Connect with us

صحت

در هر دو دقیقه یک زن در هنگام ولادت جان می‌بازد

منتشر شده

در

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که هر دو دقیقه یک زن در دوران حامله‌گی و هنگام ولادت جان خود را از دست می‌دهد.

این سازمان امروز (پنج‌شنبه ۰۴حوت) در گزارشی اعلام کرده است که:«با وجود کاهش یک سومی مرگ و میر مادران طی ۲۰ سال گذشته، هر دو دقیقه یک زن به دلیل عوارض ناشی از حامله‌گی یا ولادت جان خود را از دست می‌دهد.»

طبق اعلام سازمان ملل، میزان مرگ و میر مادران بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ به میزان قابل توجهی کاهش یافت، اما در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ این آمار تا حد زیادی متوقف ماند و حتی در برخی مناطق معکوس شد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت جهانی و دیگر سازمان ‌های سازمان ملل، مجموع آمار مرگ و میر مادران در یک دوره ۲۰ ساله ۳۴.۳ درصد کاهش یافته، به طوری که از ۳۳۹ مورد مرگ مادر در هر ۱۰۰ هزار تولد در سال ۲۰۰۰ به ۲۲۳ مورد مرگ مادر در سال ۲۰۲۰ رسید. با این حال، این آمار حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۰ روزانه نزدیک به ۸۰۰ زن یا هر ۲ دقیقه یک نفر جان خود را از دست داده‌است.

تدروس آدهانوم، منشی کل سازمان جهانی صحت گفت:«در حالیکه حامله‌گی باید دوره‌ای از امید و تجربه‌ای مثبت برای همه زنان باشد، هنوز برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تجربه‌ای بسیار خطرناک است.»

به گزارش فرانس ۲۴، وی اظهار کرد:«آمارهای جدید تاکید کننده ضرورت اطمینان یافتن دسترسی هر زن و دختر به خدمات صحی است و اینکه آنها می‌توانند به طور کامل از حق حامله‌گی خود استفاده کنند.»

این گزارش که مرگ مادران را در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ ردیابی می‌کند، نشان داده است که در دو منطقه از هشت منطقه سازمان ملل متحد – اروپا و امریکای شمالی، و امریکای لاتین و کارائیب – میزان مرگ و میر مادران از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ افزایش یافته است اما در جاهای دیگر، این نرخ متوقف مانده است.

صحت

وزارت صحت: سالانه حدود ۲۵ هزار نفر در کشور بینایی شان‌را از دست می‌دهند

Published

on

وزارت صحت عامه می‌گوید که سالانه حدود ۲۵ هزار تن در کشور بینایی شان‌را از دست می‌دهند. مسوولان این وزارت به مناسبت گرامیداشت از روز جهانی بینایی افزوده‌اند که سالانه ۱.۵ میلیون نفر به امراض چشمی مبتلا می‌شوند.

به گفته مسوولان وزارت صحت، اکثر مردم در مناطق دوردست دچار امراض چشمی می‌شوند.

عبدالولی حقانی، مُعین عرضه خدمات صحی وزارت صحت ‌عامه گفته است: «نزدیک به ۱.۵ میلیون تن در سال به ضعف بینایی دچار اند. در افغانستان هر سال حدود ۲۵ هزار تن بینایی خود را از دست می‌دهند.»

نعیم الله صافی، نماینده سازمان جهانی صحت نیز گفت: «در جهان بیش از دو میلیارد انسان به ضعف بینایی دچار اند.»

به گفته مسوولان صحی، از آغاز سال جاری تاکنون نزدیک به ۴ هزار عملیات پرده چشم در ولایت‌های گوناگون انجام شده است.

از سویی هم، افغانستان با کمبود متخصص در بخش چشم نیز مواجه بوده و در سراسر کشور ۳۰۰ متخصص وجود دارد که برخی‌های شان بازنشسته و بعضی‌ دیگر هم در بیرون از کشور بسر می‌برند.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت برای جلوگیری از مرض اسهال حاد در پروان نشست برگزار کرد

طبق خبرنامه این وزارت، در این نشست معین عرضه خدمات صحی، تیم های مختلف صحی را که شامل متخصصین می‌شوند، توظیف نمود تا برای جلوگیری این بیماری به ساحه بروند و اقدامات عاجلی را که نیاز است، انجام دهند.

