستان به چین گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل در مورد افزایش صادرات افغانستان به چین به ‌‌ویژه صادرات جلغوزه، انار، سنگ‌های قیمتی و معدنی مانند نفریت، اونکس، لاجورد و تالک گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت صنعت، هدف از این گفتگو که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، تسهیل صادرات مستقیم به چین برای کاهش مصارف ترانزیتی و حمل‌ونقل کالاهای افغانستان و همچنان واردات ماشین‌آلات مورد نیاز کشور بوده است.

خبرنامه افزوده است که آقای عزیزی و ژاو شینگ توافق نموده‌اند که برای هماهنگی بیشتر، گسترش روابط تجارتی و ایجاد تسهیلات در تجارت، یک گروه‌کاری مشترک ایجاد کرده تا نشست‌های منظم برگزار کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان جرگه جدید ۲۶ نفری را برای گفتگوهای مرزی در افغانستان ایجاد کرد

منابع گمرکی گفته‌اند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود.

Published

on

Trucks at Torkham
(Last Updated On: )

پس از آنکه دور اول مذاکرات هفته گذشته به بن بست رسید، مقامات پاکستانی جرگه جدید ۲۶ عضوی را برای گفتگوهای بیشتر در افغانستان بر سر بازگشایی مرز تورخم تعیین کرده اند.

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پوسته امنیتی در جانب افغانستان مخالفت کردند.

منابع به روزنامه دان پاکستان گفتند که جرگه جدید متشکل از ۲۶ عضو خواهد بود، از جمله بزرگان قومی با تجربه و با نفوذ و تاجران محلی که اکثراً اعضای اتاق تجارت و صنایع خیبر هستند.

منابع به دان گفتند که مذاکرات ممکن امروز دوشنبه (۱۷ مارچ) از سر گرفته شود.

گذرگاه کلیدی تورخم امروز دوشنبه برای بیست و چهارمین روز بسته ماند و این موضوع نگرانی‌ها را در میان تاجران دو کشور افزایش داده است.

این گذرگاه در پی افزایش تنش میان نیروهای مرزی دو طرف بسته شد.

منابع گمرکی گفته‌اند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر خسارت وارد شده است.

گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰ هزار نفر به افغانستان را تسهیل می‌کند و یک مسیر تجارتی کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵ هزار لاری در حال حاضر در نزدیکی آن متوقف اند.

Continue Reading

تجارت

علاقمندی سرمایه‌گذاران اوزبیکستانی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان

در این دیدار، سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که معین این وزارت با سرمایه‌گذاران ازبکستانی دیدار کرده است. 

در این دیدار، سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند.

شماری از سرمایه‌گذاران ازبکستانی به کابل آمده و مقام‌های وزارت صنعت و تجارت در مورد سرمایه گذاری‌ در افغانستان گفتگو کرده اند. این سرمایه گذاران در دیدار با معین وزارت صنعت و تجارت، علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند. 

احمدالله زاهد نیز بر حمایت همه‌جانبه و تأمین امنیت برای سرمایه‌گذاران تاکید کرده است.

شماری از سرمایه‌گذران نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند نقش مهم در رشد اقتصاد کشور داشته باشند و امارت اسلامی نیز تلاش‌ها را برای جلب سرمایه‌گذاری بیشتر سازد.

آگاهان اقتصادی نیز باور دارند که هرچه سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر شود به همان میزان اقتصاد ملی کشور تقویت خواهد شد مشروط بر این که نهادهای مربوط بتوانند توجه سرمایه‌گذاران زیادی را به افغانستان جلب کرده تا آنان سرمایه‌گذاری کنند.

از سوی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم با شرکای شرکت گرین تری روسیه و ایران دیدار کرده است. این سرمایه گذاران نیز علاقمندی شان‌را برای سرمایه‌گذاری در معدن سرب ولایت غور ابراز کرده اند، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز وعده همکاری‌های لازم را داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!