Connect with us

صحت

در هر دو دقیقه یک زن در هنگام ولادت جان می‌بازد

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۴, ۱۴۰۱)

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که هر دو دقیقه یک زن در دوران حامله‌گی و هنگام ولادت جان خود را از دست می‌دهد.

این سازمان امروز (پنج‌شنبه ۰۴حوت) در گزارشی اعلام کرده است که:«با وجود کاهش یک سومی مرگ و میر مادران طی ۲۰ سال گذشته، هر دو دقیقه یک زن به دلیل عوارض ناشی از حامله‌گی یا ولادت جان خود را از دست می‌دهد.»

طبق اعلام سازمان ملل، میزان مرگ و میر مادران بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ به میزان قابل توجهی کاهش یافت، اما در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ این آمار تا حد زیادی متوقف ماند و حتی در برخی مناطق معکوس شد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت جهانی و دیگر سازمان ‌های سازمان ملل، مجموع آمار مرگ و میر مادران در یک دوره ۲۰ ساله ۳۴.۳ درصد کاهش یافته، به طوری که از ۳۳۹ مورد مرگ مادر در هر ۱۰۰ هزار تولد در سال ۲۰۰۰ به ۲۲۳ مورد مرگ مادر در سال ۲۰۲۰ رسید. با این حال، این آمار حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۰ روزانه نزدیک به ۸۰۰ زن یا هر ۲ دقیقه یک نفر جان خود را از دست داده‌است.

تدروس آدهانوم، منشی کل سازمان جهانی صحت گفت:«در حالیکه حامله‌گی باید دوره‌ای از امید و تجربه‌ای مثبت برای همه زنان باشد، هنوز برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تجربه‌ای بسیار خطرناک است.»

به گزارش فرانس ۲۴، وی اظهار کرد:«آمارهای جدید تاکید کننده ضرورت اطمینان یافتن دسترسی هر زن و دختر به خدمات صحی است و اینکه آنها می‌توانند به طور کامل از حق حامله‌گی خود استفاده کنند.»

این گزارش که مرگ مادران را در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ ردیابی می‌کند، نشان داده است که در دو منطقه از هشت منطقه سازمان ملل متحد – اروپا و امریکای شمالی، و امریکای لاتین و کارائیب – میزان مرگ و میر مادران از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ افزایش یافته است اما در جاهای دیگر، این نرخ متوقف مانده است.

صحت

یک فابریکه بزرگ تولید دوا در کندهار افتتاح شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

یک فابریکه بزرگ تولید دوا به ارزش ۵۰ میلیون دالر شام روز دوشنبه با حضور مقامات ارشد امارت اسلامی در ولایت کندهار افتتاح شد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صفحه تویتر اش نگاشته است که فابریکه ملی «سنو فارما» در یک شیفت یعنی ظرف هشت ساعت، ۵.۶ میلیون قرص تابلیت، ۲ میلیون کپسول و ۶۰ هزار بوتل شربت تولید خواهد کرد.

به گفته وی، سهمداران کارخانه «سنو فارما» ۷۱ تاجر و شرکت هستند و ۵۰ میلیون دالر دیگر نیز برای غنی سازی اش مصرف می‌شود.

ذبیح الله مجاهد همچنان گفت که دوای «سنوفارما» در تمام کشور قیمت یکسان خواهد داشت که روی دوا نوشته می‌باشد.

 

Continue Reading

صحت

افرایش شیوع مرض ملاریا در ولایت ننگرهار

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

با گرم شدن هوا در ولایت ننگرهار مرض ملایار افزایش یافته و باشندگان این ولایت را نگران ساخته است.

باشندگان ولایت ننگرهار می‌گویند که بسیاری از اعضای خانواده‌های شان با فراه رسیدن فصل تابستان به این مرض مبتلا شده اند و این نگران کننده است. آنان از حکومت می‌خواهند که در این مورد دست به کار شوند.

باشندهگان این ولایت می‌گویند که در هر خانواده چندین تن به این مرض مبتلا شده اند و از حکومت می‌خواهند تا برای جلوگیری این از شیوع بیشتر ملاریا اقداماتی را روی دست گیرند.

عبدالله بریالی، مسوول صحی در زون شرق کشور می‌گوید که که نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در ولایت های شرقی کشور شیوع این مرض افزایش یافته است که تنها در ولایت ننگرهار به ۵۰ درصد رسیده است.

مرض ملاریا توسط پشه‌ها از یک فرد به فرد دیگر انتقال می‌کند، شماری از داکتران می‌گویند که با رعایت حفظ الصحه و استفاده از پشه خانه‌ها متیوان از شیوع این مرض جلوگیری کرد.

مسوولان صحی در ولایت ننگرهار می‌گویند که وزارت صحت عامه کمپاین گسترده ای را برای جلوگیری از شیوع مرض ملاریا راه اندازی کرده اند تا آگاهی مردم بالا برود.

Continue Reading

صحت

چهارمین مورد مثبت بیماری پولیو در ننگرهار به ثبت رسید

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۲)

چهارمین مورد مثبت بیماری فلج کودکان یا پولیو در ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار در شرق کشور به ثبت رسیده است.

نیک محمد، مسوول کمپاین مبارزه با پولیو روز پنج‌شنبه (۱۱ جوزا) گفت که یک پسر چهار ساله در روستای «ثمرخیل» منطقه‌ «سراچه غوندی» ولسوالی بهسود به‌گونه‌ دایمی فلج شده است.

در جریان سال جاری میلادی، این چهارمین کودکی است که در افغانستان به بیماری پولیو مبتلا شده است. تمام این کودکان در ولایت ننگرهار به‌گونه‌ دایمی فلج شده‌اند.

سه مورد مثبت دیگر بیماری پولیو در ولسوالی‌های نازیان، کوت و بتی‌کوت ننگرهار ثبت شده‌اند.

مقامات صحی در ننگرهار ضمن ابراز نگرانی از افزایش موارد مثبت بیماری پولیو، می‌گویند که تمام کودکان زیر سن پنج سال در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

در سال گذشته هم دو مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده بود که در ولایت‌های کنر و پکتیا بود. این رقم کم‌ترین تعداد موارد ثبت‌شده‌ پولیو در افغانستان است.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهای اند که تا اکنون موفق به محو پولیو نشده‌اند.

کمپاین تطبیق واکسین پولیو در گذشته به‌‌دلیل جنگ در برخی از ولایات تطبیق نمی‌شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!