Published

on

وزارت صحت عامه از برگزاری نشستی تحت ریاست معین عرضه خدمات صحی این وزارت با رؤسای مرکزی، نمایندگان شفاخانه انتانی و موسسه «جک» برای جلوگیری و رسیدگی به واقعات بیماری اسهال حاد در دره کفشان غوربند ولایت پروان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، در این نشست معین عرضه خدمات صحی، تیم های مختلف صحی را که شامل متخصصین می‌شوند، توظیف نمود تا برای جلوگیری این بیماری به ساحه بروند و اقدامات عاجلی را که نیاز است، انجام دهند.

همچنان در این نشست به نماینده موسسه تطبیق کننده «جک» در ولایت پروان هدایت داده شد تا همه امکانات صحی را برای تداوی بیماران فراهم نماید.

وزارت صحت عامه گفته است که قرار است نشستی دیگر در این مورد با نمایندگان سازمان صحی جهان و شرکای صحی راه اندازی شود تا آنها نیز در این راستا با وزارت صحت‌عامه همکاری نموده و خدمات صحی مورد نیاز را ارایه کنند.

چند روز قبل، مقام‌های محلی در پروان اعلام کرده بودند که بیش از ۵۰۰ تن در این ولایت به یک بیماری ساری ناشناخته مبتلا شده و دو تن جان خود را از دست داده اند.

به گفته سخنگوی وزارت صحت عامه، مریضان به شفاخانه ولایتی پروان و به شفاخانه انتانی در کابل منتقل شده و وضعیت شان قناعت بخش است.

Continue Reading

صحت

نورجلال جلالی: موضوع صحت باید از سیاست جدا باشد

Published

on

سرپرست وزارت صحت عامه می‌گوید که موضوع صحت باید به سیاست ربط داده نشود زیرا افغانستان در این بخش آسیب‌پذیر بوده و نیاز به کمک‌های جهانی دارد.

نورجلال جلالی در مراسم افتتاح تعمیر جدید معافیت کتلوی کودکان امروز (چهارشنبه) گفته است که هنوز آمار مرگ‌ومیر کودکان در افغانستان بلند است و برای کاهش آن نهاد‌های بین‌المللی باید همکاری کند.

آقای جلالی افزوده است که در سال روان ۱۷ مرکز صحی را در شماری از ولسوالی‌های کشور اعمار خواهند کرد.

او اظهار کرد: «من اکثراً می‌گویم که صحت و سیاست از هم جدا باشند. همکاران بین‌المللی که داعیان حقوق مادران و کودکان اند، باید در قسمت صحت زیاد همکاری کنند.»

عبدالولی حقانی، مُعین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه همچنان افزود که حدود ۲ میلیون کودک از واکسین‌های معافیتی دور مانده‌اند و آنان در تلاش اند تا برای جلوگیری از امراض، تمامی این کودکان را واکسین کنند.

به گفته او، در ۱۸ ماه ۹۰۰ هزار کودک واکسین دریافت خواهند کرد.

معظم، نماینده یونیسف نیز در این نشست بر محو کامل پولیو در افغانستان تأکید نموده است.

نماینده یونیسف گفت: «افغانستان یکی از کشور‌های است که واقعات پولیو تاهنوز در آن وجود دارد. بنابرین، این برنامه فرصتی است تا رسیدگی به کودکانی شود که از واکسین باز مانده‌اند و ما تلاش داریم تا از کودکان محافطت نماییم و این برنامه را در آینده به بهترین سطح گسترش دهیم.»

گفتنی است که براساس آمار برنامه ملی معافیت کتلوی، هر سال به تعداد چهار تا پنج میلیون کودک از موثریت این برنامه مستفید می‌شوند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!